Williams pokerblogg

med William Thorson

Arkiv för April 2009

- Sida 1 av 2

Monte Carlo

av William Thorson

Hej!

tänkte lämna några rader här från Monte Carlo, har inte blivit så mkt tid vid datorn sista veckan.. San Remo som jag lämnade för 2 dagar sedan var trevligt men tyvärr åkte jag juh som jag skrev innan om ut, var dock riktigt nära i 2000 euro sideeventet där jag låg bra till under dag3, men sedan åkte ut lite snäpligt på plats 22. Det var 550 spelare med i den sidoturneringen så lite extra tråkigt att man åkte ut, men hade en fin chans iaf, lyckades komma upp i en hygglig stack men åkte sedan ut på en semi bluff där jag dock var favorit efter floppen. Keligt, JA. Men så är det.. Blev sedan ett par dagar kvar i San Remo med lite cash game och lite goda middagar och grejer och planen var att ladda upp för Monte Carlo och sedan komma hit och gå långt i Ept finalen. Men det lyckades inte heller utan jag åkte ut efter sådär 5 timmar spel. Lite klantigt kan man tycka, hade ett mycket fint bord med flertalet som inte var bra alls. Gjorde ett klantigt spel där jag iofs fick en bra flopp men jag kanske borde foldat preflop trots allt, jag synade ett uppspel till 1000 på 200 400 från BB med 10 2 i hjärter, normalt sett så foldar jag denna handen men då det är en liten raise och dessutom från den sämsta på bordet så valde jag att syna, floppen kom en Q T 7 med Q7 i hjärter, så jag floppar riktigt bra, mellan par och färgdrag, jag checkar killen betar 3k, jag slår om till 10 k och han stoppar in 15k, jaja, inte mkt mer att göra än att stopp in markerna, han visar QJ off suit. Lite väl brant all in från hans sida kanske, men men, en 50 50 här kanske kan få stå, men icke turn river är blanka och jag tappar en stor pott. som sagt lite onödigt att spela handen preflop kanske. Det är väl där man kunde klivit undan.

40 minuter senare blir jag bustad av samma kille då han hittar back door flush när han är drawing dead till splitt på floppen. Jaja. Mycket keligt såklart. En så väldigt fin turnering som Ept monte carlo är.. Men men. Får bli att softa runt lite, eventuellt lite cashgames och något sido event. Dock MYCKET tråkigt att inte vara med i Ept längre. Luften har gått ur en lite grann..

Ska iväg nu och köra Go Cart med några från Team Pokerstars, Jag och Dario och några till och så några Qualifiers.

L8er..

W.

San Remo, ute ur Ept :(

av William Thorson

San Remo..

Blev riktigt sjuk under fredags kvällen, och det var inte roligt att flyga 3 timmar och sedan få sjukt lock för öronen som vägrade släppa, kom fram till hotellet i San Remo dryga timmen innan turneringen skulle börja och fick snabbt fundera igenom om jag skulle be dom flytta mig till dag 1b eller köra på och sedan bara ligga i sängen hela dagen efter och hoppas på att bli någorlunda frisk. Jag valde att spela..

Riktigt jobbigt var det bitvis, men Megan, Hilda och Lina fixade massa mediciner till mig och jag blev något piggare och kunde faktiskt spela utan att känna av det så jätte mkt, riktigt jobbigt kändes det dock att man behövde sitta nysa och dona framför alla på bordet hela tiden.. Men men..

Kändes riktigt bra och jag spelade lugnt och fint, fick tyvärr inga händer bara, fick en JJ där jag bara synade preflop då en raisat, har slutat slå om med just den handen då jag hatar att spela stora potter preflop med just JJ, floppen kom Q T 4 och efter att knappen betat och en i mitten synat så foldade jag, i övrigt hände det inte så mkt, jag tappade några 100 marker här och där, och förlorade sedan ett par händer där jag slagit upp preflop med TT och AK, TT blev dyr då det kom en låg flopp och motståndaren hade floppat set, jag kunde ha foldat på river, men jag valde efter mkt ”om och men” att syna. Jaja, ibland gör man dåliga beslut, men då jag spelat med honom innan och visste att han gillar att bluffa så kändes det rätt att syna även på river. Med facit i hand är det lätt, jaja…

Jag vinner sedan lite små potter så jag är tillbaka mellan 5-6k och nu kommer min sista hand för turneringen, 4 man limpar på min BB för 200 var, jag tittar ner i AK och höjer till 1250, (50 mer än potten) dom 2 första limparna foldar till knappen som ställer all in, smal blind foldar och det är tillbaka till mig, som såklart synar direkt för mina sista 5k, det är ju uppenbart att killen här har ett mellan per, eller ev AQ. Jag hoppas såklart att det ska vara AQ så man slipper en 50/50 men det är 9 9 han flippar över. Nåväl, kändes faktiskt som att man en gång i livet skulle få vinna en 50 50 men icke, kom en super kall flopp direkt, 8 5 4 med 3 hjärter, jag hade ingen hjärter och han hjärter 9. Lol, den floppen är nära så kallt det kan bli.. Turn river blankar och man är ute..

FAAAN! så sjukt bra turnering med nära 1200 deltagare, och mkt ”aborrar” ville verkligen gått långt i denna.. Så direkt när man kommit ur casinot, började man tänka: ”fan bytte jag inte till dag 1 b för”. bla bla.. Kunde inte sluta tänka på det. Sen dess har jag legat super sjuk på rummet, sov just 16 timmar, och har halva tiden varit super kall och frusen och andra halvan svettats, sjukt jobbigt. Börjar bli något bättre nu, men är fortfarande riktigt dålig, blir att ligga en dag till på rummet med diverse mediciner och hoppas det släpper, och sedan köra ett side event, då jag är riktigt spelsugen. Jag tror det var imorgon måndag dom hade ett bra side event, ska ta och kolla upp det…

W.

Sedel poker, och lita annat..

av William Thorson

Sängen om 15 minuter..

Min snälla söta flickvän har packat min väska, riktigt skönt faktiskt. Hon vet bättre vad jag ska ha med mig än vad jag själv vet.

Kom just hem efter ett par öl nere på stan och ett par timmar sedelpoker.. Till er som inte vet vad sedelpoker är så fungerar det kortfattat så här: Alla som är med, kan vara från 2 till i princip hur många som helst, men säg att man är 4a som vi var idag mesta delen av tiden, alla tar upp varsin 100ing, givetvis en man inte kollat på innan (så det gäller att spela med folk man kan lita på även om bettsen är små) man kollar på sedel nummerna (10 st). Sen börjar en person säga ett nummer tex 3st 7or, då går det vidare till nästa som antagligen måste säga pass (stopp) eller säga ett högre nummer, då 3 8or eller 4a eller mer av ett annat nummer. Så man kan säga 3st 7 or och sen tex 4a 1or men man kan inte säga 3 6or, isf måste man gå till 4a av en sort om det är ett  lägre nummer än personen före har sagt.. Blir kanske lite rörigt nu men jag är ingen super expert på att förklara. Numret man säger är då totalen av allas sedlar ihop, så säger man då 3 7or så menar man att det finns 3st 7or totalt på allas sedlar gemensamt, (10 nummer finns per sedel) så snittet på 4a personer är då egentligen 4a av varje sort, men nu kommer både bluff och ”read” in i spelet, det gäller nu att lägga ihop all information, hur många vågar folk säga av ett visst nummer.. Lite snurrig blir min förklaring men jag tror att ni fattar peaken, har man 0 av en sort så blir ju snittet ca3, men om någon vågar säga högt så kan man räkna med att han har 2 eller 3 av den sorten själv, och då blir snittet även om man själv har 0, 3+1+1 alltså 5. Iaf så det gäller hela tiden att höja budet eller säga ”pass, stop” säger någon stopp på tex 5 st 7or så stannar spelet och alla räknar ihop sina 7:or totalt sett, går det över 5 eller är 5 så åker den som stoppat ut, men finns det färre så åker han som blivit stoppad ut, sen tar man då bort 7orna ur spel och fortsätter på 3 tills en efter en åker och sen då blir det heads up, den som då vinner ”heads upen” vinner 4×100 kr, alltså 300 kronor i vinst efter sin egen satsade 100 ing.

Som sagt, lite snurrig förklaring, men iaf en förklaring :p

Jag och en rolig polare (Henke) som bor här kom på ideen att vi ska styra upp en kväll då vi kör en turnering i just detta, 5000 kr i buyin med x antal priser beroende på hur många som vill vara med. Kan bli en riktigt kul historia 🙂

Sen ska vi ha straff bets osv, ett exempel på ett sådant kan vara att om man åker ut redan på sitt första bud alltså första rundan (4a bud då om man är 4a spelare) så får man böta 500 kr till potten, osv. Alla sådana sido regler kan man ju hitta på själv. Det är ett riktigt roligt spel, framförallt på krogen. skicklighets nivån får jag ändå säga är relativt stor, och det påminner en hel del om vanlig poker faktiskt, bluff faktorn är faktiskt ganska stor och det gäller att kunna läsa hur folk tänker och när dom bluffar osv..

Så denna turnering kommer gå av stapeln någon gång i sommar, och jag räknar med allt från 4 till 10 deltagare :p Vi kommer att bygga det på ungefär det här sättet.. (till er som är intresserade läs, ni andra kan bara hoppa över snacket i detta stycke) Buyin tex 5000 kr, då startar alla med 5000 i sedlar (marker) Beten är 500, du har alltså 10 bets, (10×500) När någon förlorat sina 10 bets (5000) så är man ute och dom kvarvarande fortsätter precis som i poker, så är man tex 6 från start så kan läget tex se ut när 3 har åkt, så har dom 3 som är kvar avarage på 20 bets, (20 sedlar eller marker var) man fortsätter då till en till åker osv.. Priserna bestämmer man innan givetvis, är det tex 10 spelare så är potten 50 000 kr, då kanske man har 30 000 till vinnaren 15 000 till 2an och 3an får sina 5 000 tillbaka. Exakt struktur är inte bestämd, kanske ökar man eventuellt nivån så när man förlorat ett par spelare så kanske beten (blindsen) går upp till 2 sedlar var per omgång osv..

Iaf ett riktigt roligt spel, där alla som ställer upp helt klart tror att dom är bäst själva. Även om man är fisk, så kommer man att tycka att man är bäst själv. Tur faktorn är givetvis stor, men skicklighets faktorn är ändå relativt stor den med.. Ett mkt bra ”krog underhållnings värde”..

Fick nån kommentar precis i bloggen att jag ska sluta snacka trav och koncentrera mig på poker snacket annars kan jag tappa läsare osv, bla bla. Jag säger som jag sagt innan, gillar man inte bloggen läs den inte. Jag tar inget betalt för att varken skriva eller av dom som läser, och jag kommer att fortsätta skriva precis om det jag känner för, jag har också ett mkt stort travintresse själv och kommer att fortsätta mixa in en del trav här och där då jag både har ett stort intresse själv och har många läsare som är travintresserade.

Dom som tycker det är tråkigt kan bara sluta läsa och 1. öppna en egen blogg, 2. göra något annat med sin viktiga tid, eller 3 läsa andra pokerspelares bloggar.

Jag har inget som helst vinstsyfte i min blogg, jag skriver för att jag tycker det är ganska kul, och för att jag har fått ett gott omdöme av dom flesta läsarna, det finns alltid undantag och folk som kanske inte gillar alls när man skriver om annat än poker, men som sagt skit i att läsa då, jag bryr mig inte så speciellt mkt.

Sen är det även så att jag försöker uppdatera min blogg någorlunda ofta, och det finns inte alltid nåt kul att skriva om poker, att sitta och rabbla bad beats eller spelade potter som egentligen inte är så intressanta ger mig inte så mkt, och jag tror inte att majoriteten av läsare bryr sig om jag förlorade KK mot 88 i en nät turnering heller, det händer alla. Alla har vi bad beats, det är en del av pokern, och det är någonting som jag själv varken gillar att läsa eller att skriva om i stor utsträckning. Men jag försöker ta upp en del händer från viktiga turneringar, och där kan jag ta upp en bad beat om jag tycker den är intressant precis på samma sätt som jag kan ta upp en ”good beat” (en pott där jag själv haft lite tur) eller en pott där jag bara spelat dåligt och även potter där jag själv tycker jag spelat bra.

Dock är jag öppen för kritik både positiv och negativ om allt jag skriver om eller annat, men just när det gäller sånt här ”skit snack” så är min kommentar/svar väldigt enkel. Ni som inte gillar att jag blandar och skriver om lite allt möjligt, lyd mitt råd och sluta läsa, för jag kommer att fortsätta så.. Ni (majoriteten) som gillar lite blandat fortsätt gärna ge synpunkter på vad jag mer kan ta upp och vad som är bra/mindre bra. Själv skulle jag aldrig orka skriva såpass ofta som jag gör om jag bara ska sitta och rabbla tråkiga poker potter..Fyfan va keligt.

Hursomhelst nu ska jag lägga mig, ska upp vid 06 30 och dra mig mot flygplatsen.

Återkommer med lite snack från San Remo dom närmaste dagarna. Kommer glida in i dag 1 A imorgon kl 14.00. Ska försöka fixa en dator med internet till bordet så jag kan se travet, men jag inbillar mig att det blir svårt då vi är i ett casino. Men ska göra ett försök iaf, vill inte missa V75 :p (spel galen som man är)

På återseende snart..

William

Snart dags att dra..

av William Thorson

Jaooo.. Då var det snart dags att dra..
Borde åkt idag egentligen, men pallade inte att mellanlanda så bestämde mig därför att åka tidigt lördag morgon och sedan spela direkt när man kommer fram.. Den melodin funkade ju i Dortmund så det blev ju lite enklare att köra på samma linje där med.

Lite sliten idag faktiskt, blev lite utgång med middag och grejer igår.. Så lite seg är man idag, blir nog perfekt så kommer man tidigt i säng idag och kan sova gott, måste ju upp redan vid 7 snåret imorgon. Som vanligt har man inte börjar packa ännu heller, kan inte minnas om jag någonsin i livet gjort det i tid.. Kommer väll stå här imorgon bitti super trött och inte ha packat klart som vanligt :p

Jaja. Ska bli grymt skönt att komma iväg till San Remo och Monte Carlo, sköna, softa uteserveringar, god mat, mkt fin turnering med ett stort gäng ”aborrar” : )

Efter Scoop har det inte lirats nånting på nätet, orkar inte med det, less på det fortfarande, och har ingen större motivation. Så det kommer inte bli många timmar som läggs där närmaste tiden heller. Nu är det full satsning på alla live turrar, och tror jag kommer fortsätta med det året ut. Är inte sugen på nätet som man var förr på samma sätt, lite mätt har jag blivit, såklart blir det säkert nån timme här och där och nån turre här och där.. Mätt och förlust trött kan man väl säga :p.. så nu slaskar man på trav osv istället.. (lol). Men imorgon är det dags, 7 rätt på ingång och förhoppningsvis en bra utdelning..

Ska försöka köra lite små updates under resan, hur flitigt det blir får jag se. Beror på hur mkt man är på rummet osv, men ska som sagt försöka uppdatera lite grann iaf..

Angående V75 så står jag nog fast helt vid mina 2 spikar, sen får vi se hur jag lägger upp resten. Kan väll bli joker eventuellt. Men har tappat bort min joker kod tror jag, och försökte få en ny för nån vecka sedan och mailade supporten, att jag behöver en ny kod snabbt så jag kan lämna in travet som var ett par timmar senare, Då får man svaret ”varför vill du ha en ny kod”? istället för att ge mig en kod lixom, så jag hade hunnit få in joker systemet i tid. Så blev tiltad på supporten och  pallar inte snacka med dom mer.. Får väll ta och leta igenom alla gamla datorer istället.

Sen snackade jag med ett par olika igår som hade läst storåkers artikel i Pokermagazine, och dom var förvånade att han inte nämnt tjafset som uppstod mellan oss, har själv inte läst den, men kan lova att om Storåkers trodde att han hade rätt i saken så hade det stått med iaf.. Men nu finns det inte ett tecken på att ta upp det, så han har nog insett va f-n han höll på med nu iaf. Alltid något. :p

Jaja, nu blir det lite solintag och en lunch på stan tror jag.

L8er.

William

Lite travtips, osv..

av William Thorson

Tja igen..

Highstakes kan man se på pokertube bland annat..

Någon har efterlyst lite ideer till Lördagens V75, kan väll säga att egentligen är det lite tidigt men kan köra lite grann nu och återkomma lite senare med vad jag tror.. Det är iaf ruggigt fina lopp och lite synd att man inte kan vara på plats..

Första avdelningen som är stoeliten, blir Lie Detector stor favorit, helt klara motiverat och förmodligen klart bästa hästen, men 1640 meter och spår 8 gör att man nog måste gardera, hon kanske vara vinner från dödens men det finns bättre spikar så en gardering är bra här.. Vill varna för Debbie brodde som kan ta dom till slut..

Andra avdelningen är ett lopp med många jämna bra hästar, positioner lär avgöra och även här behövs ett par hästar..

Avd 3 blir Einar Celeber stor favorit, den var klart bra från ledningen senast, gången innan fick den dock segern till skänks då Exeptinoal Kemp tror jag den heter felade över mål med segern klar.. Så jag kommer iaf gardera tror mkt på 3-6-9 där, med en extra varning på nr 3 med Erik Adielsson.

Avd4 som är Olympia-travets final tycker jag är mycket öppet, tror egentligen inte ett smack på Torvald Palema, såklart kan han få loppet, tar väll spets från Finders Keepers och släpper sedan själv till någon bra och får luckan på ”SKÄMTET” open stretch. Ja, jag hatar verkligen open stretch, att åby som är en stor bana har det är ett sjukt jävla skämt. Man kan lika gärna göra om priserna i loppet så 6an får 100 000 osv ner till vinnaren som får 5000. Det är i princip samma sak, gynnar bara dom dåliga åsnorna, medans dom bra hästarna blir missgynnade och loppen extremt mkt tråkigare, blir aldrig körning längre, sitter andra favoriten i spets och favoriten kommer släpper den 99%, för den vet att den får en bra rygg och luckan kommer att komma ändå, utan openstretch så kan andra favoriten allt som oftast svara och få tuffaste motståndaren på utsidan då den riskerar att bli fast om man släpper osv..

Iaf tillbaka till ämnet, tror inte Torvald vinner, ja visst han va helt okej sist men han fick ALLT serverat, tyckte tex Dig for dollars va bättre som tog in på Torvald tillslut. Jag tror dom flesta kan vinna, men jag tror inte Garland Kronos och Global Investment kan vinna. Så tar man bort 2 är det solklart dessa 2.

Avd5 kommer min bästa spik, nr 8 Voodo Horniline som trots spår 8 tidigt kommer sitta i spets och sedan vinner den lätt, det är iaf jag helt övertygad om. En mordvinnare helt enkelt.. Allt kan hända på en travbana men närmare en mordvinnare kan jag inte komma. Kommer nog inte bli så mkt streckad heller och ger säkert ett okej odds.

Avd6 kommer min nästa spik, denna är lite mer rolig den blir nog inte mer än runt 30-35% kanske ev mindre, och det är nr 6 Imola November som jag tror tidigt kommer ta över ledningen från nr 4 Catch The Flax, sedan tror jag att den bara drar undan och vinner lätt.

Avd7. Såklart är Querichio Du Chene en given första häst, men jag vill ändå gardera, kan inte sluta ge upp på nr 5 Verdi Sund, den sitter snart. Har gått med full fart över linjen i flera starter och snart kommer den vinna, kanske redan på lördag till glatt odds. tar även med 1.2.3.8.10 lutar det åt.

Där va lite av mina funderingar så här tidigt. Kanske kommer det att ändra sig något, spikarna tror jag kommer vara dom samma 100% men man vet aldrig. Kanske drar några rader om det på fredag.

I övrigt så fick jag nån kommentar att det måste gått dåligt i main event i Scoop då jag inte nämnde något om det i min förra blogg. Hehe helt korrekt uppfattat, dock hade jag helt glömt av det och hade inte en tank på det när jag skrev sist, men helt rätt jag va totalt iskall i main eventsen. Tyvärr. Höll mig kvar ett tag i den största men åkte till slut ut på river då jag fick triss och betade och blev check raisad all in. Fick fundera mkt länge men synade till slut vilket var fel, det var egentligen bara en hand han kunde ha som spelet preflop och flopp var och det var just 99 (bordet va QQ 9 x x), så det var antingen det eller en bluff, och det kändes väll som ca 50 50. Kanske skulle jag foldat men potten va stor så till slut bestämde jag mig att syna vilket var fel tyvärr. Nåväl dom andra 2 va totalt iskalla med. Sen spelade jag faktiskt 2500 hu med, som inte heller gick bra. Lyckades förlora en stor pott när jag floppade nöt färgen på j 9 6 3 hjärter med A2 hh, turn 9 river 9 lol och fick folda efter all in på river, sen åkte såsen in när jag hade 7 8 hh och floppen kom 9 6 2 med 2st hh. Good bye i den med, och kvällen va totalt iskall bara, kunde typ inte vinna en pott nånstans. Typiskt att vara så kall i en så nice grind söndag som det var, men nu är det så och bara att glömma och gå vidare. San Remo och Monte Carlo ska bli ruskigt skoj iaf..

Nu ska jag ta en promenad i det fina vädret med lillbrorsan. Sen blir det travgrind med Jolie Girl, hon är bra i jobben men lär behöva ett lopp innan hon är som bäst så någon större vinstchans är det nog inte, men ska med på lappen tycker jag.

Sen blir det nog en bira lr 5 till matchen Man United nere på krogen med..

Out!

William

Laddning för San Remo och Monte Carlo..

av William Thorson

Tja, på Lördag är det dags igen..

Då drar ept San Remo igång efter en lite längre paus sen Dortmund, San Remo är som ni som läser min blogg ofta vet ett av mina absoluta favorit stop på ept touren, och det ska bli riktigt kul och skönt att åka dit igen.. Var ju på finalbord där förra året och det är såklart något man vill göra om. Målet är ju att ta sig dit men det är som dom flesta vet inte så lätt, men jag kommer iaf att vara laddad och hoppas att det blir en trevlig turnering för min del, finns väldigt mkt att göra runtomkring också och även så är ju vädret riktigt bra där vid den här årstiden och det är bara positivt att det är lite senare i år, då kanske man tom kan komma i havet.. vi får se..

Nu missar jag ju wpt finalen vilket är lite synd, men då ept har blivit så bra och San Remo är ett så sjukt skönt ställe så va inte valet så svårt iaf.. Så på lördag morgon bär det av för mig och jag kommer att flyga ner och sedan spela lördag (dag1A). Tyvärr missar jag då Olympia-travet på Åby med V75 finaler men så blir det ibland.

Efter San Remo är det 4-5 dagars innan Monte Carlo drar igång, så vi kommer stanna kvar nånstans i krokarna. San Remo och Monte Carlo ligger ju väldigt nära varandra så det blir väll att hitta på nåt kul i närheten och det lutar åt att utforska St.Tropez där jag aldrig varit ännu.

Vidare så tänkte jag ta upp lite om Highstakes Poker som nu gjort ett byte, det är nu en helt ny line up, men egentligen är det omvänt.. Dom som spelar nu spelar egentligen innan dom som spelade innan med Durr och co, det är bara så att det är så tråkigt spel som många med mig säkert sett i och med första avsnittet och det gjorde att dom visade Durr och co före för att få upp bättre intresse kring spelet. Trots att Durr och co egentligen spelade i slutet.

Jag va helt chockad när jag såg avsnittet igår, asså det kan vara det tråkigaste jag någonsin sett när det gäller cashgame på tv. Line upen va osant tråkig och att dom har med alla dessa ”stekare” som ska ta 5 min var per hand är helt otroligt, fattar inte varför dom vill vara med helt ärligt. Patrick Antonius är ju där men det är inget annat kul att se på enligt min mening. Kommer säkert gå igenom dom ändå, men är ju inget man ser framemot längre..

Fick en fråga av ”Chrille” vad jag tycker om en hand från just den första episoden av den nya lineupen.

Det är en pott som utspelar sig när Phil ”unabomber” Luck höjer upp med 57 hjärter Joe Haccem synar med Q9, nån Hollywood snubbe som inte verkar så vass synar med A3 tror jag det var och Antonio Esfandiari synar med K3 hjärter floppen kommer A A Q med 2 hjärter, Phil luck betar runt 4k Joe synar med sin Q och nu slår Hollywood killen om till 11k. Antonio foldar och det gör även dom andra 2.

Frågan var nu hur Antonio kunde folda sitt nötfärgdrag. Och att det var riktigt dåligt.

Jag tycker helt tvärtom, det hade varit kriminellt dåligt att syna med sitt färgdrag här. Så mkt mer finns egentligen inte att säga om potten.

Ett tips till er som tkr att man ska syna här är att tänk om, så kommer ni att spara en hel del pengar som går förlorade. I det långa loppet är detta ett mkt dåligt spel att syna.

Spelar egentligen ingen roll vem man möter här, med en raise och en reraise innan en själv  så är det super lätt att folda, i övrigt så är det ett bra tips att sällan eller aldrig investera mkt på ett färgdrag på ett parat bord.

I just detta läget är det super lätt en av ”fiskarna” på bordet, nån Hollywood producent lr nåt liknande, slår om en som betat och en som synar, det är 100% att han har ett A, eller iaf 99%. Och att då betala med ett färgdrag när man 1. kan dra dött mot AQ eller QQ, även om det inte är troligt så kan man 2. träffa sin färg samtidigt som den andra fyller kåk. 3. någon av dom som betat kan slå om igen, och då har man lagt in 11k sten dött. och slutligen så kommer man ändå inte få så mkt betalt om man träffar sin färg, han som sitter med A:et vet ju att om nån synar en bet och hans raise så har han minst flush om det kommer kanske tom ett bättre A eller en kåk.

Sen är detta några av dom bättre spelarna på poker så det är en självklar fold finns ingen som synar där, men även på lägre nivåer är det enbart ett förlorande spel..

Imorgon startat min Polle Jolie Girl igen, ska bli spännande, hoppas att hon kan gå felfritt. Men många gånger har hon ju tyvärr galopperat. Iaf ska bli mkt spännande och jag hoppas att hon ska vara bra i ordning.

Jobba!

Lycka till till alla läsare.. Dags att börja få in formen ordentligt..

William

Scoop Main event! Good luck chuck!

av William Thorson

Tja, inte helt pigg vaknade man för några timmar sedan..

Har varit många sena nätter senaste veckan, många av dessa har berott på att man kommit ”deep” i Scoop, men igår berodde det på att det var party time..

Iaf, scoop har varit mkt stolpe ut för min del måste jag säga, jag har cashat i mer än vartannat event jag spelat men har inte lyckats får något kul med mig, och dessutom har jag ofta åkt ut höga på nåt sjukt och kommit långt i mellan och låg vilket gjort att när man cashar och åker ut tidigt på morgonen runt 8 så har man ändå backat, tråkigt att man inte fått ha lite små tur i nåt av alla gånger, har faktiskt haft fina stackar många gånger med, nångång har jag iofs gjort nån blunder med nån onödig bluff, men många gånger har det varit lite småjobbiga potter och lägen, hade en dag då jag först bustar höga turren med QQ på A Q 2 flopp givetvis möter man AA, vilket känns osant tråkigt för finns inget man kan göra där, sen när jag va långt i den lägre fick jag KK en slår upp och jag synar samt en limpare, floppen kommer K 2 4, killen som höjt betar jag synar och 3e killen synar, turn kommer ett A, som ger ett backdoor färgdrags chans så jag betar ut direkt hårt, ”limpkillen” foldar och raisaren går all in, jag synar såklart, nämen hej AA…

Jaja, sen hade jag bra läge i både 2000 med rebuy och 200 med rebuy häromdagen, tyvärr bustar jag lite surt i 2karn, men 200an gick riktigt fint och jag var chipleader med 18 kvar av 1900 spelare. Tyvärr blev jag totalt kortkall, sen hittade jag AK en kille med 500 k i stacken höjer jag har 1.5 M jag slår om han ställer med inte så mkt mer och jag synar AA obvius..

Där tappar man  33% av stacken på en hand som bara är en set up, handen spelar sig själv för bägge, men tråkigt att nån måste ha AA när man har AK, går ju inte att folda så sent i en turre oavsett. Men men efter det va det en eller 2 timmars foldande, och jag kunde inte få nåt bra läge, hittar sedan 2 par med en A7 jag höjt med pre, potten gick så här, jag höjde med A7 sb synar och det är heads up, floppen kommer  A J T vilket känns som en halvkall flopp, men okej att floppa topp paret iaf, men mkt av hans range som han kan syna med från SB pre flopp ligger i vad floppen har kommit, AJ, AT, KQ, AQ etc.. såklart kan man leda han kan ju ha 88 77 66 osv.. Iaf, han checkar och jag checkar, turn kommer en 7a, vilket är ett helt ok kort, killen betar och jag synar bara, finns ju fortfarande relativt stor chans att han kan ha mig slagen, men nu slår jag iaf händer som JT AQ, A9 etc.. Plus att jag fortfarande slår alla händer som han missat och försöker bluffa med, river kommer ett bra kort typ en 3a killen checkar, mkt skönt att se en check där för nu känns det som att potten är min, jag tänker inte checka bakom utan lägger en bet på runt 60% av potten.. Han synar snabbt, och visar AJ.. Blä!

Svårt att checka bakom på river, det känns ju som att 2 par står dom flesta gångerna, så inte mkt att göra där heller men nu tappade jag ännu mer och tillhör nu dom minsta stackarna, efter ett tag ställer jag från cut off med 8T ruter.. Sb synar och visar AQ, okej inte så tokigt läge ändå, kunde ju varit klart värre. Får en riktigt fin flopp med: 9 7 2 som ger mig open ended plus att jag fortfarande vinner med 8 och T, turn kommer en 9a till som dessutom ger mig färgdrag, så nu har jag 9 outs till färgen + 6 outs till stegen (då 2 av stegkorten redan räknats till färg korten), sedan 6 kort att fylla par med (8 eller T)
Alltså 21 vinstkort.. Såklart lyckas man missa detta, mkt sick! Och man går från chipleader med 18 kvar till ute på 11 plats och nästan finalbordsbubblan kan man säga.. Riktigt keligt då topp priserna va extremt fina..

Men men, hårda bud i mellerud.. Får ta revange ikväll..

Kvällen blir som följande ska lira 2600 heads up turren kl 20 30, sen blir det alla 3 main eventsen som börjar kl 22.30.

Så kvällen känns ganska intressant onekligen.

Lite grillning och grejer nu, och sedan en grindkväll.. Ser ut som en okej söndags meny..

William

Glad påsk!

av William Thorson

Är för trött för att skriva något, satt vaken till 10 i morse och lirade Scoop, åkte på 11plats, av 1800 vilket suger då dom riktigt smarriga priserna ligger i toppen..

Nåväl får Önska alla läsare glad påsk, ska in i duschen nu och försöka vakna till liv, är ju lite fest osv på G.

Nåväl, hörs senare, kanske skriver några rader imorgon (söndag) innan det är dags för Scoop main events. Vilket blir mkt trevligt.

Har ju cashat en 8 ggr nu i Scoop men aldrig fått någon stor ding, och inte haft något finalbord ännu, men varit långt och med stor stack många gånger. Så känns tråkigt att man inte kan få gått hela vägen in till dom lite större utbetalningarna i någon. Nåväl, kanske har man byggt upp för att gå riktigt långt imorgon, vem vet.. Jag hoppas på det iaf. Kommer att spela alla 3 nivåerna, och nu hoppas jag på att få ha lite medflyt i alla 3 faktiskt.. Lycka till till alla er som kommer att ställa upp med.

William

Svaret på handen, och ny Scoop turre..

av William Thorson

Yo!

Ska börja med att tala om vad han hade i handen där jag slutade igår.. Han gick ju som sagt all in på river, och jag var tämligen säker på att han var tom, iaf säker nog för att syna mina sista 19k (blinds 1k2k), killen vänder upp K7 no pair no draw på turn men en glad K på river.

Jaaa.. Kanske är synen på river dålig kanske är det dåligt att bara syna på turn jag kan ju stoppa all in där, lr förstås folda om jag känner att jag är slagen, men jag trodde inte han hade något, och på ett bord som detta då det inte finns några drag, så har han ju bara 6 outs att träffa nästan oavsett vilken han han har om jag leder, är jag slagen så kommer jag ju förlora ändå, och kan då om jag bara synar på turn slinka undan utan att riskera allt. Kanske checkar han på river som jag sa då K:en kommer om han skulle ha tex A9, jag tror ju inte han har något men man kan aldrig vara helt säker, skulle han haft A9 och min read är fel, river kommer en K så kan det juh bli check check och jag sparar 19k. som jag hade förlorat om jah ställt all in på turn.

Han har ju ändå bara 6 kort att träffa om han är tom, vilket är ca 15% och om jag tror att han dom 85% av gångerna han missar sina 6 outs betar mig all in på river så kommer jag att få 19k till 85% av gångerna kontra 15% av gångerna låter jag han dra ut mig, men det är ändå inte säkert att han betar mig all in alla dessa gånger då han fyller, nu gjorde han ju uppenbarligen det, men kommer river tex en 7a, så kanske han inte betar in allt. Men även om han betar all in alla gånger så kommer jag ju dom 85% av gångerna jag verkligen ledde på turn att få betalt på mina 19k dock kommer jag ju  15% av gångerna åka ur turneringen.

Jaja nu i efterhand skulle jag såklart gått all in på turn, det hade givit mig max vad jag kunde vunnit i handen. Jag kunde 1, gått all in på flopp han foldar och jag vinner potten som den var, eller 2. gått all in när han betar på turn och vunnit 5k till, eller som nu 3.synat all in på river och får gå och lägga mig efter 8 timmars spel. Blää såklart suger det att ända sättet jag kunde förlorat potten var på detta sättet.

Men som sagt bara för att man förlorar en pott i poker betyder det inte att spelet måste ha varit dåligt, men jag är som sagt inte 100% säker själv vilket som verkligen var det rätta spelet i just denna handen. Man får ju lägga till faktorer som att det är en turnering och inte ett cashgame, i ett cashgame kan man köpa in igen om man förlorar alla sina chips, i en turnering är det god natt och gg om man har fel. Man kan inte köpa in sig igen.

Riktigt surt att åsnan ska träffa sin K7, vet inte vad han vill med handen men nu blev det ju rätt för han på river och fel för mig. Tilt! För hade varit jävligt skönt att se en typ 6 på river lr en 3 lr ja vilken blank som helst, och se när åsnan går all in tom istället, för är ganska säker på att han kommer att beta alla gånger han missar. Och jag hade ju bestämt mig att nästan syna på alla rivers, drar han ut så gör han, om det inte blev så att han övertygade mig stort på river med sin bet att han verkligen hade nåt, K på river är ju såklart ett extremt dåligt kort, kanske det sämsta. Eventuellt så kanske man skulle kunna bestämma sig att syna på alla rivers utan K och Q, för det är väll där största % av hans range ligger. Då hade det slumpat sig så att alla gånger river är en Q så kommer han kunna bluffa mig, alla gånger det är en K så foldar jag korrekt, och alla andra gånger så kommer jag att syna och vinna, kanske är det det mest logiska spelet, vet faktiskt inte 100%. Va bara väldigt säker på att han var tom, man kan väll avsluta med att säga att det vara både rätt och fel, det va ju helt korrekt att han va tom till river, men samtidigt så va det ju fel efter river då han inte var tom längre..

Kul hand iaf, kanske tar upp några fler sådana vid tillfälle, oavsett om jag vinner potten eller förlorar potten som nu..

Ikväll är det en ny intressant Scoop turre, det är dags för holdem mixed och jag tänker spela 300 och 3k. Finns även 30 men tror jag skippar den så man kan fokusera på 2 bord. För er som inte vet vad holdem mixed är så är det hälften holdem no limit och hälften holdem limit. (Nl/Fixed limit).

Nu ska jag fixa och dona lita småsaker, sen blir det ner på stan, kolla lite kläder och sedan blir det nog någon middag och lite Champions Legue eller något sådant..

L8er..

William

Scoop, och vad tycker ni om denna handen?

av William Thorson

Söndagens ”2 Day event”

Hade reggat mig till 300$ och 3000$ men efter 45 minuters spel såg jag att det kom att bli en bra pott även i 30$ så jag anmälde den med på late register tiden.

Både 300an och 30 turren gick ganska snabbt mkt bra medans 3000 turren började segt, fick aldrig några kort och förlorade en stor pott tidigt med flush vs flush. Höll mig kvar ett par timmar och hittade sedan min första ”riktiga” hand AK som jag höjde upp med utg, alla foldade till BB som synade, floppen kom K 9 3 med 2 hjärter, bb checkade och jag betade 600 in i en 800 pott, han funderar kort och ställer sedan all in, han har mig täckt i chips. Jag har ca 5100 kvar bakom och funderar väl inte särskilt länge innan jag synar. Killen visar AA och its game over obv. Kändes som en tråkig ”set up” såklart. Men dom andra 2 såg iaf stabila ut, men såklart va det ju 3k:arn man helst ville vara kvar i..

Kom snabbt upp i toppen på 30 dollarsen och hade tidigt 35k, dock lägger jag 32k av dom på en bluff, en halvkall bluff faktiskt. Asså ingen logiskt bluff så att säga, mer en bet and pray under 3 gatorn och killen som floppade flushdrag slutade med att hitta topp par på turn och 2 par på river för att syna alla gator. Jaja, ska väl erkännas att det är lättare att göra en ”stupid bluff” när det är på den lägsta nivån, och det är så mkt spelare kvar. Men kändes ända ganska korkat precis efter. 300 turren däremot va jag rikigt stark i va ganska tidigt uppe runt 100k och blindarna va då inte högre än ca 300 600 skulle jag tro, tappade dock ner till 50 ändå, där jag låg väldigt länge. Kom väll upp mig en bit någongång till och låg hela tiden med i matchen, runt 0600 gör jag ett halvdåligt spel på en bluff där jag får lägga när killen ställer mig all in och jag är nere på ca 20k, (blinds nu 1k 2k) så en mkt bra struktur, jag vinner ett par potter och är uppe runt 30k, jag höjer då till 6k med A8 i typ mitten position, alla foldar till BB som synar floppen kommer 9 2 2. En bra flopp tkr jag trots allt, då jag inte är särskilt oroad över 9an, möjligtvis kan han ha ett par, han checkar och jag funderar en stund innan jag väljer att checka. Varför jag väljer att checka och inte att gå all in här har jag faktiskt inget super bra svar på, men jag minns att jag tänkte att det är stor chans att jag leder, och dom egentliga farliga korten är bara T J Q K som det kändes, så klart kan han ha tex a6 och träffa en 6a, men det kändes faktiskt som att han skulle kunna folda små par på turn för en push oavsett, då min check på floppen iaf i mina egna ögon känns ”stark”. Ofta så går man ju all in på den floppen oavsett vad man höjt med, men har man 99 AA lr KK så kan man ju slowspela med en check. Så det finns ju chansen att motståndaren ger dig en väldigt stark hand tack vara checken och därför är kapabel att folda en hand på turn som han eventuellt hade valt att syna på floppen med.

Hur som helst, det känns nånstans som om han varit riktigt stark skulle han nog tryckt all in preflop, turn kommer iaf en 3a vilket är ett mycket bra kort, då jag inte tror att hans range innehåller en 3a, såklart kan han ha 33 men då ledde han ju på floppen ändå.

Han betar 5k jag har 24k i stacken, här gör jag nog eventuellt ett misstag, jag sätter honom på att han är tom, asså det känns som han är tom 80% och eventuellt då 20% har han nåt riktigt bra och slowspelat typ, men jag känner det är tomt. Så jag borde väll förmodligen trycka all in, men jag bestämmer mig för att syna, detta har en förklaring i sig, men jag vet inte om den är så bra, men jag funderar så som att jag tror att jag leder, men att det finns en viss chans att han har te 9an, en hand som 55 44 66 etc, men att det är största chans att han har en random ”tom hand” typ QJ Qt KQ etc… Men skulle han ha tex en 9a lr 55 66 så tror jag att om jag synar 5k på turn så kommer han att checka många gånger på river och jag kommer att slippa förlora alla chips om jag har fel, och han inte är tom, dom gångerna han är tom så är ju oddsen ganska stora att han inte kommer fylla upp på river, oavsett hand han betar tom med så har han ju max 6 outs känns det som, kan ju vara något stegdrag inblandat men oavsett, dom gångerna han missar river kommer han nog att bluffa igen och jag vinner en stor pott då jag nästan bestämt mig att syna ner på river. Så jag betalar 5k, dåligt lr okej spelat, vet faktiskt inte, men det va så jag gjorde. Vad hade ni som läser gjort i samma läge? Finns ju alla 3 alternativen.. (F,C,R)

River kom en K. Halvkallt kort för många av dom händerna jag tror att han kan ha innehåller en K. Killen betar snabbt all in.. Nu får jag fundera ett tag, rivern är såklart mkt tiltande, men samtidigt så har jag bestämt innan att jag kommer syna all in på dom flesta rivers just för att jag tror att många av gångerna han betar så är det bluff, så det känns ändå okej att han betar och inte checkar, för jag känner att jag är oftare slagen av en checn än av en bet. Men såklart kan han ha träffat K:en lr fortfarande ha en monster då som 22 99 33, men den chansen känns väldigt liten, och dessutom som killen blixt beta all in på river, med 4 tal lr set så funderar han nog ett litet tag iaf.. Så nu är frågan bluff lr inte, på ett sätt är K:en bra för mig, för dom gångerna han betat turn med en 9a, lr tex 77 88 66 lr eventuellt tom 1010,JJ så bromsar juh K:en lite action, för jag kan ju själv sitta på en hand innehållande K:en, iaf så kommer han inte värde beta all in med en 9a lr 88 77, (JJ lr TT tror jag det är max 1 % chans att han har ändå då han förmodligen betat mer på turn med en sådan hand.) För att skydda sin hand i potten som ändå är stor. Eller framför allt slagit tillbaka mig all in prefflop då jag inte hade någon jättestor stack.

Hursomhelst, nu känns det som att det är en bluff ändå, skulle han träffat K:en skulle han kanske betat lite mindre eller tänkt nån sekund längre. Jag bestämmer mig iaf för att syna för mina 19k som jag har kvar. Dåligt eller inte döm själva.

Kan lämna handen här, så får ni som läser bloggen tills ikväll eller imorgon på er att själva tippa vad ni tror att han sitter på och även om ni hade spelat annorlunda i handen på vägen till river.

Jag ger det iaf några timmar och återkommer med fortsättningen.. Vissa kanske såg potten, men det är ändå intressant..

Återkommer efter lite strosande på stan och lite shopping/mat. Ikväll 22.30 tror jag det var, är det dags för mig att lira heads up, har anmält mig till 1500 och 150$. Scoopmaiser, kanske är det dags fr en ding!? Återkommer nog med handen ikväll så ni får ett par timmar ni som vill ge er synpunkt på handen ovan.

L8er..

William

Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB