Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Scoop, och vad tycker ni om denna handen?

av William Thorson

Söndagens ”2 Day event”

Hade reggat mig till 300$ och 3000$ men efter 45 minuters spel såg jag att det kom att bli en bra pott även i 30$ så jag anmälde den med på late register tiden.

Både 300an och 30 turren gick ganska snabbt mkt bra medans 3000 turren började segt, fick aldrig några kort och förlorade en stor pott tidigt med flush vs flush. Höll mig kvar ett par timmar och hittade sedan min första ”riktiga” hand AK som jag höjde upp med utg, alla foldade till BB som synade, floppen kom K 9 3 med 2 hjärter, bb checkade och jag betade 600 in i en 800 pott, han funderar kort och ställer sedan all in, han har mig täckt i chips. Jag har ca 5100 kvar bakom och funderar väl inte särskilt länge innan jag synar. Killen visar AA och its game over obv. Kändes som en tråkig ”set up” såklart. Men dom andra 2 såg iaf stabila ut, men såklart va det ju 3k:arn man helst ville vara kvar i..

Kom snabbt upp i toppen på 30 dollarsen och hade tidigt 35k, dock lägger jag 32k av dom på en bluff, en halvkall bluff faktiskt. Asså ingen logiskt bluff så att säga, mer en bet and pray under 3 gatorn och killen som floppade flushdrag slutade med att hitta topp par på turn och 2 par på river för att syna alla gator. Jaja, ska väl erkännas att det är lättare att göra en ”stupid bluff” när det är på den lägsta nivån, och det är så mkt spelare kvar. Men kändes ända ganska korkat precis efter. 300 turren däremot va jag rikigt stark i va ganska tidigt uppe runt 100k och blindarna va då inte högre än ca 300 600 skulle jag tro, tappade dock ner till 50 ändå, där jag låg väldigt länge. Kom väll upp mig en bit någongång till och låg hela tiden med i matchen, runt 0600 gör jag ett halvdåligt spel på en bluff där jag får lägga när killen ställer mig all in och jag är nere på ca 20k, (blinds nu 1k 2k) så en mkt bra struktur, jag vinner ett par potter och är uppe runt 30k, jag höjer då till 6k med A8 i typ mitten position, alla foldar till BB som synar floppen kommer 9 2 2. En bra flopp tkr jag trots allt, då jag inte är särskilt oroad över 9an, möjligtvis kan han ha ett par, han checkar och jag funderar en stund innan jag väljer att checka. Varför jag väljer att checka och inte att gå all in här har jag faktiskt inget super bra svar på, men jag minns att jag tänkte att det är stor chans att jag leder, och dom egentliga farliga korten är bara T J Q K som det kändes, så klart kan han ha tex a6 och träffa en 6a, men det kändes faktiskt som att han skulle kunna folda små par på turn för en push oavsett, då min check på floppen iaf i mina egna ögon känns ”stark”. Ofta så går man ju all in på den floppen oavsett vad man höjt med, men har man 99 AA lr KK så kan man ju slowspela med en check. Så det finns ju chansen att motståndaren ger dig en väldigt stark hand tack vara checken och därför är kapabel att folda en hand på turn som han eventuellt hade valt att syna på floppen med.

Hur som helst, det känns nånstans som om han varit riktigt stark skulle han nog tryckt all in preflop, turn kommer iaf en 3a vilket är ett mycket bra kort, då jag inte tror att hans range innehåller en 3a, såklart kan han ha 33 men då ledde han ju på floppen ändå.

Han betar 5k jag har 24k i stacken, här gör jag nog eventuellt ett misstag, jag sätter honom på att han är tom, asså det känns som han är tom 80% och eventuellt då 20% har han nåt riktigt bra och slowspelat typ, men jag känner det är tomt. Så jag borde väll förmodligen trycka all in, men jag bestämmer mig för att syna, detta har en förklaring i sig, men jag vet inte om den är så bra, men jag funderar så som att jag tror att jag leder, men att det finns en viss chans att han har te 9an, en hand som 55 44 66 etc, men att det är största chans att han har en random ”tom hand” typ QJ Qt KQ etc… Men skulle han ha tex en 9a lr 55 66 så tror jag att om jag synar 5k på turn så kommer han att checka många gånger på river och jag kommer att slippa förlora alla chips om jag har fel, och han inte är tom, dom gångerna han är tom så är ju oddsen ganska stora att han inte kommer fylla upp på river, oavsett hand han betar tom med så har han ju max 6 outs känns det som, kan ju vara något stegdrag inblandat men oavsett, dom gångerna han missar river kommer han nog att bluffa igen och jag vinner en stor pott då jag nästan bestämt mig att syna ner på river. Så jag betalar 5k, dåligt lr okej spelat, vet faktiskt inte, men det va så jag gjorde. Vad hade ni som läser gjort i samma läge? Finns ju alla 3 alternativen.. (F,C,R)

River kom en K. Halvkallt kort för många av dom händerna jag tror att han kan ha innehåller en K. Killen betar snabbt all in.. Nu får jag fundera ett tag, rivern är såklart mkt tiltande, men samtidigt så har jag bestämt innan att jag kommer syna all in på dom flesta rivers just för att jag tror att många av gångerna han betar så är det bluff, så det känns ändå okej att han betar och inte checkar, för jag känner att jag är oftare slagen av en checn än av en bet. Men såklart kan han ha träffat K:en lr fortfarande ha en monster då som 22 99 33, men den chansen känns väldigt liten, och dessutom som killen blixt beta all in på river, med 4 tal lr set så funderar han nog ett litet tag iaf.. Så nu är frågan bluff lr inte, på ett sätt är K:en bra för mig, för dom gångerna han betat turn med en 9a, lr tex 77 88 66 lr eventuellt tom 1010,JJ så bromsar juh K:en lite action, för jag kan ju själv sitta på en hand innehållande K:en, iaf så kommer han inte värde beta all in med en 9a lr 88 77, (JJ lr TT tror jag det är max 1 % chans att han har ändå då han förmodligen betat mer på turn med en sådan hand.) För att skydda sin hand i potten som ändå är stor. Eller framför allt slagit tillbaka mig all in prefflop då jag inte hade någon jättestor stack.

Hursomhelst, nu känns det som att det är en bluff ändå, skulle han träffat K:en skulle han kanske betat lite mindre eller tänkt nån sekund längre. Jag bestämmer mig iaf för att syna för mina 19k som jag har kvar. Dåligt eller inte döm själva.

Kan lämna handen här, så får ni som läser bloggen tills ikväll eller imorgon på er att själva tippa vad ni tror att han sitter på och även om ni hade spelat annorlunda i handen på vägen till river.

Jag ger det iaf några timmar och återkommer med fortsättningen.. Vissa kanske såg potten, men det är ändå intressant..

Återkommer efter lite strosande på stan och lite shopping/mat. Ikväll 22.30 tror jag det var, är det dags för mig att lira heads up, har anmält mig till 1500 och 150$. Scoopmaiser, kanske är det dags fr en ding!? Återkommer nog med handen ikväll så ni får ett par timmar ni som vill ge er synpunkt på handen ovan.

L8er..

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB