Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Svaret på handen, och ny Scoop turre..

av William Thorson

Yo!

Ska börja med att tala om vad han hade i handen där jag slutade igår.. Han gick ju som sagt all in på river, och jag var tämligen säker på att han var tom, iaf säker nog för att syna mina sista 19k (blinds 1k2k), killen vänder upp K7 no pair no draw på turn men en glad K på river.

Jaaa.. Kanske är synen på river dålig kanske är det dåligt att bara syna på turn jag kan ju stoppa all in där, lr förstås folda om jag känner att jag är slagen, men jag trodde inte han hade något, och på ett bord som detta då det inte finns några drag, så har han ju bara 6 outs att träffa nästan oavsett vilken han han har om jag leder, är jag slagen så kommer jag ju förlora ändå, och kan då om jag bara synar på turn slinka undan utan att riskera allt. Kanske checkar han på river som jag sa då K:en kommer om han skulle ha tex A9, jag tror ju inte han har något men man kan aldrig vara helt säker, skulle han haft A9 och min read är fel, river kommer en K så kan det juh bli check check och jag sparar 19k. som jag hade förlorat om jah ställt all in på turn.

Han har ju ändå bara 6 kort att träffa om han är tom, vilket är ca 15% och om jag tror att han dom 85% av gångerna han missar sina 6 outs betar mig all in på river så kommer jag att få 19k till 85% av gångerna kontra 15% av gångerna låter jag han dra ut mig, men det är ändå inte säkert att han betar mig all in alla dessa gånger då han fyller, nu gjorde han ju uppenbarligen det, men kommer river tex en 7a, så kanske han inte betar in allt. Men även om han betar all in alla gånger så kommer jag ju dom 85% av gångerna jag verkligen ledde på turn att få betalt på mina 19k dock kommer jag ju  15% av gångerna åka ur turneringen.

Jaja nu i efterhand skulle jag såklart gått all in på turn, det hade givit mig max vad jag kunde vunnit i handen. Jag kunde 1, gått all in på flopp han foldar och jag vinner potten som den var, eller 2. gått all in när han betar på turn och vunnit 5k till, eller som nu 3.synat all in på river och får gå och lägga mig efter 8 timmars spel. Blää såklart suger det att ända sättet jag kunde förlorat potten var på detta sättet.

Men som sagt bara för att man förlorar en pott i poker betyder det inte att spelet måste ha varit dåligt, men jag är som sagt inte 100% säker själv vilket som verkligen var det rätta spelet i just denna handen. Man får ju lägga till faktorer som att det är en turnering och inte ett cashgame, i ett cashgame kan man köpa in igen om man förlorar alla sina chips, i en turnering är det god natt och gg om man har fel. Man kan inte köpa in sig igen.

Riktigt surt att åsnan ska träffa sin K7, vet inte vad han vill med handen men nu blev det ju rätt för han på river och fel för mig. Tilt! För hade varit jävligt skönt att se en typ 6 på river lr en 3 lr ja vilken blank som helst, och se när åsnan går all in tom istället, för är ganska säker på att han kommer att beta alla gånger han missar. Och jag hade ju bestämt mig att nästan syna på alla rivers, drar han ut så gör han, om det inte blev så att han övertygade mig stort på river med sin bet att han verkligen hade nåt, K på river är ju såklart ett extremt dåligt kort, kanske det sämsta. Eventuellt så kanske man skulle kunna bestämma sig att syna på alla rivers utan K och Q, för det är väll där största % av hans range ligger. Då hade det slumpat sig så att alla gånger river är en Q så kommer han kunna bluffa mig, alla gånger det är en K så foldar jag korrekt, och alla andra gånger så kommer jag att syna och vinna, kanske är det det mest logiska spelet, vet faktiskt inte 100%. Va bara väldigt säker på att han var tom, man kan väll avsluta med att säga att det vara både rätt och fel, det va ju helt korrekt att han va tom till river, men samtidigt så va det ju fel efter river då han inte var tom längre..

Kul hand iaf, kanske tar upp några fler sådana vid tillfälle, oavsett om jag vinner potten eller förlorar potten som nu..

Ikväll är det en ny intressant Scoop turre, det är dags för holdem mixed och jag tänker spela 300 och 3k. Finns även 30 men tror jag skippar den så man kan fokusera på 2 bord. För er som inte vet vad holdem mixed är så är det hälften holdem no limit och hälften holdem limit. (Nl/Fixed limit).

Nu ska jag fixa och dona lita småsaker, sen blir det ner på stan, kolla lite kläder och sedan blir det nog någon middag och lite Champions Legue eller något sådant..

L8er..

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB