Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Scoop Main event! Good luck chuck!

av William Thorson

Tja, inte helt pigg vaknade man för några timmar sedan..

Har varit många sena nätter senaste veckan, många av dessa har berott på att man kommit ”deep” i Scoop, men igår berodde det på att det var party time..

Iaf, scoop har varit mkt stolpe ut för min del måste jag säga, jag har cashat i mer än vartannat event jag spelat men har inte lyckats får något kul med mig, och dessutom har jag ofta åkt ut höga på nåt sjukt och kommit långt i mellan och låg vilket gjort att när man cashar och åker ut tidigt på morgonen runt 8 så har man ändå backat, tråkigt att man inte fått ha lite små tur i nåt av alla gånger, har faktiskt haft fina stackar många gånger med, nångång har jag iofs gjort nån blunder med nån onödig bluff, men många gånger har det varit lite småjobbiga potter och lägen, hade en dag då jag först bustar höga turren med QQ på A Q 2 flopp givetvis möter man AA, vilket känns osant tråkigt för finns inget man kan göra där, sen när jag va långt i den lägre fick jag KK en slår upp och jag synar samt en limpare, floppen kommer K 2 4, killen som höjt betar jag synar och 3e killen synar, turn kommer ett A, som ger ett backdoor färgdrags chans så jag betar ut direkt hårt, ”limpkillen” foldar och raisaren går all in, jag synar såklart, nämen hej AA…

Jaja, sen hade jag bra läge i både 2000 med rebuy och 200 med rebuy häromdagen, tyvärr bustar jag lite surt i 2karn, men 200an gick riktigt fint och jag var chipleader med 18 kvar av 1900 spelare. Tyvärr blev jag totalt kortkall, sen hittade jag AK en kille med 500 k i stacken höjer jag har 1.5 M jag slår om han ställer med inte så mkt mer och jag synar AA obvius..

Där tappar man  33% av stacken på en hand som bara är en set up, handen spelar sig själv för bägge, men tråkigt att nån måste ha AA när man har AK, går ju inte att folda så sent i en turre oavsett. Men men efter det va det en eller 2 timmars foldande, och jag kunde inte få nåt bra läge, hittar sedan 2 par med en A7 jag höjt med pre, potten gick så här, jag höjde med A7 sb synar och det är heads up, floppen kommer  A J T vilket känns som en halvkall flopp, men okej att floppa topp paret iaf, men mkt av hans range som han kan syna med från SB pre flopp ligger i vad floppen har kommit, AJ, AT, KQ, AQ etc.. såklart kan man leda han kan ju ha 88 77 66 osv.. Iaf, han checkar och jag checkar, turn kommer en 7a, vilket är ett helt ok kort, killen betar och jag synar bara, finns ju fortfarande relativt stor chans att han kan ha mig slagen, men nu slår jag iaf händer som JT AQ, A9 etc.. Plus att jag fortfarande slår alla händer som han missat och försöker bluffa med, river kommer ett bra kort typ en 3a killen checkar, mkt skönt att se en check där för nu känns det som att potten är min, jag tänker inte checka bakom utan lägger en bet på runt 60% av potten.. Han synar snabbt, och visar AJ.. Blä!

Svårt att checka bakom på river, det känns ju som att 2 par står dom flesta gångerna, så inte mkt att göra där heller men nu tappade jag ännu mer och tillhör nu dom minsta stackarna, efter ett tag ställer jag från cut off med 8T ruter.. Sb synar och visar AQ, okej inte så tokigt läge ändå, kunde ju varit klart värre. Får en riktigt fin flopp med: 9 7 2 som ger mig open ended plus att jag fortfarande vinner med 8 och T, turn kommer en 9a till som dessutom ger mig färgdrag, så nu har jag 9 outs till färgen + 6 outs till stegen (då 2 av stegkorten redan räknats till färg korten), sedan 6 kort att fylla par med (8 eller T)
Alltså 21 vinstkort.. Såklart lyckas man missa detta, mkt sick! Och man går från chipleader med 18 kvar till ute på 11 plats och nästan finalbordsbubblan kan man säga.. Riktigt keligt då topp priserna va extremt fina..

Men men, hårda bud i mellerud.. Får ta revange ikväll..

Kvällen blir som följande ska lira 2600 heads up turren kl 20 30, sen blir det alla 3 main eventsen som börjar kl 22.30.

Så kvällen känns ganska intressant onekligen.

Lite grillning och grejer nu, och sedan en grindkväll.. Ser ut som en okej söndags meny..

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB