Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Laddning för San Remo och Monte Carlo..

av William Thorson

Tja, på Lördag är det dags igen..

Då drar ept San Remo igång efter en lite längre paus sen Dortmund, San Remo är som ni som läser min blogg ofta vet ett av mina absoluta favorit stop på ept touren, och det ska bli riktigt kul och skönt att åka dit igen.. Var ju på finalbord där förra året och det är såklart något man vill göra om. Målet är ju att ta sig dit men det är som dom flesta vet inte så lätt, men jag kommer iaf att vara laddad och hoppas att det blir en trevlig turnering för min del, finns väldigt mkt att göra runtomkring också och även så är ju vädret riktigt bra där vid den här årstiden och det är bara positivt att det är lite senare i år, då kanske man tom kan komma i havet.. vi får se..

Nu missar jag ju wpt finalen vilket är lite synd, men då ept har blivit så bra och San Remo är ett så sjukt skönt ställe så va inte valet så svårt iaf.. Så på lördag morgon bär det av för mig och jag kommer att flyga ner och sedan spela lördag (dag1A). Tyvärr missar jag då Olympia-travet på Åby med V75 finaler men så blir det ibland.

Efter San Remo är det 4-5 dagars innan Monte Carlo drar igång, så vi kommer stanna kvar nånstans i krokarna. San Remo och Monte Carlo ligger ju väldigt nära varandra så det blir väll att hitta på nåt kul i närheten och det lutar åt att utforska St.Tropez där jag aldrig varit ännu.

Vidare så tänkte jag ta upp lite om Highstakes Poker som nu gjort ett byte, det är nu en helt ny line up, men egentligen är det omvänt.. Dom som spelar nu spelar egentligen innan dom som spelade innan med Durr och co, det är bara så att det är så tråkigt spel som många med mig säkert sett i och med första avsnittet och det gjorde att dom visade Durr och co före för att få upp bättre intresse kring spelet. Trots att Durr och co egentligen spelade i slutet.

Jag va helt chockad när jag såg avsnittet igår, asså det kan vara det tråkigaste jag någonsin sett när det gäller cashgame på tv. Line upen va osant tråkig och att dom har med alla dessa ”stekare” som ska ta 5 min var per hand är helt otroligt, fattar inte varför dom vill vara med helt ärligt. Patrick Antonius är ju där men det är inget annat kul att se på enligt min mening. Kommer säkert gå igenom dom ändå, men är ju inget man ser framemot längre..

Fick en fråga av ”Chrille” vad jag tycker om en hand från just den första episoden av den nya lineupen.

Det är en pott som utspelar sig när Phil ”unabomber” Luck höjer upp med 57 hjärter Joe Haccem synar med Q9, nån Hollywood snubbe som inte verkar så vass synar med A3 tror jag det var och Antonio Esfandiari synar med K3 hjärter floppen kommer A A Q med 2 hjärter, Phil luck betar runt 4k Joe synar med sin Q och nu slår Hollywood killen om till 11k. Antonio foldar och det gör även dom andra 2.

Frågan var nu hur Antonio kunde folda sitt nötfärgdrag. Och att det var riktigt dåligt.

Jag tycker helt tvärtom, det hade varit kriminellt dåligt att syna med sitt färgdrag här. Så mkt mer finns egentligen inte att säga om potten.

Ett tips till er som tkr att man ska syna här är att tänk om, så kommer ni att spara en hel del pengar som går förlorade. I det långa loppet är detta ett mkt dåligt spel att syna.

Spelar egentligen ingen roll vem man möter här, med en raise och en reraise innan en själv  så är det super lätt att folda, i övrigt så är det ett bra tips att sällan eller aldrig investera mkt på ett färgdrag på ett parat bord.

I just detta läget är det super lätt en av ”fiskarna” på bordet, nån Hollywood producent lr nåt liknande, slår om en som betat och en som synar, det är 100% att han har ett A, eller iaf 99%. Och att då betala med ett färgdrag när man 1. kan dra dött mot AQ eller QQ, även om det inte är troligt så kan man 2. träffa sin färg samtidigt som den andra fyller kåk. 3. någon av dom som betat kan slå om igen, och då har man lagt in 11k sten dött. och slutligen så kommer man ändå inte få så mkt betalt om man träffar sin färg, han som sitter med A:et vet ju att om nån synar en bet och hans raise så har han minst flush om det kommer kanske tom ett bättre A eller en kåk.

Sen är detta några av dom bättre spelarna på poker så det är en självklar fold finns ingen som synar där, men även på lägre nivåer är det enbart ett förlorande spel..

Imorgon startat min Polle Jolie Girl igen, ska bli spännande, hoppas att hon kan gå felfritt. Men många gånger har hon ju tyvärr galopperat. Iaf ska bli mkt spännande och jag hoppas att hon ska vara bra i ordning.

Jobba!

Lycka till till alla läsare.. Dags att börja få in formen ordentligt..

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB