Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Sedel poker, och lita annat..

av William Thorson

Sängen om 15 minuter..

Min snälla söta flickvän har packat min väska, riktigt skönt faktiskt. Hon vet bättre vad jag ska ha med mig än vad jag själv vet.

Kom just hem efter ett par öl nere på stan och ett par timmar sedelpoker.. Till er som inte vet vad sedelpoker är så fungerar det kortfattat så här: Alla som är med, kan vara från 2 till i princip hur många som helst, men säg att man är 4a som vi var idag mesta delen av tiden, alla tar upp varsin 100ing, givetvis en man inte kollat på innan (så det gäller att spela med folk man kan lita på även om bettsen är små) man kollar på sedel nummerna (10 st). Sen börjar en person säga ett nummer tex 3st 7or, då går det vidare till nästa som antagligen måste säga pass (stopp) eller säga ett högre nummer, då 3 8or eller 4a eller mer av ett annat nummer. Så man kan säga 3st 7 or och sen tex 4a 1or men man kan inte säga 3 6or, isf måste man gå till 4a av en sort om det är ett  lägre nummer än personen före har sagt.. Blir kanske lite rörigt nu men jag är ingen super expert på att förklara. Numret man säger är då totalen av allas sedlar ihop, så säger man då 3 7or så menar man att det finns 3st 7or totalt på allas sedlar gemensamt, (10 nummer finns per sedel) så snittet på 4a personer är då egentligen 4a av varje sort, men nu kommer både bluff och ”read” in i spelet, det gäller nu att lägga ihop all information, hur många vågar folk säga av ett visst nummer.. Lite snurrig blir min förklaring men jag tror att ni fattar peaken, har man 0 av en sort så blir ju snittet ca3, men om någon vågar säga högt så kan man räkna med att han har 2 eller 3 av den sorten själv, och då blir snittet även om man själv har 0, 3+1+1 alltså 5. Iaf så det gäller hela tiden att höja budet eller säga ”pass, stop” säger någon stopp på tex 5 st 7or så stannar spelet och alla räknar ihop sina 7:or totalt sett, går det över 5 eller är 5 så åker den som stoppat ut, men finns det färre så åker han som blivit stoppad ut, sen tar man då bort 7orna ur spel och fortsätter på 3 tills en efter en åker och sen då blir det heads up, den som då vinner ”heads upen” vinner 4×100 kr, alltså 300 kronor i vinst efter sin egen satsade 100 ing.

Som sagt, lite snurrig förklaring, men iaf en förklaring :p

Jag och en rolig polare (Henke) som bor här kom på ideen att vi ska styra upp en kväll då vi kör en turnering i just detta, 5000 kr i buyin med x antal priser beroende på hur många som vill vara med. Kan bli en riktigt kul historia 🙂

Sen ska vi ha straff bets osv, ett exempel på ett sådant kan vara att om man åker ut redan på sitt första bud alltså första rundan (4a bud då om man är 4a spelare) så får man böta 500 kr till potten, osv. Alla sådana sido regler kan man ju hitta på själv. Det är ett riktigt roligt spel, framförallt på krogen. skicklighets nivån får jag ändå säga är relativt stor, och det påminner en hel del om vanlig poker faktiskt, bluff faktorn är faktiskt ganska stor och det gäller att kunna läsa hur folk tänker och när dom bluffar osv..

Så denna turnering kommer gå av stapeln någon gång i sommar, och jag räknar med allt från 4 till 10 deltagare :p Vi kommer att bygga det på ungefär det här sättet.. (till er som är intresserade läs, ni andra kan bara hoppa över snacket i detta stycke) Buyin tex 5000 kr, då startar alla med 5000 i sedlar (marker) Beten är 500, du har alltså 10 bets, (10×500) När någon förlorat sina 10 bets (5000) så är man ute och dom kvarvarande fortsätter precis som i poker, så är man tex 6 från start så kan läget tex se ut när 3 har åkt, så har dom 3 som är kvar avarage på 20 bets, (20 sedlar eller marker var) man fortsätter då till en till åker osv.. Priserna bestämmer man innan givetvis, är det tex 10 spelare så är potten 50 000 kr, då kanske man har 30 000 till vinnaren 15 000 till 2an och 3an får sina 5 000 tillbaka. Exakt struktur är inte bestämd, kanske ökar man eventuellt nivån så när man förlorat ett par spelare så kanske beten (blindsen) går upp till 2 sedlar var per omgång osv..

Iaf ett riktigt roligt spel, där alla som ställer upp helt klart tror att dom är bäst själva. Även om man är fisk, så kommer man att tycka att man är bäst själv. Tur faktorn är givetvis stor, men skicklighets faktorn är ändå relativt stor den med.. Ett mkt bra ”krog underhållnings värde”..

Fick nån kommentar precis i bloggen att jag ska sluta snacka trav och koncentrera mig på poker snacket annars kan jag tappa läsare osv, bla bla. Jag säger som jag sagt innan, gillar man inte bloggen läs den inte. Jag tar inget betalt för att varken skriva eller av dom som läser, och jag kommer att fortsätta skriva precis om det jag känner för, jag har också ett mkt stort travintresse själv och kommer att fortsätta mixa in en del trav här och där då jag både har ett stort intresse själv och har många läsare som är travintresserade.

Dom som tycker det är tråkigt kan bara sluta läsa och 1. öppna en egen blogg, 2. göra något annat med sin viktiga tid, eller 3 läsa andra pokerspelares bloggar.

Jag har inget som helst vinstsyfte i min blogg, jag skriver för att jag tycker det är ganska kul, och för att jag har fått ett gott omdöme av dom flesta läsarna, det finns alltid undantag och folk som kanske inte gillar alls när man skriver om annat än poker, men som sagt skit i att läsa då, jag bryr mig inte så speciellt mkt.

Sen är det även så att jag försöker uppdatera min blogg någorlunda ofta, och det finns inte alltid nåt kul att skriva om poker, att sitta och rabbla bad beats eller spelade potter som egentligen inte är så intressanta ger mig inte så mkt, och jag tror inte att majoriteten av läsare bryr sig om jag förlorade KK mot 88 i en nät turnering heller, det händer alla. Alla har vi bad beats, det är en del av pokern, och det är någonting som jag själv varken gillar att läsa eller att skriva om i stor utsträckning. Men jag försöker ta upp en del händer från viktiga turneringar, och där kan jag ta upp en bad beat om jag tycker den är intressant precis på samma sätt som jag kan ta upp en ”good beat” (en pott där jag själv haft lite tur) eller en pott där jag bara spelat dåligt och även potter där jag själv tycker jag spelat bra.

Dock är jag öppen för kritik både positiv och negativ om allt jag skriver om eller annat, men just när det gäller sånt här ”skit snack” så är min kommentar/svar väldigt enkel. Ni som inte gillar att jag blandar och skriver om lite allt möjligt, lyd mitt råd och sluta läsa, för jag kommer att fortsätta så.. Ni (majoriteten) som gillar lite blandat fortsätt gärna ge synpunkter på vad jag mer kan ta upp och vad som är bra/mindre bra. Själv skulle jag aldrig orka skriva såpass ofta som jag gör om jag bara ska sitta och rabbla tråkiga poker potter..Fyfan va keligt.

Hursomhelst nu ska jag lägga mig, ska upp vid 06 30 och dra mig mot flygplatsen.

Återkommer med lite snack från San Remo dom närmaste dagarna. Kommer glida in i dag 1 A imorgon kl 14.00. Ska försöka fixa en dator med internet till bordet så jag kan se travet, men jag inbillar mig att det blir svårt då vi är i ett casino. Men ska göra ett försök iaf, vill inte missa V75 :p (spel galen som man är)

På återseende snart..

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB