Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Monte Carlo, dag 1 i highroller eventet avklarat..

av William Thorson

Hej!

Idag blev det lite lir i den stora turneringen som spelas här i Monte Carlo. Visste inte om jag orkade spela egentligen men en kompis övertalade mig och köpte % så jag ställde upp iaf. En riktigt bra och rolig turnering där hela den absoluta världseliten ställde upp. Vi blev nyss klara med första dagen, 79 spelare ställde upp och nu är vi nere på 37 spelare. Avg är 109k ca och jag har 140k.

Startfältet var fullt med stjärnor. Det går att läsa och följa detta på Poker.se som live rapporterar. I startfältet ingick Phil Ivey, Daniel Negreanu, Gus Hansen vilka alla 3 är utslagna, jag var på samma bord som både Gus Hansen och Phil Ivey. Sedan kan man nämna spelare som Ilari ”Ziiigmund” Sahamies, Sami ”Lars Luzak” Kelepuro, Peter Eastgate, Ivan Demidov, Barry Greanstain, Chris Ferguson, Andy Bloch, Tony G, Elky, Daniel Alei (Chipleader), Juha Helpi, MIcheal Binger, Andrew feldman, Vanessa Russo, David ”Devilfish” Eliott, Per Ummer, John Juanda, Tomas Wahlross etc etc.. Helt klart en av dom mest stjärnspeckade turneringarna som någonsin spelats.

Mycket bra struktur 50000 i startmarker och 75 minuters nivåer är det som gäller. Imorgon är planen att det ska spelas ner till finalbord, och det hade varit ruggigt kul att vara med där. En bra bit kvar men chansen har man iaf. Är riktigt nöjd med mitt spel för dagen och hoppas kunna fortsätta spela på samma sätt imorgon.

Phil Ivey blev sent utslagen på mitt bord, och Phil som jag alltid rankar och fortfarande gör tillsammans med Patrik Antonius och någon till som världens bästa spelare, verkar ha svårt att koncentrera sig, på mitt bord höjde han upp 19 av 20 potter, och spelade itne alls bra faktiskt om jag ska vara ärlig. Okej killen är snuskigt rik, och det kanske är svårt att motivera sig även i en turnering som denna som för oss lite mer normala får anses som en mkt stor turnering. Han är ju van vid att spela om Miljontals dollar upp och ner varje dag, vare sig det gäller betting, cashgame eller casino games, dessutom är han delägare i fulltilt vilket gör honom snuskigt rik. Så jag kan förstå lite att han har svårt att motivera sig 100% , men det känns ändå lite tråkigt när man vet vilken otroligt bra spelare han är om han bara vill. Lite extra borde det ju kunnat motivera honom då han hade last longer bets med flertalet av spelarna i turneringen, och jag vet att han även had ”Cross book” med Ilari. Cross book innebär att två spelare betar mot varandra vem som kommer längst, men det gäller då även att komma in the money, vinner tex ilari och ivey åker ut så måste Ivey betala Ilari lika mkt som första priset eller hälften beroende på vilken deal man gjort.. Så det är inte småpengar ”gossarna” betar om. Nu vet jag inte exakt vad dom betat men jag skulle tro att dom kör 50% av turneringen. Det innebär att om Ilari vinner så är första priset i turren ca 720k euro, och då ska Ivey punga ut 360k euro till Ilari.

Nu vill jag låta det var osagt exakt vad dom betat om, det skulle kunna vara 20% också, men känner jag dessa killar rätt så är det nog lite mer än 20% som står på spel.

Hur som helst, det går att följa live rapporteringen på Poker.se imorgon för er som är intresserade. Jag ska lägga mig i tid nu så jag är riktigt laddar imorgon.

Här är en intervju från dagen gjord av Pokernews. (vet inte hur man gör länken ”klickbar” men vill nu kolla är det bara att klippa ut och klistra in) http://tv.pokernews.com/featured-videos/William+Thorson+Tries+On+Some+Shades/21842646001

Over and out.

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB