Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Klago Bloggen!

av William Thorson

Varit mkt saker som jag stört mig på i helgen…

Tex så bad jag en kompis om hjälp med en sak, jag vill spela Jaded vinnare i helgen och inte på totton utan på nån av nät-sajterna, där man kan få ett fast odds, ibland ligger dom snäppet högre och man påverkar heller inte oddset med sin bet om man spelar där. Iaf så bestämde jag mig att fixa in 20 000 kr på nån av sajterna som erbjuder trav, och valde då Expekt, då visar det säg att för att sätta in 20000 måste jag betala 500 kr. (2.5%). Asså det är ju rena löjan, vet inte varför jag inte har vetat om det innan men jag har inte spelat så mkt på siter som Expekt och Unibet som båda tar denna avgiften. Många av er som läser vet kanske redan om detta, men jag måste säga att det är HELT SJUKT. Hur kan spelare acceptera detta? Inte så att jag är snål och att 500 kr är hela världen, men att bli straffad för att man spelar på en sida är bara för mkt. Så mkt pengar som dessa sajter tjänar och så ska dom dra ut dom där sista kronorna, visst kortbolagen tar en avgift, ofta är den högre än 2.5%, men så mkt pengar som dessa bolag tjänar i rake, casinon och på sportsbetting så är det riktigt patetiskt i mina ögon. Vad jag inte förstår är varför folk accepterar detta, okej småspelaren i sig kanske inte tkr det är nån big deal om han sätter in 1000 kr och dom STJÄL 25 kronor, men ändå, det är en princip sak, tex Pokerstars eller dom andra stora pokersajterna tar inte denna avgift. Jaja.. Vad tycker ni? Är det okej? Vill man inte locka spelare att komma till sajten och istället nästan betala för att folk ska sätta in pengar? Med dessa bolag är det precis tvärtom, man bli straffad om man väljer någon av dessa sajter. Och får betala för en insättning. (LOL) Finns ingen logik alls i detta, inte i mina ögon iaf, kanske ni har en annan åsikt?

Till er som är travintreserade och följer atg live så kommer nästa utbrott och detta är fan värre, tror ni som är travintresserade iaf tkr likadant som mig, ni som hatar trav kan hoppa över detta stycket.

Iaf, idag söndag var det stortrav från Norge och Bjerke banan, lilla Elitloppshelgen kan man kalla det med Oslo Grand Prix som den största höjdpunken men även 12 andra riktigt fina lopp fanns på programmet. Vad gör då atg? Jo dom saxar sändningen med trav från Täby Galopp! LOL, helt jävla osant i mina ögon, tror inte det finns en kotte som vill se den skiten, jag kollade för säkerhets skull upp om det var nån omsättning i loppen på Täby, då om det nu var det så kunde man ju tro att det ändå fanns en eller 2 som verkligen ville se galopp skiten, men icke. Snitt omsättningen per lopp var ca 13 000 kronor att jämföra med ett snitt på kanske 400-500 000 i Bjerke loppen. Förmodligen så är den omsättningen bara från folk som är på plats på Täby, varför i hela världen ska vi travintresserade behöva stå ut med denna skiten och inte få se iprincip en ända värmning från Bjerke som hade en stor del av världseliten av hästar på plats. Asså det finns ingen som helst logik för detta, vilken jävla jubel idiot har tagit beslutet att man ska saxa en av årets största travdagar med totala skit lopp från galopp på Täby? Det är ju helt sinnessjukt. Man vill ju se kusk intervjuer efter loppen, seger deffilering värmningar etc. Speciellt en super dag som denna med travsport i absoluta världsklass, men icke, inte nog med Täby skiten som är total, total katastrof så lyckas dom även saxa in trav från Tingsryd, trav i absolut sämsta klass, med totala skit lopp som inte en kotte är intresserad av. Ett hån mot oss travintresserade som verkligen vill se värmingar etc.

Men det sitter väll nån jubelidiot på atg:s kontor som är delägare i nån skithäst på Täby och inte kan vara på plats, så han väljer att hela Sverige ska drabbas. Finns ingen annan logik jag kan komma på.

Jaja, nu är det som det är, men ett tips till atg är att man ska kunna välja bort saxbanorna om man vill, och då istället kan välja en bana (huvudbanan) där man kan få information värmingar etc, och inte behöva se 20 totalt värdelösa lopp som inte en jävel vill se ändå, det är ju bara att titta på omsättningen så ser man ju att inte en kotte vill se skiten. SKANDAL rent ut sagt. Nu lyckades dom göra denna superfina travdag till något som inte var något extra, dock var det riktigt fina lopp så man får väl glädjas åt det. Men inte mig emot att byta ut den avdelningen på atg som tar beslut mot en ny lite mer begåvad avdelning.

Ok, där va det ”färdig rytet” om det. Skulle vara kul och få lite kommentarer av er där ute om ni tycker likadant om det jag skrivit ovan eller om ni är av en annan åsikt. Kan inte tänka mig att det var många som satt bänkade för att titta på Täby loppen, eller som tycker att det är okej att betala 2.5% på pengar man sätter in på ett konto på nätet, okej att spelbolagen tar rake, det är en sak, men att man ska straffas för att man vill sätta in pengar är iaf i mina ögon bara FÖR SJUKT.

Blir en vecka till i Solen för mig innan det blir hemåt nästa måndag och direkt vidare till SM, ser faktiskt framemot att spela SM i år, även om jag fortfarande är av åsikten att SM måste bli extremt mkt bättre och mer genomtänkt, som ni som följt min blogg från början har sett mig skriva om förut.

Men ska bli trevligt att åka dit i år iaf, dock så lär ju stora delar av Svenska eliten utebli då prestigen i SM fortfarande är alldeles för låg. Men som sagt, jag är laddad och ska göra mitt bästa för att komma så långt som möjligt, och jag misstänker att även många av dom som läser detta kommer att vara på plats där med om drygt 10 dagar?!

Önskar er alla som tänkt att dra till Tallin lycka till. Tyvärr kan vi inte alla vinna, men det ska bli kul att ställa upp iaf.

Jaja detta var allt, och denna bloggen får jag döpa till Klago Bloggen..

Ha d allihop och lycka till med vad ni än gör.

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB