Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Lite blandat.. Nytt störningsobjekt etc..

av William Thorson

Ibland förstår man inte mkt, vissa bolag känns som att dom drivs av så obegåvad ledning. Jag har ett nytt hat objekt och det är Telia. Okej Telia kanske är för stort för att bry sig om en specifik person men, sen jag bytte till Telia för kanske 8 månader sedan,(för att jag vill ha Iphonen som telia då var ända bolag som hade) så har jag 5 ggr fått medelandet: 80% av max beloppet på 5000 kr uppnåt. Detta är för den enkla anledningen att jag reser mkt och då kostar det väldigt mkt mer att ringa ut och även att ta emot samtal som dom flesta vet.

Då ringer jag upp Telia och förklarar situationen, och att dom kan kolla min historik som kund, jag har aldrig varit sen med en betalning etc. Så kan ni vara snälla och höja gränsen. För dessutom har dom 3 gånger spärrat min telefon så jag inte kan ringa ut eller smsa. Då får man som pokerspelare såklart svaret att man inte är en godkänd person genom deras kreditupplysning för att man inte har fast inkomst. Okej jag köper att dom måste ha vissa gränser, men för en som aldrig slarvar med betalningen etc så kan dom väll ha lite fingertopps känsla tänker jag, men icke. Nu fick jag samma medelande igen häromdagen. Man blir så sjukt trött bara. Det är ju inte så att om dom skulle ha en max gräns på tex 10 000 kr, så om jag en dag skulle välja att inte betala osv, att dom förlorar 10 000 kr. När jag ringer för 10 000 kr så kostar det väl Telia max några hundra kr om ens så mkt, kostar väll kanske inte mer än ett par kronor, så vad är det dom egentligen riskerar? Ingenting?! Så idiotiskt bara.

Istället får dom en sjukt missnöjd kund som kanske lägger snitt på 4-5000 i månaden att bara vilja byta bolag. Visst en person i tapp är ingenting för ett stort bolag som Telia, men börjar man tappa 10-20 100 kunder som lägger 40-50k om året så kanske det börjar kännas lite iaf.

Så det blir att byta så fort jag kan få loss min Iphone den saken är klar, Totalt hatar Telia. Telenor hade man aldrig detta krånglet med, trots att dom kunde göra samma kreditkoller. Nej Telia äcklar mig rakt ut, hoppas att dom tappar massvis med kunder :p

Fingertopps känsla är extremt viktigt, även i poker, den där lilla extra feelingen som kan avgöra om man gör en bra läggning eller en kall syn. Att pricka rätt i dessa lägen är en väldigt viktig del i Pokern.. En Pokerspelare som jag tycker har väldigt bra fingertopps känsla är Patrik Antonius, när man ser han spela så gör han ofta väldigt bra marginella syner, och även bra läggningar. Han leder väl ganska stort i denna ”Durr Challange” nu oxå har jag hört, det sägs på aftonbladet att siffran är runt 150 k men jag har hört någonstans att Patrik leder med 500 000$ just nu, om det inte ändrats igen sista dagen.

Så nu får Patrik ses som stor favorit, men ju mer Patrik kommer att ligga plus, ju mer har han chansen att vinna, för Durr kommer att va tvungen att chansa och bygga stora potter, och då kommer det att ”svinga” mycket mer än det gjort hitills, och att det inte bara blir dom 1.5M $ som Patrik får om han vinner utmaningen. Nu kan han även vinna ett par M$ extra på att Durr måste chansa. Såklart kan det ju vända till Durrs fördel igen, det är ju många händer kvar att spela, runt 60-70% om jag har fattat det rätt. Men ju mer Patrik är upp när det börjar dra ihop sig till dom sista 20% händerna, ju mer kommer han att kunna tvinga Durr till att bygga alla potter mkt större än vanligt och ”gambla” mer, vilket kommer göra Patrik till stor favorit att vinna väldigt mkt mer pengar än dessa 1.5$ som utmaningen innebär. Spännande blir det att se slutet helt klart.

Men jag förstår faktiskt inte hur Durr från början kan ge detta oddset till Patrik, att han skulle vara en stor favorit finns inte i mina ögon, jag hade rankat Patrik som favorit till jämna odds. Men nu är dealen att Patrik får betala 500k$ om han förlorar men Durr får betala 1500k$ om han förlorar alltså 3 gånger mer, det finns faktiskt inte.

Tror att mr Durr har lite väl stort ego och att han missräknat detta ganska stort. Ibland får man äta upp sitt ego, det ska gudarna veta. Sen ska jag tillägga att Durr även han  är en väldigt bra spelare, jag har blivit extremt imponerad av hans spel den senaste tiden, framförallt i High stakes Poker där jag tycker han spelar mkt bra. Men jag tycker att Patrik lika klart är klassen bättre som spelare. Det är som jag sagt i några tidigare bloggar, Patrik Och Phil Ivey är för mig dom 2 bästa pokerspelarna i världen. Att Patrik kommit dit såpass snabbt är mäkta imponerande faktiskt. Jag minns för ett par år sedan när han började spela, och vi spelade på Lad. Han satt och väntade på 10/20 limit holdem dag ut och dag in. Det är lite skillnad jämfört med idag. Då man ser han på nivåer som 500/1000 – 1000/2000 NL och PL. Men även blindar som 4000/8000 Limit. En viss skillnad mot 10/20 där man hitta han grindandes dygnet runt för några år sedan. Spik-rak kurva uppåt skulle man kunna kalla det.

Är det många läsare som ska till Tallin?

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB