Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Dags att släppa lite på skrivkrampen.. Årets efterfest etc..

av William Thorson

Jaaa..

 

Det var ett tag sen jag skrev något nu. Lite olika orsaker finns till detta. Men nu är det som det är. Ska försöka återgå till att vara relativt aktiv iaf, och ska försöka uppdatera en del från WSOP dit jag drar i nästa vecka.

 

Vad har hänt sen jag skrev sist då, jo en hel del. Vi var ju som sagt och spelade SM på Tallin, jag min pappa och min bror, tyvärr blev det ingen super succe för familjen Thorson, farsan och brorsan hade lite otur och åkte båda ut dag 1 medans jag själv gick vidare till dag 2 med ganska gott om marker, tyvärr blev min vistelse väldigt kort dag 2 då jag åkte ut redan efter en timme. Åkte faktiskt på ett riktigt surt sätt, så lite keligt kändes det ändå även om det inte var årets viktigaste turnering. Alla la sig till mig på knappen, jag tittade ner i QQ och höjde upp, en ung kille i lilla mörken funderade en stund och slog sedan om, jag funderade en liten stund på hur jag skulle få han att stoppa in alla markerna, och valde att bästa sättet om han nu hade en ”hygglig” hand vara att sätta honom all in då han förmodligen skulle tro att jag inte var överdrivet stark, och att jag kanske var på ett ”move”, han stoppade snabbt in sina marker och vände över AQ i olika färger. Kändes inte helt fel att se den handen. Floppen kom låg och mkt bra för mig, typ 9 2 4, turn var en T men på river dök ett mkt iriterande ESS upp. Mkt keligt då en spelare på bordet anonserat att han hade lagt ett A före floppen. Men men så är det och det var bara att halta tillbaka till rummet.

 

Efter det har det varit en helg i Stockholm med trav- Elitloppet, och mkt fest. Var riktigt kul där i år. Särskilt söndagen. Då jag först inte trodde jag skulle klara av den dagen då man festat hårt både fredag och lördag. Efter tävlingarna var slut, gick jag tobbe och en kille som kallas Tjommen, över till stallbacken för att ta ett par öl på Fredrik B Larssons överväning på stallet där det var lite fest innan alla skulle vidare till stan. Ett par timmar där och mkt surr med alla möjliga sköna människor, och sedan var en buss beställd in på stallbacken som skulle ta alla till stan och dom flesta skulle till Undici där även vi hade bokat bord. Denna bussen var en sådan med sittplatser på taket och det var riktigt bra och kul ös från Solvalla och in till stan.

På Undici hade Erik Adielsson och jag bokat ett bord med hans vänner och några av mina vänner där vi festade och åt och drack, även Tim Tetrick han succe kusken som var på Solvalla satt vid vårat bord. I övrigt var det en skön blandning av folk och vi blev kvar på Undici till Kl 01.00 då dom stängde. Då drog vi alla vidare till Cafe Opera, där vi fixade 2 stora bord och en massa drinkar. Väldigt stor del av traveliten och många pokerspelare och lite annat skönt folk var det och där sänktes det driknar till 03.00, ingen var direkt sugen på att ge upp då heller och vi va väll ett gäng på 40-50 pers som gick i samlad trupp för att leta upp det ända stället som hade öppet till 05.00, väl där skulle Misan, fixa in 50 pers vilket inte kändes som jätte lätt då vi inte sagt till i tid, men han incisterade på att det skulle gå. Detta blev dock svårt då det redan var fullt med folk där och nu var frågan vad vi skulle göra. Det var en sagolikt skön blandning av folk, diverse travtränare massa folk som jobbar med travsändningen på Tv4, däribland Raffe som kommer med idden att vi skulle kunna dragit hem till honom om det nu inte var så att hans fru förmodligen skulle bli sjukt förbannad, så vi valde att hitta nästa alternativ, misan som sa att visst vi kan ta hans lägenhet och 40 pers gick mot den, dock försvann han iväg och 40 pers stod nu utanför hans lägenhet och vi behövde ytterligare en plan. Nu började jag och Raffe surra lite om vad vi skulle hitta på för ingen av oss var i närheten av sugna på att gå och sova, vi kom fram till att en lysande ide var att dra ner till Djurgården vid sjöhistoriska musset och ta med oss sprit och filtar och efterfesta vid vattnet. Per Skoglund som är en van ”talare” och kommentator/referent på travet, fick hoppa upp på nån pelare och annonsera ut våra planer, och tala om att dom som ville följa med skulle då ställa sig på högersidan och dom som ville hem skulle ställa sig på vänster sidan. Alla valde höger :p

 

En mängd taxi bilar beställdes och jag Raffe, en kille som heter Dejvid och en annan kille som som heter Johan tog taxi nummer 1 för att hämta sprit, filtar och fylla taxin med varor från seven eleven.

Vi stannar taxin utanför Raffe som tillsamans med Dejvid går upp till honom för att hämta dricka filtar, hattar etc.. jag och Johan går runt hörnet till 7/11, där vi handlar allt möjligt, vi köpte så sjukt mkt saker att vi var säkra på att det måste vara rekord i butiken, men killen svarade att vi bara låg 2a 🙂

Nån snubbe hade tydligen varit där nån vecka innan och varit ännu värre.. Efter att ha fyllt taxin med kanske 15 påsar från butiken möter vi upp med Raffe och Dejvid igen, nu kommer det bästa, dom har under tiden hittat en limmo som stod parkerad vid vägkanten en Söndag strax före halv 5, och såklart kör vi taxin intill den lastar över alla varor dricka etc, och styr kosan mot Djurgården där allt folk väntar på oss. Dom såg ju oss dra iväg ifrån stan i en taxi, så minerna när vi 20 minuter senare gör entree i en vit limmo går nog inte att beskriva, vi får stående applåder från 30 personer när vi glider in vid sjöhistoriska vid runt halv 5. Sedan dukas det upp på ett bord nere vid vattnet, och där upplevdes årets i särklass bästa efterfest. Ruggigt kul och alla som var med kan nog hålla med om att den kommer stå sig som bästa kvällen/morgonen på mkt länge en lång tid framöver.

 

I övrigt om den helgen så fick jag äta upp att jag var lite kaxig på en middag vi hade på fredagen, vissa trodde lite på Torvald Palema men den trodde jag va helt chanslös, och för att visa hur chanslös jag trodde den var så gav jag ut 30 gånger pengarna på att den skulle vinna Elitloppet och mer eller mindre tvingade folk att stå för vad dom sagt och spela. Juh närmare söndagen det gick så började jag känna mer och mer att jag skulle få äta upp detta, och mkt riktigt, efter en riktigt bra försöksprestation så vem kommer inte där längst ut i banan i finalen av Elitloppet, JO! Torvald. Fan med att man aldrig kan lära sig 🙂 Jaja, klarade upp helgen bra under söndagen ändå efter en katastrof dag under lördagen.

 

Nu är det full laddning för WSOP dit jag kommer att dra nångång i slutet på nästa vecka. Kommer att återkomma med vilka turneringar jag har tänkt att spela etc när jag vet exakt när jag åker. Det är ännu inte försent att spela till sig en plats, det går dagligen kval på Pokerstars, step turneringarna är dom jag rekommenderar mest, men det går även en massa andra fina kval. Wsop är ju något väldigt speciellt så det är värt att försöka kvala in tycker jag.

 

Kanske ses vi där. Kommer att försöka skriva lite mer frekvent iaf, en 2-3 gånger i veckan borde jag kunna lova.

 

Ha d så länge, och ett stort lycka till, till alla er som försöker kvala in.

 

William.

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB