Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Dags för 10 k PLO, samt lite V75 ideer.

av William Thorson

HEJ!

Såhär långt har det varit kallt här i Las Vegas, varit 2 dagars paus från turneringar nu då det inte varit något roligt event, men idag 1700 Las Vegas tid (Lördag) är det dags för 10000$ Pot Limit Omaha vilket ska bli roligt att spela.

En annan svensk kompis Rifat Palevic kom 5a i 5000 PLO som avslutades igår. Jobbigt att snubbla på målinjen det vet jag själv, men en bra prestation.

I min sista turnering jag spelade som var ett 2000 nl event hände det mig något som aldrig hänt mig förut, jag bustade ut i första handen jag blev delad. Osant tråkigt att behöva limpa tillbaka till hotellet efter en ända hand..

Så här gick det till, jag och Stephan som jag bor ihop med nu på Encore, tog lite extra sovmorgon då vi var lite trötta och åkte bort till Rio ungefär 1 timme efter att turneringen började, man kan köpa in sig 2 timmar efter att turneringen startar i nästan alla events. Och då får man ändå en full stack. Dock måste man vänta in big blind, för att få börja spelet. Så jag sitter där och väntar 3-4 händer utan att få kort, och sedan är det dags för BB, och jag tittar direkt ner i KK, hm inte helt fel. En kille slår upp till 300 på 50/100 en annan synar och small blind synar, jag slår om till 1100 vilket är en relativt liten raise, men jag vill ha med några stycken i potten för att tidigt få en stor stack om jag inte blir utdragen och blir jag det så blir jag. En stor stack är värt mkt i dessa turneringar med så många startande. Iaf, alla 3 synar. Kanske hade hoppats att en skulle kliva av men men, floppen kommer Q 8 6 rainbow, vilket iär en perfekt flopp. QQ finns ju till 99% inte ute då skulle dom slagit om igen preflopp förmodligen, 2 par lär ingen ha då dom inte skulle synat från början 300 ens. Så för att jag ska vara slagen ska det finnas 66 eller 88 vilket inte är jätte troligt. Iaf jag betar ut en ganska liten bet 1500 (man har 6000 i startstack) ursprungs raisaren foldar, nästa snubbe synar 1500 och small blind ställer snabbt in alla sina marker. Jag funderar lite, men det finns inte så mkt att fundera på egentligen, har dom mig slagen så grattis, det är tidigt i turren och inte hela världen om man bustar. SÅ jag synar och den andra killen foldar. SB visar upp 7-9, för open enden. Hmm? lite väl sjukt spel måste jag säga, men bara att gilla läget, jag kan nu efter en hand ha nästan 17000 från mina 6000. Dock dyker turn upp en 5a och jag är drawing dead efter att han spikat stegen. River är försäkerhets skull en 10, så han fyllde i andra änden med. LOL-

Jaja, man får va nöjd med att dom spelar märkligt antar jag men det är keligt att dom ska suga ut.

 

Men som sagt nya tag idag. 10 k PLO. Börjar i skrivande stund om 30 minuter.

 

Blev tillfrågad att ta upp lite jackpott drag till söndagens v75:a så här kommer lite små ideer.

 

I V751 är Victory Love stor favorit, den hästen gillar jag bara inte och åker på att den vinner varje gång, men jag tror återigen att den faktiskt komemr att bränna, den har sprungit över sin kapacitet tror jag. Jag tror Orso kan vara på G igen. Och tar även med Tomb Raider och Imola November. 3-4-8-10 tror jag är bra att ta med där finns lite roliga rensare med. Klandrar inte er som pillar med Victory Love, men det är absolut ingen spik.

Tror min bästa spik kommer i andra. Nr 5 Galax Trott med Erik Adielsson.

V753 guldivisionen fint men svårt lopp. 1.2.3.4.5.6.11 är nog bra att ta med där finns både lite favoriter men även ett par skrällar.

V754 är svårt, kommer nog ta alla där. Så där får man pilla så många man har råd med.

V755 tror jag mest på 3.9.10.15 men det är oxå ett mkt svårt lopp, samma där strecka så många man kan, men mina främsta ideer är dom 4a som skrevs.

V756 Tror jag på 2.4.6.8.10, 10 Wolf Laday är nog bästa hästen men den är lite väl mkt streckad för att det ska vara intressant att spika. 8 Riggheads Cahore är nog min första häst pga av att den är bortglömd.

V757 Tror jag att 11 fire kan vara en chansspik, bara streckad på 12 % känns sjukt intressant, vill man ta ett par stycken tror jag en del på 4.7.9.10.11.13.14.15 däe 13 och 15 är 2 intressanta skrällbud, 15 är bara 1% så det är väl lite långsökt men den åker med på min lapp iaf.

 

Nu är det dags för en dusch och sedan Rio för PLO wsop.

 

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB