Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

WSOP 2009… Ice…….f-ing cold!

av William Thorson

 

WSOP 2009- Icecooooold!

Ja, då var WSOP 2009 över för min del. Att sammanfattas i ett ord- ICECOLD

Har ju varit här i Vegas i ca 3 veckor nu och hunnit spela 6-7 turneringar inklusiva main event som jag spelade och åkte ur igår (söndag). Har nog aldrig varit så turnerings kall faktiskt, innan main så hade det bara varit kallt, med ett undantag för VM i pot-limit omaha där jag låg bra till och åkte ut ganska sen precis innan pengarna, på lite otur och låg dessutom bra till. Men i allt annat var det bara soppatorsk rakt ut.

Vm som jag spelade igår, hade ju en otroligt fin struktur och man kunde gått vidare till dag 2 med runt 20k i marker utan att ens dyka upp dag 1. Nu är ju inte det någon nöt ide då man såklart vill ge sig själv chansen att få en fin stack till dag 2, men såhär i efterhand när man åkt ut, så känns det ju lite kallt. Sen börjar man ju alltid fundera ”varför spelade jag inte idag (måndag) istället osv” Jag var ju i valet och kvalet mellan dessa 2 dagar. Jaja alla dessa meningslösa tankar får man ju försöka att släppa bara. Trots allt så är detta första gången jag bustat main event som jag inte känt mig sådär jätte besviken. Det var inte lika med lika tunga steg man fick lämna turneringen.

Men såklart känns det mkt surt att man inte är med och kämpar. Dock har man ett litet hörn på nån spelare man kan jobba.

Nåväl, för att beskriva hur det normalt känns när man bustar så är mkt tungt och man kan inte sluta älta hur man spelade den handen, och varför man gjorde si och varför man gjorde så, och så mår man allmänt dåligt och blir lätt irriterad. Men detta året kändes det faktiskt ganska bra måste jag ändå säga. Jag är iofs riktigt pokertrött nu, men oxå det faktum att jag har mina nära vänner min väldigt fina flickvän och min pappa här gjorde säkert att det inte känns surt detta året.

Lite till vad som hände i Main för min del. Jaa, jag hade som plan att inte spela för stora potter om jag inte hade någon jätte bra känsla eller en riktigt bra hand. tidigt börjar det med att jag synar ett uppspel på knappen med QQ, floppen kommer 10 4 2, han betar jag synar bara för att inte bygga en för stor pott, turn kommer ett A, han betar nu igen, jag funderar en stund och väljer att syna för att se vad han gör på river, för med denna kalla turn så finns ju inte omslag längre utan det är snarare närmare fold än raise. Men samtidigt så kändes det som att han verkligen inte behövde ha ett A så jag synade. River kom en 8a och han checkade, jag ser inte vad jag kan få syn av om jag betar så jag checkar bakom, han visar 10-8 för riverat 2 par.

Funderade lite på denna potten efteråt om jag kunde spelat den annorlunda, men kom fram till att jag förmodligen förlorade minimum. För i dom andra tänkbara senariumen så 1. Slår jag om på flopp så synar han säkert med sitt top par ändå, och när turn kommer A så blir jag nog tvungen att checka bakom,pch när då river kommer 8a kommer han inte folda ändå och det blir kanske tom en river bet som jag eventuellt skulle synat, hursomehelst med omslag på floppen hade potten blivit större. Och även om jag slår om pre så är det inte säkert att han foldar 10 8 suited för det va typen av spelare som ville se floppen och där släpper han garanterat inte topp par, så förslusten hade nog varit ett faktum ändå.

 

Jaja. Det går en stund en aggro spelare höjer ”10-8 killen” synar jag synar med 44, floppen kommer a 5 4 med 2 spader, det är check check till mig jag betar, raisaren synar och 10-8 killen synar. turn kommer spader 3 som såklart är ett mkt kallt kort, check från ursprungsraisaren bet från 10-8 snubben ca halvpott, jag funderar och synar och raisaren över synar. Så nu känns det ju inte jätte hett, en parninig är vad man söker river kommer en Q, och det går check check, jag funderar ett tag på om man kan valuebeta här, men det känns som att tex 6 7 för stege kan vara möjligt. Det känns inte som att någon har flush bara då dom bägge checkar river, men potten är stor så jag checkar bakom, första killen som raisat visar a5, nästa visar 22 som blev stege (holken). LOL så osant tiltande, hur ska fisken över syna floppen med 22 när det ligger flushdrag ute, han måste träffa en 3a som inte är spader , och kan dessutom då vara slagen av 6 7 som va öppet stegdrag på floppen. Asså osann fisk tänker jag. Men hur ska raisaren checka floppen med sitt topp 2 par och sedan bara syna när jag betar?? Jag ska ju normalt sätt vinna en stor pott mot honom, betar han floppen och 22 idioten synar så slår jag om och a5 kommer garanterat at syna och nu finns det ingen chans att 22 kan fortsätta och jag ska vinna en stor pott.

Men icke, det går ett tag jag försöker floppa något mot någon av dom 2 jätte tomtarna vi har på bordet, och lyckas till slut floppa topp 2 med Q10 och vinner en ganska stor pott, bägge tomtarna va inne och synade på floppen, den ena synade sedan även turn med botten paret utan tillägg, och jag kom tillbaka till runt 25k då är det dags för ytterligare en rolig pott.

En snubbe som jag satt in i facket som ”ganska tight” runt 35 års åldern höjer upp i tidig poss, det är fold till mig i SB och jag tittar ner i AA, slänger snabbt in till en syn för att maskera min hand och kanske vinna en stor pott.. Drömfloppen kommer 2 3 3 jag checkar, varför det är drömflopp? Jo av 2 anledningar, en som raisar nästan utg och som jag hari ”facket” som image- ”tight” kan aldrig ha 22 eller en 3a. Kanske max en på 100, och han kan nästan aldrig tror att jag har träffat denna floppen heller, ev kan jag ha 22 eller 33 men det tror dom aldrig. Så har nu killen ett överpar, (drömmen är juh KK) så kommer jag vinna en jätte pott. Jag checkar, BB som synade med checkar och raisaren betar ut 1k, jag slår om lite till 2500 vilket känns som beten jag skulle gjort både med en bluff och med bra. Han synar. PERFEKT! Det måste ju vara ett över par nu, jag vill se ett lågt kort helst ingen  J Q K för det känns som att han har ett par där nånstans. Turn kommer en 4a, mkt bra kort. Nästan det bästa. Jag betar 3k han synar. Sitter och hoppas på ett lågt bara, river en blank 7a, åter igen perfekt. Funderar på hur mkt jag ska beta och kommer fram till att 6 k är perfekt det kommer han syna snabbt och jag är 110% säker på att potten är min, slänger in 6k, han mumlar nåt i stil med ” i should raise but i just call” just i den frasen får jag kalla kårar, visar mina 2 Ess. Sekunden senare får jag dock stirra in i hans 3-5 för triss. MEN OMG! Lixom va fan vill riggen tänker jag.. Och inser samtidigt hur mkt jag hatar RIO casinot där WSOP går, klarar inte av att vara där mer. Hur ska dom höja med 35, särskilt en kille som det inte finns ska ha den handen, och hur fan ska sen den floppen dyka upp. Så sjukt TILTANDE. Sjukhus!

Sedan ligger jag på en stack runt 10-15k i ett par timmar, 50 händer i rad stirrade jag ner i en 2a eller en 3a, i slutet på dag 1 så efter att inte fått en spelbar hand på flera timmar synar jag ett litet uppspel med A9 hjärter som känns som nöten efter alla 2or och 3or jag sett, floppen kommer a 5 3 killen som raisat betar, jag synar turn kommer en 3a, bra kort, han checkar. Jag funderar på om jag sk checka eller beta och väljer att beta för att han då kan tro att jag är tom och har ”flootat” floppen, för checkar jag så är det ju garanterat att jag har en hand med value.

så jag betar 2.5k han checkraisar nu till 6.5k, jag funderar sjukt länge för jag har bara 4 k till bakom (efter hans raise till 6.5) Efter att funderat ett par minuter och gått igenom faktorerna, sjukt aggro spelare, han vet att jag är kapabel att floota floppen och ofta om man har en halvhand som tex den handen jag har så checkar man bakom på turn, så ofta när det är bet så är det bluff eller stål, så jag tänker att han mkt väl kan vara på ett move, samtigit som det ändå känns kallt att sitta och fiska med 7 k i stacken efter att folda. så jag ställer in, han funderar kort och synar, med AQ. Bra spelat av han, dåligt spelat av mig i just den potten, kanske. Med facit i hand är det lätt. Jag skulle såklart checkat bakom på turn.

Jaja där var mitt main event 2009 över. Tråkigt såklart, men som sagt kändes snabbt bra och nu blir det ett pokerbreak ett tag för min del, för fundera om ett tag när nästa resa blir men just nu är jag bara osant trött på poker faktiskt. Blir ev en turnering innan jag åker hem och det är WPT bellagio, men jag har inte bestämt mig om jag orkar ännu.

Fick just i skrivande stund reda på att dag 1 D idag sålt slut, och dom fick kasta ut närmare 600-1000 personer och en av dom var farsan.Farsan som skulle spelat idag, och inte hade stressat med att köpa in sig då han kom igår och det varit långt ifrån fullt varje dag. Så det verkar inte som att han får spela, sjukt tragiskt, och extremt jävla dåligt av WSOP att inte lösa detta. Dom får väll för fan prioritera detta då och sätta upp ett jävla tält, eller ta bort några cashgame bord eller liknande, det är ju totalt jävla sjukt att dom ska neka folk att spela VM. Katastrof är ordet. Om dom ändå inte har plats för dom väl då det är sånt sjukt tryck öppna en extra dag instatt på vilodagen imorgon. Man kan ju inte bara tala om för 600-1000 pers att dom får dra hem när cappen är satt på 12000 personer till Main event och det bara är 6000 med just nu. Så sjukt dåligt tkr jag. Men det verkar som att dom inte tänker göra något åt det. Dom har tydligen bett folk dra hem. Jävla pajasar måste jag säga. Man får ju för fan lösa detta när så många vill spela. Hur svårt kan det vara att säga åt alla fisksatteliter etc att alla dom borden blir stängda i 2-4 timmar och att dom beklagar detta och kanske bjuder på nån fri dricka eller något. Men folk ska ju inte behöva nekas till VM i poker när det dessutom är satt en cap på 12000 och det just nu bara är 6000. Att det sedan slumpade sig så att så många ville spela just dag 1 d är ju tråkigt, men ffs ta och gör något åt det. Det visade sig ju vara sjukt dålig planering att ha en startdag under 4 juli (nationaldagen) då det kom extremt lite startande. Då tkr jag att man får göra allt för att ordna upp detta för spelarna. Finns ju folk som åkt över hela världen för att ta del i detta event. Tkr att det är dåligt att dom inte kan lösa detta på något sätt, finns ju andra alternativ som att spela dagen efter etc..

 

Finns en hel del svenskar kvar i turren såsmom bör, idag är det dags för Team Pokerstars pro Johnny Lodden att börja spela med. Hoppas att han krossar fältet.

 

l8er.

 

William

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB