Williams pokerblogg

med William Thorson

Arkiv för August 2009

- Sida 1 av 1

64 drinkar? V75..

av William Thorson

 

Hej!

Helg igen, tiden går onekligen sjukt fort..

Förra helgen sattes ett rekord: Jag åkte upp till Göteborg för att träffa ett par kompisar, Calle och Jakob, 2 inte helt normala killar som numera bor ihop. Planen var att ta en mkt lugn fredag då jag har haft i tanken att inte dricka så mkt och börja träna lite så vi drog iväg och hyrde ett par filmer och tänkte ha film/spelkväll.

Runt 2100 är vi tillbaka på avenyn där Calle bor och ska upp till hans lägenhet, mittemot ligger ett ställe som heter Picasso som är en bar, restaurang/pizzeria där det jobbar en känd bartender som är grym på att blanda drinkar som kommit långt i SM flera gånger och även tävlat en hel del i utlandet, John tror jag han hette, är så dålig på namn men tror det..

Iaf, Calle föreslår att vi innan vi drar upp ska prova varsinn drink där inne, jag är lite tveksam först för jag vet hur det blir, det stännar sällan vid en när det är vi 3, men okej vi kan ta en drink och beställa med något käk upp säger jag..

Vi går in, slår oss ner i baren och får varsinn drink meny. Börjar med varsinn drink. Alla 3 är sjukt goa då vi även tar en zipp av varandras. En pizza att ta med betälls oxå en capricosa med annanas.

…………………………………………………………………………………………………………………………..

 

02.30 har vi avklarat den sista drinken, en 12cl drink i nån sorts jätte glas. Då har vi tömt listan på 64 drinkar. Plus att vi tagit 2 shots var, blandannat en ny special på tequila, där man byter tequilan mot absolut peppar, citronen mot tomat och saltet mot tabasco.

Givetvis kom vi efter första drinken som var omänskligt god på att vi skulle ta ett bett att ingen fick lämna stället innan vi tillsamans hade tömt listans alla drinkar. Vi fick en meny och en penna sedan valde vi i ordning varsinn drink och kryssade över bilderna i menyn tills det inte fanns några kvar. Avslutningen var att vi tog varsinn av ”återställar” drinken som den kallades och var en 12a, så egentligen blev det 64+2 då vi tog 3 av den sista. Jaa… 0300 kommer vi upp och får på en film iaf (kartellen). Men hur lyckas man…. Jaja, vi har iaf rekordet ingen har tidigare tömt den listan på 3 pers. Så vi skulle få nånslags tavla på väggen 🙂 (lol)

jaa, bortsett från en Quizz i onsdags med en kompis (Mikael) då det slank ner 3-4 öl har det faktiskt varit riktigt lugnt, inte en droppe mer än det på en vecka, och dessutom första gym besöket på 2000 talet, sist var 1999. Så nu är det dags att bli lite nyttig och börja träna, hoppas kunna hålla det mer än 2 veckor denna gången. Men OMFG vilken träningsvärk, har inte kunnat sova på 2 dagar, glämde stretcha efter den ”första gym-dagen” har nog aldrig haft så ont i armar och bröst, nu 3 dagar senare börjar det släppa. Jaja, det är väl straffet man får ta för man varit en lat jävel så länge.. Kanske blir det ändring.. Som alla skriver nu för tiden.. Den som lever får se..

 

Det har ju börjat efterlysas travtips till både onsdagar och lördagar. Men med tanke på mina extremt dåliga tips förra veckan så undrar jag om det finns en ända stackare som vågar ta rygg nu.. 🙂

Men vi försöker en gång till, här kommer lite av minda ideer till morgondagens V75 på Bergsåker.

Avd1: Skully Gully bästa hästen, fast sämsta spåret. Sällan man ser en sådan stor favorit (73) från spår 12 1640 meter. Självklart kan den vinna, skulle Erik komma fram i dödens utan större problem är den säkert bara bäst. Men det spåret och så stor favorit kan iaf inte jag spika. Tror en rysare är nummer 3 Lattitud 8%. Sen måste M T cherokee med (14%). Tar även med 2 som kanske får ta över ledningen och 8 Device.

Avd2: Halv svårt, tror mest på 3an som är min klara första häst. Ett par hästar efter eget huvud är nog bra, men 3an är min vinnare.

 

Avd3: Jaa, det spekuleras o att järvsöfaks ska förlora igen, men det finns inte. Veckans klaraste spik kanske månadens bästa spik eller årets. Järvsöfaks på BARA!! 82%. Tack. Den vinner plättlätt, nu står han samma start mot dom han stått 20 meter bakom och varit spelad till 1.30 mot när han tagit stryk. Inte en Ulf Olsson kan vara klantig nog att svara spets när Faksen kommer direkt. Fast spelar ingen roll han kommer krossa allt från dödens. SUPERSPIK!

Avd4: Är mina klara första hästar 2 och 5. Bakom är det svårt. Ganska svårt lopp. Vill man inte gå kort med 2 och 5 så tar man många.

Avd5: Är ju en stor kuskförstärkning på favoriten 2 River Du liton, Khilström upp istället för westholm. Dock är den mkt stor favorit 75%. Och jag har sett denna hästen göra riktigt dåliga lopp. Så här kommer det garderas, kanske måste man ha med favoriten man jag rankar ner den. 1.5.6.7.9.11.12 är väl dom som bör streckas. Men som sagt 2an måste även den med, han kanske får bluffa bort loppet i ledningen.

Avd6: Tror jag är ett 2 hästars lopp. 6 Fisher king som jag tror Ludde tidigt bombar till ledningen då jag är säker på att Ulf Ohlsson kommer släppa med 3an, och 9 Power Nap som är sjukt bra. 6 är bara 12 %! Så det blir veckans bästa rysare. 12 med Erik är en bra häst. Men sjukt dåligt spår så jag tar bort. 6-9 blir mitt lås.

Sista är inte lättläst, asså så mkt jag är back på torvald, det finns inte. Så ska inte såga den denna gången. Men det är heller inte mitt första streck, jag är sjukt imponerad av Glen Kronos så den måste med. Tror egentligen det räcker med 3 hästar och det är 7-8-9. Commander crowe tror jag är slagen tidigt på upploppet..

 

Lycka till..

 

William

William challenge och V75..

av William Thorson

 

Hej!

Igår gick min turnering av stapeln på Pokerstars, inköpet var endast en dollar så att alla som ville skulle kunna spela, dessutom var potten kryddad med 500 $ och framförallt vinnaren skulle få en resa för 2 till Spanien och Barcelona för att se Barcelona den 20 september om jag inte minns fel på datumet.

Jag spelade den såklart själv, och hade lovat att om jag vann skulle jag ge samma utmaning nästa veckan, men jag åkte precis innan pengarna med AK mot JJ. Satt sedan och kollade lite från 3 bord och ner till vinnaren då det verkade vara endast trevliga lirare och det var trevlig stämmning i chatten. Det hela slutade med att en barndomskamrat och vän till mig Christian ”Za” Zimmerman vann det hela. Lite oväntat för jag nog säga, men stort grattis till dig ”ZA”.

 

William_barca.jpg

Jag och Zimmerman.

 

Tyckte som sagt att det verkade vara sjukt bra folk som spelade turneringen, ingen dryg jävel upptäcktes och det är ganska ovanligt, tyckte även att spelet var ganska seriöst, och bra. Även om vissa kanske spelade lite fiskigt 🙂 Bra spel på finalbordet, och en värdig vinnare. Grattis igen.

Det var som sagt riktigt lyckat kändes det som, och därför kan jag lova att det kommer komma något mer liknande under året, däremot tror jag att jag kommer se till att inköpet blir på mellan 10-30 dollar istället för 1. Då kommer alla priser på finalbordet att vara intressanta inte bara top 3, och framförallt då 1a priset. Tyck gärna till själva vad som är en bra nivå. Men runt 20 känns nog som en bättre nivå.

Tack till alla som spelade.

 

Vidare så händer det inte sådär jätte mkt på pokerfronten, har varit nästan helt off i en månad nu, tror inte jag spelat en ändå cashgame hand på över en månad, kanske har det blivit någon enstaka turnering dock. Vet att vissa efterfrågat att man ska skriva lite mer om poker osv. Men det finns inte så mkt att skriva om när man inte spelar, och dessutom är man inte sugen att tänka så mkt på poker heller när man ligger lite lågt. Såklart kan man skriva lite om strategy men det är roligare att göra när man är laddad, just nu känner jag bara för att ta det lugnt dom här sista dagarna innan det smäller igång igen, med Barcelona Ept, och med world championship of online poker, WCOOP som drar igån ungefär samtidigt på stars i början av September.

 

Däremot har jag lite travideer till lördagens jackpott att dela med mig om, så ni som hatar trav kan ju sluta läsa här 🙂

 

Avdelning 1: Verkar väll halvsvårt, min 1a häst är nummer 10 Galax Trott. Favoriten numemr 2 är väl okej, men tycker den är för mkt streckad. varnar lite för nummer 7 Fram. Men kan behövas ett par hästar.

Avd 2: Är min första häst nummer 2 Practical Joke, den är bara 3e handare och kan till och med varaa ett roligt spik bud. Iaf 1a häst, men kanske är det bra att gardera här med, upp till var och en. Men vill man ha en chansspik kan det vara här.

Avd 3: Gulddivisionen, tycker jag ser mkt svårt ut, favorit är Teaser Elegance, men det tycker jag är en dålig favorit på 1640 meter. Min första häst är nog Arras som jag tror kan få ta över ledningen från Paul November. Men som sagt jätte öppet jag kommer själv att ta alla hästarna tror jag. Star running 4% är intressant.

Avd 4: Här kan bästa spiken komma nummer 1 Vittese söndervang i detta lärlingslopp. Michael Lönnborg kör ganska bra och kan hästen väl. Tror det är jätte chans på spets och slut. Såklart inte kul att spika i lärlingslopp men det känns som att detta är en mkt bra spik. Tror jag själv kommer att spika här faktiskt. Garderar man är det mycket svårlöst, andra häst för mig isåfall är nog nummer 5 indiana brave som bara är streckad på 13%.

Avd 5: Här kan spik nummer 2 komma, nummer 6 Indira G kan vara helt överlägsen kan jag tänka mig. Jag hade tänkt att spika denna då jag såg att travronden hade 7an som ensam A häst och spik. Men ändå blev 6 stor favorit streckad på 71% just nu. Så kanske är det inte lika kul att spika den som jätte stor favorit, hade inte tvekat att spika om den var på kanske runt 30%. Men som sagt tror det är överlägset bästa hästen. Men vet inte om jag litar helt på kusken. Han är väl bättre än LALLAREN Daniel Olsson men ändå.. Bakom är det mycket öppet kanske är 7an andra häst. 5an till 3% känns intressant. Tror dom får svårt att ta in 20 meter dom som står tillägg…

Avd 6: Här tror jag itne alls på favoriten rankar ner den (nr 6 Victory Love) långt. Den fick nåt ryck i sommras och tror den har vunnit sina lopp. Svårt bakom dock lite varning för nummer 5 Sir Remington men det är många om budet tkr jag. 1.5.7.10 och tar även med 11 och 12 kanske även nummer 2.

Avd 7: Samma sak här jag sågar favoriten, tycker dock denna favoriten nummer 5 Manhattan Sassy har större chans än Victory Love men anser den ändå liten och rankar ner. tror mest på 1.4.6.10 men tar även med  3.5.7.9.

 

Ser intressant ut imorgon faktiskt..

 

Lycka till!

 

//William

Poker och V75.

av William Thorson

 

Hej, nu är det snart dags för finalbenet alltså pokern i denna Pokergolf tävling som hade start igår.

 

Alla spelare har nu fått marker efter sitt resutat i Golfen, och det ska avgöras idag.

Men tänkte slänga in lite V75 ideer innan, då det frågats efter mina tankar.Tycker det finns chans till en bra utdelning även om det blir svårt att bli ensam med 7 rätt som det blev förra veckan. Men då måsta några favoriter bränna av.

 

Jag tycker att bästa spiken är i Guld divisionen avdelning 3. Det känns som att Global Glide är en jätte bra spik, kommer tidigt till ledningen och sedan är loppet över. Spik nummer 2 är i E3 finalendär nummer 6 Red Hot Dynamite känns klar. Det är överlägset bästa hästen och jag tror han vinner ganska lätt även om han skulle få dödens. Men vill man gardera så finns det även ett spikfförslag i sista i nummer 5 Minos Vang, som var grymt bra i dödens på Skully Gully senast. Johnny Takter kan nog lots felfritt och då är den nog klar med.

Skully Gully blir nog dagens största favorit i första, den har givetvis god chans på att ta spets och vinna, men någon favorit måste man ju jobba bort för att få utdelning.

 

Lycka till!

Pokergolf.

av William Thorson

 

HEJ!

Har ju inte bloggat på ett tag, och fick lite inspirtation under dagens aktivitet.

Vi har just avslutat första steget i årets ”Olof pokalen” som är pappas otroligt populära pokergolf turnering. Golf och fest var första steget, och den avslutades just i detta nu.

En mkt trogen läsare och vän (Magnus Logjärd- LM) påpekade att jag varit lite dålig med mitt bloggande och lite tack vare det skriver jag ett par rader nu. Men främsta orsaken är faktisk att jag just kom hem och kom på att jag glömt och spela DD idag när det var E3 finaler, jag tänkte spelat 3-3 på dubbeln men hade glömt av det och ville kolla hur det hade gått. Jag sätter då på dd1 på eftersända lopp där sveriges i särlklass bästa 3 åriga sto Viola Silas startar. Då får jag se Daniel Olsson köra till spets och svara ledningen med en LUS.

Jaa. Ingen enorm kuskprestation där inte. Inte helt oväntat heller.

Viola Silas var totalt överlägsen och jag gläds verkligen med Fredrik Persson som får lov att köra och träna detta underverk. Grattis till en helt enorm häst och prestation. Hoppas Daniel Olsson mår bra efter den spets körningen..

Vidare så va det en sjukt trevlig kväll, alla som var med ikväll och minns något, mkt trevligt 🙂

 

Nu ska det sovas lite och laddas för poker finalen och V75 imorgon. Kanske återkommer jag med lite mer tips innan det blir dags för spel.

 

Återigen, Viola Silas vilken sjukt bra häst. Är enormt imponerad.

 

Out.

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB