Williams pokerblogg

med William Thorson

Arkiv för September 2009

- Sida 1 av 1

London.. Nicht so maise..

av William Thorson

 

Hej!!

Ligger här på rummet och funderar på hur dålig man är..

För 3e året i rad åker jag ut WSOPE med dålig spel. Okej sista handen JJ mot QQ va inte mkt att säga om, utan vägen dit, spelade weak och slaskigt och rent dåligt. Och tack vare det var man shortstackad med 5000 och fick sitt straff..

Ibland vet man inte svaren, varför spelar man dåligt trots att man vet man inte ska spela så?!

Hade förberätt mig bra, ingen alkohol dagen innan, var och simmade nere i poolen på hotellet, tog ett varmt bad och gick och åt frukost, det är stor skillnad på den uppladdningen och mitt gammla jag när jag kunde vara ute och festa till 05.00 innan en turre.

Men avarage pokerspelaren har blivit mkt bättre senaste året eller åren så man har inte råd att ”leka” för mkt längre. Mitt mål är att verkligen bli mtk bättre i fysisk och psykisk form, men hur lång tid det tar är svårt att sia om, gäller att man verkligen själv bestämmer sig. Kan börja om en vecka men kan ta ett par år om jag känner mig själv rätt. Men drömmen är att det ska bli en radikall förbättring snart iaf.. Den som lever får se..

 

Om WSOPE finns det inte så mkt att berätta, jag började med att slaska bort 10 k av 30k första varvet, va säker på en kille bluffade så synade ner han med A high, vilket var både rätt och fel, han betade stort 2 gånger på blankt bord med AK och vann med bättre kicker mot min AQ, kunde såklart betat stort och vunnit på river men va säker på att jag skulle vinna ändå om han nu inte hade en monster men så var inte känslan. Så såklart mkt tiltande när han visar AK för bättre A high. Direkt efter potten så börjar man fråga sig själv hur jävla dum i huvudet man är, varför riskera så mkt chips så tidigt? Och svaren blir att man är en idiot. Iofs va känslan rätt på turn när han betade stort, han va ju ”tom”. Men oavsett, varför bygga så stora potter så tidigt. Och nej det finns inget bra svar. Jag spelade mkt dåligt bara och får skylla mig själv..

Man bli extra tiltad efter att man spelar bort sig själv, just nu är jag bara trött på London och poker, vill egentligen bara hem.. Men det gäller att bita ihop och komma igen och glömma det gammla..

Nu får det ist bli full laddning för ept:n som börjar på fredag och se till att spela riktigt bra där istället och göra god för sina misstag i WSOPE.

 

Innan dess så ska jag upp tidigt imorgon, sick tidigt tom för mig som INTE är någon morgon människa. 05.45 måste jag stiga upp för att ta en snabb dusch och sedan ner till lobbyn där vi blir upphämtade av någon chufför, som ska köra oss till någon studio där vi ska spela in något, vad vet jag inte riktigt men tror det är någon reklamfilm eller något liknande. Puhh!! För tidigt för mig, men men..

Noterade att det blev mkt (någon eller något) i det sista stycket, för er som gillar att gnälla på stavfel och språket så var väll det upppeggat och klart..

Nu blir det sängen alldeles strax.

Uppdaterar mer imån eller onsdag om det finns något kul att skriva..

 

Ciao!!

 

William

WSOPE main even, startar dag1b.

av William Thorson

Hej!

Var tänkt att jag skulle startat WSOPE main event idag, men då jag inte hade köpt in mig ännu och va väldigt seg och trött så bestämde jag mig för någon timme sen att spela dag1b istället. Så bli en lugn dag idag och ska försöka lägga mig tidigt och kanske dra och simma lite och ta en god frukost imorgon och försöka vara så pigg som möjligt..

WSOPE är nog den bästa turneringen i Europa struktur mässigt, massor med tid har man på sig då levlarna är 2 timmar. Dock är startfältet väldigt tufft då nästan hela världeliten både online och live är på plats. Men det ska bli mkt kul iaf..

Nu blir det travgrind på rummet istället, sen blir det någon lugn middag och tillbaka till rummet tidigt..

”Galna finnen” Jani Vilmunen ”kopytapout” på nätet vann 5000 pund PLO i Wsop och får därmed sitt första bracelet. Har känt Jani i många år, och han har haft sjuka swingar från stor-vinnare till bust till stor vinnare igen.. Så mkt kul för honom..

 

Skriver nog några rader efter turneringen imorgon. Vart man följer den bäst vet jag faktiskt inte. Men dom har liveuppdateringar på Poker.se iaf…

//William

London och WSOPE samt EPT..

av William Thorson

Hej!

Nu är jag på plats i London, kom hit i onsdags från paris där jag var mån/tisdag.

Tyvärr slutade Paris äventyret med en 3e plats, turneringen var tv-inspelningen Stars of Poker, som kommer att visas på canal+ någongång i slutet på året eller i början på 2010. Det var 6 proffs som spelade ett bord 6 amatörer på ett och 6 franska kändisar på 1, kände själv inte igen någon av kändisarna. Iaf, dom 6 proffsen var, Mig själv, Johnny Lodden, Elky, Noah Boeken, Andree Akkari och Bruno Fitosi.

Vi fick innan programet började se på strukture, och det så bra ut till en början vi skulle börja med 25/50 och 10000 i startmarker samt 20 min nivåer, men när vi tittade längre ner på listan så såg vi att finalen skulle börja på 1000/2000. Och då 2 spelare går vidare per heat så inne bär det att avarage chips i finalen är 30 000. (6 spelare x10000 =60 000) Alltså skulle försöket börja med 200 big blinds, och finalen sedan med 15 big blinds. Detta innebär att finalen har mer än 10 ggr så dålig struktur. Detta försökte vi förklara var totalt ologiskt, finalen ska ju givetvis vara minst lika bra struktur som försöket. Men dom surra om att det skulel ta för lång tid etc etc.

Vi fortsatta försöka övertyga dom att det bara kommer bli dålig tv och ”all in bingo”. Och då sa dom okej vi börjar finalen på 500/1000 med 15 minuters levels. Helt ologiskt detta, då man ända bara har 30 bb gemfört med försökets 200.

Jag och Elky gick vidare från vårat heat av proffs, vi bustade 2 spelare var och jag hade lite rlyt på min sida iaf när jag bustade Noah när vi var 3 kvar på bubblan med A9 mot AJ. Dock hade jag i det läget 23 k i marker och Noah 7k så jag skulle fortfarande legat bra till men såklart ändå tur, och det kändes skönt att ha i en turre för en gångs skull.

Så vårat heat slutade på ca 1.45h med 200 bbs. Dock tog det säkert 1.5 h mer för dom andra borden med orutinerade spelare.

Till finalen försökte vi återigen förklara att deras struktur med 30 bb och efter bara 15 min 15 bb skulel göra att det blev all in bingo och att det skulle ta max en timme.. Så vi försökte förklara att det inte ens skulle få nog material för ett program. Finalen börjar, elky blir short i första handen vilket kändes skönt då jag nu hade bra mkt mer chis än han och det kändes som segern låg ganska nära, någon hand senare limpar en amatör på knappen, elky limpar och jag checkar med 6-10 klöver, floppen kommer K J 9 3 klöver, så binga för mig. Elky betar 2500 jag synar knappen går all in för 12k elky foldar och jag synar och möter KJ, blank blank och en ute. 2an åkte strax innan och vi är nu fyra kvar, elky ställer handen efter från knappen jag synar med AJ och möter hans Q4 och min hand får stå, vi är nu 2 kvar och nu är jag trots den extremt dåliga strukturen väldigt nära vinsten känns det som.

Då klantar jag mig en hand, knapen höjer till 6000 på 1000/2000 sb foldar och jag tittar ner i A4, en bra hand 3 handed, men egentligen inte mot sådanna här amatörer som är lite tightare, dom har oftast en hand ändå så jag borde tänkt mig för en extra gång innan jag gick allin. Men jag tänkte att det är stor chans han foldar och om inte annat så har jag ändå 30 k kvar att jobba med av mina 60 då killen bara hade runt 29k. Känns som att han foldar dom flesta händerna kanske ess iaf upp till AT då han verkade tight. Men efter 2 minuters time valde han att syna med QQ. Lite sick att det ska ta 2 minuter att bestämma det 3 handed. Men andra kortet på floppen var ett Ess, dock gav 3e kortet en tredje spader, och killen har QQ med spader Q. Turn blank men tyvärr kommer river en spader. Tilt att man itne kunde fått ha lite tur där, varvet efter i BB så får jag AJ, knappen foldar sb höjer till 6000 och jag bestämmer mig för att gå all in för 31000. Han synar efter lite stek med 99 flopp turn och river blank och jag var ute. Mkt keligt, ångrade verkligen mitt spel med A4 kändes riktigt kallt och onödigt.

Ett pris var det, 100k winner takes it all, dessutom gick man till en final med 8 spelare där det görs upp om 300k. Så sjukt iriterande kändes det. Trevligt att vara i Paris annars då jag aldrig varit där innan. Dagen efter (onsdags) blev det snabbtåget från Paris till London som tog 2 timmar.

Snabb incheckning och dush och sedan bort till Empire casino som WSOPE går på för att spela 5k pund Pot limit omaha som är mitt favorit spel. Turnings omaha är väldigt annorlunda och man måste vara tightare än i cash game, gillar egentligen inte omaha i turnering form lika mkt som cash game men ju i wsop tävlingar är det mkt bra då det är en väldigt bra struktur.

Började bra och gick från 20k till 80k, sen klantar jag mig lite på river i en hand där jag hade nuts på turn, värdebetar på river som gav en flush och får all in och väljer att syna. Åkte ner till 30k där och satt sedan ca 5 timmar till och var kall och kunde inte hitta något bra läge. Åkte ut mot Tom ”Durr” Dwan när jag var shortstack på bordet 2 3 5 med 2 klöver, 1 spader, Med A6klöver 68 spader. Mot Durrs KK med K spader. Så jag vinner på 7 spader 3 ess och 2 åttor. Alltså 12 outs vilket är lite under 50/50 men ändå ganska nära.

Sedan dess har det bara varit chilla på rummer som gällt, äntligen har man fått några timmars sömn vilket det varit extrem bristvara på under WCOOP. Många fina turneringar särskilt main event där jag tyvärr åkte ut tråkigt med KK mot AQ all in pre. Kom ett ess och 2 damer, normale, men skönt att det är över ändå lite grann, så man kan få återgå till att bli normal 🙂 Eller så normal man kan bli iaf. Dygnet runt i 2 veckor är lite för mkt för mig faktiskt.

På lördag drar WSOPE main event igång. 10 000 pund är buyin och dom flesta av världens bästa spelare kommer att starta. Verkar som att ”ALLA” är här faktiskt, Durr, Ivey, Gus, Patrik,Elky, alla online pros, teampokerstars pros, ja asså nästan alla världens bästa cashgame och turnerings spelare verkar vara på plats här i London..

SÅ det ska bli riktigt kul, WSOPE har en sjukt fin struktur, startstack är 30 000 och blinds 50/100 dessutom är det 2 timmar levels. Mkt fint!

Nu är det dags för lite sömn igen.. Återkommer senare..

 

William

WCOOP, sömnlöst… :)

av William Thorson

HEJ!!

 

Har nog slagit rekord i att sova lite sen jag kom hem från Barcelona. WCOOOP tar musten ur en minst sagt, men turneringarna är så bra att man inte vill missa nästan någon..

I lördags var jag helt slut hade varit uppe hela fredagen och sovit drygt 2.5 timme, så ska jag hem till mina föräldrar och grilla och ha en lugn fin lördag för en gångs skull medans tjejen skulle ut med ett par tjejkompisar, så jag bestämde mig för att stå över WCOOPEN denna kväll för att jag aldrig skulle orka, men väl ute vid middagsbordet så kollade jag bara datorn snabbt och såg att 500 heads-up NL i WCOOOP skulle starta redan runt kl 20.00, jag tänkte då att okej kan väl köra den då den är fin på det sättet att åker man första matchen är man ute men vinner man och relativt snabbt så är det 90 minuter paus minst för att vänta på att alla andra bord ska selas färdigt så man kan lätt spela den och ändå vara social samtidigt, det ända jag inte hade tänkt på var hur bra strukturen var och hur lång tid turneringen verkligen kunde ta…

 

Jag vann min första match, några timmar senare min andra, jag åker då hem till mig själv, väntar på nästa osv. Kl är helt plötlsligt 07 på morgonen och jag har vunnit kanske 5 matcher, jag vinner sedan min 6e och min 7e tror jag det är och klockan är runt 1 på eftermiddagen.. när jag har vunnit 8 eller 9 matcher är vi nere på 8 spelare. Klockan är runt 16 på eftermiddagen om jag inte minns helt fel (vilket det finns chans till då hjärnan inte va helt 100 efter alla dessa timmar) men iaf, då spelar jag mins sista match som oxå är den längsta, det svänger friskt då jag möter en helt osant aggresiv kille, men jag håller lugnet och får till slut ett över tag på 3 miljoner i chips mot 1 miljon i chips, han vinner då ett par mindre potter och går till ca 1.5 mot 2.5, då blir vi all in med KK för mig AJ för honom, han får en färg och jag är nere på 1 miljon mot hans 3, vi blir då ett tag efteråt all in, jag med KJ suited mot hans A9 suited, floppen kommer typ 9 8 hacka, turn ger mig open ended med en T men river är blankt tror tom det var ett ess. TILT!! fan att inte KK kunde få stå osv börjar man såklart tänka, att bara gå till topp 4 var värt 55 000 dollar, att komma upp till heads uppen om man vinner matchen nu med 4 kvar är värt minst 90 000 dollar, och vinnaren fick 170 000 dollar, jag kom iaf upp i 27k, men hade varit riktigt kul att få vara med och slåss ett tag till, men så blev det inte..

 

Jaja, efter det har det varit en hel del djupa placeringar, både för mig och brorsan. Men tyvärr har det blivit väldigt många placeringar 15-30 osv. Och detta är ofta runt 10 på morgonen så det är långa nätter och väldigt tråkigt att snubbla på målinjen då priserna i toppen ofta är sjukligt bra men dom lite utanför är halvkalla när man suttit så länge. Jag tycker tex personligen att det betalas ut till alldeles för många. ca 15% får betalt. Jag tycker det ska vara max 10%. Men alla pokerbolag inte bara Pokerstars har ju samma inställning, man vill att många ska få pris, och det hade jag oxå velat om jag ägt en pokersite. Man vill inte busta spelare flr utan spelare inget spel så att säga..

Men som spelare, iaf enligt mitt sätt att se det så vill jag hellre få bra betalt för tex en 20 plats. Än att få tex 1200 tillbaka på mina 1000 satsade om jag kommer tex på 600:e plats, i ett fält av 4000. Men men vissa och många som kvalat in är ju nöjda med att få en vinst, men skulle gärna se att det var lite mindre betalande så att man kan vinna ordenligt kanske ända upp till 3-4 sista borden…

Men detta kanske mest är min åsikt då jag gillar att gambla, vad tycker ni som läser?

Som sagt inte mkt sömn och det lär inte bli mkt tills dett är över, finalen (Main Event) går på söndag och det är nog den bästa turneringen som någonsin har startat på internet. Dessutom kommer det garanterat att bli det högsta första priset online EVER, så försöka kvala in om ni har tid, annars ta plats på railen på tisdag morgon då det kommer spelas färdigt då detta är ett 2 dagars event. Så det kommer fungera ungefär så här, det börjar på söndag 22.00 ca kan vara 22.30, spelas då ca 12 timmar tror jag till ring 10-11 på morgonen då det blir paus i 12 timmar och så fortsätter det på måndagskvällen då det spelas klart.. Lyckat till med kvalandet ni som testar.. 5000 dollar är buyin så det är ju lite ”heavy” som mindre spelare att betala in.

Jag brukar ju alltid klaga på saker som stör mig tex TELIA som jag hatar något helt enormt, nu ska jag faktiskt ge ett mkt positivt betyg till ett företag, UPS som är nån sorts bud företag, det kan varit den bästa och trevligaste suporten jag någonsin pratat med. Jag hade nämligen beställt 4 par skor som skulle kommit idag, så hade det blivit något misstag så jag ringde upp, och utan att gå in på hur samtalet var så var jag när jag la på grymt glad och imponerad över hur bra dom var på att sköta allt. UPS är nöten så stöd dom om ni ska ha frakt eller bud, och så borde vi gemensamt starta en kampanj- bojkotta TELIA.. 🙂

Ska avsluta med en lite komisk sak angående just det, igår ringde det på våran hemtelefon (ja vi har faktiskt en sådan) och orsaken till det är att på något konstigt sätt har vi lyckats få dålig täckning på våra mobiler just i våran lägenhet, detta trots att vi bor typ mitt i centrum. Så även om det är ”stenålders” med hemtele så har vi en, iaf det ringer någon gång i veckan och vi brukar aldrig svara iaf inte jag för det är bara försäljare som ringer för ingen har vårat nummer.. Vi har bara telen för att ringa ut.. Hursomhelst, då jag blivit så psykad på att dom ALDRIG slutar ringa och tjöta skit så hade jag bestämt mig att börja svara och tilta alla lite grann, och i måndags kväll ringde det igen.. Jag svarar: Hallå! .. Hej jag ringer från bla bla bla.. och jag skulle bara vilja informera om att du borde byta tele operatör bla bla bla bla.. Det skulle bli mkt billigare i helheten bla bla bla..

Jag: Nej tack vi är inte intresserade..

Han: Jo men detta är Telia det är mkt bättre och säkert billigare..

Jag: LOL, nej tack..

Han: Inte ens om vi ger dig en månad extra gratis?

Jag: Haha, jag hatar TELIA inte ens om du ger mig 10 år gratis ska jag byta..

Han: Aha, okej men då får jag nog tacka för mig då..

Jag. Mmm hejdå.

 

Hade så komsikt att det är Telia som ringer, dom läser nog inte min blogg, tror inte dom skulle ringt då..

 

Nu blir det lite Omaha sedan är Champions Legue, och vilken match.. Finns inte att missa den så eventuell måste jag stå över WCOOP idag.. GO BARCA! GO KING ZLATAN!

Ikväll är det även UFC gala runt 04.00 inatt, gillade inte UFC först tyckte det var för brutalt, men gillar det faktiskt nu, asså shit vad dom tål stryk, helt otroligt..

Lycka till alla grinders.. WCOOP är att rekomendera.. Sjukt bra struktur, så titta in på Pokerstars och kolla schemat.

 

William

Bust sista leveln är en bra samanfattning på pokern i Barca..

av William Thorson

Hej!

 

Tyvärr blev det ingen framskjuten placering för mig i Barcelona Ept, jag fick aldrig riktigt tag i några chips under dagen, även om jag efter att varit nere och svängt runt 10 k gränsen lyckades komma upp till runt 40 k som mest. Lite tråkigt är det såklart att busta med 30 minuter kvar av dagen då man spelat i runt 10 timmar. Men så är det. Finns inget direkt att gnälla på, det va ingen bad beat, utan jag valde att ta ett beslut som vart fel. Kortsagt så foldar alla till knappen till en som heter Lex som är sjukt aggresiv han har höjt kanske 8 av de 10 senaste händerna och höjer nu igen, känner han bra sedan tidigare och vet att hans range på knappen i ett sådant läge, speciellt med en shortstack på bb är otroligt vid, ja det finns nog ingen hand han lägger faktiskt. Han höjer till 3k på 500/1000 jag har 21 k kvar och tittar ner i A2, ingen rolig hand men samtidigt så är jag väl ganska stor favorit mot hans range.

Får dock funderara ett litet tag för det är trots allt en mkt kall hand om han nu skulle ha något, men bestämmer mig till slut att jag hellre chansar lite på slutet för att få tag i lite chips, än att komma in i dag 2 shortstackad. Så jag ställer och hoppas att han inte ska ha en hand, dock synar han ganska snabbt och visar AJ och, blankt bord för mig och god natt med den turren.

Vet egentligen inte om mitt spel är rätt eller fel i det långa loppet, den här gången var det definitivt fel, och kanske borde jag bara foldat och tagit ett bättre läge.

 

Igår var det en lugn dag för mig, vaknade runt 13, och gick rakt ner till lobbyn för att köra trav grind från Jägersro med Svenskt Trav Derby, och vilken häst det är Maharaja. Kan vara något av det värsta sedan Varenna och Viking Kronos, blir inte förvånad om denna är lika bra eller har kapacitet att bli bättre.

Sjukt dåligt internet här på rummet, så allt spel osv får ske från lobbyn där vi även avverkade ett par WCOOPS igår. Ingen lycka dock.

Idag var det ett par timmar vid poolen på taket här på hotell skipper. Vid 5 lämnade vi och jag tog en snabb dush och limpade sedan bort till casinot för att regga mig och spela 2 k turren som började kl 18. 270 spelara kom till start och det var en mkt bra struktur.

 

Tyvärr blev det osant nog favorit i repris för mig, jag satt i 10 timmar och bustade 13 minuter innan det var slut på dagen, med runt 65 spelare kvar. TILT! Ibland hatar man bara poker. Och turneringar är det tråkigast som finns när man spelar hela dagen och sedan ska busta precis när det är slut…

 

Jaja. Så är det. Nu orkar jag nog inte spela något mer även om det går en turre eller 2 till, utan det blir nog istället ett par lugna dagar vid poolen och lite goda middagar innan det bär av hemåt igen..

William

Maiselona.. Ept Barcelona..

av William Thorson

Hej!

Då är man på plats i Spanien och Barcelona. Landade igår och det blev bara att checka in och iväg på Pokerstars välkommsfest. Det var trevligt och jag lyckades spela av Elky 5000 $ på ett sidobet. Elky som just hade mottagit sitt guiness rekord pris var glad och hade nog fått i sig ett par drinkar när han ville utmana i vem som kunde dricka ett helrör vodka. Dock fick jag tala om att det inte var aktuellt och att han skulle ”rulla” ur natklubben Shoko om han gjorde det. Jag sa att jag däremot kan tänka mig att dricka 5 drinkar var och den som dricker snabbast vinner, dock var det tvunget att vara ett ”okej” bett med i bilden för att det skulle vara värt det.

Han började fundera och jag sa då : ”jag tror fakstiskt att du är ganska chanslös men att jag kör om det blir ett bra bett”. Till slut erbjuder jag han att satsa 5000$ mot att jag satsar 15 000$, med andra ord vinner jag får jag 5k av honom, och vinner han får han 15k av mig.

Då jag är ganska säker på att jag ska vinna kan jag erbjuda detta bettet och han nappar direkt.

Det blev en säker seger, när jag var klar hande han inte druckit klart sin 4e ännu. Sedan blev det full fest såklart. Hade egentligen tänkt ta det lugnt, men när man får 5k dulls iprincip gratis är det svårt att tacka nej. 🙂

Kom i säng i ganska hygglit tid ändå, var hemma runt 01 30 och idag blev det ett par timmar vid poolen upp på taket här på hotell skipper. Nu har det bara varit en timme slappa vid datorn på rummet och snart är det dags för en dush och sedan ska jag limpa bort till casinot och göra någon tv inspelning och någon intervju och sedan blir det middag. Men ska också bort och se till att min polare Johnny Lodden spelar bra och tar hand om mitt % byte 🙂

 

Jag spelar alltså själv först imorgon dag1b. Ska bli riktigt kul att spela den nya strukturen med 30000 i startmarker.

Skriver ett par rader imorgon kväll förhoppningsvis med ett gott resultat efter dag1. Men man vet aldrig med mig, det kan vara tidigt ute med hehe. Men jag hoppas på det första alternativet..

 

William

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB