Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

London och WSOPE samt EPT..

av William Thorson

Hej!

Nu är jag på plats i London, kom hit i onsdags från paris där jag var mån/tisdag.

Tyvärr slutade Paris äventyret med en 3e plats, turneringen var tv-inspelningen Stars of Poker, som kommer att visas på canal+ någongång i slutet på året eller i början på 2010. Det var 6 proffs som spelade ett bord 6 amatörer på ett och 6 franska kändisar på 1, kände själv inte igen någon av kändisarna. Iaf, dom 6 proffsen var, Mig själv, Johnny Lodden, Elky, Noah Boeken, Andree Akkari och Bruno Fitosi.

Vi fick innan programet började se på strukture, och det så bra ut till en början vi skulle börja med 25/50 och 10000 i startmarker samt 20 min nivåer, men när vi tittade längre ner på listan så såg vi att finalen skulle börja på 1000/2000. Och då 2 spelare går vidare per heat så inne bär det att avarage chips i finalen är 30 000. (6 spelare x10000 =60 000) Alltså skulle försöket börja med 200 big blinds, och finalen sedan med 15 big blinds. Detta innebär att finalen har mer än 10 ggr så dålig struktur. Detta försökte vi förklara var totalt ologiskt, finalen ska ju givetvis vara minst lika bra struktur som försöket. Men dom surra om att det skulel ta för lång tid etc etc.

Vi fortsatta försöka övertyga dom att det bara kommer bli dålig tv och ”all in bingo”. Och då sa dom okej vi börjar finalen på 500/1000 med 15 minuters levels. Helt ologiskt detta, då man ända bara har 30 bb gemfört med försökets 200.

Jag och Elky gick vidare från vårat heat av proffs, vi bustade 2 spelare var och jag hade lite rlyt på min sida iaf när jag bustade Noah när vi var 3 kvar på bubblan med A9 mot AJ. Dock hade jag i det läget 23 k i marker och Noah 7k så jag skulle fortfarande legat bra till men såklart ändå tur, och det kändes skönt att ha i en turre för en gångs skull.

Så vårat heat slutade på ca 1.45h med 200 bbs. Dock tog det säkert 1.5 h mer för dom andra borden med orutinerade spelare.

Till finalen försökte vi återigen förklara att deras struktur med 30 bb och efter bara 15 min 15 bb skulel göra att det blev all in bingo och att det skulle ta max en timme.. Så vi försökte förklara att det inte ens skulle få nog material för ett program. Finalen börjar, elky blir short i första handen vilket kändes skönt då jag nu hade bra mkt mer chis än han och det kändes som segern låg ganska nära, någon hand senare limpar en amatör på knappen, elky limpar och jag checkar med 6-10 klöver, floppen kommer K J 9 3 klöver, så binga för mig. Elky betar 2500 jag synar knappen går all in för 12k elky foldar och jag synar och möter KJ, blank blank och en ute. 2an åkte strax innan och vi är nu fyra kvar, elky ställer handen efter från knappen jag synar med AJ och möter hans Q4 och min hand får stå, vi är nu 2 kvar och nu är jag trots den extremt dåliga strukturen väldigt nära vinsten känns det som.

Då klantar jag mig en hand, knapen höjer till 6000 på 1000/2000 sb foldar och jag tittar ner i A4, en bra hand 3 handed, men egentligen inte mot sådanna här amatörer som är lite tightare, dom har oftast en hand ändå så jag borde tänkt mig för en extra gång innan jag gick allin. Men jag tänkte att det är stor chans han foldar och om inte annat så har jag ändå 30 k kvar att jobba med av mina 60 då killen bara hade runt 29k. Känns som att han foldar dom flesta händerna kanske ess iaf upp till AT då han verkade tight. Men efter 2 minuters time valde han att syna med QQ. Lite sick att det ska ta 2 minuter att bestämma det 3 handed. Men andra kortet på floppen var ett Ess, dock gav 3e kortet en tredje spader, och killen har QQ med spader Q. Turn blank men tyvärr kommer river en spader. Tilt att man itne kunde fått ha lite tur där, varvet efter i BB så får jag AJ, knappen foldar sb höjer till 6000 och jag bestämmer mig för att gå all in för 31000. Han synar efter lite stek med 99 flopp turn och river blank och jag var ute. Mkt keligt, ångrade verkligen mitt spel med A4 kändes riktigt kallt och onödigt.

Ett pris var det, 100k winner takes it all, dessutom gick man till en final med 8 spelare där det görs upp om 300k. Så sjukt iriterande kändes det. Trevligt att vara i Paris annars då jag aldrig varit där innan. Dagen efter (onsdags) blev det snabbtåget från Paris till London som tog 2 timmar.

Snabb incheckning och dush och sedan bort till Empire casino som WSOPE går på för att spela 5k pund Pot limit omaha som är mitt favorit spel. Turnings omaha är väldigt annorlunda och man måste vara tightare än i cash game, gillar egentligen inte omaha i turnering form lika mkt som cash game men ju i wsop tävlingar är det mkt bra då det är en väldigt bra struktur.

Började bra och gick från 20k till 80k, sen klantar jag mig lite på river i en hand där jag hade nuts på turn, värdebetar på river som gav en flush och får all in och väljer att syna. Åkte ner till 30k där och satt sedan ca 5 timmar till och var kall och kunde inte hitta något bra läge. Åkte ut mot Tom ”Durr” Dwan när jag var shortstack på bordet 2 3 5 med 2 klöver, 1 spader, Med A6klöver 68 spader. Mot Durrs KK med K spader. Så jag vinner på 7 spader 3 ess och 2 åttor. Alltså 12 outs vilket är lite under 50/50 men ändå ganska nära.

Sedan dess har det bara varit chilla på rummer som gällt, äntligen har man fått några timmars sömn vilket det varit extrem bristvara på under WCOOP. Många fina turneringar särskilt main event där jag tyvärr åkte ut tråkigt med KK mot AQ all in pre. Kom ett ess och 2 damer, normale, men skönt att det är över ändå lite grann, så man kan få återgå till att bli normal 🙂 Eller så normal man kan bli iaf. Dygnet runt i 2 veckor är lite för mkt för mig faktiskt.

På lördag drar WSOPE main event igång. 10 000 pund är buyin och dom flesta av världens bästa spelare kommer att starta. Verkar som att ”ALLA” är här faktiskt, Durr, Ivey, Gus, Patrik,Elky, alla online pros, teampokerstars pros, ja asså nästan alla världens bästa cashgame och turnerings spelare verkar vara på plats här i London..

SÅ det ska bli riktigt kul, WSOPE har en sjukt fin struktur, startstack är 30 000 och blinds 50/100 dessutom är det 2 timmar levels. Mkt fint!

Nu är det dags för lite sömn igen.. Återkommer senare..

 

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB