Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

WCOOP, sömnlöst… :)

av William Thorson

HEJ!!

 

Har nog slagit rekord i att sova lite sen jag kom hem från Barcelona. WCOOOP tar musten ur en minst sagt, men turneringarna är så bra att man inte vill missa nästan någon..

I lördags var jag helt slut hade varit uppe hela fredagen och sovit drygt 2.5 timme, så ska jag hem till mina föräldrar och grilla och ha en lugn fin lördag för en gångs skull medans tjejen skulle ut med ett par tjejkompisar, så jag bestämde mig för att stå över WCOOPEN denna kväll för att jag aldrig skulle orka, men väl ute vid middagsbordet så kollade jag bara datorn snabbt och såg att 500 heads-up NL i WCOOOP skulle starta redan runt kl 20.00, jag tänkte då att okej kan väl köra den då den är fin på det sättet att åker man första matchen är man ute men vinner man och relativt snabbt så är det 90 minuter paus minst för att vänta på att alla andra bord ska selas färdigt så man kan lätt spela den och ändå vara social samtidigt, det ända jag inte hade tänkt på var hur bra strukturen var och hur lång tid turneringen verkligen kunde ta…

 

Jag vann min första match, några timmar senare min andra, jag åker då hem till mig själv, väntar på nästa osv. Kl är helt plötlsligt 07 på morgonen och jag har vunnit kanske 5 matcher, jag vinner sedan min 6e och min 7e tror jag det är och klockan är runt 1 på eftermiddagen.. när jag har vunnit 8 eller 9 matcher är vi nere på 8 spelare. Klockan är runt 16 på eftermiddagen om jag inte minns helt fel (vilket det finns chans till då hjärnan inte va helt 100 efter alla dessa timmar) men iaf, då spelar jag mins sista match som oxå är den längsta, det svänger friskt då jag möter en helt osant aggresiv kille, men jag håller lugnet och får till slut ett över tag på 3 miljoner i chips mot 1 miljon i chips, han vinner då ett par mindre potter och går till ca 1.5 mot 2.5, då blir vi all in med KK för mig AJ för honom, han får en färg och jag är nere på 1 miljon mot hans 3, vi blir då ett tag efteråt all in, jag med KJ suited mot hans A9 suited, floppen kommer typ 9 8 hacka, turn ger mig open ended med en T men river är blankt tror tom det var ett ess. TILT!! fan att inte KK kunde få stå osv börjar man såklart tänka, att bara gå till topp 4 var värt 55 000 dollar, att komma upp till heads uppen om man vinner matchen nu med 4 kvar är värt minst 90 000 dollar, och vinnaren fick 170 000 dollar, jag kom iaf upp i 27k, men hade varit riktigt kul att få vara med och slåss ett tag till, men så blev det inte..

 

Jaja, efter det har det varit en hel del djupa placeringar, både för mig och brorsan. Men tyvärr har det blivit väldigt många placeringar 15-30 osv. Och detta är ofta runt 10 på morgonen så det är långa nätter och väldigt tråkigt att snubbla på målinjen då priserna i toppen ofta är sjukligt bra men dom lite utanför är halvkalla när man suttit så länge. Jag tycker tex personligen att det betalas ut till alldeles för många. ca 15% får betalt. Jag tycker det ska vara max 10%. Men alla pokerbolag inte bara Pokerstars har ju samma inställning, man vill att många ska få pris, och det hade jag oxå velat om jag ägt en pokersite. Man vill inte busta spelare flr utan spelare inget spel så att säga..

Men som spelare, iaf enligt mitt sätt att se det så vill jag hellre få bra betalt för tex en 20 plats. Än att få tex 1200 tillbaka på mina 1000 satsade om jag kommer tex på 600:e plats, i ett fält av 4000. Men men vissa och många som kvalat in är ju nöjda med att få en vinst, men skulle gärna se att det var lite mindre betalande så att man kan vinna ordenligt kanske ända upp till 3-4 sista borden…

Men detta kanske mest är min åsikt då jag gillar att gambla, vad tycker ni som läser?

Som sagt inte mkt sömn och det lär inte bli mkt tills dett är över, finalen (Main Event) går på söndag och det är nog den bästa turneringen som någonsin har startat på internet. Dessutom kommer det garanterat att bli det högsta första priset online EVER, så försöka kvala in om ni har tid, annars ta plats på railen på tisdag morgon då det kommer spelas färdigt då detta är ett 2 dagars event. Så det kommer fungera ungefär så här, det börjar på söndag 22.00 ca kan vara 22.30, spelas då ca 12 timmar tror jag till ring 10-11 på morgonen då det blir paus i 12 timmar och så fortsätter det på måndagskvällen då det spelas klart.. Lyckat till med kvalandet ni som testar.. 5000 dollar är buyin så det är ju lite ”heavy” som mindre spelare att betala in.

Jag brukar ju alltid klaga på saker som stör mig tex TELIA som jag hatar något helt enormt, nu ska jag faktiskt ge ett mkt positivt betyg till ett företag, UPS som är nån sorts bud företag, det kan varit den bästa och trevligaste suporten jag någonsin pratat med. Jag hade nämligen beställt 4 par skor som skulle kommit idag, så hade det blivit något misstag så jag ringde upp, och utan att gå in på hur samtalet var så var jag när jag la på grymt glad och imponerad över hur bra dom var på att sköta allt. UPS är nöten så stöd dom om ni ska ha frakt eller bud, och så borde vi gemensamt starta en kampanj- bojkotta TELIA.. 🙂

Ska avsluta med en lite komisk sak angående just det, igår ringde det på våran hemtelefon (ja vi har faktiskt en sådan) och orsaken till det är att på något konstigt sätt har vi lyckats få dålig täckning på våra mobiler just i våran lägenhet, detta trots att vi bor typ mitt i centrum. Så även om det är ”stenålders” med hemtele så har vi en, iaf det ringer någon gång i veckan och vi brukar aldrig svara iaf inte jag för det är bara försäljare som ringer för ingen har vårat nummer.. Vi har bara telen för att ringa ut.. Hursomhelst, då jag blivit så psykad på att dom ALDRIG slutar ringa och tjöta skit så hade jag bestämt mig att börja svara och tilta alla lite grann, och i måndags kväll ringde det igen.. Jag svarar: Hallå! .. Hej jag ringer från bla bla bla.. och jag skulle bara vilja informera om att du borde byta tele operatör bla bla bla bla.. Det skulle bli mkt billigare i helheten bla bla bla..

Jag: Nej tack vi är inte intresserade..

Han: Jo men detta är Telia det är mkt bättre och säkert billigare..

Jag: LOL, nej tack..

Han: Inte ens om vi ger dig en månad extra gratis?

Jag: Haha, jag hatar TELIA inte ens om du ger mig 10 år gratis ska jag byta..

Han: Aha, okej men då får jag nog tacka för mig då..

Jag. Mmm hejdå.

 

Hade så komsikt att det är Telia som ringer, dom läser nog inte min blogg, tror inte dom skulle ringt då..

 

Nu blir det lite Omaha sedan är Champions Legue, och vilken match.. Finns inte att missa den så eventuell måste jag stå över WCOOP idag.. GO BARCA! GO KING ZLATAN!

Ikväll är det även UFC gala runt 04.00 inatt, gillade inte UFC först tyckte det var för brutalt, men gillar det faktiskt nu, asså shit vad dom tål stryk, helt otroligt..

Lycka till alla grinders.. WCOOP är att rekomendera.. Sjukt bra struktur, så titta in på Pokerstars och kolla schemat.

 

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB