Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Tallin, dålig dag..

av William Thorson

 

Fick aldrig riktigt tag i någon stor stack i turren. Hade 17 k som mest. Blev utbluffad i en pott på turn, sen gjorde jag en missbedömning i sista handen. Inget att klaga på..

Mycket fin turnering som sagt, tyvärr åkte både jag och Jens ut, så även Lodden och Sundin..

Blev lite cashgame sen 100/200 EEK vilket är ca 60/120 Sek. Förlorar en jätte pott mot Juha Helpi, floppen kommer 77 2 jag har 22 i big blind (omaha) jag checkar Juha betar 1400 in i 3k, jag säger 5k Juha funderar och går till 15k. Jag vet nu att han 100% har en 7a med A kicker, så frågan är om jag ska syna bara och se en turn som inte är ett A eller bara stoppa in, och med tanke på att jag har så svårt att läsa av hans andra 2 kort ändå så väljer jag att slå om igen pott till runt 50 k han stoppar in 80k och jag synar. turn kommer 6a och river en 3a så jag är ganska nöjd med läget du jag vet att han måste ha träffat något av sina sista 2 kort för att vinna, och chansen är större att dom är höga än så låga.

Men tyvärr så hade han A567 och träffar kåk på turn. TILT! Särskilt när Patrik Mårtensson talar om att han har foldat preflopp med A736. Så det va en glad 7 outare för 170k EEK.

Spelar några timmar till och kommer tillbaka runt even och tom lite plus ett tag, men springer sedan in i Juha igen i en jättepott. Hade kanske kunnat kliva den dock.. men va mkt svårt..

Potten gick till såhär, Juha höjer alla foldar till mig i BB och jag synar, floppen kommer A 9 2 med 2 klöver jag har jj87 med J high flushdrag. Jag checkar Juha betar 1500 och jag synar, turn kommer vad jag tror kan vara bingo J i hjärter. Så nu ligger bordet A j 9 2 med 2 klöver och jag har j högt färgdrag och tre knektar, A i köver ligger på bordet. Jag checkar Juha betar 4500, jag slår om till 16000, han funderar lite och säger pott, runt 50 000 jag sitter med 70000.

Jag funderar en bra stund, någon säger time, och jag bestämmer mig till slut för att gå allin.. Jag vet att det är jätte chans att han har AA, men det är sjukt svårt att slinka ändå..Även om han har AA så har man ju 9 outs. Och det finn ju någon chans att han kan ha AJ eller 99 med färgdrag osv. Han synar och river kommer en Q, blank, såklart känns det lite kallt men man hoppas ju att det ska kunna stå, men nej AA och ännu en jätte pott i sjön.. TILT!!

Så det blev en dålig dag, gick dock bra igår på cashgame så förlusten totalt blev itne så stor, men tråkigt ändå…

Nya tag i highroller turren imorgon. Vet dock inte om det kommer att bli så mkt folk, min gissning är allt mellan 8 och 30. Kan bli lite snäbollseffekt kanske, blir det många som reggar så kommer fler att regga tack vare det, men är det sent få reggade så är det nog många som står över. Jag hoppas på så många som möjligt.. vi får se..

Nu ska det snart sovas..

 

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB