Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Ept från Prag..

av William Thorson

 

HEJ!!

Det blev bust dag 1 för mig, tyvärr. Det e så jävla tråkigt att busta dag1, särskilt på stopp man trivs att vara på. Allt kändes bra, fick en bra start spelade ganska lugnt upp mig till 50 000. Men i sista handen för level 5, så förlorar jag en pott på lite över 80 000. Och är nere på shortstack. Tilt. Orkar inte skriva om potten nu för orkar inte tänka på den just nu :p

Det är så sjukt segt att åka ur pokerturneringar, direkt när man förlorar den där stora avgörande potten så känner man hur tråkigt det är och hur mkt roligare det hade varit att vara kvar.. Men men.. får bli laddning inför 2010. Pokeråret 2009 har ju inte varit det bästa, iaf långt ifrån så bra man hoppas när året börjar, får bli nån lite längre sammanfattning om 2009 i en blogg om någon vecka..

Det känns ändå bra att det snart är nytt år nu när man är lite kall, enklare att slänga bort ”gummidräkten” och tänkta positivt när man går in i ett nytt år..Och 2010 kan ju inte börja bättre med PCA.

Pokerstars Caribean Adventure.. Som i år inkluderar runt 50 turneringar med inköp från 500$ till dom som vill spela lite lägre och upp till 25 000 dollar som high roller eventer kostar. Main event ligger på 10 000$. Och dessutom finns det massa cashgames. Så det finns något för alla som är sugna. Mer om vilka turneringar och annat som går hittar ni på.. http://www.caribbeanpokeradventure.com/

Så Pca har vuxit mycket sen förra året. Sen va förra året en katastrof för mig själv, jag kunde knappt lämna huset vi hade hyrt mer än 1-2 dagar efter att alla turneringar var över. Jag lyckades ju dra ut hornhinnan ur ögat och hela min resa till Bahamas blev ett rent helvete. Inte 1 ändå turnering fick jag spelat.. Men som sagt 2010 nytt år nya tag!

Läste att Rifat och Stefan Matsson var spelarna som låg bäst till av svenskarna. Undrar även hur det går för han Sumpas, tror det va han som slog ut mig till slut, dock var jag nere på 7-8000 när jag blev flyttad till ett nytt bordd efter att i sista handen på andra bordet tappat den där 80k potten. Hur som helst så såg han ut att ha mycket chips när jag lämnade..

Både Matsson och Rifat känner jag ganska väl även om Rifat är den jag snackar lite mer med på resorna, det är 2 bra spelare och även om det fortfarande är i ett tidigt skede av turren så tror jag att båda har en bra chans att gå riktgit långt.. Mer om det kan ni läsa om på www.pokerstarsblog.com

Det blev ju en fin succe av spelare i Prag igen, trodde efter dag1 att det skulle bli något mer spelare dag1b, men det blev många fler närmare 400 signade upp för dag1b. European poker tour håller verkligen på att bli sinnessjukt stort.

På poker.se har röstningen av årets svenska pokerspelare börjat. Kolla in där så ser nu hur det går osv.. Jag själv finns med men det borde varit nån mer god prestation från min sida för att man skulle varit het i den röstningen. Vem som är hetast i Sverige vet jag dock inte riktigt vad jag tycker. Isldur tog ju oss alla med storm steg, men med dom sinnessjuka swingsen han ligger inne med och efter senaste dagarnas stora tapp, så vet man ju inte om han är bust eller mångmiljonär när röstningen avslutas.. Så det krävs nog att han bevisar att han kan hålla topp nivå i mer än någon vecka för att bli ritkigt het. Dock så tar jag inte tillbaka vad jag skrev för några veckor sedan att han nog har en ruggig talang och känsla för spelet.

Isildur, är otroligt orädd och vass, men spelar alldeles för högt och galet. Det svänger snabbt från mångmiljon belopp till bust om man spelar 6-8 bord 500/1000 med 200 k i inköp. Synd att killen inte är lite smartare så hade han nog kunnat bli riktigt stor. Eller haft en större chans att bli riktigt riktigt stor, problemet med att spela som han gör är att han kanske inte får chansen. Han har för brottom, han vill helst busta hela pokereliten på en månad. Spela 20h om dagen på 8 bord mot 2-5 olika spelare. Det finns inte att det håller. Så kanske är det så att han förstör för sig själv. Det svänger fort. En Hero blir snabbt en Zero när man spelar över sin bankrulle.. Dock hoppas jag att han vinner. Jag tycker det är roligt och är imponerad av hans spel. Men min åsikt är att han måste nog tänka om en hel del för att på riktigt utnyttja sin talang till fullo.

Här är länken till röstningen på poker.se : http://www.poker.se/arets-pokerspelare/

Nu ska jag snart ner och kolla till om det finns några cashgames eller något annat kul att göra..

 

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB