Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Trevlig helg!

av William Thorson

Hej!

Surfade runt lite innan och var inne och läste lite på poker.se, såg där att herr Norrinder genom sin blogg hade kommenterat: ”folk får skylla sig själva om man sätter in pengar på Kalle Anka sajter”.

Jag håller med Norrinder om just det, det finns ingen anledning att jaga dom där extra småkronorna som vissa ”små”-sajter lockar med, genom sina erbjudanden. Är man en pokerspelare så är ju i slutändan inte bonusarna dom viktiga pengarna ändå, för är man en bra pokerspelare så är det småpengar i det stora hela jämfört med vad man kan vinna på sitt spelande.

Så helt klart håller jag med om att man ska hålla sig undan dom små sajterna och hålla sig till dom stora. Sen är det ju inte säkert att alla vet om vilka dom stora och bra sajterna är, men det är ju inte så svårt att ta reda på i såfall.

pokerscout ser man exakt hur stora alla bolag är och hur många som spelar varje dag, real money osv. Pokerstars är solklart det största bolaget och klar 2a är Fulltiltpoker.

Dessa 2 giganter är väl dom absolut säkraste att spela på, men även sajter som den Norrinder ”jobbar” för – Unibet är ju en stor sajt som självfallet också är säker, sen har man ju nätverket Ipoker som är stora. Men det gäller att i nätvärk som använder sig av skins såsom micorgaming, b2b, ipoker etc att även välja ut dom stora och trovärdiga skinsen. Tkr man att några dollar extra i bonusar etc är så lockande så kan man i slutändan åka på en riktig nit som i exemplet på sportbladet. (Titta här)

Jag tror i framtiden att Pokerstars och Fulltilt kommer vara ännu mer överlägsna mot vad dom är idag, deras mjukvaror och sajter är så totalt överlägsna alla andra. Det går inte att jämföra. Och det ligger således alltid en risk i att ha pengar på mindre sajter, man kan aldrig vara 100% säker med dom mindre sidorna.

Dock så är Unibet ett exempel på ett väldigt etablerat och starkt bolag så självfallet kommer det inte att vare någon risk där. Men med diverse andra sidor kan man inte vara helt säker..

Så man ska tänka efter noga innan man hoppar på något ”skit tåg” bara för att dealen är någorlunda bättre. I slutändan så handlar det ju ändå till största delen om man är bra på poker eller inte..

Som sagt jag surfade tack vare poker.se:s nyhet om detta in på Norrinders hemsida, och killen är onekligen väldigt speciell. Hans attityd mot allt och alla som inte rör unibet då såklart är väldigt hård. Han sågar nästan allt och alla men unibet hissas alltid till skyarna.

Tycker att det är en ganska falsk inställning måste jag säga. Att alla medlemmar på poker.se mer eller mindre är idioter för att dom röstat på isildur1 som årets svenska pokerspelare, vi som bloggar om Isildur1 och verkligen hissar hans spel till skyarna är idioter, ja den ändå som egentligen inte är en idiot är ju han själv och unibet då..

Sånt här snack köper jag inte alls, jag brukar verkligen inte bry mig så mycket men kände bara när jag läste Mickes blogg och såg hur han sågade folk och kallar dom småspelare och klankar ner på allt och alla som har en åsikt annan än sin egen att killen går lite för långt.

Visst Micke Norinder är en speciell person, hans röst hörs, och han är känd för att säga och skriva vad han tycker och tänker. Jag har aldrig haft något emot Norinder och vi har nog egentligen aldrig haft något problem med varandra. Men jag tycker det är fel att klanka ner på allt och alla som har en åsikt som går emot ens egen.

Många tycker om framgångsvågarna och följer dom gärna, går ett fotbollslag eller ett hockeylag bra så håller man på dom men i motgång så bryr sig folk inte längre och det börjar klagas hejvilt. Lite samma är det med tex Isildur1 som jag skrivit en hel del om på slutet, många tycker han är kungen och spelar bra och är deras favoritspelare när han vinner, det skrivs oerhört positiva ariklar, men genast när det går dåligt så vänder folk, helt plötsligt är samma spelare dålig, han blir krossad och folk skriver skit. Dessa har enligt min mening egentligen ingen aning om Isildur är bra eller inte utan dom gillar när han vinner och sågar när han förlorar.

Vad jag ville få fram med min förra blogg var att trots att Isildur kanske spelade bort det mesta han hade, fortfarande kan vara en otroligt bra pokerspelare. Jag säger inte att han är bäst i världen, för där är jag helt stark i min tro att Phil Ivey är den solklart bästa spelare i världen nästan alla kategorier. Men när Isildur1 spelade som bäst, så var eventuellt hans A-game bland det bästa i världen. Det är ju en teori men på det sättet han spelade så fick han mig att tycka så iaf.

Dock så är poker som jag försökte beskriva så mkt mer än att bara spela bra. Du måste ha bankrulle management, du måste vara smart, ha bra gameselection, måste vara bra på att hantera tilt, och ha en hög lägsta nivå. Samt vara stark i motgångar och inte förlora mer än nödvändigt.

Detta är dom viktigaste punkterna för att bli riktigt, riktigt bra i poker. För att sedan bli absolut etablerad världsklass-spelare som: Ivey, Patrik, Doyle etc etc så kanske du även behöver vara lite galen. Men det finns en gräns, och den gränsen har inte Isildur som det är nu. Han riskerar alldeles för mkt när han förlorar och spelar på en nivå som är alldeles för hög i förhållande till sin bankrulle.

Utan att överdriva så skulle jag säga att för och spela på 500/1000 PLO 6-8 bord samtidigt med 200 k i inköp så skulle du nog behöva ha närmare en miljard svenska kronor i bankrulle, när man kan swinga nära 50 miljoner på en dag som det bevisligen går.

Sen ska det sägas att poker är speciellt på det sättet att dom flesta av oss vill uppnå den stora kicken av att riskera riktigt mycket av sin bankrulle, det är först då man kan spela som bäst. Många av toppspelarna har det måstet för att kunna spela som bäst, sålänge det är för lågt spel i förhållande till sin bankrulle så kan dom inte spela som bäst och är inte lika koncentrerade. Så därför är det egentligen svårt att bedömma vad som är rätt eller fel. Jag är inte sen på att skriva under själv. Jag har svårt att spela på en nivå som känns låg, även om jag vet man kan vinna mycket pengar så kan jag inte spela mitt bästa spel om det inte är lite puls och stora potter med i gejmet.

Dom flesta av toppspelarna i poker ute i världen är ”galna gamblers” och dom har kommit dit dom är idag för att dom inte har någon respekt för pengars värde och inte är rädda för att gå gula.

Men i Isildur1:s fall så var det ju extremt, man ska inte kunna förlora 6 miljoner från toppen på en dag hur jävla galen man än är, det är total brist på bankrullemanagment. Det är lixom alldeles för idiotiskt, speciellt då man inte har mer bakom. Hade tex Ivey lagt samma summa så hade det varit mer försåligt då han lätt kan ladda på med 6 nya miljoner dollar, många gånger om igen..

Men tillbaka till det ang Norrinder så tycker jag det är ganska töntigt att klanka ner på hur dom som röstar lägger sina röster. Jag kan hålla med en gnutta om att det kanske är väl konstigt om Isildur1 på en månads spel från noll till mångmiljonvinster och sedan tillbaka till 0 ska bli framröstad som årets svenska pokerspelare. Men samtidigt så har jag svårt att se vem som verkligen förtjänar att bli årets svensk? Kanske är det så att Norrinder själv tycker han borde bli det? Vad vet jag.

Jag själv tycker inte jag har gjort mig förtjänt av det i år, då resultaten även om dom varit helt okej inte varit sådär super bra. Men samtidigt så är jag inte sådär sjukt imponerad av någon annan svensks insats heller. Möjligtvis är det så att Chris Björin är den som visat bäst klass under året, det kan jag med tycka. Men det är ändå inte så att man gör vågen, och blir lika imponerad som när tex Isildur tog sig ann världseliten med Ivey, Antonius, och Tom Dwan alla 3 på 8 bord samtidigt. Jag förstår att det satt sina spår i dom som röstar.

Och att Isildur sedan lyckades spela bort sina vinster och hamna på back vill jag återigen påpeka inte betyder att han är en dålig spelare. (För som ett exempel så skulle väl Björins insatser han presterat under året inte vara sämre om han spelade bort alla miljoner på tex fotboll eller något privat cashgame)??

Han har ju fortfarande visat sin klass, även om det gick över styr förr Mr Isildur.

Det finns så många exempel på världsklass spelare som gått gula för att dom är för spelgalna. Ta T J Cloutier som ett exempel, killen har spelat in runt 10 miljoner dollar i turneringar och är sten gul. Och det är han för att han är alldeles för glad i att spela, och spelar bort enorma summor på casino spel etc. Gör detta honom till en fisk och en dålig pokerspelare?? –

Nej, han tillhör fortfarande skaran som klassas som dom kanske bästa i historien. Sen så håller han väl inte det måttet idag kanske men han är ju inte en dålig pokerspelare för att han spelar bort sina pengar.

Det är svårt att rösta fram årets pokerspelare, det är så mycket som man kan rösta på. Olika turneringar väger olika stort, cashgame är en annan sak online spel är en sak. Man får ju rösta efter sitt eget huvud och lägga ihop allt, och där har Isildur1 satt sitt tydliga spår då eftersom så många röstar på honom.

Som sagt, vem som ska bli årets svenska pokerspelare har jag ingen aning om faktiskt, jag är inte sådär överdrivet imponerad av någon svensk inklusive mig själv. Utan vi får helt enkelt prestera bättre för att folk ska lägga rösten på ”oss”.

Men hur man än röstar så är det upp till var och en. Det är inte Norrinders röst som är den rätta, även om det är på SIN EGEN BLOGG han skriver.

Många har ju den åsikten att på sin egen blogg så skriver man va fan man vill och så är det väl till stor del, men jag tycker att Norrinder svävar ut lite väl mycket. Sen hur mkt han är seriös med och hur mycket som är ”ett spel för galleriet” det vet jag inte.. Men helt klart behöver han tänka sig för lite mer innan han ger sig på allt och alla.. Ett par fina resultat nästa år för Norrinder så kommer han också finnas med att rösta på till nästa års ”svenska pokerspelare”, kanske är tonen lite trevligare då?

Ni som inte röstat så är det bara att gå in på www.poker.se och rösta.

 

Ni som följde travet idag, antar ni är lika tiltade som mig? Dessa jävla favorit parader vecka ut och vecka in. Blir ju så sjukt trött på det asså. Som Patrik Mårtensson sa, ”Alltid jackpott till jul så man kan gå gul”

Själv låg jag bra till på det, förutom att jag va tiltad på att inte Airstrike fick vinna i guld, hade 5 hästar på mina flerbongar och den med till 2%. Istället vinner Björn med dagens största favorit på mållinjen. Sen va man ”all in” på dagens dubbel med Örjan spik i första och väldigt mycket på Vinnhalts Herkule i andra, som givetvis måste galoppera. TILT! Istället vinner Örjan andra med som jag plockade bort helt för det va så lågt odds. TILT,TILT,TILT.

Blir mer och mer trött på travet alltså, det är ju så att toppkuskarna i Sverige är alldeles för bra, och dom får ALLTID köra dom bästa hästarna. Och då bästa hästarna alltid körs av dom överlägset bästa kuskarna så blir det dessa favoritparader dag ut dag in. Vad man ska göra åt det vet jag inte?! man kan ju inte förbjuda bra hästar eller bra kuskar att starta. Men som det är nu så ledsnar man bara mer och mer. Tror säkert att det är fler som känner samma?!

Nu blir det middag och sedan blir det nog en tur till stan för att tanka på kroppen med lite mer ”god dryck” 🙂

 

Trevlig helg, och lycka till med spelandet.

 

William


  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB