Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Virus, Isildur1 etc..

av William Thorson

Hej!

Nu är jag hemma igen, kom hem i söndags natt, men sedan dess har jag inte lämnat sängen. Har fått något jobbigt virus i kroppen som gör att jag är konstant trött, alltså vi snackar 19-20 timmar om dagen. Sjukt jobbigt. Hörde att svininfluensan har detta symptom, så är lite orolig att det är den skiten man fått. Men hoppas såklart att det är något vanligt skit virus.

Skulle tagit ”svinsprutan” innan jag drog till Prag men det blev inte av, och nu när man är sjuk får man ju inte ta den. Så jävligt kallt om man drog på sig skiten i Prag.

Borde man gå och kolla upp detta eller vad gör man?

Igår var det primiär för en ny turnering på pokerstars, outlast the pros tror jag den heter. Dom flesta pro:na är med och det kostar 11 dollar att vara med och dom som är kvar när alla proffs är ute får dela på lite added money osv. Va väl ett helt okej koncept. Intresset var stort vilket är huvudsaken..

Efter jag åkte blev det snabbt sängen igen, va på tog för trött för att spela egentligen. Jävla virusskiten tiltar mig mkt..

Såg på highstakesdb och poker.se att Isildur1 var igång så blev rail en timme eller så. Killen är så osant stenhård asså, han spelar alla potter på alla bord.

Hans spelstil passar sig nog mycket bättre på noosebleed (högsta nivån) än på lägre nivåer. Men ändå tycker jag att hans Omaha spel har en hel del brister, han gamblar sinnessjukt mkt, och när det går dåligt så förlorar han ofta onödigt mycket. Han är helt klart mycket mer överlägsen och bra i No limit. Men med tanke på att han nog är relativ ny till PLO så spelar han ändå riktigt bra och framförallt är det ett kul spel att titta på..

Men som jag skrivit innan så med 4-8 bord på samma gång och dubbelt inköp (200k) på 500/1000 så kan vem som helst gula förutom Ivey kanske. Det är på tok för högt, fattar inte vitsen med det riktigt. Och förstår faktiskt inte vad han vill uppnå med det. När jag lämnade var han upp 1.7 mill $ (2.7$ var det som högst) och när jag kollade nu för en halvtimme sedan var han ner över 3mill$. Allstå en swing på nästan 6 miljoner dollar från toppen på en ända dag. Det är så sinnessjukt!

Dessa stejksen är på tok för höga.. Men jag antar det är upp till var och en att bestämma själv vad dom vill göra med sina pengar, och inte min sak eller någon annans att tala om vad Isildur1 eller dom andra ska göra med sina bankrullar. Men vad han vill uppnå måste man ju kunna undra?

Har man 5-6-7 miljoner dollar varför måste man riskera allt på en dag? varför kan man inte spela lite lägre och framförallt varför har man inte tålamod och vänta på gejms på det man är bäst på (no limit)??

Proffsen hade kommit till slut ändå, dom hade inte kunnat hålla sig undan.. I Omaha är dom alla riktigt bra, det är mycket mer gambel. Asså 500/1000 PLO är dessutom sinnesjukt mkt högre än 500/1000 NL holdem, att jämföra är kanske 500/1k plo som 1k/2k NL. Kanske tom mer än så..

Nu är detta vekrligen inte att såga Isildur1, för jag är fortfarande extremt imponerad av hans spel, det är bara hans ”bankrollmanegment” som jag inte imponeras av. Och varför han helt plötslligt bara vill spela PLO förstår jag inte riktigt?

Visst han spelar som sagt även mycket bra i PLO, men i PLO är det många som är minst lika bra som honom, i NL kanske han var/är den bästa?! Bortsett från Ivey. Men i plo är det stor skillnad. Sen är det som Doyle Brunson har sagt.. ”You got to give action to get action” ..

Med det menar Doyle att om du bara spelar det spelet du är bäst på och dom flesta tycker att du är för bra så kommer du inte att få någon action och ingen kommer att spela mot dig, men om du kan tänka dig att spela andras favoritspel (Give action) så kan även andra tänka sig att spela ditt.(get action)

Så att han lärde sig omaha och spelade mot alla tycker jag inte är fel, för han är riktigt duktig på omaha med. Riktigt vassa spel gör han och han sätter sjuk press på motståndaren. Men måste man spela 4-5-6-7-8 bord samtidigt? Asså det är helt sjukt. bara på 4-6 bord så bevisades det igår att man kan swinga 6-7 miljoner dollar på en ända dag, det är alldeles för sjukt. Räcker ens 100 miljoner dollar för den nivån?- Tveksamt!

Och tillslut så blir det alltid bust i dessa lägen. Är ganska säker på att som igår mot Brian Hastings, så hade Isildur 100% eller iaf nära 100% av sig själv, men lika säker är jag på att Brian Hastings hade sålt ut en hel del av sin action till vänner och andra highstakes spelare. Så Isildur1 spelar då automatiskt på en nivå som är mycket högre än Brain Hastings. Nu är detta bara vad jag är säker på, jag har inga ”bevis” för detta.

Men säg att Isildur1 spelar för 100% och Brian för 50% då spelar Isildur1 500/1000 och Brian Hastings 250/500. inte för att det är någon jätte fördel, men swingarna blir iaf bara hälften så stora.. Det är för mig inte otänkbart han spelar för endast 33% heller. Men detta är gissningar kanske hade han 100% med, även om jag har mkt svårt att tro det..

 

Men Isildur1 som tagit dom flesta av oss med storm kommer säkert tillbaka igen, killen har ju sjukt stor talang. Det gäller bara att han använder den på rätt sätt. Det sättet som nu har ju uppenbarligen visat sig vara fel sätt att använda denna supertalang på.. Då han swingar på tok för mkt. Så gäller att hitta balansgången. Och kanske prioritera NL istället för PLO? ??????

———————————————————————————————————-

Är så sjukt trött på travet för tillfället, alla målfoton går emot än osv. Så ska ligga lågt med skiten ett tag, ska focusera på att bara göra en V75a på lördagarna och ev någon DD om man har bra känsla. Ev blir det någon liten rad då man har häst till start eller liknande men annars ska det dras ner en hel del. Har slaskat för mkt på travet det senaste.

Idag gör en av mina pollar som jag deläger: Jolie Girl debut för Stig H Johansson vilket ska bli intressant att följa. Jag har ju lite tro i denna hästen. Dock är hon nog inte segeraktuell idag då hon varit borta länge och dessutom blivit opererad i halsen sedan hon kom till Stig. Men det ska bli intressant ändå. och jag hoppas att hon iaf kan gå felfritt och få ett bra lopp i kroppen..

På lördag är det Jackpott på V75, så det gäller att plugga på ordentligt tillsdess istället. Bättre att lägga lite där varje vecka och sluta slaska på skit travet på vardagarna. Hoppas kunna hålla mig till det nu..

Återkommer med lite tips till travet innan helgen för er som bryr er. Och även lite annat.

Nu däckar jag snart igen. 2 timmar vaken är tydligen för mkt för detta störda virus.

 

William

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB