Williams pokerblogg

med William Thorson

Arkiv för January 2010

- Sida 1 av 1

Internet tillbaka.. Bilder etc..

av William Thorson

HOLA!

Var ett tag sedan nu, kom hem för ganska exakt en vecka sedan, och har varit utan internet tills idag iprincip, har inte orkat blogga via mobilen eller något sådant, det är för mkt tilt att skriva mkt på en telefon..

Har precis bytt lägenhet, (hyreslägenhet) men denna är större än våran förra vilket är skönt och är nog ganska nöjd med denna, tror det blir riktigt bra.

Var i Halmstad igår (fredag) för att köpa en ny Mac. (Igen) Hade ju en macbook pro först men så bytte jag till macbook air, och gav den andra till Mamma. Men va inte alls lika nöjd med ”airen” då den blir så sjukt varm när man har den i knät eller i sängen. Så bestämde mig för att gå tillbaka till ”pron” igen.. Sjukt trevlig personal på Mac huset som ligger på lilla torg. Väntar ju fortfarande på min Imac, som skulle kommit i November men pga något fel så har dom skjutit på datumet till Februari.

Under tiden som jag fick hjälp med att lyfta över alla mina prylar från min förra dator såsaom filmer etc. Så gick jag och Johanna till The Fox and Anchor som är en pub/restaurang som Minna på mac huset tipsade hade bra mat. Och shit, det var riktigt nice, det var den bästa menyn jag någonsin sett på en pub och jag måste lyfta fram det stället här. Åker ni till halmstad dra dit, sjukt bra och soft ställe. Önskar att dom någongång här hemma kan göra en liknande meny på Harrys osv. Men det kommer väl förbli sådär halvkallt som det alltid är i Varberg. Skit menyer över allt. När det gäller mat så är min hemstad nog bland det sämsta man kan hitta. Ät aldrig här, om det inte är pizza då för det är väl det stan är bra på.. Med något undantag..

IMG_0198.jpg IMG_0197.jpg IMG_0199.jpg IMG_0200.JPG

Menyer och mat från The Fox and Anchor- Halmstad.

Igår blev det sedan en utgång med ett gäng vänner vi började jag, Johanna, och 2 vänner, Ida och Mikeal med att ta ett par drinkar lite bra vin och en ostbricka, och satt och tjöta på Grappa. Lite senare slöt ett gäng andra vänner upp och vi drog vidare till natklubben Oscars för att tanka på med drinkar. Det var en bra kväll.

Tyvärr var dagen inte lika bra, träningsvärken har inte varit nådig idag efter torsdagens pass, huvudet ganska tungt då jag inte sovit bra och dessutom blev det ju en del dricka igår.. Och sedan mkt dyrt på travet. Att man inte lär sig.. Har iofs bättrat mig en del men måste skärpa mig lite mer. Det går inte att vinna på vinnar-spel det är bara att inse. Måste hålla mig till V7, är man rätt ute nångång och har lite tur så kan man ju dinga fint där.

Nu ska jag se lite program och sånt som jag missat på webben. Imorgon är det Prix D Amerique från Paris så det får man in och raila. Har spelat på att Ready Cash ska vinna så jag ska jobba den..

Har insett att min blogg kanske blir lite roligare om man får med lite bilder så ska försöka få med lite mer bilder under 2010. (Obs, försöka!) 🙂

Här kommer några från Bahamas sålänge.. :

IMG_0188.JPG IMG_0140.JPG

Nobu- Atlantis.

 

IMG_0158.jpg

Dom mycket goda vännerna Johnny och Jannicke från Nöörge..

IMG_0161.JPG

Vip poolbaren vid Cove-Atlantis.

 

DSC_0121.JPG

 Normalt är jag inte så ”kändiskåt” men Adrian Grenier (Vince från Entourage) var sjukt kul att träffa, då han/Vince är en av mina stora idoler.. Med på bilden är även supermodellen/skådespelerskan Joanna Krupa och Johnny Lodden.

 

DSC_0157.JPG

Jag och Erik på Pokerstars festen, Bahamas.

 

DSC_0170.JPG

Bartendern kunde tjäna en extra 100 dollar på att svepa 2 drinkar.. Han vinglade en hel del när han skulle tillbaka till baren…..


Återkommer med mer info i veckan om bland annat när min turre ska gå av stapeln igen, vilket jag fått en del frågor om. Ska även ta tag i min gamla tävling nu i veckan som jag segat med..

 

Tills dess… Lycka till gott folk.

/Maise!

Dags att lämna Paradiset..

av William Thorson

HOLA!

Nu var det dags att dra hem. Känne lite tråkigt faktiskt för ett Sverige i Januari/Februari är inget man direkt längtar efter. Men känns som man varit borta länge, jag åkte ju hemifrån redan 2/1 så kan bli skönt att komma hem ett tag iaf.

Hade ett tag planer på att stanna till i Ept Deuville på vägen hem då mitt flyg går via Paris, men har lite saker att ta tag i hemma. Så det blir pass på Ept deuville, har faktiskt aldrig varit där så det har blivit ett ställa jag skippat alla gånger det varit. Kanske lite dumt då jag hört ”valuet” på spelarna i turneringen är bland det bästa..

Va riktigt skönt att stanna kvar ett par dagar här på Bahamas, vi hade tur och fick efter allt dåliga väder rikitgt bra väder sista 5 dagarna. Så mycket tid vid stranden och poolen hann det bli. Just nu när vi ska dra så invaderas ön av kändisar, Mikael Jordan ska nämligen ha sin ”Mikael Jordan invitational” som är en golfturnering. Blev inbjuden själv, och träffade dessutom en gammal vän från vegas som var här med Jordan. Så lite tråkigt att man behöver tacka nej till något sådant. Även om min golf just nu inte är het. Kanske dags att börja träna lite mer..

Hörde även att det fanns ett par fina privatgames med diverse basketspelare etc. Men med vänner och flickvän som är med här så kändes det inte kul att börja leta upp ett live game där man kanske blir fast dygnet runt om man kommer med. – Det går fler tåg.

Blev 2 dagar i rad på Spat, först blev det en Swedish helkroppsmassage vilket var riktigt skönt, igår blev det en pedikyr. Och det var första gången jag gjort en sådan. Kändes lite ”halv gay” första men det var riktigt nice, och shit vad mycket skönare fötterna är nu.

Dom har verkligen ett riktigt bra Spa på Atlantis, men priserna kommer ju därefter oxå. 800kr för 45 min pedikyr, 1000 kr för 50 minuter massage osv.. Det är väl i överkant för dom flesta. Men när man är på semseter i Paradiset får man väl unna sig lite lyx..

Nåväl, nu hinner jag inte babbla mer, ska packa det sista och sedan checka ut rummet. Sen bär det av till flygplatsen, och Miami-Paris.

På återmaise!

 

William

 

 

kort inlägg..

av William Thorson

Hej!

Äntligen var det lite bättre väder och dessutom helt spelledigt för ”nästan” första gången.. Vi tog poolen vid Cove som är den bättre delen av Atlantis där vi bor. Blev ett par soltimmar och sedan en tur i ”lazy” river som är nöt grejen som Atlantis har där man tar en ”bil ring” och åker runt u en ”flod” runt hela Atlantis där dom har vissa stopp med rutchkanor, vågmaskiner etc.. Efter det blev det ”vip-pool” baren på cove med skön musik och drinkar.. Jag, Erik och Johnny kom själva till baren och fick nötplatsen, bartendern kom för att ta våran beställning och trodde nog att vi bara var ”tre” men ci skulle desstuom beställa till våra respektive samt Lina som skulle dyka upp efter ca 10 minuter. Det blev ca 15 rätter och 5 drinkar på första beställningen.

Efter att han noterat allt så reagerade jag på att han inte hade något anteckningsblock och såg att han skrev i handen… Sick.. hur kan man ta beställningar i handen och hur kan man få plats med 20 olika orders så när han va klar sa jag, om du får allt detta rätt så får du 30 dollar bonus av mig.. Killen lyckade ta mig fxx få allt rätt och det blev en god pay out.. Han gjorde till slut det 3 dubbla efter en sjukt trevlig efter middag med osant bra musik..

Nu blir det NOBU för en avslutningsmiddag med Johnny och Jannicke som ska hem imorgon. Tror även att natklubben är bokad av stars, som avskeds party för dom som fortfarasnde e kvar så blir nog en fin kväll..

Avslutningsvis har jag ett osant bra FILMTIPS. Lawbyciticen tror jag den heter eller iaf något liknande.. Gick rakt in på topp 10 best ever.. kanske t.o.m topp 5.. SE DEN!

William

Äntligen dags för poolen..

av William Thorson

Hej!

Nu är det ”typ” över här i Bahamas, vad gäller poker. Eller inte riktigt då det fortfarande finns en speldag kvar, med blandannat highroller finalbordet, finalbordet i 5000 6max som jag stog över, och någon sista lite mindre turre. Men sista dagen är det iaf.

Jag vaknade precis och äntligen var det ”hyggligt” väder. Det har varit dåligt väder med något litet undantag ändå sen vi kom hit. Och vi stannar en vecka till som planerat, och hoppas såklart att det ska bli bättre väder vilket det låter som att det kan bli. Men idag är det iaf ganska soligt så nu blir det strax en tur till poolen. Ska ta ett par varv i ”lazy river” tror jag det heter som är en fors/flod som går runt hela bahamas, man ligger i ett bildäck typ och bara flyter. Ett varv tar väl ca 30-40 minuter så det är ingen mini bana 🙂

Jag spelade highrollerturneringen som solklart var den bästa ”value”-mässiga highrollern på pappret som hitils spelats, väldigt många lite mer okända namn och runt 90 spelare blev det. Såklart är det många av dessa namn som är supertalanger från internet, men det var även en hel del ”semi fiskar” med faktiskt. Jag fick aldrig någon riktigt fin stack. Jag måste bli bättre på att vinna mina all in situationer.

Jag hade dag1, en kille all in med QQ mot hans AK kommer såklart K på turn (8 9 T var floppen). Sen 30 minuter senare synar samma kille min all in, med TT jag har AK kommer blankt. (oväntat) Nej man ska inte gnälla för mkt nu, alla har vi dessa händer det är helt normalt.. Men ffs va vill pokergudarna varja gång i dessa lägen, det var en semi tomte oxå, han skulle foldat sin TT tyckte jag då det var ett uppenbart läge (orkar inte skriva varför nu) Men det var ett sådant läge där man har AK eller bättre än TT lixom.. Nåväl när han har AK mot par vinner han och när han har par mot AK vinner han. När ska man själv då vinna? Hatar dessa lägen, och vet att det är många som känner precis samma. Men i långa loppet så ska det jämna ut sig, det är bara när man får långa kalla perioder som det tiltar än lite extra..

Men lyckas ändå ta mig vidare till dag 2 med 70 k i stacken iaf som var lite under avg.Så är klart nöjd ändå.. Är ganska kortkall hela dagen, men valde även att spela riktigt tight och från 50 som var kvar när dag2 startade ska vi spela ner till 24. Jag åker som 26 ca 10 minuter innan dagen är slut. Jag va helt nöjd med min stack ändå jag hade 95k avg var ca 175k. Men blindarna var bara 1200/2400 så det var ingen stress alls egentligen.

Jag gör mitt första ritkigt stora move preflop i en mkt skumt spelad hand. Alla foldar till knappen som är en ung kille från Holland som nyss kommit till mitt bord, han höjer till 6100 och jag synar i sb med 89 klöver. Tyckte det vara dags att se en flopp efter många händers foldande. BB slänger in 2st 5k marker så det blir 12400, vilket blir minimum raise. Och ser inte nöjd ut med situationen och det börjar räknas vad minimum raise blir, etc etc och killen ser inte nöjd ut och säger tom att det inte var menat att bli en raise. Jag själv blir tiltad på situationen såklart då jag vet att knappen förmodligen kommer höja igen och jag måste då folda. Knappen kommer höja igen för att han tror att bb har missklickat en raise och absolut inte kan syna en gång till, så knappen kan höja igen med any2- det är vad jag menar. Men nu synar knappen bara, vilket = 100% en kall hand. Hade han haft en mellan hand hade han nog höjt om, har han en moster så är det 100% att han slår om, han skulle aldrig slowspela AA KK QQ JJ etc för han vet att jag kommer syna med och det blir 3 vägs pott. Så jag funderar på att jag nog ska gå all in, knappen vet jag inte kan syna, bb ska inte kunna syna då man märkte att raisen inte var menat på hans snack efter potten..

Dock.. så måste man ju representera en hand själv för att folk ska lägga ”okej” händer. Och jag representerar väl inte direkt monster, men det är ju inte otänkbart att jag kan ha AQ AJ, AT, eller har slowspelat AA eller KK. Eller händer som 99 TT JJ som jag inte vill slå om med preflopp i för dålig position..

Såklart är det troligt jag har ett okej A eller händer som QJ JT T9 89 78 suited, samt KJ KQ KT etc.. Min range är ganske vid.. Men jag tkt läget är för bra och potten för bra, samt att jag har en perfekt stack att gå all in med. 85k till, vilket dom inte kan syna om dom inte har riktigt bra ändå..

Jag märker att dom bägge pratar hollänska och frågar (som jag sitter mitt emellan) You both from holland? –”Yes”, ”Yes”. Jag ”OMG, Holland,Holland Im All in”

Nu kommer det sjukaste.. Killen på BB som gjort missklicken har mig täckt med kanske 15k i marker, och han säger snabbt all in.. Tilt tänker jag har han gjort en så fin ”hollywoodare” med AA nu.. Men till min sjuka förvåning så slänger han upp 77. Asså OMG!! Hur kan man någonsin syna med 77 där för hela sin stack, nära bubblan och i en så fin turre. Det är så sinnessjukt dåligt att det inte finns i mina ögon..

Okej.., jag menar inte att mitt spel skriker ”nöt” hand från mig. Så behöver det inte vara, men det är idiotens eget fel att han nu tittar på en allin, gör inte missklick reraise så hade du fått se floppen billigt. Nu när detta hänt kan han inte syna. Tom om man är en halvbra spelare fattar man det.

Vad ska han slå? Vad kan jag ha? Okej som jag sagt, jag menar inte att jag måste ha nöten men tänk på spelet, jag har varit tight, jag har synat ett uppspel från knappen så någonting måste jag ju ha. Och jag har aldrig 22 33 44 55 66 som är dom paren han slår för då går jag inte all in utan synar givetvis den billiga raisen för att floppa ett set.. Då en sådan hand är mkt mer lätt spelad efter floppen. Men hela min range egentligen är att han max 50/50. Okej det är stor chans jag har en hand som JT, QJ, KJ, KT, A9, nån % så har jag väl även 67 suit och 78 suitded, men ändå ingen större chans. Och det är det ända han verkligen slår. Större chans är det att jag har 88 99 10 10 isf. för det är par jag verkligen kan ha synat med preflopp, samt AA KK någongång. Men överlag så har jag iaf ALLTID 2 överkort.

Så att syna för hela sin stack i det läget dessutom med knappen som täcker honom bakom som fortfarande är i handen är så sjukt dåligt tkr jag. Även om knappen 90% är tom här så finns det väl 10% iaf att han har AA KK och slowspelar.

Sick iaf! Jaja jag får ju såklart gilla läget, jag har gjort ett stort move för första gången, någon ”tomte” har lyckats få in alla sina makrer med 77 och det är exakt 50/50 så jag får ändå vara nöjd. Min hand 89 klöver är ju ända riktigt fin mot 77. Men såklart hade jag hellre tagit potten preflopp…

Floppen K T 7. Självklart flopar tomten set. Det stod i 1.05 typ då man aldrig kan vinna en allin om det är preflopp.. Måste vara senare om man ska vinna. Dock inte helt dött då jag floppat ett öppet stegdrag med min 89. Turn är en 2a. River 8.. TILT! Ute. 16 priser 41k bara att komma ITM. TILT TILT. Och så träffar man en 8a på river, fan måste fisken få floppa en 7a för. Tänker efter handen att jag är glad jag inte hade AA och idioten fått floppa en 7a mot mig, nu var det ändå 50/50 så man kan inte göra mer än att hoppas..

Men fyfan vilket kallt spel. Jag hoppas inte han får gå långt med så dåligt spel, men såg att det var en holländare kvar så kanske var det han..

Jaja, var ändå riktigt nöjd med mitt spel, det fanns många väldigt intressanta hände i just denna turren men jag orkar inte skriva om det nu. Tar för lång tid och dessutom måste jag till poolen nu. Har varit här i 12 dagar nu och inte varit vid poolen en ända dag. Så måste jobba någon timme nu 🙂

Avslutningsvis så vill jag verkligen berömma hela organisationen som fått allt att funka helt otroligt bra här på Bahamas, 5 turneringar om dagen fester, cashgame etc etc. Mkt väl skött och extremt roligt och bra år. Jag tror nästa år kommer bli ännu större då ryktet om att det varit ritkgit bra i år når ännu fler.

Så verkligen topp betyg till alla i personalen osv från min sida.

 

Kanske skriver någon mer rad under resan, men mest kommer det va slappa och semester..

 

William

Back to back!!!!

av William Thorson

😎

Hej!

En mycket sjuk dag är på väg att ta slut. Klockan är nu cirkca 5 här i Bahamas och jag kom ju tillbaka till rummet efter en ”sjuk” kväll. För ett par timmar sen van jag 5k Pot limit omaha turneringen här i Bahamas, och efter det blev det såklart en barrunda ”on me” 3 Dom Perimaise och ca 100 groggar fick det bli för ett ganska litet ”enoturage” vilket ledde till en black jack runda, med ett löfte från mig själv att förlora ”max 10k”..

Vi försöker storma ett redan startat bord då varenda bord utan en ”fiskskylt” med 10 dollar max var fullt. Men det var svårt.. Till slut hittar vi ett bord, och lite småtiltade när vi 5 min senare upptäckte att rapparen och superkändisen Nelly var personen som spelade på bordet jämte fast innan vi han reagera så var bordet fullt. Lite roligare att jobba Bj-rushen med honom än själva..

Nåväl, sagan hade ett mkt gott slut ändå, efter ett par timmars och ännu mera drinkars grind och sisådär even till ett par k plus så säger bossarna till att casinot ska stänga. (jag visste helt ärligt inte att dom stängde alls, men tydligen så är det 05.00 som gäller). Iaf så har alla bord stängt men vi har lyckats snacka till oss en ”shoe” till. (6 kortlekar black jack) men då vi är ända bordet och dessutom har 200$ som minimum insats, så är det ingen som sätter sig, innan….

Nelly tittar förbi.. och sista ”skon” av leken är riktigt bra och vi sjunger ”one more time” … We gone celabrate.. ikapp med Nelly.. Haha. Sick goodbeat att istället för att smyga in på Nellys bord så slutar det med att han får söka upp vårat bord och man kan spela ”semi oskyldig”.

Okej han är inte min största idol ever, men han är ändå riktigt sjukt stor. Så det va lite kul onekligen. Tror nästan man kan kalla Bahamas för ”lilla Hollywood” den här resan. Det är inga småkändisar som är på plats.

Mer detaljer om Omahan får jag ta upp sen. Blev lite mkt kuriosa för att vara 05. Men helt klart var det extremt stort att vinna Back to back ept pot limit omaha events allstså det event med störst buyin för turneringen. Då jag även vann senaste i London.

Det var 74?! spelare med, så det var inget jätte fält, men omaha är på uppgång vad gäller turneringar, och jag är säker på att kurvan av spelare och intresse pekar spikrakt uppåt..

Det är det absolut roligaste sätter jag någonsin har eller någonsin förmodligen kommer vinna en turnering på. Den startade igår, och jag kom 1.45 timmar för sent och joinade turneingen som började 12.00 strax före 2.. jag talar om för min vän som tog en liten % att jag måste spela ”lite vågat” utan att överdriva, då jag måste lämna turren som tar pause för dagen 21.00 redan vid 19.00 för att gå röda mattan-red carpet till festen som man inte vill missa..

Men kl 16 kommer jag på att jag glömt att köpa något nice att ha på mig, och då vi tror alla ”shops” stänger kl 17 på lördagar, så tänker jag att jag smiter i väg vid halv 5, köper mig en kostym på versace och snabbt byter om är tillbaka vid halv 6 och kan spela till 7, sitta ut 2 timmar utan att förlora ”för mkt” och komma tillbaka imorgon. För att missa en 2 timmars privat fest med  Adrien Gernier, Kelly Rowland, Slah, Jayde Nicole och 10 andra superstars kändes inte riktigt intressant. Men nu blev det ännu sjukare, vi lyckas vara så sega på rummet att klockan hinner bli halv 6 innan jag kommer in i dushen, och när jag sedan får reda på att ”röda mattan” är i casinots nattklubb och inte nere i pokerturnerings området som ligger ca 10 minuters gångväg därifrån så känns det lönlöst att hinna tillbaka, så jag beslutar att skita i det och hoppas att jag inte förlorar allt för mkt.

Det positiva jag försöker tänka på är att Omaha tar osant mkt längre tid än tex texas då varje hand tar mkt längre tid, då det ses så mkt mer flopp, turn och rivers i omaha..

Efter en sjuk sjuk fest och alldeles för mkt drinkar, så vaknar jag dagen efter (inte helt utan huvudvärk) och glider eller ”småvinglar” ner till turren och börjar utan större aning med 50 k i chips. – Jag hade 64 när jag lämnade så det kändes ändå okej. Jag hade tankar på allt från 20 k till 55 k faktiskt. Så det slutade i toppskiktet av min förhoppningar iaf.. Och ganska osant så vann jag turnerignen till slut. Vi gjorde en deal med 3 kvar, och jag fick 70k av orginal första priset på 110k. Det var faktistk sjukt kul att vinna, och att kunna vinna back to back ept omaha turneringar är nästan obegripligt stort för mig själv.

En rolig kuriosa är att när jag just kom tillbaka till rummet så ligger min flickväns ”msn ruta öppen” och jag ser innan jag stänger ner rutan på min dator som hon använt att hon pratat med våran gemensamma vän Lina Olofsson som rapporterar från pokerrummet.

Lina säger: (23.47.24)
men de ska spela klart ändå så kommer nog att ta minst sex sju timmar
Lina säger: (23.47.25)
om han vinner
Lina säger: (23.48.23)
så ingen stress troligen

Jag gillar det sista stycket, Det är lugnt det tar säker runt 7 timmar så det är nog ingen stress.. Då har man förtrodende och räknar med att någon ska vara kvar ett bra tag med andra ord 🙂 Tack Lina. Men jag är inte säker på att det är helt 100% att man kan vara så säker på någon som är ” halvshortstack ” i en turre. Men å andra sidan så hade du helt rätt och ingen är gladare än jag..

Imorgon kl 16.00 börjar Highroller eventet som jag ska spela. Jag förväntar mig ca 100 spelare och jag hoppas att flytet och mitt goda självförtroende kan hålla i sig. Får återkomma med mer info om det senare. Highrollern är ett 3 dagars event med sjukt ”deep structure” så morgon dagen kommer bli ganska kort skulle jag tippa. Och med en sådan struktur och mitt goda ”mode” så kan jag nästan garantera att jag kommer dyka upp på dag 2 iaf…

Resten står skrivet i stjärnorna… 😎

/William

Kändis tät välgörenhetsturnering för aids forskning.

av William Thorson

 

Hej!! Idag vär det äntligen lite bättre väder här på Bahamas efter ett par dagar med en kallfront och mycket vind.- Men vad hjälper det om man är bakis på hotellrummet? – Inte så mkt..

Igår bustade jag tyvärr ur Pca Mainevent, det var en löjligt kall dag, tror inte jag kan minnas ett så dåligt kortsnitt i 3 timmar EVER.. Ja har aldrig foldat så många händer i rad någonsin..

En hand spelade jag och det var knappen som var tiltad som gick all in för 12k på 800/1600 tror jag det var och jag synade med KT som jag mkt väl trodde kunde vara den bästa handen. Han visar 44 och man är drawing dead preflopp som vanligt. 🙂 Haha, det är iaf så man känner nuförtiden när man är allin, och mycket riktigt blir det oxå så med 5 blanka kort på bordet..

Jag foldar sedan en timma i streck, innan jag till slut besämmer mig för att se en flopp genom att limpa på knappen med 57ruter, med 27k i stacken på 8001600. Tanken var med limpen att bigblind bara hade 9k och att smallblind förmodligen om jag limpar nästan limpar med alla händer som inte är monsters, för att slippa spela en stor pott ur position mot mig. Och går bb all in så kan jag antingen folda eller ta mig en gambel.. Chansen var stor bedömde jag att om jag höjer på knappen så kommer small blind att sätta mig all in då jag har en stack nog att folda..

Iaf smallblinf höjer nu till 4800, och bb foldar.. Svårt beslut, han är jätte aggro (killen som vann EPT Barcelona.) jag funderar lite och tänker att jag ska ta mig en flopp för att försöka få ihop lite marker att jobba med. floppen kommer K och 2-3 i ruter.. Jag floppar nu färgdrag.. BB betar 5200 och jag funderar ett tag, all in känns som det bästa då det ändå finns en viss chans han har en hand som han måste folda.. Har han AQ eller AJ,AT så är det ju stor chans han foldar.. Och har han AK AA JJ QQ TT etc så har jag ändå 9 outs. Det ända jobbiga är ju om han har ett flushdrag som är högre. Så jag funderar på vad han kan höjt med preflopp, AK ruter? -Ja, AQ ruter?- Ja, AJ,AT -Ja.

Så visste finns det lite händer men det är ändå ganska små odds. SÅ jag ställer, och han synar blixt, och visar QJ ruter! -Tilt! 6 outs, turn kommer ett A som ger mig en holk med en 4a och 9 outs. (5 och 7pr som inte är ruter=6 och 3 4or) River är blank och hej då!

Mycket surt såklart, men nu hejar jag på Johnny Lodden som är kvar med runt 60 spelare kvar. 225 betalades efter ett startfält på strax över 1500.

Idag spelade jag i välgörenhetsturneringen vilket var riktigt kul. En masså superkända människor var på plats här i Bahamas och den jag var mest glad över att få träffa är min ”idol karaktär” Vince i Entourage. Adrien Grenier eller hur det stavas. Jag verkligen avgudar Vince i tv serien och det känns lite skumt att träffa honom live.

Andra kändisar som var med var..: Mats sundin, Boris Becker, Kelly Roland, Slash i Guns N Roses, som oxå kändes overkligt att små snacka med, Playmate of the year 2008 Jayde Nicole, Hollänska hockey 1an Fatima Moreira de Melo, rapparen Nelly, Mark Wahlbergs bror, någon känd UFC figher jag glömt namnet på, min vän och travkusken Erik Adielsson, Daniel Negranu samt ett gäng andra pros, såsom Vanessa Rousso, Chad Brown, Daniel, Alex Gomes, Greg Raymer etc etc.. Fotbollsspelaren Ted Sherringham och ett par till..

Jag lyckades att busta redan i andra handen!!! Osant! Hade bestämt mig att bara spela jätte tight och inga stora potter så att man skulle vara kvar en stund. Det var ett ”shoot out” format där det spelades 4 bord med 10 på varje och 2 från varje gick till final. 2 bord med kändisar, 2 med proffs och några andra. Detta såklart smart utänkt så att det verkligen ska komma 4 kändisar till final, vilket inte alls är säkert om man spelar alla i samma turre..

Iaf jag fick i hand nr 2 KK och höjer till 175 på 25/50, knappen som är någon ”hobby spelare” höjer till 600 av startstacken på 5000. Jag funderar lite om jag ska gå all in eller inte men känner att det finns en viss risk för AA då det är så tidigt och han säkert inte höjer om med par lägre än QQ. Så jag synar bara för att slipp åka ut med en all in preflopp mot AK om det floppar A. Floppen kommer A 7 8 rainbow jag checkar och killen betar 500. Jag vet inte om det beryder han har AAA eller om han har Ak eller om han lägger en weak med med QQ JJ TT KK etc. Så jag synar för att se vad som händer turn är en K. Jag checkar han betar 1500 och jag går ganska snabbt all in utan att vara helt säker på att det är bästa handen, jag menar vad har han höjt mig med preflopp? Har han QQ och betar floppen så kommer han checka turn 100% för han är rädd jag har ett A, och chansen minskar ju för AK då jag har 2 kungar och en ligger på bordet, och skulle han verkligen höjt mig pre med AQ? Kanske men skulle han då betat så starkt på turn ? Kanske.. Han synar snabbt och jag säger innan han visar korten, sick you have Aces right? Jupp 2 ess slänger han upp! Tilt!

Jaja jag är ute, 5000 dollar till välgörenhet för aids forskning är ju bra nog, men va fan 2 händer!! Jag säger direkt till tävlingsledaren att såklart måste jag få göra ett rebuy, (första man ut borde alltid får göra en rebuy i all turrar tkr jag) efter ett väldigt frågande och ett godkännande av samtliga på mitt bord får jag köpa in mig igen med fullstack 5k för 6000$ ytterligare till välgörenhet.. Jag blir sedan kvar till 4a kvar, men efter att jag höjer cutoff med JJ och BB som är chipleader ställer in mig och jag såklart synar blixt då jag vet att jag krossar hans ”all in range”, och blir såklart besviken när han visar AK och inte händer som Ax eller mindre par som 44 55 66 77 88 99 1010 som han oxå hade ställt med. SB säger dock att han fodade A3 ruter och då stiger jag ju till ca 60/40% favorit, men självklart är ”dörr kortet” (första kortet) man ser när dealern vänder floppen- hjärter ess, och efter 4 till blanka kort var man ute- för andra gången…

Så nu blir det tidigt i sängs idag, och imorgon ska jag nog spela 5k PLO som håller på till klockan 21.00 då alla pågående turneringar slutar för dagen, och Pokerstars party tar vid..

 

God natt!

 

William

PCA day1b slut..

av William Thorson

HOLA!

Då var vi klara med dag1, jag slutade ganska exakt på avarage med strax över 45 k.

Är jag nöjd med det?- Nja.. Fick en sick bra start, lyckade ta mig upp till strax över 80 k på första 2 levlarna. Men sedan kom en ”semi set up”. Det var raise från en tomte och syn från en ganska vass tysk som jag spelat mot innan, jag synade på knappen med 96 klöver då det var ett intressant läge att ta sig en flopp.Så vi är 3 som ser floppen som är 4 5 9 med 4-5 klöver. Raisaren checkar och tysken betar en stark bet, jag funderar lite hur jag ska göra då min hand verkligen är stark nog att slå om och spela en stor pott med, eller bara ta hem potten direkt där genom att han foldar fö en raise.. Men jag får en känsla av att tysken har en stark hand, genom hans starka bet och hans starka ansiktsuttryck, så jag bestämmer mig för att bara syna istället för att spela en onödigt stor pott direkt där.. (Slår jag om och tysken slår om igen så måsta jag gå allin, det går inte att folda på floppen, och har han då ett set så är jag död till 8 outs) Så syn känns tilslut som rätt beslut..

Turn kommer en 9a till.. Tysken betar nu starkt igen, Jag funderar ett tag på att ställa in honom direkt då jag täcker honom med ca 30k men då jag är inne på att han verkligen kan ha floppat set så bestämmer jag mig för att bara syna, har han mig inte slagen så är det väldigt liten chans att han ska dra ut mig ändå, så jag är inte direkt rädd för att släppa ett frikort med min hand..

River kommer klöver 7. Jag fyllar nu min flush, vilket egentligen inte gör någon skillnad från innan, hade han set i 4or lr 5or så är jag ändå slagen. Han skulle ju iofs kunant fyllt e nhögre flush men så kändes det inte som ändå med tanke på hur spelet gick innan..

Han går nu all in för 16k i en pott på 15k.. Svårt dessision för mig, jag är inne på att min hand verkligen inte står. Det känns inte riktigt som att han ska bluffa här. Analyserar handen ett par gånger och vet inte alls vad jag ska göra.. Det jobbiga med rivern är att, tysken vet att det nästan är omöjligt för mig att ha en flush, då jag förmodligen aldrig synar en tuff bet på turn på ett parat bord med ett färgdrag som kan vara drawing dead, om jag just inte har 9an + färgdrag. Men den handen är nästintill omöjlig för tysken att sätta mig på då jag borde slagit om antingen flopp lr turn om jag var så stark. Detta gör att tysken verkligen kan använda rivern som en bluff.. Det hade nästan varit enklare för mig att folda på en blank än nu, trots att min hand är nästan lika stark oavsett.

Men rivern gör att det finns några % större chans att det verlkligen är en bluff. Men nånstans är jag ändå inne på att jag helt klart är slagen och borde folda.. Men efter långt övervägande och att jag dessutom för 35 k över även om jag har fel så bestämmer jag mig ändå för att syna. Och stirrar in i 44. Tilt! kanske kunde jag komimt undan..

Efter det bygger jag sakta men säkert upp till 80 k igen, men efter dom 2 sista lelarna tappar jag ner till 45k. Ett par jobbiga rivers och annars ganska ”basic” potter ligger bakom detta.

Det känns ändå riktigt skönt att vara kvar, och 45 k är ändå helt okej.. Så nu blir det en lugn kväll med film och middag på rummet och förhoppningsvis vara hyggligt utvilad till imorgon iaf..

Sundin hade en bra start och vra uppe på runt 70 k tror jag, men jag hörde att han var shortstackad med 10 minuter kvar på dagen, så jag är inte 100% på hur han slutade..

Phil Ivey är kvar med runt 80k tror jag jag hörde. Johnny Lodden har 12k. Vanessa Rousso hade en sjuk start och hade byggt startstacken på 30k till 150 k redan efter 2 timmar. Osant! Men hon fick en sjuk gåva när hon floppade set mot 2 personer som bägge lyckas få in hela stacken med KK och AA efter flopp. Helt otroligt när man är 300 BB deep.

Det var allt jag hade att komma med nu. Hoppas kunna spela bra och ha lite flyt imorgon så kanske det dyker upp ett par rader till efter det..

 

William

Bahamas.. PCA!

av William Thorson

Hej!

Nu är man på plats här i Bahamas, vi anlände sent i söndags natt/måndag morgon. Skulle ha kommit fram kl 22, men anlände inte till Atlantis hotell förrens 04.00. Så var en riktigt jobbig resa med förseningar överallt, men framförallt nära 6 timmar försenat i Miami vilket var riktigt jävla segt.

Men nu är man här och resan är lagd bakom sig. Riktigt mycket folk är här, jag räknar med att större delen av pokereliten både på online sidan och live sidan kommer att vara här tillsamans med alla möjligt kändisar, som Mats Sundin, Adrian Genier (Vince från Entourage) Slash från Guns N Roses, Kelly Rowland från Destinys Child etc etc. 50 events står på schemat vilket gör att varja dag så kommer det att starta runt 5 events. Så att deltada i alla är helt omöjligt. Så man får helt enkelt välja ut dom som man tycker passar en själv bäst.

Min plan är att spela Main event där jag startat i morgon, och förhoppningsvis så kan jag spela riktgit bra, ha lite tur och komma långt i denna som tillhör toppen av mina favorit turneringar för året. Sen är planen om jag inte når finalbordet i Main Event att spela Highroller turneringen, 5k PLO och även Charity turneringen. Men som sagt att bestämma allt på förhand är bara dumt för går man långt i vissa events så kommer dom krocka med andra som man vill spela, så till att börja med så är det bara full fokus på main event.

Igår var det välkomsfest i balroom nära pokerrummet, och det var ritkgit mycket folk på plats. Ett par drinkar och lite mingel blev det och sedan blev det lite surr och mer drinkar i en fin bar på hotellet.

Idag är det snart dags för ett par intervjuer för min del och en tvinspelning med ESPN som är här och filmar diverse event såsom Main Event, Highroller och Charity. ESPN är ju bolaget som även spelar in från WSOP i Las Vegas. Efter det är klart så blir det nog en lugn middag och tidigt i säng för min del, vill verkligen vara utvilad till imorgon och hoppas kunna spela mitt A-Game.

Ska försöka uppdatera ett par gånger i veckan iaf om lite allt möjligt som händer här borta, och hur det går för mig själv och lite annat roligt folk.

Tills dess.. Lycka till alla.

 

William

1A pris i min egen turre.. Påväg till Bahamas..

av William Thorson

Hej, Hej!!

Vill börja med att tacka alla för en trevlig turnering, 150 spelare blev det och det var väl lite under förväntan, men samtidigt var säkert dom flesta med mig ganska bakis och kanske inte orkade lämna sängen.. Och dessutom så var det ju ganska sent påkommet med tid och datum.

Strukturen denna gången var mycket bättre och det kändes helt klart även mycket roligare med ett inköp på 20$ istället för 1$ då det blir lit prispengar istället för bara ett bonuspaket..

Det blev ju så sjukt att jag vann turneringen själv och både vann min egen resa och undvek att behöva betala ut min bounty på mig själv på 200$ då ingen lyckades knocka ut mig 🙂 Dock var det nära en gång. Jag var all in med AK mot KQ och k5 före floppen, floppen kom Q5X turn var en K så bägge har dragit ut mig med 2 par, men river räddade mig med ett A. Så lite tur fanns det med i bilden även om det kändes rättvist när A dök upp på river då jag hade dom så fint dominerade när vi hamnade all in..

Efter den potten låg jag hela vägen i toppen vilket kändes kul för då kunde man spela poker normalt. För så fort man har lite marker och bountyn är på en så är alla väldigt glada i att försöka dra ut än, men när man har mer chips än alla eller iaf dom flesta så blir det ett normalt spel.. In på finalbordet ledde jag stort, och såklart kändes det både kul fast även lite sjukt för att vinna min egna turnering kändes ju ändå lite småkonstigt först.. Ju närmare det kom så kände jag iofs mer och mer att det verkligen skulle vara kul att slå ut alla och undvika att betala ut bountyn. Men så med 4a kvar när jag ledde riktigt stort så hamna vi all in 3 man före floppen. Jag har AA mot QQ och JJ, floppen kommer jättebra för min del, 10 4 2 tror jag det var, men på turn kom en J och jag åkte nu ner på 3e plats istället.. Men sedan vände det igen och jag kände hela tiden att jag ville spela så bra som möjligt för att verkligen vinna. Och till slut så hamnade jag heads up med en vän till mig, Anders Rosdahl. Kände verkligen att jag ville slå ut honom efter att han dragit ut mig med sin JJ mot min AA lite tidigare. Jag ledde till en början stort men så dubblade han upp med en all in preflopp med A5 mot min 88, och var igen med i matchen..

Nu var det min tur att ha flytet lite på min sida.. Jag limpade in från knappen med A6, Anders höjer minimum och jag synar. Raisen kom så fort så jag var ltie inne på att det var en missklick, då jag hade sett att han råkade missklicka på finalbordet innan utg med 96 of suit. Så jag var inte så rädd för raisen ändå.. Floppen kom T 6 2, han betade ganska hårt och jag synade, turn var en 3a tror jag det var, han betade ganska hårt igen, och nu var jag lite inne på att han villeföljfölja sin bluff så jag synade igen river kom bingo kortet för mig ett A som gav mig 2par, och det var bara att hoppas han skulle bluffa all in.. All in kom och jag synade snabbt..

Men lite till min förvåning så hade han faktiskt floppat topp par med sin JT så jag var illa ute till river, och kan inte svära på att jag hade foldat om det kommit ett blankt kort.. Dock hade jag mer marker men potten var väldigt stor i det läget så hade han vunnit den så hade segern varit extremt nära..

Det ända jag inte riktigt förstod var hans (din) all in på river. Är jag tom så synar jag ju knappast på river, och då hade det kanske varit smartare att istället checksyna en bluff då resultatet ändå blir detsamma om jag har honom (dig Anders) slagen.. Har jag slagen kommer jag syna men e jag helt tom med tex 78 så kanske det varit bättre att låta mig bluffa där.. Svårt läge iofs, för har jag tex k6 eller för exempel en T9 så checkar jag nog bakom, och det finns en chans att jag hade synat med sämre såklart med.. Men lite förvånande var allinnen oavsett.. Den är lite marginell iaf..

Men som sagt, en klart värdig 2a pris tagare  😎 Tyckte faktiskt att det var ritkgit roligt och bra spel hela vägen, en väldig skillnad från när det var 1 dollar i inköp iaf..

Kul med såpass stort intresse ändå, och det var tydligen många som precis missat tiden så kanske blir en late-regg till nästa turre så ingen kan skylla på det iaf.. 😎

Hursomhelst, då jag vann själv och är en snäll man så kommer jag skänka efter min vinst av Barcelona paketet igen, och kommer nångång efter Bahamas dra igång en ny turre.. Där alla igen ska få chansen att både slå ut mig och vinna Barca resan.. Klarar ni inte att slå mig den gången så är ni fan inga värdiga vinnare av resan 😛 ….. (say no more)

Tid och datum är inte bestämt ännu så håll utkik.. Om 2 timmar drar jag till flygplatsen för att dra till Bahamas, och jag kommer försöka att uppdatera så mycket jag orkar och det finns tid för på både bloggen och kanske lite småuppdateringar på facebook. Ni som vill adda mig där så påminner jag igen om mitt konto som är öppet för alla (William Thorson, med pokerstarsloggan och pilotbrillorna)

Till Anders som kom 2a, så har jag bestämt att han kommer att få ett fint tröstpris i att spela en turnering på pokerstars med inköp på upp till 500 dollar.. Eller 500 + avgift såklart.. Så Anders det är bara att ryta till när du blir sugen.. Säg till i hygglig tid bara 😎 ..

Till er alla andra så får ni alltså snart chansen på både bountyn och resan igen.. Mer om det senare. Så återigen tack för en trevlig turnering..

Jag brukar ju skriva att jag ska fixa upp lite saker ibland och sedan tar det lite tid.. Lovade ju för ett par månader sedan att lägga upp mitt klipp från när jag kör dubbelsulky här på bloggen, och har inte fått tummen ur förrens idag att fixa med det.. Men nu finns den upplagd iaf, och jag kommer lägga ut den på bloggen snart.. Det är lite pinsamm men jag bjuder på det..

Nu blir det en timme powernap snart och sedan drar vi till värmen! Ska bli riktigt gött. Stort lycka till alla svenskar som är påväg över eller ska över.. Och hoppas jag ser er på finalbordet i main event 🙂

William

Turneringen 20.00..

av William Thorson

Då har man äntligen vaknat till igen..

En mkt trevlig nyårsafton avverkades hemma hos Emma och Jimmy! Tack för igår.

Har just fått min nya iphone med – NÖTEN!

Jag har även kollat upp ordentligt med turren nu. Ni klickar tourney/turnering i lobbyn sedan under finns det olika kategorier och där väljer ni ”regional”, och där en bit ner står det William Thorson challange. 20+2 och den startar 20.00 idag 1/1-2010.

Så hoppas att så många som möjligt hittar in, så ses vi ikväll. Lycka till och god fortsättning till er alla..

 

William

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB