Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

1A pris i min egen turre.. Påväg till Bahamas..

av William Thorson

Hej, Hej!!

Vill börja med att tacka alla för en trevlig turnering, 150 spelare blev det och det var väl lite under förväntan, men samtidigt var säkert dom flesta med mig ganska bakis och kanske inte orkade lämna sängen.. Och dessutom så var det ju ganska sent påkommet med tid och datum.

Strukturen denna gången var mycket bättre och det kändes helt klart även mycket roligare med ett inköp på 20$ istället för 1$ då det blir lit prispengar istället för bara ett bonuspaket..

Det blev ju så sjukt att jag vann turneringen själv och både vann min egen resa och undvek att behöva betala ut min bounty på mig själv på 200$ då ingen lyckades knocka ut mig 🙂 Dock var det nära en gång. Jag var all in med AK mot KQ och k5 före floppen, floppen kom Q5X turn var en K så bägge har dragit ut mig med 2 par, men river räddade mig med ett A. Så lite tur fanns det med i bilden även om det kändes rättvist när A dök upp på river då jag hade dom så fint dominerade när vi hamnade all in..

Efter den potten låg jag hela vägen i toppen vilket kändes kul för då kunde man spela poker normalt. För så fort man har lite marker och bountyn är på en så är alla väldigt glada i att försöka dra ut än, men när man har mer chips än alla eller iaf dom flesta så blir det ett normalt spel.. In på finalbordet ledde jag stort, och såklart kändes det både kul fast även lite sjukt för att vinna min egna turnering kändes ju ändå lite småkonstigt först.. Ju närmare det kom så kände jag iofs mer och mer att det verkligen skulle vara kul att slå ut alla och undvika att betala ut bountyn. Men så med 4a kvar när jag ledde riktigt stort så hamna vi all in 3 man före floppen. Jag har AA mot QQ och JJ, floppen kommer jättebra för min del, 10 4 2 tror jag det var, men på turn kom en J och jag åkte nu ner på 3e plats istället.. Men sedan vände det igen och jag kände hela tiden att jag ville spela så bra som möjligt för att verkligen vinna. Och till slut så hamnade jag heads up med en vän till mig, Anders Rosdahl. Kände verkligen att jag ville slå ut honom efter att han dragit ut mig med sin JJ mot min AA lite tidigare. Jag ledde till en början stort men så dubblade han upp med en all in preflopp med A5 mot min 88, och var igen med i matchen..

Nu var det min tur att ha flytet lite på min sida.. Jag limpade in från knappen med A6, Anders höjer minimum och jag synar. Raisen kom så fort så jag var ltie inne på att det var en missklick, då jag hade sett att han råkade missklicka på finalbordet innan utg med 96 of suit. Så jag var inte så rädd för raisen ändå.. Floppen kom T 6 2, han betade ganska hårt och jag synade, turn var en 3a tror jag det var, han betade ganska hårt igen, och nu var jag lite inne på att han villeföljfölja sin bluff så jag synade igen river kom bingo kortet för mig ett A som gav mig 2par, och det var bara att hoppas han skulle bluffa all in.. All in kom och jag synade snabbt..

Men lite till min förvåning så hade han faktiskt floppat topp par med sin JT så jag var illa ute till river, och kan inte svära på att jag hade foldat om det kommit ett blankt kort.. Dock hade jag mer marker men potten var väldigt stor i det läget så hade han vunnit den så hade segern varit extremt nära..

Det ända jag inte riktigt förstod var hans (din) all in på river. Är jag tom så synar jag ju knappast på river, och då hade det kanske varit smartare att istället checksyna en bluff då resultatet ändå blir detsamma om jag har honom (dig Anders) slagen.. Har jag slagen kommer jag syna men e jag helt tom med tex 78 så kanske det varit bättre att låta mig bluffa där.. Svårt läge iofs, för har jag tex k6 eller för exempel en T9 så checkar jag nog bakom, och det finns en chans att jag hade synat med sämre såklart med.. Men lite förvånande var allinnen oavsett.. Den är lite marginell iaf..

Men som sagt, en klart värdig 2a pris tagare  😎 Tyckte faktiskt att det var ritkgit roligt och bra spel hela vägen, en väldig skillnad från när det var 1 dollar i inköp iaf..

Kul med såpass stort intresse ändå, och det var tydligen många som precis missat tiden så kanske blir en late-regg till nästa turre så ingen kan skylla på det iaf.. 😎

Hursomhelst, då jag vann själv och är en snäll man så kommer jag skänka efter min vinst av Barcelona paketet igen, och kommer nångång efter Bahamas dra igång en ny turre.. Där alla igen ska få chansen att både slå ut mig och vinna Barca resan.. Klarar ni inte att slå mig den gången så är ni fan inga värdiga vinnare av resan 😛 ….. (say no more)

Tid och datum är inte bestämt ännu så håll utkik.. Om 2 timmar drar jag till flygplatsen för att dra till Bahamas, och jag kommer försöka att uppdatera så mycket jag orkar och det finns tid för på både bloggen och kanske lite småuppdateringar på facebook. Ni som vill adda mig där så påminner jag igen om mitt konto som är öppet för alla (William Thorson, med pokerstarsloggan och pilotbrillorna)

Till Anders som kom 2a, så har jag bestämt att han kommer att få ett fint tröstpris i att spela en turnering på pokerstars med inköp på upp till 500 dollar.. Eller 500 + avgift såklart.. Så Anders det är bara att ryta till när du blir sugen.. Säg till i hygglig tid bara 😎 ..

Till er alla andra så får ni alltså snart chansen på både bountyn och resan igen.. Mer om det senare. Så återigen tack för en trevlig turnering..

Jag brukar ju skriva att jag ska fixa upp lite saker ibland och sedan tar det lite tid.. Lovade ju för ett par månader sedan att lägga upp mitt klipp från när jag kör dubbelsulky här på bloggen, och har inte fått tummen ur förrens idag att fixa med det.. Men nu finns den upplagd iaf, och jag kommer lägga ut den på bloggen snart.. Det är lite pinsamm men jag bjuder på det..

Nu blir det en timme powernap snart och sedan drar vi till värmen! Ska bli riktigt gött. Stort lycka till alla svenskar som är påväg över eller ska över.. Och hoppas jag ser er på finalbordet i main event 🙂

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB