Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Äntligen dags för poolen..

av William Thorson

Hej!

Nu är det ”typ” över här i Bahamas, vad gäller poker. Eller inte riktigt då det fortfarande finns en speldag kvar, med blandannat highroller finalbordet, finalbordet i 5000 6max som jag stog över, och någon sista lite mindre turre. Men sista dagen är det iaf.

Jag vaknade precis och äntligen var det ”hyggligt” väder. Det har varit dåligt väder med något litet undantag ändå sen vi kom hit. Och vi stannar en vecka till som planerat, och hoppas såklart att det ska bli bättre väder vilket det låter som att det kan bli. Men idag är det iaf ganska soligt så nu blir det strax en tur till poolen. Ska ta ett par varv i ”lazy river” tror jag det heter som är en fors/flod som går runt hela bahamas, man ligger i ett bildäck typ och bara flyter. Ett varv tar väl ca 30-40 minuter så det är ingen mini bana 🙂

Jag spelade highrollerturneringen som solklart var den bästa ”value”-mässiga highrollern på pappret som hitils spelats, väldigt många lite mer okända namn och runt 90 spelare blev det. Såklart är det många av dessa namn som är supertalanger från internet, men det var även en hel del ”semi fiskar” med faktiskt. Jag fick aldrig någon riktigt fin stack. Jag måste bli bättre på att vinna mina all in situationer.

Jag hade dag1, en kille all in med QQ mot hans AK kommer såklart K på turn (8 9 T var floppen). Sen 30 minuter senare synar samma kille min all in, med TT jag har AK kommer blankt. (oväntat) Nej man ska inte gnälla för mkt nu, alla har vi dessa händer det är helt normalt.. Men ffs va vill pokergudarna varja gång i dessa lägen, det var en semi tomte oxå, han skulle foldat sin TT tyckte jag då det var ett uppenbart läge (orkar inte skriva varför nu) Men det var ett sådant läge där man har AK eller bättre än TT lixom.. Nåväl när han har AK mot par vinner han och när han har par mot AK vinner han. När ska man själv då vinna? Hatar dessa lägen, och vet att det är många som känner precis samma. Men i långa loppet så ska det jämna ut sig, det är bara när man får långa kalla perioder som det tiltar än lite extra..

Men lyckas ändå ta mig vidare till dag 2 med 70 k i stacken iaf som var lite under avg.Så är klart nöjd ändå.. Är ganska kortkall hela dagen, men valde även att spela riktigt tight och från 50 som var kvar när dag2 startade ska vi spela ner till 24. Jag åker som 26 ca 10 minuter innan dagen är slut. Jag va helt nöjd med min stack ändå jag hade 95k avg var ca 175k. Men blindarna var bara 1200/2400 så det var ingen stress alls egentligen.

Jag gör mitt första ritkigt stora move preflop i en mkt skumt spelad hand. Alla foldar till knappen som är en ung kille från Holland som nyss kommit till mitt bord, han höjer till 6100 och jag synar i sb med 89 klöver. Tyckte det vara dags att se en flopp efter många händers foldande. BB slänger in 2st 5k marker så det blir 12400, vilket blir minimum raise. Och ser inte nöjd ut med situationen och det börjar räknas vad minimum raise blir, etc etc och killen ser inte nöjd ut och säger tom att det inte var menat att bli en raise. Jag själv blir tiltad på situationen såklart då jag vet att knappen förmodligen kommer höja igen och jag måste då folda. Knappen kommer höja igen för att han tror att bb har missklickat en raise och absolut inte kan syna en gång till, så knappen kan höja igen med any2- det är vad jag menar. Men nu synar knappen bara, vilket = 100% en kall hand. Hade han haft en mellan hand hade han nog höjt om, har han en moster så är det 100% att han slår om, han skulle aldrig slowspela AA KK QQ JJ etc för han vet att jag kommer syna med och det blir 3 vägs pott. Så jag funderar på att jag nog ska gå all in, knappen vet jag inte kan syna, bb ska inte kunna syna då man märkte att raisen inte var menat på hans snack efter potten..

Dock.. så måste man ju representera en hand själv för att folk ska lägga ”okej” händer. Och jag representerar väl inte direkt monster, men det är ju inte otänkbart att jag kan ha AQ AJ, AT, eller har slowspelat AA eller KK. Eller händer som 99 TT JJ som jag inte vill slå om med preflopp i för dålig position..

Såklart är det troligt jag har ett okej A eller händer som QJ JT T9 89 78 suited, samt KJ KQ KT etc.. Min range är ganske vid.. Men jag tkt läget är för bra och potten för bra, samt att jag har en perfekt stack att gå all in med. 85k till, vilket dom inte kan syna om dom inte har riktigt bra ändå..

Jag märker att dom bägge pratar hollänska och frågar (som jag sitter mitt emellan) You both from holland? –”Yes”, ”Yes”. Jag ”OMG, Holland,Holland Im All in”

Nu kommer det sjukaste.. Killen på BB som gjort missklicken har mig täckt med kanske 15k i marker, och han säger snabbt all in.. Tilt tänker jag har han gjort en så fin ”hollywoodare” med AA nu.. Men till min sjuka förvåning så slänger han upp 77. Asså OMG!! Hur kan man någonsin syna med 77 där för hela sin stack, nära bubblan och i en så fin turre. Det är så sinnessjukt dåligt att det inte finns i mina ögon..

Okej.., jag menar inte att mitt spel skriker ”nöt” hand från mig. Så behöver det inte vara, men det är idiotens eget fel att han nu tittar på en allin, gör inte missklick reraise så hade du fått se floppen billigt. Nu när detta hänt kan han inte syna. Tom om man är en halvbra spelare fattar man det.

Vad ska han slå? Vad kan jag ha? Okej som jag sagt, jag menar inte att jag måste ha nöten men tänk på spelet, jag har varit tight, jag har synat ett uppspel från knappen så någonting måste jag ju ha. Och jag har aldrig 22 33 44 55 66 som är dom paren han slår för då går jag inte all in utan synar givetvis den billiga raisen för att floppa ett set.. Då en sådan hand är mkt mer lätt spelad efter floppen. Men hela min range egentligen är att han max 50/50. Okej det är stor chans jag har en hand som JT, QJ, KJ, KT, A9, nån % så har jag väl även 67 suit och 78 suitded, men ändå ingen större chans. Och det är det ända han verkligen slår. Större chans är det att jag har 88 99 10 10 isf. för det är par jag verkligen kan ha synat med preflopp, samt AA KK någongång. Men överlag så har jag iaf ALLTID 2 överkort.

Så att syna för hela sin stack i det läget dessutom med knappen som täcker honom bakom som fortfarande är i handen är så sjukt dåligt tkr jag. Även om knappen 90% är tom här så finns det väl 10% iaf att han har AA KK och slowspelar.

Sick iaf! Jaja jag får ju såklart gilla läget, jag har gjort ett stort move för första gången, någon ”tomte” har lyckats få in alla sina makrer med 77 och det är exakt 50/50 så jag får ändå vara nöjd. Min hand 89 klöver är ju ända riktigt fin mot 77. Men såklart hade jag hellre tagit potten preflopp…

Floppen K T 7. Självklart flopar tomten set. Det stod i 1.05 typ då man aldrig kan vinna en allin om det är preflopp.. Måste vara senare om man ska vinna. Dock inte helt dött då jag floppat ett öppet stegdrag med min 89. Turn är en 2a. River 8.. TILT! Ute. 16 priser 41k bara att komma ITM. TILT TILT. Och så träffar man en 8a på river, fan måste fisken få floppa en 7a för. Tänker efter handen att jag är glad jag inte hade AA och idioten fått floppa en 7a mot mig, nu var det ändå 50/50 så man kan inte göra mer än att hoppas..

Men fyfan vilket kallt spel. Jag hoppas inte han får gå långt med så dåligt spel, men såg att det var en holländare kvar så kanske var det han..

Jaja, var ändå riktigt nöjd med mitt spel, det fanns många väldigt intressanta hände i just denna turren men jag orkar inte skriva om det nu. Tar för lång tid och dessutom måste jag till poolen nu. Har varit här i 12 dagar nu och inte varit vid poolen en ända dag. Så måste jobba någon timme nu 🙂

Avslutningsvis så vill jag verkligen berömma hela organisationen som fått allt att funka helt otroligt bra här på Bahamas, 5 turneringar om dagen fester, cashgame etc etc. Mkt väl skött och extremt roligt och bra år. Jag tror nästa år kommer bli ännu större då ryktet om att det varit ritkgit bra i år når ännu fler.

Så verkligen topp betyg till alla i personalen osv från min sida.

 

Kanske skriver någon mer rad under resan, men mest kommer det va slappa och semester..

 

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB