Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Kändis tät välgörenhetsturnering för aids forskning.

av William Thorson

 

Hej!! Idag vär det äntligen lite bättre väder här på Bahamas efter ett par dagar med en kallfront och mycket vind.- Men vad hjälper det om man är bakis på hotellrummet? – Inte så mkt..

Igår bustade jag tyvärr ur Pca Mainevent, det var en löjligt kall dag, tror inte jag kan minnas ett så dåligt kortsnitt i 3 timmar EVER.. Ja har aldrig foldat så många händer i rad någonsin..

En hand spelade jag och det var knappen som var tiltad som gick all in för 12k på 800/1600 tror jag det var och jag synade med KT som jag mkt väl trodde kunde vara den bästa handen. Han visar 44 och man är drawing dead preflopp som vanligt. 🙂 Haha, det är iaf så man känner nuförtiden när man är allin, och mycket riktigt blir det oxå så med 5 blanka kort på bordet..

Jag foldar sedan en timma i streck, innan jag till slut besämmer mig för att se en flopp genom att limpa på knappen med 57ruter, med 27k i stacken på 8001600. Tanken var med limpen att bigblind bara hade 9k och att smallblind förmodligen om jag limpar nästan limpar med alla händer som inte är monsters, för att slippa spela en stor pott ur position mot mig. Och går bb all in så kan jag antingen folda eller ta mig en gambel.. Chansen var stor bedömde jag att om jag höjer på knappen så kommer small blind att sätta mig all in då jag har en stack nog att folda..

Iaf smallblinf höjer nu till 4800, och bb foldar.. Svårt beslut, han är jätte aggro (killen som vann EPT Barcelona.) jag funderar lite och tänker att jag ska ta mig en flopp för att försöka få ihop lite marker att jobba med. floppen kommer K och 2-3 i ruter.. Jag floppar nu färgdrag.. BB betar 5200 och jag funderar ett tag, all in känns som det bästa då det ändå finns en viss chans han har en hand som han måste folda.. Har han AQ eller AJ,AT så är det ju stor chans han foldar.. Och har han AK AA JJ QQ TT etc så har jag ändå 9 outs. Det ända jobbiga är ju om han har ett flushdrag som är högre. Så jag funderar på vad han kan höjt med preflopp, AK ruter? -Ja, AQ ruter?- Ja, AJ,AT -Ja.

Så visste finns det lite händer men det är ändå ganska små odds. SÅ jag ställer, och han synar blixt, och visar QJ ruter! -Tilt! 6 outs, turn kommer ett A som ger mig en holk med en 4a och 9 outs. (5 och 7pr som inte är ruter=6 och 3 4or) River är blank och hej då!

Mycket surt såklart, men nu hejar jag på Johnny Lodden som är kvar med runt 60 spelare kvar. 225 betalades efter ett startfält på strax över 1500.

Idag spelade jag i välgörenhetsturneringen vilket var riktigt kul. En masså superkända människor var på plats här i Bahamas och den jag var mest glad över att få träffa är min ”idol karaktär” Vince i Entourage. Adrien Grenier eller hur det stavas. Jag verkligen avgudar Vince i tv serien och det känns lite skumt att träffa honom live.

Andra kändisar som var med var..: Mats sundin, Boris Becker, Kelly Roland, Slash i Guns N Roses, som oxå kändes overkligt att små snacka med, Playmate of the year 2008 Jayde Nicole, Hollänska hockey 1an Fatima Moreira de Melo, rapparen Nelly, Mark Wahlbergs bror, någon känd UFC figher jag glömt namnet på, min vän och travkusken Erik Adielsson, Daniel Negranu samt ett gäng andra pros, såsom Vanessa Rousso, Chad Brown, Daniel, Alex Gomes, Greg Raymer etc etc.. Fotbollsspelaren Ted Sherringham och ett par till..

Jag lyckades att busta redan i andra handen!!! Osant! Hade bestämt mig att bara spela jätte tight och inga stora potter så att man skulle vara kvar en stund. Det var ett ”shoot out” format där det spelades 4 bord med 10 på varje och 2 från varje gick till final. 2 bord med kändisar, 2 med proffs och några andra. Detta såklart smart utänkt så att det verkligen ska komma 4 kändisar till final, vilket inte alls är säkert om man spelar alla i samma turre..

Iaf jag fick i hand nr 2 KK och höjer till 175 på 25/50, knappen som är någon ”hobby spelare” höjer till 600 av startstacken på 5000. Jag funderar lite om jag ska gå all in eller inte men känner att det finns en viss risk för AA då det är så tidigt och han säkert inte höjer om med par lägre än QQ. Så jag synar bara för att slipp åka ut med en all in preflopp mot AK om det floppar A. Floppen kommer A 7 8 rainbow jag checkar och killen betar 500. Jag vet inte om det beryder han har AAA eller om han har Ak eller om han lägger en weak med med QQ JJ TT KK etc. Så jag synar för att se vad som händer turn är en K. Jag checkar han betar 1500 och jag går ganska snabbt all in utan att vara helt säker på att det är bästa handen, jag menar vad har han höjt mig med preflopp? Har han QQ och betar floppen så kommer han checka turn 100% för han är rädd jag har ett A, och chansen minskar ju för AK då jag har 2 kungar och en ligger på bordet, och skulle han verkligen höjt mig pre med AQ? Kanske men skulle han då betat så starkt på turn ? Kanske.. Han synar snabbt och jag säger innan han visar korten, sick you have Aces right? Jupp 2 ess slänger han upp! Tilt!

Jaja jag är ute, 5000 dollar till välgörenhet för aids forskning är ju bra nog, men va fan 2 händer!! Jag säger direkt till tävlingsledaren att såklart måste jag få göra ett rebuy, (första man ut borde alltid får göra en rebuy i all turrar tkr jag) efter ett väldigt frågande och ett godkännande av samtliga på mitt bord får jag köpa in mig igen med fullstack 5k för 6000$ ytterligare till välgörenhet.. Jag blir sedan kvar till 4a kvar, men efter att jag höjer cutoff med JJ och BB som är chipleader ställer in mig och jag såklart synar blixt då jag vet att jag krossar hans ”all in range”, och blir såklart besviken när han visar AK och inte händer som Ax eller mindre par som 44 55 66 77 88 99 1010 som han oxå hade ställt med. SB säger dock att han fodade A3 ruter och då stiger jag ju till ca 60/40% favorit, men självklart är ”dörr kortet” (första kortet) man ser när dealern vänder floppen- hjärter ess, och efter 4 till blanka kort var man ute- för andra gången…

Så nu blir det tidigt i sängs idag, och imorgon ska jag nog spela 5k PLO som håller på till klockan 21.00 då alla pågående turneringar slutar för dagen, och Pokerstars party tar vid..

 

God natt!

 

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB