Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

PCA day1b slut..

av William Thorson

HOLA!

Då var vi klara med dag1, jag slutade ganska exakt på avarage med strax över 45 k.

Är jag nöjd med det?- Nja.. Fick en sick bra start, lyckade ta mig upp till strax över 80 k på första 2 levlarna. Men sedan kom en ”semi set up”. Det var raise från en tomte och syn från en ganska vass tysk som jag spelat mot innan, jag synade på knappen med 96 klöver då det var ett intressant läge att ta sig en flopp.Så vi är 3 som ser floppen som är 4 5 9 med 4-5 klöver. Raisaren checkar och tysken betar en stark bet, jag funderar lite hur jag ska göra då min hand verkligen är stark nog att slå om och spela en stor pott med, eller bara ta hem potten direkt där genom att han foldar fö en raise.. Men jag får en känsla av att tysken har en stark hand, genom hans starka bet och hans starka ansiktsuttryck, så jag bestämmer mig för att bara syna istället för att spela en onödigt stor pott direkt där.. (Slår jag om och tysken slår om igen så måsta jag gå allin, det går inte att folda på floppen, och har han då ett set så är jag död till 8 outs) Så syn känns tilslut som rätt beslut..

Turn kommer en 9a till.. Tysken betar nu starkt igen, Jag funderar ett tag på att ställa in honom direkt då jag täcker honom med ca 30k men då jag är inne på att han verkligen kan ha floppat set så bestämmer jag mig för att bara syna, har han mig inte slagen så är det väldigt liten chans att han ska dra ut mig ändå, så jag är inte direkt rädd för att släppa ett frikort med min hand..

River kommer klöver 7. Jag fyllar nu min flush, vilket egentligen inte gör någon skillnad från innan, hade han set i 4or lr 5or så är jag ändå slagen. Han skulle ju iofs kunant fyllt e nhögre flush men så kändes det inte som ändå med tanke på hur spelet gick innan..

Han går nu all in för 16k i en pott på 15k.. Svårt dessision för mig, jag är inne på att min hand verkligen inte står. Det känns inte riktigt som att han ska bluffa här. Analyserar handen ett par gånger och vet inte alls vad jag ska göra.. Det jobbiga med rivern är att, tysken vet att det nästan är omöjligt för mig att ha en flush, då jag förmodligen aldrig synar en tuff bet på turn på ett parat bord med ett färgdrag som kan vara drawing dead, om jag just inte har 9an + färgdrag. Men den handen är nästintill omöjlig för tysken att sätta mig på då jag borde slagit om antingen flopp lr turn om jag var så stark. Detta gör att tysken verkligen kan använda rivern som en bluff.. Det hade nästan varit enklare för mig att folda på en blank än nu, trots att min hand är nästan lika stark oavsett.

Men rivern gör att det finns några % större chans att det verlkligen är en bluff. Men nånstans är jag ändå inne på att jag helt klart är slagen och borde folda.. Men efter långt övervägande och att jag dessutom för 35 k över även om jag har fel så bestämmer jag mig ändå för att syna. Och stirrar in i 44. Tilt! kanske kunde jag komimt undan..

Efter det bygger jag sakta men säkert upp till 80 k igen, men efter dom 2 sista lelarna tappar jag ner till 45k. Ett par jobbiga rivers och annars ganska ”basic” potter ligger bakom detta.

Det känns ändå riktigt skönt att vara kvar, och 45 k är ändå helt okej.. Så nu blir det en lugn kväll med film och middag på rummet och förhoppningsvis vara hyggligt utvilad till imorgon iaf..

Sundin hade en bra start och vra uppe på runt 70 k tror jag, men jag hörde att han var shortstackad med 10 minuter kvar på dagen, så jag är inte 100% på hur han slutade..

Phil Ivey är kvar med runt 80k tror jag jag hörde. Johnny Lodden har 12k. Vanessa Rousso hade en sjuk start och hade byggt startstacken på 30k till 150 k redan efter 2 timmar. Osant! Men hon fick en sjuk gåva när hon floppade set mot 2 personer som bägge lyckas få in hela stacken med KK och AA efter flopp. Helt otroligt när man är 300 BB deep.

Det var allt jag hade att komma med nu. Hoppas kunna spela bra och ha lite flyt imorgon så kanske det dyker upp ett par rader till efter det..

 

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB