Williams pokerblogg

med William Thorson

Arkiv för February 2010

- Sida 1 av 2

Lördag! Grattis Robinho_AA..

av William Thorson

Hola!

I torsdags avgjordes min turnering på stars. Det var 3e gången jag höll turneringen nu, och denna gången vanns turneringen av ”Robinho_AA”.

Så ett mycket stort grattis till vinsten, och ha så kul i Barcelona. Skriv gärna ett inlägg när du vet vilken match det blir.

Ganska otroligt så var det faksitkt just Robinho_AA som slog ut mig, så han fick även biljetten till valfri sunday millon. Så grattis igen (lol)

Lite tur hade han dock mot mig, han ställde mig all in med 89 på A 5 6, och jag synade med AQ. turn 7 och jag var ute och bountyn klar för Robinho. Men i poker är det inte kriminellt att ha tur, och ibland så gör man en felbedömmning eller ett sämre spel, men det betyder inte att man inte kan vara en mkt bra spelare ändå. Följde turneringen tills det var 3 kvar då jag var tvungen att lägga mig.

Måste säga att det var riktigt trevligt igen. Idel roliga och sköna människor så stort tack till alla som gjorde turneringen mycket trevlig.. Synd för ”ollat” och ” DrJonathan” som föll på målinjen som 2a respektive 3a. Men någon måste ju bli det med.

Tyckte att strukturen var riktigt bra på turneringen, helt lagom och tyckte det var riktigt kul att spela, trots att det är på en nivå som för mig är mkt lägre än vad jag brukar spela på. Men när folk är trevliga och glada så blir det roligt.

Då har man just sett klart på V75, och det var kallt idag. En vinnare tog hela potten men det var tyvärr inte jag. Spikade fel hästar, och kuskarna körde inte som jag ville. Nångång ska man väl få turen lite på sin sida när det gäller trav. Känns hopplöst ibland. Kul att det börjar närma sig lite varmare månader, har ett par fina 3 åringar som jag hoppas lite på detta året, så ska bli mkt spännande. Skulle vara kul om någon kunde bli bra, men det är inte lätt. Men ser ut som att några har förutsättningarna att kunna bli riktigt bra iaf.. Time will tell!

På måndag blir det Berlin. Brorsan och Farsan drar med och förhoppningsvis så kan man få lite klonk.. Hursomhelst så ser jag fram mycket emot Berlin. Tror det kommer bli ett av mina favoritstopp, och tror det kommer vara riktigt bra.

//William

FINAL DETAILS :)

av William Thorson

 

Okej då var allt klart och turneringen finns nu på plats i klienten. Hur hittar man? – Jo, man öppnar POKERSTARS klienten. Sedan klickar man i lobbyn på fliken Turneringar (Tourneys) sen klickar man på fliken Regional. Där i listan med röd text ska ni finna. William Thorson Challange. (Turnerings ID är Tournament 246418842)

Inköpet är 25+2 dollar. Hela inköpet går såklart in i potten. Den som slår ut mig får en biljett att använda till valfri Sunday million eller Warm up. Så bara att välja datum själv. Men inte minst till er som missat det nu, om det finns någon kvar.

Så är det ju en resa för 2 till Barcelona i potten!! Vinnaren får ju ta med någon och se valfri hemma match i La liga (Spanska ligan) med Zlatans barcelona. Dock inte Elclassico då det är så svårt att få biljetter dit. Men vinnaren kan då vraka och välja lite själv iaf, och välja ett datum som passar just honom eller henne.

Detta förutsatt att någon klarar att slå ut mig denna gången då iofs. Det klarade ni ju inte av sist 🙂

Här kan du stå En fotbollsresa till Barcelona för fyra perso

Camp Nou

Men iaf, kommer en påminelse imorgon igen både genom min krönika och här i bloggen. Så missa nu inte detta. Jag har redan signat upp, så ni som vet att ni ska spela kan ju börja signa upp med.

Kom nu inte om en vecka och gnäll för att ni missade som förra gången. Utan nu får ni hänga med direkt :)Zlatan gjorde ju mål i Champions Legue igår, så perfekt om han hittar tillbaka till toppformen igen nu. Blir ju extra kul med matchen då.

Nu ska jag iväg till ortopedtekniska eller vad det heter och undersöka mina ben.

Så vi ses på stars klockan 20.00 imorgon. Detta är 3e gången jag anordnar detta. Senaste var 1 Januari, och då stod jag själv som segrare och väljer att skänka priset till potten igen. Gången innan vann min kompis Christian ”Za” Zimmermaise. Vem blir det nästa gång?! Kanske borde sätta in en bonus snart om man vinner 2 gånger 🙂

Iaf hoppas att ni blir många som ställer upp, att spelet blir bra, och att någon värdig person som älskar Barcelona eller iaf älskar att resa kan vinna 🙂

Lycka till imorgon. Dra en kommentar här om ni tänkt ställa upp..

 

//William

Turnering Torsdag 20.00..

av William Thorson


Hej!

Då var man äntligen hemma igen, ett par dagar innan det blir dags för Berlin.

Lite info angående min turnering så kommer den att spelas nu på torsdag klockan 20.00. Buyin kommer att vara 25 dollar. Den som slår ut mig får en biljett till valfri Sunday million eller Sunday warm up.

Den som vinner turneringen får en resa för 2 till Barcelona med flyg och hotell, samt 2 matchbiljetter till varlfri Barcelona hemma match med undantag för Elclassico. 

Turneringen kommer såklart att spelas på Pokerstars. Jag tror inte turneringen har kommit upp ännu utan den kommer nog upp under morgondagen (onsdag) och kommer att ligga under fliken turnering/regional. 

Exakt info om hur man hittar turneringen lägger jag upp imorgon. Kommer även att skriva om detta i min krönika i aftonbladet på torsdag.

Hoppas att så många som möjligt har tid på torsdag kl 20.00. Missa inte detta 🙂

 

William

Sista kvällen i Köpenhamn..

av William Thorson

 

Tja. Då var det sista dagen här i Köpenhamn för min del. Och detta året var inte så spännande kanske. 

Just när detta skriver kom jag precis tillbaka till mitt hotellrum efter att jag va nere och körde en timme Ept-Live. Och actionen på finalbordet var inte speciellt stor. Det var mest en raise alla fold, ny hand samma visa etc..

Men jag klandrar dom inte heller, det är mkt pengar på spel och deras uppgift är inte att tillfredställa ”oss” tittare utan att vinna så mkt som möjligt. Men jag förstår om publiken tycker det är mkt tråkigt att se på. Men så är det ibland. Och dagens turneringspoker är sådan, folk har blivit mkt bättre, lägstanivån är mycket högre än förut vilket leder till att spelare i allmänhet gör mindre misstag. Och det blir svårare för dom mer kände spelarna att ta sig långt lika ofta. Vilket gör att många finalbord blir ganska profillösa och kanske ointressanta då ”era” favoritspelare inte är där. Men det är jämnare i pokervärlden då det kommer till NL holdem på turneringsnivå än det någonsin varit innan..

Många gånger kan det vara riktigt bra spelare som ännu inte blivit kända, men oxå är det väldigt många ggr då det är ”one timers” alltså spelare om förmodligen inte tar sig till ett större finalbord igen. Men texas har blivit mkt jämnare. Helt klart. Väldigt många är väldigt duktiga, och det är många som verkligen har chansen att ta sig till ett finalbord nuförtiden. Internet har och fortsätter skola spelare i en lavinartad takt. 

Det är svårare att få poker att bli lika intressant att titta på nuförtiden. Tror folk i allmänhet har mkt större krav på ”tvpoker” än förr om åren. Delvis beroende på att ”sofftittarna” kan mycket mer än förut. Jag tror som innan att när väl Omaha kommer igång ordentligt som turneringsspel så är det nästa stora fluga. Sen om det funkar ”tv mässigt” är svårt att svara på. Men det tror jag. För det är mkt mer action och det händer mkt mer. Samt i omaha så är det inte en massa allins preflopp osv då det spelas i PL och inte NL..

Nu ska jag ner och ta en middag på Japanen här på hotellet. Sedan blir det grindkväll i någon soffa nere i lobbyn tror jag. Ett par turneringar och några avskedsdrinkar.. Sen blir det hem och ladda om batterierna till Ept Berlin som jag tror kommer bli en riktig succe och ett nytt mkt bra stopp på touren..

 

William

Ept Köpenhamn.

av William Thorson

 

På plats i Köpenhamn.

Kändes riktigt kul att spela livepoker och en större turnering igen faktiskt, har ju varit en break efter PCA, på runt en månad utan att spela något live. Tycker jag spelade riktigt bra och spelade relativt snabbt upp mig till 60k. Dock klantade jag mig lite när jag synade en spelare 3 gator, där jag förlorade en väldigt stor pott. Sista handen då jag var halv short på marker, hade runt 18000. Synar ett litet uppspel med KT ruter, på floppen QJ6 så checkas det runt till knappen som bjuder 3000, raisaren synar och jag ställer all in för ca 14000 till. Känns som ett okej spel, då raisaren känns som han har en halvtunn hand efter han bara checksynat, och knappbetten behöver inte betyda så mkt. Så bedömmer chansen att jag kan plocka upp potten på floppen som rätt stor, och om inte så har jag ändå en okej hand. Tex mot AQ så har jag 10 outs. Vilket är ca 40%. (3A 49or 3K;s) Så det är inte hela världen att få syn av tex AQ. Knappen går nu all in bakom, och raisaren lägger sig. knappen visar Q6 klöver. Såklart har han synat ett uppspel med det. Hehe.

Kommer blank blank och jag åker ur. Mycket tråkigt faktisk. Den sista handen är jag dock inte alls besviken med, med den stacken jag hade där så vart det ett utmärkt läge. Dock kunde jag spelat den stora potten som jag inte har ork nog att skriva om just nu mycket bättre.

Verkligen tråkigt faktiskt. Hade egentligen bestämt mig att bara spela main event. Men då jag kände mig väldigt spelsugen så kanske det blir att kolla upp om det finns några platser kvar i 2k euro sido eventet som startar imorgon. Tror det var nån cap på den, men kanske finns platser kvar.

I måndags så var det gala och prisutdelning i Nordic awards. Till er som missat detta eller inte läste min krönika. Så gick 3 av 4 priser till finland. Ville Wahlbeck som verkligen förtjänat det med mycket fint spel under året fick priset årets live player, och årets prestation. Patrik Antonius var såklart ohotad i Norden när det kom till årets internetspelare. 9 miljoner dollar i vinst under enbart förra året.. Patrik är såklart en av världens bästa live spelare med, men spelar ju mkt i games som man inte trackar av, samt spelar inte så mkt turneringar längre..

 

Vinnarna samt prisutdelarna från galan.

Kristoffer ”Sumpas” Thorsson, som jag även hade på mitt bord igår, och som låg bra till när jag åkte, vann priset som årets nykomling. Även det helt rättvist tycker jag. Fina resultat under förra året, och visade vid flertalet olika events att det inte var någon engångsförteelse. Hade bara spelat mot honom 5 minuter innan och det tror jag var i Prag. Då jag var shortstackad. Men tycker han spelade klokt och bra. Och är helt klart en av de svenskar som blir att räkna med även under 2010 på turneringssidan.

Ska nog grina och tycka synd om mig på rummet ett par timmar till, sen blir det nya tag och eventuellt någon flopp ikväll. Eller kanske lite tvspels grind i players lounge. Vi får se..

 

William

V75 ideer.

av William Thorson

 

Tja lite V75 ideer från stall Thorsmaise!

Jag tror att Carnemere är en intressant spik. Mina starka ideer är annars Copper Beach som jag tror får bestämma i spets, det farliga motbudet kan vara Harmonic silvio. Jag tror inte ett dugg på Quantum hästen i först utan tror att Katjing är bästa chansen där och det kan oxå vara ett spikbud.

Tror man ska jobba bort favoriten nummer 2 i avd 5 då den är alldeles för stor favorit. (80%) och där kan man få utdelning. Tror på 1 8 9 10 där.. Avd 6 och 7 tkr jag är svåra. Eriks Mannhattan DK lär ju få spets och Rigghead Cahore i dödens, det kan bädda för en 3e häst. Sista tror jag 8an är bästa hästen men dåligt spår och mkt öppet lopp.

Många dåliga favoriter under dagen tkr jag. Tror 9 i första är chanslös om man kan sticka ut hakan så mkt. Tror inte speciellt mkt på Aclaim heller som inte tål att göra så mkt grovjobb i ett sådant lopp utan behöver tempo vilket jag inte tror det blir..Avd 4:Trotteur får Örjan i sulkyn vilket får ses som ett plus, men osäker på om hästen verkligen reser så bra, många tveksamma prestationer. Tror mest på Huoston Star där, luringen är nr 1. Cabbalion tycker jag blir överstreckad med även om det är en bra häst som såklart kan vinna.

 

Hade inte så mkt tid så blev ltie slarvigt ihopskrivet. Men fanns önskningar på mina ideer så har har ni lite av mina tankar iaf.. Sen ska man tro på sig själv oxå det är mkt viktigt att tänka på..

 

Lycka till travspelare. Nu är det dags för gym och sedan blir det lite dricka.

 

William

 

Tillrättavisning. Bra Ante!

av William Thorson

 

Hola bandola vad har du under…

 

Blev ”tillrättavisad” i min senaste blogg vilket jag tycker är kul. Hur? Jo jag klipper in det under..

Ante skriver:

Är inte det maximala att ha emot sig 78TJ med färgdrag? (4st 5or 4st Kungar 3st 7or 3st 8or 3st knektar 3st T:or och 4st färgkort. =24outs? Eller är jag ute och cyklar? // Ante.

Och nej Ante du är inte ute och cyklar du har helt rätt. Detta ger 3 outs tror jag det är mer än i mitt exempel. Jag missade detta. Så en iloge till Ante som var den första (och ända) att påpeka detta tills nu.

Bra uppfattat och givetvis är det så. Det ändrar ju såklart inget i själva frågan, då exemplet snarare blev ännu starkare..

Men mkt bra uppfattat och självfallet har Ante helt rätt……

 

I övrigt så har det inte hänt så mkt, jag har varit duktig och tagit mig till gymmet varje dag denna veckan och kommer göra så även imorgon. För det blir ”syndande” imorgon, med middag och säkerligen en hel del alkohol. Men å andra sidan kan jag inte minnas vilken helg jag inte drack något senast, så att träna mycket kommer ju ändå att göra min kropp och mitt liv en hel del bättre.

Det sköna med att träna är att ju mer tiden går ju mer ”beroende” blir man av att träna ofta, och samtidigt så känner man ett mycket större behov av att håll sig ifrån godsaker och sötsaker under tiden. För man vill ju inte sabba upp hela veckan för att trycka i sig ett par pizzor eller några smaskiga wienerbröd. Tex igår så gjorde Johanna en smarrig Hallonkaka som jag va ruggigt sugen på, men jag stod emot.

Dessutom blir man otroligt mkt piggare. Det ända som är jobbigt är att man låtit sig själv blir lite för ”rund” så man har en lång uppförsbacke innan man kommer se någon stor förändring. Men det är bara att acceptera.

Skulle efter Köpenhamn åkt till San Remo och spelat en tv-turnering, och samtidigt eventuellt även kört IPT, som är Italian poker tour. Men då tv-turneringens finaldag gjorde att jag inte kan spela Ept i Berlin fick jag ställa in. Tråkigt då jag tycker otroligt bra om San Remo, men jag får hålla mig till i Mars tror jag det är då EPT San Remo äger rum.

Nu ska jag slappa i soffan resten av dagen, Johanna och Ida är här och det lär väll bli en hel del kackel.

Imorgon är det en heldag på ingång, sjukhusbesök på dagen, och direkt efter klipptid, sen direkt till gymmet 2 timmar och sedan afterwork till 20.00 då vi ska till våra vänner Oscar och Sara på middag. Låter förmodligen inte så jobbigt, och det är det inte heller, men det kommer ta upp hela dagen iaf.. 🙂

Vill önska alla som ska ta sig en flopp lycka till och spela väl.

/William

 

Svaret på min fråga..!!

av William Thorson

 

Okej! Många bra och genomtänka svar måste jag säga.

Jag tror utan att veta exakt men tror det är sånär man kan komma iaf. Att Q 9 6 med 2 i en färg är det sämsta bordet man kan floppa toppset på.

Vigge var närmast som drog en gissning på Q T 7 vilket var väldigt nära. Dock ger 6an istället för 7a några mer outs. En bra poäng är ju som Ronny skrev att 9 4 5 med 2 i samma färg så är det endast 1 kort som ger dig nöten även på turn och det är sista 9an. Så jag måste godkänna den som rätt svar med då min fråga var lite otydlig. Så jag säger delad vinst mellan Vigge och Ronny. I ronnys exempel så ger 2 och 3 stege 4 och 5 ger ett eventuellt 4 tal. 6 7 8 ger stege på bordet och alla över kort ger en möjlighet till högre set. Dock är det ändå inte den farligaste handen tror jag för att vara rädd för 10 10 JJ QQ KK osv på den floppen är ganska otroligt då du med dina 99 garanterat kommer beta på floppen och händer som över par kommer fördmodligen inte att syna. Överpar i omaha är lika mkt värt som ett under par i texas i ett sådant läge. Dessutom är chansen för 4tal aldrig speciellt stor.

Nåväl. Till handen och förklaringen då.

Just Q 9 6 med 2 i en färg vi säger 9an och 6an. Dom farliga korten är 5 7 8 10 J K som alla ger stege. Och A som kan ge topp sett i ess. Och dessutom färgkorten. Så 4st 5or 4st 7or 4st 8or 4st 10or 4st J:s och 4st K:s och 4st Ess. Dessutom finns det ytterligare alla spader som finns kvar. Alltså 13 minus 7 =6 (5 7 8 10 J K A har vi ju redan räknat in)  

Du har alltså 32 kort i leken som inte längre ger dig nöten av 45 som i kvar i leken (4 i handen 3 på bordet 52-7=45) om du inte blockar några av outsen med dina egna kort. Tex om du har qq28 i handen så får du ju räkna bort en av 8orna osv. Men vi leker med tanken att du sitter på QQ23. Då är det alltså 71.1% chans att du på turn inte längre har nöten och din hand blir helt plösligt svårspelad. Särskilt om det är deepstack och motståndet är tufft.

I läget som Ronny beskrev så har han helt rätt att med 99 som toppsett på 4 5 9 så finns det bara ett kort i leken som gör att du fortfarande har nöten på turn. Men dessa outs är inte alls lika ”skrämmande” som i mitt exempel ovanför så räknade jag inte ens med dom 3st 6or och dom 3st 9or som även dom gör att du egentligen inte har nöten då någon i praktiken kan ha 4-tal. Räknar vi med dom i exemplet ovan så är det 38 outs som inte längre ger dig ”nöten” och då är % satsen helt plötsligt 84.4%. Men man kan inte räkna dessa kort som eventuellt ger någon 4 tal som att dom inte är ens egna vinstkort. Då kan man lika gärna lägga ner poker, dom få gångerna den 1 outarn egentligen sitter så grattis och osann otur helt enkelt.

Även i exemplet från Ronny med 99 så är inte heller 10 j Q riktigt farliga kort då man själklart ser dom som blanka. Samma med och K även om chansen att någon har KK är något störe än QQ JJ och TT.

Men en poäng till Ronny ändå. I exemplet med Q 9 6 så är alla dessa kort verkligen farliga kort i omaha. Chansen speciellt om det är deepstackat och en flervägspott är väldigt stor att någon verkligen sitter med alla dessa outs. Alla stegar är möjligt att någon haft en wrap till. (Wrap= ett långt steg drag. Alltså tex KJT på en q 9 6 flopp) Ett öppet stegdrag är ju när man fyller med 2 olika kort. Tex TJ på 8 9 X bord som ger dig stege med 7 eller Q, medans en wrap är tex då KJT på Q 9 6 som ger dig stege med både 8 10 J och K. Alltså någon man kan kallar wrap. Som alltså är nästan dubbelt så bra som ett vanligt stegdrag.

På floppen Q 9 6 finns alltså flera olika wraps. Någon kan ha 5 7 8 någon kan ha 8 10 J och någon K J T. Alltås är alla dessa stegkort verkligen farliga. Betar man hårt och får som ett exempel 2 syn så måste man vara mkt försiktig vilket av dessa outs som än dyker upp på turn. Men har man i andra exemplet 99 så kommer man såklart inte bli rädd om T J Q K dyker upp på turn även om såklart chansen finns att någon har fått högre triss, men den chansen är minimal jämfört med dom relativt stora chanserna att någon verkligen hade någon av outsen i Q 9 6 exemplet.

Samma sak gäller i 99 exemplet med en 2a eller ett A. Är action på floppen stor så får man ändå se att chansen att någon har den lilla wrapen och fyller stege med A eller2 är relativt liten. Medans då 3 6 7 8 är mkt farliga kort i det exemplet som alla fyller dem stora ”wrapsen”.

Jag förstår att många kanske inte hänger med till 100% i allt jag skriver nu, men jag hittar inget smidigare sätt att förklara. Dock tror jag att många av er, om ni läser vad jag skriver förstår hur jag menar. Jag är även medveten om att mkt blir upprepningar men det är svårt att hänga in allt utan dessa.

Tex så är chansen mkt större att någon drar ut dig om A kommer på turn i Q 9 6 exemplet med topp sett i A med ett färdrag upp till, kontra att någon drar ut dig i exempel med 99 med en Tia på turn.

Om man har 99 på 9 5 4 flopp och turn kommer 4 eller 5 så har man ändå nöten så att säga. Även om det inte är ”nöten” i praktiken så ser man det så. Man kan inte se spöken i lägen som dessa.

Självklart är det skillnad på all in mot en spelare och att spela potten mot flera. Så kan man få in hela såsen på floppen med QQ så själklart ställer man in. Man har ju just på floppen ”nöten”. Vad jag menar är att får man inte in allt så kanske man ska spela en sådan hand eller en liknande något försiktigt och först se vad som händer på turn.

Mot en spelare så är i praktiken det maximala han kan ha emot dig 5 7 8 10 med färgdrag. Eller 8 T J K med färgdrag. Då är oddsen som följande.. Vinst kort i bägge fallen är 21 outs. Vilket gör att dessa 2 händer på floppen även vid heads upp all in favorit mot din hand med oddsen: ganska exakt 55 % för draget och 45% för top sett. Alltså har man nöten utan att vara favorit att vinna potten. Nu har ju alla såklart inte alltid alla dessa kort. Men vad jag menar är att i sådanna här lägen ska man vara lite extra på sin vakt.

Tar vi en hand som bara K J T med färgdrag vilket kanske är mer rimligt om action blir stor efter flopp så är QQ knapp favorit med 52 mot 48%. Vilket fortfarande är väldigt marginellt. I ett deepstack cashgame vill man ju helst inte ”gambla” in allt på en 50/50.

Flera andra exempel var bra. Någon skrev A J 5 med två i samma färg där man endast har topp set i AA utan färgdrag. Då ger 2 3 4 stege samt KQT plus alla färgkort. Dock är det samma sak här. 2 3 4 är egentligen inte (om det blev action på flopp och man inte slowspelade sin AA) inga farliga outs. Iaf inte lika farliga som i andra exemplet. Att någon är med preflopp med 2 3 4 i sin hand är inte lika stor som att någon har 5 7 8 elelr 7 8 10 eller K J 10. Alla dessa är mkt vanligare kombinationer som spelas preflopp.

Nu ska jag inte skriva mer om detta just nu tycker detta räcker sålänge. Det kommer säkert komma många följdfrågor. Och jag vill även reservera mig för att jag eventuellt gjort någon liten felräkning eller felskrivning i mina exempel då jag skrev detta relativt snabbt. Så hittar ni något så skriv en rad. Men tror det mesta stämmer.

Jag hoppas att detta kanske fått några att tänka till lite, vilket kanske kan utveckla spelet för er lite grann. Det är när man börjar se dessa saker och tänka på dom man utvecklar sitt spel.

Kanske tycker många att det blev lite rörigt och det kan jag förstå. Men skriv gärna en rad då så kanske jag kan förklara på ett bättre sätt.

Vissa kanske inte håller med mig alls, men jag är ganska säker (nära 100%) på att jag har rätt. Men även solen har sina fläckar 🙂 Skämt å sido. Kul ni som engagerade er, och hoppas att ni är nöjda med min förklaring..

 

Mvh William

Frågan i inlägget under denna..

av William Thorson

 

Kul att många verkar intressera sig i frågan under. Kommer låta den ligga ute till ca 22 ikväll innan jag ger min syn på det hela. Bilden har inget specifikt att göra med frågan. Sen var jag kanske inte supernoga på att påpeka att det är ett cashgame som självfallet är ganska ”deep” alltså alla sitter med relativt mkt marker. Men i min fråga skrev jag att vi disskuterade detta under ett högt cashgame live, så mellan raderna kunde man kanske ändå uppfatta detta.

Men det kan ju ha en viss inverkan såklart om man spelar med djupa stackar eller inte. Men dom flesta cashgame iaf på medel eller högre nivåer är ganska deep. Det är mer vanligt att folk shortstackar i ett online cashgame.

 

Till er som inte fattar vad jag surrar om nu läs blogginlägget under denna blogg.

 

William

Fråga..

av William Thorson

 

images.jpg images.jpg

Frågeställning till läsarna.

Vad tror ni utan att googla eller liknande är den värsta floppen i Omaha som inte ger färdig stege för ens toppsett. Alltså i klartext vilken flopp vill man minst gärna floppa toppset (som är nöten, alltså ingen färdig stege) på..? Jag tror mig veta svaret. Men är inte 100% säker. Men vi hade frågan uppe vid ett högre live-cashgame för en tid sedan och dom flesta höll med om mitt svar iaf så jag går på det tills vidare.. 🙂

 

how-to-play-omaha-poker-5.jpg

 

Bilden glömde jag skriva inte behöver ha något med frågan att göra. Så tänk inte på den i första hand.

Ni får till imorgon onsdag kväll på er att gissa. Inga vinster i potten så onödigt att försöka fuska. Gå på eran logiska intuition eller magkänsla. Att gissa fel är heller ingen skamm..

//William

Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB