Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Min turnering. 25/2. Etc..

av William Thorson

Hej!

Igår var det trav i Halmstad med V75. Jag och Johanna bestämde oss för att slå två flugor i en smäll och dra till travet och sedan gå ut och äta i Halmstad och stanna natten på Hotell Tylösand för att ha en ”najs” spa-dag på söndagen.. Här är länk till SPAT

För att börja med travet så var det löjligt nära att jag skulle fått må dåligt resten av livet, jag hade lyckats göra en felskrining på min kupong och hade 12an vunnit sista så hade jag missat hela 7 rättspotten på närmare 30 mill på detta. Nu vann favoriten istället med en nos mot 12an, som iofs bara var 3a i mål men det var nog inte mer än 5-7 centimeter ifrån att den hade vunnit. Sjuk panikkänsla hade jag upploppet ner då den närmade sig..

I övrigt så vill jag ge en iloge till Halmstadtravet som tillskillnad från ”tomtarna” på Åby äntligen förstått att open stretch är det största skämtet i travets historia och tagit bort det. Nu finns det äntligen en travbana det är värt att besöka nära där jag bor.

Åby besöker man under protest när man har någon häst som startar nuförtiden, annars vill jag helst hålla mig därifrån.

För er som inte vet vad openstretch är så är det att man på upploppet lägger till ett invändigt spår som hästarna bakom ledaren får använda, och därmed så kan aldrig hästen i rygg på ledaren ”sitta fast” utan får alltid chansen. Detta förstör dom flesta loppen och gör dom bara allmänt tråkiga då det sällan blir någon körning innan upplopet, samt gynnar alla dåliga hästar som ”tar” pengar från dom bättre hästarna som gör ”grov jobbet”. Någon tomte trodde väl från början att han skulle vara smart och införa detta och nu är dom alldeles för stolta för att ta bort det, förmodligen äger dom som kom på detta själv inga hästar utan sitter med i någon styrelse någonstans och kan förmodligen inte speciellt mkt om trav. Det är min gissning iaf. Rätt eller fel?!

Att klassiska lopp som Kungapokalen, DrottningSilviaspokal, Olympiatravet, SM, Åbystorapris etc avgörs på en bana som är open stretch är helt osant. Dom dåliga hästarna som inte kan göra mkt jobb själva i loppet för alltid chansen från sitt innerspår, och tar (STJÄL) därmed en massa pengar från dom ”bra” hästarna som körs offensivt i spåren. Dessutom är loppen osanolikt tråkiga, favoriten går till spets eller får rygg ledaren i 80% av loppen och sedan avgörs det mellan den och hästen i rygg/ledningen om det inte är någon hysteriskt bra häst med i loppet.

Är osant trött på Åby. All respekt till Halmstad däremot som provade. Men efter att det inte var någon succe och efter att dom flesta av landets större tränare och kuskar inte tycker det var något att ha så plockade man nu bort det. Det kan vara okej att ha någon mindre bana som har det tycker jag, men att ha det på landets näststörsta bana där det avgörs mängder med stora och klassiska lopp är ett skämt i mina och många andras ögon..

Efter travet blev det en middag i centrum på Restaurgen Pio, som jag verkligen kan rekommendera. Riktigt klassig mat och mycket bra service. Toppbetyg! Tog oxryggsplankan som var en succe! Gott vin och mkt trevlig miljö. Ett mycket lyckat val.

Vi mötte sedan upp med Minna och Mac på Gastons, som var en soft Lounge/nattklubb. Ett par drinkar för mkt blev det, och spa dagen avnjöts idag på bakfyllan. Vi bodde på Hotell Tylösand som spat låg på, och jag måste säga att tyvärr va hotell rummen under all kritik, men det får ändå ett okej betyg tack vare trevlig personal, och ett mycket bra Spa. Min massör var riktigt bra och spat som helhet var väldigt trevligt. Men som sagt, rummen var faktiskt under all kritik, inte för att låta kräsen, men det var extremt smått, och osant tråkiga rum, det var längesedan jag såg så låg kvalitet på hotellrum. Och dessutom trodde jag inte Tylösand skulle tillhöra dessa. Jag hoppas för deras egen skull att deras renoveringstid och nybyggda rum blir bättre. Annars har jag svårt att se folk återvända. För det var inte så att priserna var lägre än i tex Stockholm, snarare tvärtom. Men kvaliten var många klasser lägre.

Men som sagt helheten var bra. Spat, även om jag inte har sådär jätte mkt att jämföra med då jag kanske bara varit på 4-5 olika spa i mitt liv, så tycker jag att det var mkt trevligt och fint. Dom hade mkt olika saker, och utomhus-poolen var nog den som var skönast. Fick en av mina bästa massager någonsin och det var helt enkelt riktigt lyckat. Så tack vare det får helheten ändå Godkänd. Men var för sig hade betyget blivit Hotellet: Underkänd. Spat: Väl Godkänd.

Vill även tala om att min turnering med en Barcelona resa för 2 med hotell och matchbiljetter till 95% kommer att gå av stapeln torsdagen den 25 Februari. Skulle tippa att tiden blir nångång runt 20.00. Men som sagt inget är spikat ännu så det kan bli ändringar. Men det lutar åt att det blir så iaf. Inköpet kommer jag att lägga på mellan 20-30 dollar tror jag. Och såklart så går alla pengar in i potten och priser är addat extra till vinnaren. Dessutom får den som slår ut mig en biljett till valfri Sunday million eller Warm up. Så till er som är sugna så lägg 25/2 på minnet.

Så denna gången hoppas jag att någon kan klara av att slå ut mig, vilket var för svårt för er förra gången 🙂 Men jag kommer nog inte ha sån tur igen, men ska såklart göra mitt bästa för att återigen inte bli utslagen :o)

Nu är det dags att sova. Och imorgon är det gymdags igen. Och denna helgen var långt ifrån nyttig, snabbmat, för mkt drinkar etc. Så hela förra veckans träning var väl mer eller mindre förjäves för att man ska vara onyttig som f-n på helgen. Finns det att man kan hitta något mellanläge? – Jag hoppas det..

 

Lycka till!

 

W

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB