Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Sista kvällen i Köpenhamn..

av William Thorson

 

Tja. Då var det sista dagen här i Köpenhamn för min del. Och detta året var inte så spännande kanske. 

Just när detta skriver kom jag precis tillbaka till mitt hotellrum efter att jag va nere och körde en timme Ept-Live. Och actionen på finalbordet var inte speciellt stor. Det var mest en raise alla fold, ny hand samma visa etc..

Men jag klandrar dom inte heller, det är mkt pengar på spel och deras uppgift är inte att tillfredställa ”oss” tittare utan att vinna så mkt som möjligt. Men jag förstår om publiken tycker det är mkt tråkigt att se på. Men så är det ibland. Och dagens turneringspoker är sådan, folk har blivit mkt bättre, lägstanivån är mycket högre än förut vilket leder till att spelare i allmänhet gör mindre misstag. Och det blir svårare för dom mer kände spelarna att ta sig långt lika ofta. Vilket gör att många finalbord blir ganska profillösa och kanske ointressanta då ”era” favoritspelare inte är där. Men det är jämnare i pokervärlden då det kommer till NL holdem på turneringsnivå än det någonsin varit innan..

Många gånger kan det vara riktigt bra spelare som ännu inte blivit kända, men oxå är det väldigt många ggr då det är ”one timers” alltså spelare om förmodligen inte tar sig till ett större finalbord igen. Men texas har blivit mkt jämnare. Helt klart. Väldigt många är väldigt duktiga, och det är många som verkligen har chansen att ta sig till ett finalbord nuförtiden. Internet har och fortsätter skola spelare i en lavinartad takt. 

Det är svårare att få poker att bli lika intressant att titta på nuförtiden. Tror folk i allmänhet har mkt större krav på ”tvpoker” än förr om åren. Delvis beroende på att ”sofftittarna” kan mycket mer än förut. Jag tror som innan att när väl Omaha kommer igång ordentligt som turneringsspel så är det nästa stora fluga. Sen om det funkar ”tv mässigt” är svårt att svara på. Men det tror jag. För det är mkt mer action och det händer mkt mer. Samt i omaha så är det inte en massa allins preflopp osv då det spelas i PL och inte NL..

Nu ska jag ner och ta en middag på Japanen här på hotellet. Sedan blir det grindkväll i någon soffa nere i lobbyn tror jag. Ett par turneringar och några avskedsdrinkar.. Sen blir det hem och ladda om batterierna till Ept Berlin som jag tror kommer bli en riktig succe och ett nytt mkt bra stopp på touren..

 

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB