Williams pokerblogg

med William Thorson

Arkiv för March 2010

- Sida 1 av 1

Phil Ivey kungen av världen..

av William Thorson

 

Hej!

Idag vart det en utflykt till en grannstrand som heter Liem sang. (osäker på stavningen) där vi mötte upp med Ludde. Det var mkt trevligt och vi blev kvar där i stort sätt hela dagen och sedan tog vi några bira på rummet.

Ludde lyckades övertala mig att det var bra att smeta in sig i lite cocosolja, så jag tog lite grann på magen och armarna, men det var nog lite dumt.. Lite brändare än vanligt blev det och har varit matt i stort sett hela dagen nu. Dock var det ingen katastrof för mig utan snarare för ludde som kom ett par dagar senare än mig och nu ser ut som en mogen tomat. Vilken tomte:)

Så idag blev det bara chill på rummet och ett par floppar på 25/50 på stars. Vann några k men va inte riktigt spelsugen och kände mig mest matt och valde klokt nog att stänga ner. Så många gånger i dessa lägen man fortsätter spela trots att man är trött och många av dessa gånger så går det dåligt. Istället kollade jag startlistorna till travet, och sedan blev det även lite mer highstakes poker. Såg 5e avsnittet på säsong 6. Riktigt bra avsnitt.

ivey.jpg

KUNGEN!

Phil Ivey!!! säger jag bara! Vilken kille! Han är så osant jävla bra att jag får gåshud. Och så jävla stencool. Borde vara kriminellt att vara en sån osann kung som han är. 🙂

Har försökt lära mig hur man lägger upp en youtubespelare här på aftonbladet, men tror faktiskt inte att det går i denna bloggvarianten. Iaf så har jag ännu inte listat ut hur man gör. Dom som redan har sett avsnittet kanske anar vilken pott jag tänker på.. Dom som inte har sett så hoppa in på pokertube eller youtube och kolla på 5e avsnittet..

Dom som inte vill höra om potten hoppa över strycket precis under….

………………………………………………………………………………………………………………………..

Phil Laak har just slagit sig ner vid bordet och höjer upp till 3k, Eli synar så gör även Ivey och Negreanu. Det går till Durr som har bb tror jag det är och han börjar steka. Efter ett tag slår han om till 28000, alla foldar fram till Ivey på knappen som synar med A6 i ruter. Jag har en känsla av att Ivey redan här känner att Tom Dwan inte är så stark, precis på samma sätt så slog han om Jason Mercier med skit första handen han spelade, och talade sedan om att han hade A3, så Ivey har nog lite på känn att Durrr även här försöker skicka ett medelande till den nya spelaren (Phil Laak) att det är han som är kaptenen!

Såklart så är det många fler faktorer som gör att Ivey synar detta omslaget med en så vek hans om A6 i ruter. 1. Han har position. 2. Dom är båda väldigt djupstackade. Båda har runt 750 bb med ca 750 k eller mer. 3. Han talar även om för Tom att han inte tänker låta honom vara någon ensam kapten på Highstakespokerbåten..

Tom Dwans hand är 89 i spader..

Så Ivey synar och floppen kommer K Q T med KT i ruter. Så Ivey får en riktigt bra flopp för sin hand, speciellt med tanke på hur djupa dom är. Tom betar ut någonstans runt 40k, här hade jag nog gillat att slå om med Iveys hand. Det är egentligen ingen hand han är riktigt illa ute mot mer än AJ, och visst Tom kan ha AJ, men det är inte typen av hand som Tom gillar att slå om med ur position normalt sett i ett sådant här läge. Såklart finns chansen men den är liten, och även om Tom skulle floppat ett set som KK,QQ elle TT så har Ivey ändå fortfarande 11 outs. (8 ruter då en ger full house+ytterligare 3 knektar som inte är ruter)

Och även om Dwan har floppat ett set eller har AA så är det inte säkert att han vågar slå om igen på floppen då Ivey mkt väl kan ha en hand som J9 eller AJ suited. Men vad vet jag vad som är bäst, det är ändå kungen av pokervärlden jag skriver om. Och han tyckte att det bästa spelet var att syna även om han såg ut att överväga att slå om. Och om Ivey tycker att syn var bästa spelet i det läget så är det nog oxå så 🙂

Turn kommer en blank 3a, Dwan firar av ytterliggare en ”Durrr-Raket” på runt 126k. Även här hade jag kunnat tänka mig att en raise kunde vara ett mkt bra spel, slår man om till 300 och Tom ställer in så får man väl syna och köra den 2 gånger. Det ska till en extremt bra hand för att Tom verkligen ska kunna ställa in om Ivey slår om på turn. Det fullständigt skriker ju monster hand om han hade slagit om där. Men visst jag tror att Ivey även tänker att Tom kan ha en supermonster hand. Så som spelet är så är det ju inte så mkt som Tom verkligen kan bluffa med om han inte är totalt tom precis som han är, såsom bordet ligger. Men det är ju omöjligt att veta säkert vart man står. Så kanske bedömmer Ivey just nu att risken är stor att Tom har en monsterhand. Och vill se vad som händer efter river och hur Tom agerar..

Ivey funderar ett tag och synar. River kommer en blank 6a. Så nu ligger det K-Q-T-3-6 ute och ingen flush är fylld. Dwan tänker ett tag och betar runt 260k. Ivey börjar fundera och fundera och man ser att han verkligen tror att hans hand kan stå.. Efter ett bra tag och när han ställt upp 260 k i en hög så säger han något i stil med: ”I cant beat much, but i can beat that” och pekar mot Toms hand. Han säger även ”This is going to be the sickest call of all time”…

Han funderar en bra stund, samtidigt som jag tänker. ”killen är fan helt unreal” och jag sitter helspänd och bara hoppas att han ska syna. Det finns bara en i världen som kan syna där- KUNG IVEY.

Men efter ytterliggare en stunds betänkte tid så viker han sin hand. Har nog aldrig sett Tom Dwan så nervös. Har varit osanolikt imponerad av Tom Dwan i alla livesända cashgame jag sett för att han inte ger ifrån sig nästan några tells alls. Men denna gången såg man på han att han var riktigt nervös. Sen såklart all heder åt Toms bluff, även Tom Dwan är ju en riktig kung. Är sjukt imponerad av honom oxå, och i min bok så är Ivey solklar etta i världen, men jag tycker även att Dwan är klar 2a.

Så dom 2 giganterna spelade denna mkt intressanta pott. Synd att inte Ivey kunde göra en ”Ivey syn” men det är såklart inte lätt. Även om man ibland känner på sig rikgtigt mkt att någon bluffar så är det ändå inte lätt att syna. Med det bordet så ska det till en extremt blank hand hos Tom Dwan. Men att han verkligen tänkte igenom det så länge och la ett par kommentarer som han inte annars brukar så var han nog väldigt inne på att Dwan var just så blank. Men någånstans så finns det nog även vissa händer som Tom verkligen bluffar med som fortfarande slår Iveys hand. Han skulle ju kunna göra 3 gators bluff med händer som 77 88 99, AT etc. Och på rivef känna att han kan få Ivey att vika tex en KUNG. Dwan är ju inte den som ger upp en bluff.

Som sagt all credit till bägge, men igen så är det nog första gången jag sett Tom såpass nervös. Men det är inte lätt att hålla sig lugn och cool, när världens överlägsna ”king of poker” stirrar ner än.. Det skulle jag aldrig säga..

 

I övrigt så var det en rolig dag på travhållet för mig igår. Jag hade en 3 åring efter Viking Kronos som är den som jag kanske har mest förhoppningar på av alla mina, som kvalade på jägersro igår.

Och som han gjorde det. 16.9 på 2160 meter volt. Ruggigt kul och jag hoppas att han får vara frisk och hel så kan det bli riktit spännande under året. Till er som är intresserade av trav så lägger jag upp en länk på kvalet i slutet. En god vän hjälpte mig att få med ett band på kvalet och sedan lägga upp det på youtube så att jag skulle kunna se det från Thailand.

Lite senare samma dag så hade jag även en starthäst. Tolo Jubb som jag äger ihop med Erik och Tobbe. Den var ruggigt fin och vann på 15.9 2140 volt. Även det mkt imponerande då det inte var något speciellt billigt lopp. Kanske blir nästa start på V75 i Mantorp. Tror det kan bli ett spännande år även för den hästen. På tisdag startar även min andra riktigt fina häst igen. Emm.Tee M tee. SÅ just nu är travlivet väldigt mkt roligare än föregående år som mest varit halvtråkiga minnen och mkt utgifter..

Nu ska jag se första loppen från valla, och sedan blir det sängen.

Ha d sålänge..

Här kommer länken till kvalet.. EMERALD EXPRESS

 

Hittade föresten även länken till highstakes poker handen och den kommer här.. : HIGHSTAKESPOKER

William

Paradiset!!

av William Thorson

 

Har hittat paradiset!

Kunde aldrig tro trots allt gott jag hört att Thailand skulle vara såhär bra! Det är utan tvekan nöten! Det är AA preflopp i Texas holdem.

Sist jag skrev var vi på Racha Island som var riktigt fint, dock var jag lite besviken på att det hela tiden kändes som att det viktigaste där var att ta betalt för precis allt och så mkt man bara kunde. Därför kommer jag nog trots att jag var väldigt nöjd med stället inte åka dit igen.

Nu har jag däremot hittat nötens nöt. Twin Palms hotell i surin beach/Phuket.

Alltså här är så osant bra att jag inte finner ord, man kan nästan tro att jag måste vara mutad för att skriva hur bra det är men så är inte fallet. Detta är bara nötens nöt 1A.

Hotellet är så fint och fräsht att jag inte i min vildaste fantasi kunnat tro att det kunde vara så bra i Thailand. Jag bor nog i det bästa rummet jag någonsin bott i när det kommer till hotell och jag har bott i många sviter runt om i världen. Speciellt i Vegas där man om man är speltorsk som jag är alltid får en fin svit..

Men denna slår allt! Tror den är på runt 250 kvadrat, 3 våningar. Med en underbar ”third floor” som är ett pooltak, med en stor pool, solstolar, mini bar, soffa etc.. Och det är extremt prisvärt. Hur jag hamnade här var rena slumpen. Vi låg dagen innan vi skulle flytta från Racha och letade hotellrum i PhiPhi island. Men det fanns inget som lockade som var ledigt, och då kollade vi istället runt på nätet efter rum i Phuket. Jag fastnade för detta rummet som låg ute på någonsajt som jag inte ens minns namnet på, det var inte hotels.com men det var något liknande. Och tillslut hittade jag in på TwinPalms hemsida. Jag kunde efter Racha Island inte backa tillbaka i klass på rum så jag försökte hitta ett i samma prisklass. Och hittade då ett rum som hette nåt i stil med ”rooftoop pool suit”. Har alltid velat ha min egna pool på rummet men aldrig hittat något sådant och när jag nu såg att detta låg ute för ca 5000 per natt så tänkte jag ”det vill jag iaf ha i ett par nätter”.. Det finns lixom ingen chans att få något liknande för dom pengarna på Europeisk eller Amerikans mark..

Som jag skrev innan så var inte planen att bo så dyrt här egentligen, men då vi började med klass så kunde jag inte backa till något sämre och detta såg riktigt lockande ut. Så jag bokade in 4 nätter på nätet och tänkte att det måste jag bara ha, 3 våningar för 5000 det är prisvärt även om det såklart inte är billigt mot hur man kan bo.. Men ska man ha 3 våningar i Europa eller vegas så ligger priserna på nästan det 10 dubbla.

Iaf vi bokade och väl på plats så var det ännu bättre än jag kunde tro.. Det är så sinnesjukt nice. Det finns ett liknande rum på ”Hotell Arts” i Barcelona. Det är på kanske 180 kvadrat och 2 våningar. Och det kostar 2-3000 Euro per natt. Detta håller minst lika bra klass och kostar alltså ca 1/8 del av det priset. Så för mig är det extremt prisvärt..

Här kommer lite bilder..:

DSC_0358.JPG

Vårat pooltak..

DSC_0436.JPG

1a våningen..

DSC_0442.JPG

1a våningen vinkyl/bar..

DSC_0360.JPG

Pooltak (igen)

I fredags gick vi ner till Catch beachclub som tillhör hotellet där dom på tisdagar och fredagar har Barbeque/buffe. Och omg vilken buffe dom hade. Det fanns verkligen allt. Och då menar jag allt! Inte i min vildaste fantasi hade jag trott det fanns så bra mat i Thailand.

DSC_0416.JPG DSC_0337.JPG DSC_0351.JPG DSC_0335.JPG

Jaaaa!! Alltså det är nötens nöt detta hotellet och allt som det innebär. Maten här är otroligt bra och priserna är verkligen rimliga. En jätte buffe med en mkt bra flaska Chardonnay kostade 1490 bath per person alltså ca 350 kronor. Och då snackar vi ett osant utbud av förätter, varmrätter och efterrätter i absolut topklass.

I söndags hade twinpals sin ”brunch dag” och då var det en lika sagolig buffe inne i hotellet. Idag åt vi för första gången på restaurangen inne i hotellet, och dom hade verkligen allt. Importerad kött och fisk i absoluta världsklassen. Lax, Kobe beef, Angus beef, jaa allt man kan tänka sig fanns på menyn. Såklart inte den billigaste menyn men definitivt prisvärt..

DSC_0353.JPG

SMILE!

Som sagt, det år såklart inte det billigaste stället detta, men det är enormt prisvärt verkligen. Lyxen man får här är helt sinnesjuk jämfört med vad man skulle fått för samma pengar i en Europeisk storstad. Så varför inte lägga lite extra då och få uppleva det..

Detta är det bästa stället jag någonsin varit på och jag kommer definitivt åka tillbaka hit så snart jag bara kan..

DSC_0419.JPG

Hotell lobbyn..

Så, där fick ni lite bilder iaf, vilket är bra för att vara mig.. Ska även lägga upp en länk i slutet till hotellet tänkte jag..

Annars så händer det väl inte så mkt. En av mina bästa vänner kom ner i torsdags med sina föräldrar, Ludvig Olsson. Och det blev lite fest i lördags. I dagarna ska vi gå och kolla lite Thaiboxning med. Vi har ju en av världens bästa Thaiboxare som gemensam vän jag och ludde. Henke som bor i Varberg. Tyvärr är han inte här och fajtas nu vad jag vet, men man får väl se någon match bara för att se hur det är iaf..

I övrigt så har det mest varit poolen på 3e våningen och beachen här utanför. Då vi hittat nötstället har vi inte bemödat oss med att resa runt lika mkt. Hotellet är svenskägt tydligen och dom har enligt mig verkligen satsat helrätt. Återigen detta är paradiset verkligen..

Planen för resten av resan är att åka runt lite till lite roliga ställen, bland annat freedom beach som enligt våra vänner Mikael och Ida som var här precis innan oss ska vara sjukt nice..

Annars så är väl tanken att bara fortsätta slappa så mkt som möjligt. Johanna blev tyvärr sjuk igår, så det blev att stanna inne på rummet mkt idag och igår, och en hel säsong av pokerafterdark samt senaste avsnitten av highstakes poker blev det. Säga vad man vill om Phil Hellmuths spel men han är onekligen extremt rolig att titta på. Personligen tycker jag fakiskt att han är rikgit dålig i cashgame, men hans underhållningsvärde är ju obegränsat. Någon som fortsätter imponera enormt på mig är Tom Dwan, alltså killen spelar så fantastiskt bra att jag inte kan sluta imponeras, och detta är gång på gång på gång.. Killen är ett osant geni när det kommer till poker. Samma tycker jag om Phil Ivey som är extremt bra han med. Dessa 2 giganter är världen 2 bästa pokerspelare i mina ögon. Och det by far!

Patrik tycker jag även han är ruggigt vass. Man märker verkligen hur mkt bättre dom är än övriga spelare. Alla andra är totala statister och dom blir så utspelade att det nästan är pinsamt. Det hade man säkerligen själv blivit med, man är mil ifrån dessa gossar speciellt då det kommer till cashgame nl holdem. Jag är sjukt imponerade helt enkelt.

Nu är det dags att runda av och lägga sig och slappa med den film på rummet. Vi har just varit och hämtat Robinson Crusoe på dvd och den känns som en bra film att se här på ön..

Ska försöka uppdater någon mer gång innan det är dags att dra hem. Vi har just kommit till första halvlek här i Thailand. En vecka har passerat och en vecka har vi kvar..

Ciao!

Här kommer 2 länkar till Twinpalms. Den först är till huvudsidan och den andra är en länk till rummet där vi bor..

Twin palms..

Vårat rum..

 

William

 

Thailand, Racha Island.

av William Thorson

HeLLo!!

Just nu sitter jag och äter frukost på Racha Beach utanför Phuket i Thailand. Jag och min flickvän Johanna kom hit i måndags och slöt upp med Johnny Lodden och hans flickvän Jannicke. Vi har bokat en speedboat som kommer och hämtar oss om en halvtimme i skrivande stund, och sedan ska vi åka runt till lite öar runtomkring här.

Det är första gången för mig i Thailand, och det är nog nästan precis som jag föreställt mig det i huvudet, efter alla berättelser man hört etc. Vi har sedan vi kom bott här på Racha Beach som är en Ö ca 1 timme utanför Phuket där det är otroligt fint. Igår hyrde vi 4 st fyrhjulingar och drog till andra sidan Ön där det låg en väldigt fin strand och även fanns bra snorkling. Dock är dom väl medvetna på den här sidan om att det är fint, och det är svenska priser som gäller. Inte så att det känns dyrt, men om man har förstått hur billigt Thailand är i övrigt så har dom väldiga överpriser på det mesta här. Billigaste rummet är 3000kr/natt nästa är 6000/natt osv..

Att hyra en fyrhjuling här kostade 1000 bath för en timme, så då vi var borta 4 timmar så var det 4000 bath per fyrhjuling. Alltså drygt 1000kr. Dom fösöker onekligen squezza ut så mkt dom kan av varenda gäst här, vilket känns lite B faktisk. På andra sidan ön stannade vi nämligen till på ett ställe jag och Johnny och tog en bira, och på det hotellet kostade det 400 bath att hyra samma fyrhjuling för en hel dag. Alltså 100 kr per dag kontra 1000 kr för 4 timmar.

Och ställena ligger ca 7 minuter från varandra med 4 hjuling. Tycker det är mest en princip sak att man inte kan ta vilka priser som helst för vad som helst. Det var samma sak på hotellet i Berlin där Ept:n hölls. Det var ett 5 stjärnigt hotell som var riktigt nice, men att ta 5 Euro för en 20cl Evian vatten alltså 50 kr för ett litet glas vatten. Det är för sjukt. Och det är inte rimligt.

Jag betalar gärna mkt och extra men det ska vara saker som är rimligt att betala för. Det är inte rimligt i mina ögon att betala 10 ggr mer för 4 timmar mot vad det kostar för en hel dag 700 meter bort. Och det är helt orimligt att betala 50 kr för 2dl vatten. Sen kan dom såklart ta sina överpriser på vin etc. Men vatten borde ju rimligtvis ha ett maxpris även om hotellet är 5 stjärnigt.

Hursomhelst inte meningen att gnälla en massa för det är riktigt nice här, och allt är mkt bra, men jag gillar inte när man känner att det ända hotellet är ute efter är att få ur en så mkt pengar som det bara är möjligt för precis allt man gör.

Iaf, vädret är ju löjligt bra, trodde inte när jag lämnade kalla Sverige i söndags morgon att jag 20 timmar senare nästan skulle klaga på att det var för varmt. Här är nämligen löjligt varmt, det är nog närmare 40 grader och både poolen och havet är för uppvärmt. Men kan inte gå i något annat än short på dagen och short och tshirt på kvällen, har man bara en kortarmad pike så är man ett vattenfall av svett..

Men sjukt dumt att klaga för Sverige ville jag verkligen bort från ett tag, det är ju helt sinnesjukt hur det kan vara så kallt väder i mitten på Mars. Hoppas att det väldigt snart blir vår hemma med.

Imorgon ska vi flytta in till Phuket några dagar och sen är tanken att ta några dagar på Pipi island.

Ska även se till att fixa upp några bilder till nästa inlägg.

Thailand är verkligen nöten måste jag säga, lika bra som jag hade hoppats och det känns verkligen perfekt med 2 veckor här nu innan den riktiga pokersäsongen drar igån i April. Irish open, San Remo, Monte Carlo går alla av stapeln i April och det är 3 av årets bästa turneringar. Sedan blir det relativt lugnt i Maj för min del. Sen är det WSOP och en massa andra bra turnerigar under sommaren. Så schemat blir lite större under sommar/höst perioden.

Mitt mål för 2010 är att satsa på turneringarna i första hand och spela lite mindre på nätet. Ska även försöka fortsätta träna regelbundet vilket hittills känts som att det förbättrat mitt pokerspel en liten del. Jag har ju innan sagt att jag tyckt att man kan festa och köra på hårt hela tiden och ändå spela bra poker, men jag får nog erkänna att jag haft helt fel där. I dagens läge då pokern blivit mkt tuffare så har man inte råd att dela ut handicap. Man måste vara fokuserad hela tiden och att träna gör en mkt piggare vilket gör att man kan hålla fokuseringen mycket mycket bättre.

Så jag erkänner att jag haft helt fel i mkt av det jag skrivit tidigare och hoppas att kunna förbättra mitt spel en hel del under 2010. Sen är ju marginalerna väldigt små, man kan spela riktigt bra poker under en längre period i turneringar utan att egentligen få något bra resultat. Turneringar är väldigt små marginaler och spelartruppen är mkt mer utvecklad än tidigare.

Men jag känner helt klart att jag fortfarande hänger med bra i utvecklingen och hoppas kunna göra det under många år framöver. Men de tär tufft, och det krävs helt klart mkt mer av ett pokerproffs nu jämfört med för ett par årsedan. Så det gäller att man anpassar sig.

Sen så kommer jag såklart inte bli någon Patrik Antonius som tränar 2 gånger om dagen och utövar 4 olika sporter samtidigt. Det skulle jag aldrig klara. Jag gillar det sociala i att festa och ha kul. Men jag kommer försöka dra ner på det mycket och sedan försöka hålla igång med träningen i en lagom dos. Det känns som att det är något som verkligen behövs. Många gånger får jag nog erkänna att man åkt ut turneringar för att man varit lite för trött och sliten och gjort felaktiga beslut tack vare det.

Mitt mål under året är även att få upp min hemsida Pokermaise.com och jag hoppas kunna få upp den innan det är alltför nära 2011.

Nu är det dags att packa ihop här.

Lycka till med pokern..

William

 

Skrivkramp.. Snart semester..

av William Thorson

Hej!

Har inte orkat skriva på ett tag. Varför vet jag inte, men varit mkt spel och lite sömn och inte haft någon direkt lust.

Tråkigt var att Jens snubblade på mållinjen i sin fina sidoturnering i Berlin. Måste vara världens otur en hand han hade med 8 kvar. En höjer upp (Team pokerstars pro Rino Mathis) som är ganska aggro. Jens sitter i SB med AA och slår om bb som är en galen ryss börjar steka.. Just då blir det kaos i turneringslokalen och ingen förstår rikgtigt vad som händer. Vakter börjar rusa ut lokalen där man spelar, och den spontana känslan hos dom flesta av oss är att det är något ”fylleslagsmål”.

Men bara nån sekund senare börjar det dåna och smälla massa, man har ingen riktig koll på vad det är men det känns otäckt. Efter ytterligare några sekunder börjar folk springa mot nödutrången som går genom köket. Jag hänger snabbt på, och inser inne i köket att fan Jens sitter ju i en hand på finalbordet och vänder möter honom precis inne i lokalen och vi rusar ut.. Det visade sig att det var ett rån mot turneringskassan.. Ingen kom till skada som tur var och chocken la sig ganska snabbt. Paniken var mest att man inte visste vad som hände, och tidningarnas rubriker med stora vapen och total panik etc var väldigt överdriven. Men helt klart var pulsen hög innan man visste exakt vad som hände.

Men tycker mest synd om brorsan, hans största turre hittills och finalbord. Dessutom ligger han i toppen, och det är inte var dag man stirrar ner i AA i ett sådant läge. Att behöva lämna den och rusa ut är verkligen surt. Frågade Rhino vad han hade och han sa han hade AT, men var påväg att gå all in då Jens slagit om honom 2 ggr tidigare och han var trött på det. Så extra surt.

Jaja Jens kunde senare inte få något flyt och åkte ut på en 7e plats. Mycket bra gjort tycker jag 274 spelare var det som ställde upp och det är mkt snyggt att komma sålångt. Jens har kapacitet att bli en mkt bra spelare. Särskilt i turneringar. (Ja eller han är redan mkt bra, men kan bli riktigt riktigt bra tror jag) Så jag tror att det kommer komma många fler chanser till stor-ding för honom..

Trodde ju själv jag skulle gå riktigt långt i Berlin och var verkligen sugen på ett till finalbord. Men tyvärr så var jag ganska kall under dag3, okej jag erkänner att jag kanske hade kunnat spela lite bättre, men var ändå inte super missnöjd när jag åkte ut. Va lixom inga jätte fel spel, utan mer standard spel som gjorde att stacken stadigt minskade.. Mycket tråkigt kändes det iaf. Men nya tag..

Highrollern var jag ganska kall i fick aldrig tag i några chips, satt mest och folda efterfloppen, inga lägen ingenting. Tog mig till dag2, med 11 bigblinds, och även om man inte är uträknad på det så kändes det mycket kallt. Jag åkte sedan tidigt ut dag 2. Det komiska var att jag för andra highroller turren i rad åker ut med 89 klöver. Denna gången började jag med att vinna en liten pott, och när en ganska aggro spelare höjde upp och jag stirrade ner i 89 klöver så tänkte jag, ”jag kan väl inte åka ut med denna 2 turrar i rad” så jag gick all in.

Fick en tveksam syn av KJ, men den är ändå okej jag vill ju nästan dubbla upp eller gå och lägga mig igen. Dörrkortet är dock en Kung och nu känns det ruggigt kallt. Med QQ på dom andra 2 floppkorten så var det dessutom stendött.

Får nog sluta spela 89 klöver känns det som.. 🙂 Det blev en bra avslutning på veckan, mkt drinkar med allt folk, vi firade Marc Conways födelsedag. Marc är allas favorit på Ept:erna och han säger aldrig nej till en fest 🙂

Peter ”Nalle” Hedlund var kung vid pianot, även om han hade lite kramp i fingrarna.. Det blev onekligen en hel del drinkar men det var nice och bra stämmning.. Sedan blev det en lugn söndag för oss alla blev lite lir på rummet och diverse roomservice orders..

http://www.stureplan.se/articles/3890/images/article_image_a4d63dba3c7709cf.jpg

”King of piano” 🙂

Nu är det lugnt hemma ett tag, och på Söndag drar jag till Thailand med Johanna. Det kommer nog bli ruggigt skönt, har hört så mkt nice om Thailand men ännu aldrig varit där. Vi ska möta upp med Lodden och hans flickvän Jannicke. Så det ska bli mkt skönt. Efter det så var det tänkt att San Remo och Monte Carlo skulle bli mina 2 nästa turneringar. Men nu har jag även bokat in Irish Open som jag ännu inte varit på. Men jag har hört att den ska vara väldigt bra där, så kommer nog åka ner och spela huvudeventet iaf.. Men San Remo är egentligen det jag ser fram emot mest. Det är så osant nice där, startfältet är bland dom softaste, men även allt annat är bra. Servicen är mkt bra, casinot är väldigt fint. Det ligger precis vid havet.. Ja allt är bara riktigt fint. Såklart är även Monte Carlo en av dom absoluta höjdpunkterna för året, men för mig så är San Remo en personlig favorit och jag rekkomenderar alla som har tid att lust att verkligen försöka kvala in eller för er som kan – köpa in..

Nu är det dags för fredagsmaise!

William

Bustomaise :(

av William Thorson

 

FAN!!

Tyvärr gick det inte vägen. Hade ju en mkt fin stack att spela med när dag 3 skulle starta. Lottades till ett helt okej bord så var ganska nöjd. Men det var totalt iskallt och jag hade såklart kunnat uträttat mer än jag gjorde. Är inte så besviken på mitt spel, gjorde inga jätte misstag utan det var en långsam väg mot busto! E lite för trött och tiltad för att skriva något längre inlägg nu utan får se om jag drar några mer rader om det senare. Alltid enklare att hålla sig vaken och skriva när det går bra, men när det går dåligt så tycker man synd om sig själv och orkar inte anstränga hjärnan allt för mkt till att skriva något roligt..

Blev ett par drinkar i baren och lite surr med alla möjliga roliga människor vilket kändes skönt. Hade ett tag en plan på att gå och lägga mig på rummet och tjura och tycka synd om mig själv, men bytta strategi och köpte in mig i 1k PLO turneringen som startade strax efter jag bustade. Då jag leder leaderboarden för Ept omaha player of the year och Berlin är sista chansen att ta poäng så ställde jag upp trots att det kändes lite trögt att hoppa rakt in i en ny turre. Det finns vad jag har fått förklarat 2 personer som har chansen att snuva mig på titeln, men då var dom tvungna att komma exakt etta samtidigt som jag var tvungen att komma utanför pengarna. Men som det verkar nu så är även dessa spelare ute så det känns ju iaf skönt. Alltid kul med titlar..

Jag bustade i level 3, en skön suckout all in preflopp med AAQ6 double suit spader och klöver mot AKK7 single suit. Men var helt ärligt knappt tiltad utan kändes nästan lite skönt att slippa vara koncentrerad i 12 timmar till efter main event busten. Såklart hade jag gärna gått långt, men att sitta shortstackad var inget som kändes intressant iaf..

Istället för rummet blev det pianobaren/loung för ett par drinkar och lite live musik. Jag, farsan, Alenius tog en middag och ett par goda drinkar för att senare slutas upp med Lina, Marc och co. Det var mkt trevligt och vi satt alla spända runt min telefon där vi fick ständiga rapporter från min bror Jens som låg/ligger bra till i 2 k sidevent. Det startade igår med 270 spelare och både pappa och Jens var kvar till idag med bra stackar. Tyvärr bustade pappa ut men destu bättre går det för Jens som nu är chipleader med 13 spelare kvar. Jobba nu för f*n 🙂

Håller verkligen tummarna och hoppas att turen kan vara lite på hans sida. Ska bli riktigt spänande att följa imorgon..

Nu är det dags för bingen och imorgon blir det eventuellt highroller turneringen för min del.. Har inte bestämt mig 100% ännu och kommer garanterat inte att dyka upp från start. Det är dags att äntligen få sova någorlunda och jag kommer nog om jag spelar inte dyka upp dom första 2 levlarna. Men det spelar inte så stor roll i en turre med bra struktur, ibland är det snarare nästan en fördel då man ofta slaskar lite för mkt i början…

 

Nu blir det bingen..

 

William

Berlin dag 3. In the money!

av William Thorson

 

Dags för dag 3 strax.. Jag slutade dag2 med 430k i stacken vilket känns riktigt bra. Efter dinnerbreaken började jag dåligt då jag blev utdragen mot en av ”mellanstackarna” alla foldar till SB som är en ung tysk, han går all in på 2000/4000 med 74000. Jag tittar ner i A8 klöver och bestämmer relativt snabbt för att syna. Han va den typen som ställer med any 2 från small blind vilket jag tycker är väldigt fiskigt, men men jag synar iaf och han visar J3 of suit. Q 5 3 på floppen blank turn och två par till honom på river där även knekten dyker upp.. Såklart tänker man.. Hade precis bytt en ”lill %” med Christer Johansson då vi bägge hade lika mkt, och fick fråga honom om han smittade mig med otur 🙂

Dock så kom jag snabbt tillbaka, bara 2 händer senare när jag har knappen. UTG går all in för ca 55k alla foldar till mig på knappen. Jag va nu nere på ca 180k, och jag synar med 99. Det känns som han kan ha lite vad som. Iaf känns det som att 99 där ska stå sig ganska bra. Ofta har han ju ett AX vissa av dom är såklart AT och uppåt så att det är en 50/50, men det känns även som man kan dominera många händer såsom A rag suited eller vad som.. Mindre orutinerade spelare ställer ju med lite vadsom. Dessutom så känns det som klar övervägande att om han har par så har han lägre par. Såklart kan det vara 10 10 eller så men hade han haft QQ KK AA så är jag nog inne på att han bara höjt upp ist för att gått allin. Men hursomhelst så kan man inte tro att UTG som går all in shortstack ska sitta på nöten. Gör dom det så grattis. 

Han visar en perfekt hand för mig. 88. Ingen rigg på bordet och man va snabbt tillbaka på samma ruta.

Efter det så spelade jag upp mig till 430 k utan några speciella händer. Jag tappade runt bubblan en ganska stor pott mot en jobbig kille på mitt nya bord jag fick byta till. Dock bara nån hand efter så höjde jag upp med en skit hand Q4 ruter, han synade. Floppen kom Q 7 8 med 78 ruter, jag betade han synade turn kom en 9a jag betade igen denna gången 22k. (flopp beten var 11k) river kommer ruter 6 och jag fyller flush och ett perfekt kort kommer, som ger stegen. För det vara där i svängarna jag hade satt honom, 10 10 eller något liknande. Så jag betade en stor bet på river. 78k killen funderar ett litet tag och synar. Tack för det! Efter det så spelade jag bara riktigt tight sista 45 minuterna. Orkade inte göra något dumt utan det kändes bra att gå in i dag 3 med en mkt fin stack. 

Känns riktigt kul att spela, för en gångs skull så står händer. 99 får stå mot 88. Man fick vinna någon 50/50 när man va short osv.. Så jag är riktigt laddad nu, tyvärr blev det lite väl lite sömn, men jag får jobba in några starka kaffe direkt i starten.. 

Nu ska jag ta mig en liten frukost på rummet, Jens har varit iväg och handlat goda frallor och grejer på varuhuset Arkaden som ligger precis jämte. Vi har inte varit helt nöjda med frukosten på rummet, så nu handlas det frulle där.. 🙂

Hoppas kunna ha flyten på min sida lite idag och att jag fortsätter spela mitt spel.. Idag ska det spelas ner till 24 eller 27 tror jag det är. Vi är 124 kvar nu.. Jag och Christer Johansson är dom 2 som får representera Sverige. 

Här hittar ni en länk till alla som är kvar, orkar inte skriva in eller något utan blir länkat.. 

// W.

 

Dinnerbreak dag 2.. Berlin!

av William Thorson

Hej! 

Det är nu dinnerbreak dag 2 här i Berlin. Jag är med bra med ca 240-250 k i stacken. Avarage är nog runt 150k Det är ca 170 kvar och 140 något får pengar. Så det börjar att närma sig bubblan.

Jag fick en ruggigt dålig start och tappade ner till 24k. Ett par jobbiga potter blandannat QQ mot AA, där jag tappade en stor pott. Kunde kommit undan på river då det riverade ett A, men kändes som att han kunde vara tom så jag synade en bet. Klantigt kändes det efteråt då jag hade kunnat komma undan. 

Efter den fortsatte jag tappa och var nere på 23k, fick då dubbla upp med 88 mot AJ, vilket var mkt skönt. För första gången på länge kände jag redan när korten visades att min hand skulle stå, och det är riktigt skönt att känna så, annars känner man alltid man ska torska och då gör man det oxå konstigt nog. Iaf känns det så. Efter det kunde jag spela lite mer händer igen. Jag synade lite senare ett uppspel från cutoff med 66 även knappen synar och vi är 3 som ser floppen. Bingo för mig Q 8 6 med 2 klöver. 

Raisaren checkar till mig och jag väljer att checka då jag vet att han på knappen är en sådan som ALLTID betar, normalt gillar jag att beta direkt där men det kändes rätt, skönt för mig så betar knappen 12k in i 18 k potten. Raisaren slår om till 27k, jag går all in för 70k. Knappen foldar och ryssen som har slagit om går i tank, det tar några minuter och jag är rätt säker på att han kommer folda, jag tycker det är ganska uppenbart att jag måste ha en riktigt bra hand här. Men till min stora förvåning så synar han efter en 2-3 minuters stek och flippar över QJ of. Tack för den julklappen tänkte jag. Det står lixom nästintill aldrig där så jag fick mer i den potten än jag borde få. Efter det vara jag up på 290 som mest och det var galet mkt marker på vårat bord. Vi hade överlägset mest marker av alla bord i turneringen, men vi splittrade precis innan breaket. Jag är nu på ett bord med mkt shortstackar, viket har både sina för resp nackdelar.

Det är enklare att spela då man inte kan åka ut men samtidigt så passar mitt spel när det är djupa stackar då jag gillar att spela mkt floppar. En annan nackdel är att man kanske bli lite för aggresiv när det är småstackar och försöker köra över bordet, men jag ska försöka hålla mig till mitt halvlugna spel som jag kört hittills och inte hitta på några dumheter.

Nu ska jag ta mig en spagetti bolognese på rummet och små vila lite. Kanske blir det en flopp omaha på stars då jag inte vill komma ur pokertänket under dessa 90 minuter..

Hoppas att kunna ha lite medflyt sista 2 levlarna och ha en fin stack till imorgon..

 

William

Berlin! Statusrapport :)

av William Thorson

HOLA!

Får väl ta och lämna en lägesrapport nu från Berlin när man har lite goda nyheter..

Dock är internet såklart uselt så man kommer ju knappt in, alltid samma visa när alla pokerspelare bombar hotellen, bara vegas som klarar av det trycket. Lite dåligt att dom inte har bättre kapacitet faktiskt för det är ett 5 stjärnigt hotell som turneringen äger rum på. Gran Hyatt Berlin heter det och det är faktiskt väldigt bra. Helt i klass med hotellet där turneringen hålls i både Barcelona och Monte Carlo. Dessutom är det mkt bra service här, ja det mesta är faktiskt riktigt bra här. Hade iofs ganska höga förväntningar på Berlin, men dom har överträffat mig på de flesta punkter.

Dock så är det ju faktiskt viktigare med bra internet än att personalen är artig för oss pokerspelare. Men iaf, rummen är ruggigt bra, maten är jätte bra, personalen är jätte bra..

Jaa, finns inte mkt att klaga på faktiskt mer än någon småsak kanske. Dag1A så ställde det upp runt 360 spelare och när dag1b idag skulle hålla rum så sålde det slut på dag1b biljetter och det var en lång kö på folk som ville komma in. Man gjorde allt för att lösa detta och alla som ville spela kom tillslut in. Dock så beslutade ledningen att alla bord skulle vara 10-handat. (alltså 10 personer per bord)

Det är så osant boring för oss som gillar att spela lite floppar, då man måste vara mkt tightare. Men framförallt kändes det inte riktigt rätt att dom spelade 9 handat hela dagen igår och idag skulle vi spela 10 handat. Det ska alltid vara exakt lika villkor på dag 1a och b då det är samma turnering. Jag var faktiskt lite irriterad på detta och även några andra på mitt bord. Men någonstans så tycker jag ändå att det nice att man ser till att alla som rest hit får vara med och spela. Så det jämnade väl ut sig i mitt sätt att se på det. 

Och det visade sig dessutom vara nöten för mig då jag lyckades avsluta dagen med 131.100 i marker och en plats någonstans topp 10-15 totalt.

Var rysligt kall i dom första 5-6 levlarna och fick inte ett läge nångång, träffade inte en flopp, fyllde nästan inte ett drag. Men så har man ju det ofta och det är jag såkalrt långt ifrån ensam om, men omg vad tråkigt det är att spela poker när man är iskall.. 

Men så kom dinnerbreaken som jag gick till med 25k. Ingen katastrof, och såklart mkt bättre än att vara ute, men ingen direkt jätte kul stack. Vi börjar spela efter breaken och jag tappar en pott direkt ner till runt 16. vi spelare 300/600 och jag har strax inan breaken bytt till ett nytt bord. Mitt första bord vara ingen hit faktiskt, hade nog lottats på ett av de sämre borden i turneringen då dom flesta var bra eller halvbra. Nu var det nytt bord och vid första insyn så kändes det som man dragit en nitlott igen. Marcus Golser som jag spelat mkt cashgame och turneringar mot innan som är redpro i tilt, Carter som vann Ept barcelona som är en mkt duktig spelare, en riktigt vass ung tysk som jag spelat en del turrar mot innan samt en annan duktig spelare som jag känner igen.. Dock när jag tittar runt lite sitter det 4 st medelålders män med brillor, kanske kan bli okej detta ändå tänker jag då det i min bok inte brukar vara så tufft motstånd i medelålders tyska män..

Det visade sig att så var fallet, alla 4 var ruggigt kalla, har inte sett så mkt skumma spel på mkt mkt länge. Ex. Limpad pott på 4 pers, bb chekar det ligger 2400 i mitten, flopp J 6 2 med 2st klöver. Sb checkar bb betar 10k alla foldar han visar glatt upp KJ. Nice hand får man säga.. Bra bet, 10k in i 2400 med topp par. så man garanti går bust om någon har ett set eller bättre kicker.. 

Nästa hand jag höjer till 1600 med AQ en av ”tomtarna” synar, nästa säger all in 30k. 4k i mitten och all in 30 bara rakt av. Alla foldar han visar inte.. Ja den typen av spel.

Tänker nu: ”snälla ge mig en stack så jag kan spela”.. Och något senare tittar jag ner i TT i mitten position. Alla foldar till mig och jag höjer till 1600, en av firrarna synar och BB synar, flopp bingo T 7 4 med 2 ruter. Jag betar 2500 får syn av tomten på knappen bb foldar. Turn är 9 jag betar 6000 och får syn igen river en 3a, mkt fint kort och jag går all in för mina sita 7k. Han steker ett tag

och synar till slut och muckar. Tack för den och back in business.

Redan i nästa han får jag en spelbar hand igen och det ska visa sig att jag har en stor portion tur här..

Mitten position igen jag höjer upp till 1500 med 88, Carter som vann i Barcelona som jag skrev om innan som är en mkt duktig Amerikan, bland annat slog han ut mig i PCA main event i år och nu var det dags för oss att spela en pott igen, han synar på knappen. 

Heads upp till floppen som är 3 4 6 med 2 spader. Jag betar 2500 och han synar relativt snabbt. Jag har mkt svårt att placera honom på en hand då hans range av preflopp händer på knappen är väldigt stor, det kan vara allt från 45 suited till AJ känns det som med diverse par speciellt då han sitter med en stor stack. Händer som är bättre än min 88 före floppen som ett högre par är jag säker han skulle reraisat med samma sak med AQ och AK. Iaf på floppen är jag inte alls säker jag har bästa handen längre då han såklar kan ha floppat ett set, 3 4 6 är ju dom paren som man kan synat med pre såklart. Dock känns det som att han lika gärna kan vara helt tom och syna för att bluffa mig bort från potten senare. Turn kommer en blank 10a, jag bestämmer mig för att beta igen då det kortet var ett mkt brakort och betar 5k, jag va ganska inne på att om han verkligen floppat ett set så skulle han slagit om på floppen för att stacka mig om jag har över par. Hursomhelst han funderar kort och synar igen. 

River kommer en 8a, ding! Perfekt kort. Om han skulle slowspelat något så är det ju nästan garanti att jag iaf har bästa handen nu. Jag betar 13k, han steker bara ett par sekunder och stoppar mig all in. Jag hade väl runt 14k till, jag synar och han visar 66. 

Ding man fick ha tur att dra ut. Sick nice, okej hade turn varit någon blank så hade jag checkat och kanske synat en bet på runt 10k, men då hade jag varit nere på runt 20k. Nu var jag istället på runt 70. Så riktigt skön att känna man får ha turen på sin sida, även om det känts bättre att veta att dom inte alltid måste utfloppa än med 2 outs. 

Dock vet jag inte om jag gillade hans spel, slår han om floppen har han chansen att få alla mina chips, tror att jag kan slinka både turn och river om han slagit om där. Dock så kan man ju aldrig veta 100%.

Efter det var det lugna gatan upp till 131k, spelade lugnt och fint, gjorde inga dumheter, inga dumma bluffar utan försökte spela A game bara och spela bra. 

Både jag Pappa och Jens spelade idag, alla var kvar till sista levelen och alla låg ganska bra till, tyvärr åkte pappa ut och Jens tappade ner till 3k. Men jag hoppas att Jens kan få anvånda ordspråket ”A chip and a chair” och få lite flyt och dubbla upp några gånger tidigt. Sålänge man har marker så har man ju chansen iaf..

Tyvärr bustade även Johnny Lodden i sista levelen och våran vän Stephan Kjerstad, bustade något tidigare i en riggad pott mot Mats Iremark all in preflopp med AK mot AQ, 4a blanka river Q. 

Average tror jag är runt 55k nu så det känns riktigt bra att ligga på 130. Hoppas att man kan få lite fortsatt flyt och känna att man kan ha lite tur några gånger som med 88 mot 66 där osv. Har man den lilla turen och bra timing så kan det bära riktigt långt. Men det är forfarande mkt lång väg, runt 500 spelare är ju kvar. Men en riktigt bra positon är ju osant nice att man har ..

Berlin är verkligen en nice stad, vi var ute igår jag, pappa, Jens, Stephan och Johnny och åt på ett ställe som hette Grill Royale. Riktigt nöt ställe.. Och Berlin är redan nu ett av mina absoluta favoritstopp.

Grill Royale kan jag verkligen rekommendera om ni är i Berlin

Nu är det dags att sova.. 

 

William

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB