Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Berlin dag 3. In the money!

av William Thorson

 

Dags för dag 3 strax.. Jag slutade dag2 med 430k i stacken vilket känns riktigt bra. Efter dinnerbreaken började jag dåligt då jag blev utdragen mot en av ”mellanstackarna” alla foldar till SB som är en ung tysk, han går all in på 2000/4000 med 74000. Jag tittar ner i A8 klöver och bestämmer relativt snabbt för att syna. Han va den typen som ställer med any 2 från small blind vilket jag tycker är väldigt fiskigt, men men jag synar iaf och han visar J3 of suit. Q 5 3 på floppen blank turn och två par till honom på river där även knekten dyker upp.. Såklart tänker man.. Hade precis bytt en ”lill %” med Christer Johansson då vi bägge hade lika mkt, och fick fråga honom om han smittade mig med otur 🙂

Dock så kom jag snabbt tillbaka, bara 2 händer senare när jag har knappen. UTG går all in för ca 55k alla foldar till mig på knappen. Jag va nu nere på ca 180k, och jag synar med 99. Det känns som han kan ha lite vad som. Iaf känns det som att 99 där ska stå sig ganska bra. Ofta har han ju ett AX vissa av dom är såklart AT och uppåt så att det är en 50/50, men det känns även som man kan dominera många händer såsom A rag suited eller vad som.. Mindre orutinerade spelare ställer ju med lite vadsom. Dessutom så känns det som klar övervägande att om han har par så har han lägre par. Såklart kan det vara 10 10 eller så men hade han haft QQ KK AA så är jag nog inne på att han bara höjt upp ist för att gått allin. Men hursomhelst så kan man inte tro att UTG som går all in shortstack ska sitta på nöten. Gör dom det så grattis. 

Han visar en perfekt hand för mig. 88. Ingen rigg på bordet och man va snabbt tillbaka på samma ruta.

Efter det så spelade jag upp mig till 430 k utan några speciella händer. Jag tappade runt bubblan en ganska stor pott mot en jobbig kille på mitt nya bord jag fick byta till. Dock bara nån hand efter så höjde jag upp med en skit hand Q4 ruter, han synade. Floppen kom Q 7 8 med 78 ruter, jag betade han synade turn kom en 9a jag betade igen denna gången 22k. (flopp beten var 11k) river kommer ruter 6 och jag fyller flush och ett perfekt kort kommer, som ger stegen. För det vara där i svängarna jag hade satt honom, 10 10 eller något liknande. Så jag betade en stor bet på river. 78k killen funderar ett litet tag och synar. Tack för det! Efter det så spelade jag bara riktigt tight sista 45 minuterna. Orkade inte göra något dumt utan det kändes bra att gå in i dag 3 med en mkt fin stack. 

Känns riktigt kul att spela, för en gångs skull så står händer. 99 får stå mot 88. Man fick vinna någon 50/50 när man va short osv.. Så jag är riktigt laddad nu, tyvärr blev det lite väl lite sömn, men jag får jobba in några starka kaffe direkt i starten.. 

Nu ska jag ta mig en liten frukost på rummet, Jens har varit iväg och handlat goda frallor och grejer på varuhuset Arkaden som ligger precis jämte. Vi har inte varit helt nöjda med frukosten på rummet, så nu handlas det frulle där.. 🙂

Hoppas kunna ha flyten på min sida lite idag och att jag fortsätter spela mitt spel.. Idag ska det spelas ner till 24 eller 27 tror jag det är. Vi är 124 kvar nu.. Jag och Christer Johansson är dom 2 som får representera Sverige. 

Här hittar ni en länk till alla som är kvar, orkar inte skriva in eller något utan blir länkat.. 

// W.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB