Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Berlin! Statusrapport :)

av William Thorson

HOLA!

Får väl ta och lämna en lägesrapport nu från Berlin när man har lite goda nyheter..

Dock är internet såklart uselt så man kommer ju knappt in, alltid samma visa när alla pokerspelare bombar hotellen, bara vegas som klarar av det trycket. Lite dåligt att dom inte har bättre kapacitet faktiskt för det är ett 5 stjärnigt hotell som turneringen äger rum på. Gran Hyatt Berlin heter det och det är faktiskt väldigt bra. Helt i klass med hotellet där turneringen hålls i både Barcelona och Monte Carlo. Dessutom är det mkt bra service här, ja det mesta är faktiskt riktigt bra här. Hade iofs ganska höga förväntningar på Berlin, men dom har överträffat mig på de flesta punkter.

Dock så är det ju faktiskt viktigare med bra internet än att personalen är artig för oss pokerspelare. Men iaf, rummen är ruggigt bra, maten är jätte bra, personalen är jätte bra..

Jaa, finns inte mkt att klaga på faktiskt mer än någon småsak kanske. Dag1A så ställde det upp runt 360 spelare och när dag1b idag skulle hålla rum så sålde det slut på dag1b biljetter och det var en lång kö på folk som ville komma in. Man gjorde allt för att lösa detta och alla som ville spela kom tillslut in. Dock så beslutade ledningen att alla bord skulle vara 10-handat. (alltså 10 personer per bord)

Det är så osant boring för oss som gillar att spela lite floppar, då man måste vara mkt tightare. Men framförallt kändes det inte riktigt rätt att dom spelade 9 handat hela dagen igår och idag skulle vi spela 10 handat. Det ska alltid vara exakt lika villkor på dag 1a och b då det är samma turnering. Jag var faktiskt lite irriterad på detta och även några andra på mitt bord. Men någonstans så tycker jag ändå att det nice att man ser till att alla som rest hit får vara med och spela. Så det jämnade väl ut sig i mitt sätt att se på det. 

Och det visade sig dessutom vara nöten för mig då jag lyckades avsluta dagen med 131.100 i marker och en plats någonstans topp 10-15 totalt.

Var rysligt kall i dom första 5-6 levlarna och fick inte ett läge nångång, träffade inte en flopp, fyllde nästan inte ett drag. Men så har man ju det ofta och det är jag såkalrt långt ifrån ensam om, men omg vad tråkigt det är att spela poker när man är iskall.. 

Men så kom dinnerbreaken som jag gick till med 25k. Ingen katastrof, och såklart mkt bättre än att vara ute, men ingen direkt jätte kul stack. Vi börjar spela efter breaken och jag tappar en pott direkt ner till runt 16. vi spelare 300/600 och jag har strax inan breaken bytt till ett nytt bord. Mitt första bord vara ingen hit faktiskt, hade nog lottats på ett av de sämre borden i turneringen då dom flesta var bra eller halvbra. Nu var det nytt bord och vid första insyn så kändes det som man dragit en nitlott igen. Marcus Golser som jag spelat mkt cashgame och turneringar mot innan som är redpro i tilt, Carter som vann Ept barcelona som är en mkt duktig spelare, en riktigt vass ung tysk som jag spelat en del turrar mot innan samt en annan duktig spelare som jag känner igen.. Dock när jag tittar runt lite sitter det 4 st medelålders män med brillor, kanske kan bli okej detta ändå tänker jag då det i min bok inte brukar vara så tufft motstånd i medelålders tyska män..

Det visade sig att så var fallet, alla 4 var ruggigt kalla, har inte sett så mkt skumma spel på mkt mkt länge. Ex. Limpad pott på 4 pers, bb chekar det ligger 2400 i mitten, flopp J 6 2 med 2st klöver. Sb checkar bb betar 10k alla foldar han visar glatt upp KJ. Nice hand får man säga.. Bra bet, 10k in i 2400 med topp par. så man garanti går bust om någon har ett set eller bättre kicker.. 

Nästa hand jag höjer till 1600 med AQ en av ”tomtarna” synar, nästa säger all in 30k. 4k i mitten och all in 30 bara rakt av. Alla foldar han visar inte.. Ja den typen av spel.

Tänker nu: ”snälla ge mig en stack så jag kan spela”.. Och något senare tittar jag ner i TT i mitten position. Alla foldar till mig och jag höjer till 1600, en av firrarna synar och BB synar, flopp bingo T 7 4 med 2 ruter. Jag betar 2500 får syn av tomten på knappen bb foldar. Turn är 9 jag betar 6000 och får syn igen river en 3a, mkt fint kort och jag går all in för mina sita 7k. Han steker ett tag

och synar till slut och muckar. Tack för den och back in business.

Redan i nästa han får jag en spelbar hand igen och det ska visa sig att jag har en stor portion tur här..

Mitten position igen jag höjer upp till 1500 med 88, Carter som vann i Barcelona som jag skrev om innan som är en mkt duktig Amerikan, bland annat slog han ut mig i PCA main event i år och nu var det dags för oss att spela en pott igen, han synar på knappen. 

Heads upp till floppen som är 3 4 6 med 2 spader. Jag betar 2500 och han synar relativt snabbt. Jag har mkt svårt att placera honom på en hand då hans range av preflopp händer på knappen är väldigt stor, det kan vara allt från 45 suited till AJ känns det som med diverse par speciellt då han sitter med en stor stack. Händer som är bättre än min 88 före floppen som ett högre par är jag säker han skulle reraisat med samma sak med AQ och AK. Iaf på floppen är jag inte alls säker jag har bästa handen längre då han såklar kan ha floppat ett set, 3 4 6 är ju dom paren som man kan synat med pre såklart. Dock känns det som att han lika gärna kan vara helt tom och syna för att bluffa mig bort från potten senare. Turn kommer en blank 10a, jag bestämmer mig för att beta igen då det kortet var ett mkt brakort och betar 5k, jag va ganska inne på att om han verkligen floppat ett set så skulle han slagit om på floppen för att stacka mig om jag har över par. Hursomhelst han funderar kort och synar igen. 

River kommer en 8a, ding! Perfekt kort. Om han skulle slowspelat något så är det ju nästan garanti att jag iaf har bästa handen nu. Jag betar 13k, han steker bara ett par sekunder och stoppar mig all in. Jag hade väl runt 14k till, jag synar och han visar 66. 

Ding man fick ha tur att dra ut. Sick nice, okej hade turn varit någon blank så hade jag checkat och kanske synat en bet på runt 10k, men då hade jag varit nere på runt 20k. Nu var jag istället på runt 70. Så riktigt skön att känna man får ha turen på sin sida, även om det känts bättre att veta att dom inte alltid måste utfloppa än med 2 outs. 

Dock vet jag inte om jag gillade hans spel, slår han om floppen har han chansen att få alla mina chips, tror att jag kan slinka både turn och river om han slagit om där. Dock så kan man ju aldrig veta 100%.

Efter det var det lugna gatan upp till 131k, spelade lugnt och fint, gjorde inga dumheter, inga dumma bluffar utan försökte spela A game bara och spela bra. 

Både jag Pappa och Jens spelade idag, alla var kvar till sista levelen och alla låg ganska bra till, tyvärr åkte pappa ut och Jens tappade ner till 3k. Men jag hoppas att Jens kan få anvånda ordspråket ”A chip and a chair” och få lite flyt och dubbla upp några gånger tidigt. Sålänge man har marker så har man ju chansen iaf..

Tyvärr bustade även Johnny Lodden i sista levelen och våran vän Stephan Kjerstad, bustade något tidigare i en riggad pott mot Mats Iremark all in preflopp med AK mot AQ, 4a blanka river Q. 

Average tror jag är runt 55k nu så det känns riktigt bra att ligga på 130. Hoppas att man kan få lite fortsatt flyt och känna att man kan ha lite tur några gånger som med 88 mot 66 där osv. Har man den lilla turen och bra timing så kan det bära riktigt långt. Men det är forfarande mkt lång väg, runt 500 spelare är ju kvar. Men en riktigt bra positon är ju osant nice att man har ..

Berlin är verkligen en nice stad, vi var ute igår jag, pappa, Jens, Stephan och Johnny och åt på ett ställe som hette Grill Royale. Riktigt nöt ställe.. Och Berlin är redan nu ett av mina absoluta favoritstopp.

Grill Royale kan jag verkligen rekommendera om ni är i Berlin

Nu är det dags att sova.. 

 

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB