Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Dinnerbreak dag 2.. Berlin!

av William Thorson

Hej! 

Det är nu dinnerbreak dag 2 här i Berlin. Jag är med bra med ca 240-250 k i stacken. Avarage är nog runt 150k Det är ca 170 kvar och 140 något får pengar. Så det börjar att närma sig bubblan.

Jag fick en ruggigt dålig start och tappade ner till 24k. Ett par jobbiga potter blandannat QQ mot AA, där jag tappade en stor pott. Kunde kommit undan på river då det riverade ett A, men kändes som att han kunde vara tom så jag synade en bet. Klantigt kändes det efteråt då jag hade kunnat komma undan. 

Efter den fortsatte jag tappa och var nere på 23k, fick då dubbla upp med 88 mot AJ, vilket var mkt skönt. För första gången på länge kände jag redan när korten visades att min hand skulle stå, och det är riktigt skönt att känna så, annars känner man alltid man ska torska och då gör man det oxå konstigt nog. Iaf känns det så. Efter det kunde jag spela lite mer händer igen. Jag synade lite senare ett uppspel från cutoff med 66 även knappen synar och vi är 3 som ser floppen. Bingo för mig Q 8 6 med 2 klöver. 

Raisaren checkar till mig och jag väljer att checka då jag vet att han på knappen är en sådan som ALLTID betar, normalt gillar jag att beta direkt där men det kändes rätt, skönt för mig så betar knappen 12k in i 18 k potten. Raisaren slår om till 27k, jag går all in för 70k. Knappen foldar och ryssen som har slagit om går i tank, det tar några minuter och jag är rätt säker på att han kommer folda, jag tycker det är ganska uppenbart att jag måste ha en riktigt bra hand här. Men till min stora förvåning så synar han efter en 2-3 minuters stek och flippar över QJ of. Tack för den julklappen tänkte jag. Det står lixom nästintill aldrig där så jag fick mer i den potten än jag borde få. Efter det vara jag up på 290 som mest och det var galet mkt marker på vårat bord. Vi hade överlägset mest marker av alla bord i turneringen, men vi splittrade precis innan breaket. Jag är nu på ett bord med mkt shortstackar, viket har både sina för resp nackdelar.

Det är enklare att spela då man inte kan åka ut men samtidigt så passar mitt spel när det är djupa stackar då jag gillar att spela mkt floppar. En annan nackdel är att man kanske bli lite för aggresiv när det är småstackar och försöker köra över bordet, men jag ska försöka hålla mig till mitt halvlugna spel som jag kört hittills och inte hitta på några dumheter.

Nu ska jag ta mig en spagetti bolognese på rummet och små vila lite. Kanske blir det en flopp omaha på stars då jag inte vill komma ur pokertänket under dessa 90 minuter..

Hoppas att kunna ha lite medflyt sista 2 levlarna och ha en fin stack till imorgon..

 

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB