Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Paradiset!!

av William Thorson

 

Har hittat paradiset!

Kunde aldrig tro trots allt gott jag hört att Thailand skulle vara såhär bra! Det är utan tvekan nöten! Det är AA preflopp i Texas holdem.

Sist jag skrev var vi på Racha Island som var riktigt fint, dock var jag lite besviken på att det hela tiden kändes som att det viktigaste där var att ta betalt för precis allt och så mkt man bara kunde. Därför kommer jag nog trots att jag var väldigt nöjd med stället inte åka dit igen.

Nu har jag däremot hittat nötens nöt. Twin Palms hotell i surin beach/Phuket.

Alltså här är så osant bra att jag inte finner ord, man kan nästan tro att jag måste vara mutad för att skriva hur bra det är men så är inte fallet. Detta är bara nötens nöt 1A.

Hotellet är så fint och fräsht att jag inte i min vildaste fantasi kunnat tro att det kunde vara så bra i Thailand. Jag bor nog i det bästa rummet jag någonsin bott i när det kommer till hotell och jag har bott i många sviter runt om i världen. Speciellt i Vegas där man om man är speltorsk som jag är alltid får en fin svit..

Men denna slår allt! Tror den är på runt 250 kvadrat, 3 våningar. Med en underbar ”third floor” som är ett pooltak, med en stor pool, solstolar, mini bar, soffa etc.. Och det är extremt prisvärt. Hur jag hamnade här var rena slumpen. Vi låg dagen innan vi skulle flytta från Racha och letade hotellrum i PhiPhi island. Men det fanns inget som lockade som var ledigt, och då kollade vi istället runt på nätet efter rum i Phuket. Jag fastnade för detta rummet som låg ute på någonsajt som jag inte ens minns namnet på, det var inte hotels.com men det var något liknande. Och tillslut hittade jag in på TwinPalms hemsida. Jag kunde efter Racha Island inte backa tillbaka i klass på rum så jag försökte hitta ett i samma prisklass. Och hittade då ett rum som hette nåt i stil med ”rooftoop pool suit”. Har alltid velat ha min egna pool på rummet men aldrig hittat något sådant och när jag nu såg att detta låg ute för ca 5000 per natt så tänkte jag ”det vill jag iaf ha i ett par nätter”.. Det finns lixom ingen chans att få något liknande för dom pengarna på Europeisk eller Amerikans mark..

Som jag skrev innan så var inte planen att bo så dyrt här egentligen, men då vi började med klass så kunde jag inte backa till något sämre och detta såg riktigt lockande ut. Så jag bokade in 4 nätter på nätet och tänkte att det måste jag bara ha, 3 våningar för 5000 det är prisvärt även om det såklart inte är billigt mot hur man kan bo.. Men ska man ha 3 våningar i Europa eller vegas så ligger priserna på nästan det 10 dubbla.

Iaf vi bokade och väl på plats så var det ännu bättre än jag kunde tro.. Det är så sinnesjukt nice. Det finns ett liknande rum på ”Hotell Arts” i Barcelona. Det är på kanske 180 kvadrat och 2 våningar. Och det kostar 2-3000 Euro per natt. Detta håller minst lika bra klass och kostar alltså ca 1/8 del av det priset. Så för mig är det extremt prisvärt..

Här kommer lite bilder..:

DSC_0358.JPG

Vårat pooltak..

DSC_0436.JPG

1a våningen..

DSC_0442.JPG

1a våningen vinkyl/bar..

DSC_0360.JPG

Pooltak (igen)

I fredags gick vi ner till Catch beachclub som tillhör hotellet där dom på tisdagar och fredagar har Barbeque/buffe. Och omg vilken buffe dom hade. Det fanns verkligen allt. Och då menar jag allt! Inte i min vildaste fantasi hade jag trott det fanns så bra mat i Thailand.

DSC_0416.JPG DSC_0337.JPG DSC_0351.JPG DSC_0335.JPG

Jaaaa!! Alltså det är nötens nöt detta hotellet och allt som det innebär. Maten här är otroligt bra och priserna är verkligen rimliga. En jätte buffe med en mkt bra flaska Chardonnay kostade 1490 bath per person alltså ca 350 kronor. Och då snackar vi ett osant utbud av förätter, varmrätter och efterrätter i absolut topklass.

I söndags hade twinpals sin ”brunch dag” och då var det en lika sagolig buffe inne i hotellet. Idag åt vi för första gången på restaurangen inne i hotellet, och dom hade verkligen allt. Importerad kött och fisk i absoluta världsklassen. Lax, Kobe beef, Angus beef, jaa allt man kan tänka sig fanns på menyn. Såklart inte den billigaste menyn men definitivt prisvärt..

DSC_0353.JPG

SMILE!

Som sagt, det år såklart inte det billigaste stället detta, men det är enormt prisvärt verkligen. Lyxen man får här är helt sinnesjuk jämfört med vad man skulle fått för samma pengar i en Europeisk storstad. Så varför inte lägga lite extra då och få uppleva det..

Detta är det bästa stället jag någonsin varit på och jag kommer definitivt åka tillbaka hit så snart jag bara kan..

DSC_0419.JPG

Hotell lobbyn..

Så, där fick ni lite bilder iaf, vilket är bra för att vara mig.. Ska även lägga upp en länk i slutet till hotellet tänkte jag..

Annars så händer det väl inte så mkt. En av mina bästa vänner kom ner i torsdags med sina föräldrar, Ludvig Olsson. Och det blev lite fest i lördags. I dagarna ska vi gå och kolla lite Thaiboxning med. Vi har ju en av världens bästa Thaiboxare som gemensam vän jag och ludde. Henke som bor i Varberg. Tyvärr är han inte här och fajtas nu vad jag vet, men man får väl se någon match bara för att se hur det är iaf..

I övrigt så har det mest varit poolen på 3e våningen och beachen här utanför. Då vi hittat nötstället har vi inte bemödat oss med att resa runt lika mkt. Hotellet är svenskägt tydligen och dom har enligt mig verkligen satsat helrätt. Återigen detta är paradiset verkligen..

Planen för resten av resan är att åka runt lite till lite roliga ställen, bland annat freedom beach som enligt våra vänner Mikael och Ida som var här precis innan oss ska vara sjukt nice..

Annars så är väl tanken att bara fortsätta slappa så mkt som möjligt. Johanna blev tyvärr sjuk igår, så det blev att stanna inne på rummet mkt idag och igår, och en hel säsong av pokerafterdark samt senaste avsnitten av highstakes poker blev det. Säga vad man vill om Phil Hellmuths spel men han är onekligen extremt rolig att titta på. Personligen tycker jag fakiskt att han är rikgit dålig i cashgame, men hans underhållningsvärde är ju obegränsat. Någon som fortsätter imponera enormt på mig är Tom Dwan, alltså killen spelar så fantastiskt bra att jag inte kan sluta imponeras, och detta är gång på gång på gång.. Killen är ett osant geni när det kommer till poker. Samma tycker jag om Phil Ivey som är extremt bra han med. Dessa 2 giganter är världen 2 bästa pokerspelare i mina ögon. Och det by far!

Patrik tycker jag även han är ruggigt vass. Man märker verkligen hur mkt bättre dom är än övriga spelare. Alla andra är totala statister och dom blir så utspelade att det nästan är pinsamt. Det hade man säkerligen själv blivit med, man är mil ifrån dessa gossar speciellt då det kommer till cashgame nl holdem. Jag är sjukt imponerade helt enkelt.

Nu är det dags att runda av och lägga sig och slappa med den film på rummet. Vi har just varit och hämtat Robinson Crusoe på dvd och den känns som en bra film att se här på ön..

Ska försöka uppdater någon mer gång innan det är dags att dra hem. Vi har just kommit till första halvlek här i Thailand. En vecka har passerat och en vecka har vi kvar..

Ciao!

Här kommer 2 länkar till Twinpalms. Den först är till huvudsidan och den andra är en länk till rummet där vi bor..

Twin palms..

Vårat rum..

 

William

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB