Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Phil Ivey kungen av världen..

av William Thorson

 

Hej!

Idag vart det en utflykt till en grannstrand som heter Liem sang. (osäker på stavningen) där vi mötte upp med Ludde. Det var mkt trevligt och vi blev kvar där i stort sätt hela dagen och sedan tog vi några bira på rummet.

Ludde lyckades övertala mig att det var bra att smeta in sig i lite cocosolja, så jag tog lite grann på magen och armarna, men det var nog lite dumt.. Lite brändare än vanligt blev det och har varit matt i stort sett hela dagen nu. Dock var det ingen katastrof för mig utan snarare för ludde som kom ett par dagar senare än mig och nu ser ut som en mogen tomat. Vilken tomte:)

Så idag blev det bara chill på rummet och ett par floppar på 25/50 på stars. Vann några k men va inte riktigt spelsugen och kände mig mest matt och valde klokt nog att stänga ner. Så många gånger i dessa lägen man fortsätter spela trots att man är trött och många av dessa gånger så går det dåligt. Istället kollade jag startlistorna till travet, och sedan blev det även lite mer highstakes poker. Såg 5e avsnittet på säsong 6. Riktigt bra avsnitt.

ivey.jpg

KUNGEN!

Phil Ivey!!! säger jag bara! Vilken kille! Han är så osant jävla bra att jag får gåshud. Och så jävla stencool. Borde vara kriminellt att vara en sån osann kung som han är. 🙂

Har försökt lära mig hur man lägger upp en youtubespelare här på aftonbladet, men tror faktiskt inte att det går i denna bloggvarianten. Iaf så har jag ännu inte listat ut hur man gör. Dom som redan har sett avsnittet kanske anar vilken pott jag tänker på.. Dom som inte har sett så hoppa in på pokertube eller youtube och kolla på 5e avsnittet..

Dom som inte vill höra om potten hoppa över strycket precis under….

………………………………………………………………………………………………………………………..

Phil Laak har just slagit sig ner vid bordet och höjer upp till 3k, Eli synar så gör även Ivey och Negreanu. Det går till Durr som har bb tror jag det är och han börjar steka. Efter ett tag slår han om till 28000, alla foldar fram till Ivey på knappen som synar med A6 i ruter. Jag har en känsla av att Ivey redan här känner att Tom Dwan inte är så stark, precis på samma sätt så slog han om Jason Mercier med skit första handen han spelade, och talade sedan om att han hade A3, så Ivey har nog lite på känn att Durrr även här försöker skicka ett medelande till den nya spelaren (Phil Laak) att det är han som är kaptenen!

Såklart så är det många fler faktorer som gör att Ivey synar detta omslaget med en så vek hans om A6 i ruter. 1. Han har position. 2. Dom är båda väldigt djupstackade. Båda har runt 750 bb med ca 750 k eller mer. 3. Han talar även om för Tom att han inte tänker låta honom vara någon ensam kapten på Highstakespokerbåten..

Tom Dwans hand är 89 i spader..

Så Ivey synar och floppen kommer K Q T med KT i ruter. Så Ivey får en riktigt bra flopp för sin hand, speciellt med tanke på hur djupa dom är. Tom betar ut någonstans runt 40k, här hade jag nog gillat att slå om med Iveys hand. Det är egentligen ingen hand han är riktigt illa ute mot mer än AJ, och visst Tom kan ha AJ, men det är inte typen av hand som Tom gillar att slå om med ur position normalt sett i ett sådant här läge. Såklart finns chansen men den är liten, och även om Tom skulle floppat ett set som KK,QQ elle TT så har Ivey ändå fortfarande 11 outs. (8 ruter då en ger full house+ytterligare 3 knektar som inte är ruter)

Och även om Dwan har floppat ett set eller har AA så är det inte säkert att han vågar slå om igen på floppen då Ivey mkt väl kan ha en hand som J9 eller AJ suited. Men vad vet jag vad som är bäst, det är ändå kungen av pokervärlden jag skriver om. Och han tyckte att det bästa spelet var att syna även om han såg ut att överväga att slå om. Och om Ivey tycker att syn var bästa spelet i det läget så är det nog oxå så 🙂

Turn kommer en blank 3a, Dwan firar av ytterliggare en ”Durrr-Raket” på runt 126k. Även här hade jag kunnat tänka mig att en raise kunde vara ett mkt bra spel, slår man om till 300 och Tom ställer in så får man väl syna och köra den 2 gånger. Det ska till en extremt bra hand för att Tom verkligen ska kunna ställa in om Ivey slår om på turn. Det fullständigt skriker ju monster hand om han hade slagit om där. Men visst jag tror att Ivey även tänker att Tom kan ha en supermonster hand. Så som spelet är så är det ju inte så mkt som Tom verkligen kan bluffa med om han inte är totalt tom precis som han är, såsom bordet ligger. Men det är ju omöjligt att veta säkert vart man står. Så kanske bedömmer Ivey just nu att risken är stor att Tom har en monsterhand. Och vill se vad som händer efter river och hur Tom agerar..

Ivey funderar ett tag och synar. River kommer en blank 6a. Så nu ligger det K-Q-T-3-6 ute och ingen flush är fylld. Dwan tänker ett tag och betar runt 260k. Ivey börjar fundera och fundera och man ser att han verkligen tror att hans hand kan stå.. Efter ett bra tag och när han ställt upp 260 k i en hög så säger han något i stil med: ”I cant beat much, but i can beat that” och pekar mot Toms hand. Han säger även ”This is going to be the sickest call of all time”…

Han funderar en bra stund, samtidigt som jag tänker. ”killen är fan helt unreal” och jag sitter helspänd och bara hoppas att han ska syna. Det finns bara en i världen som kan syna där- KUNG IVEY.

Men efter ytterliggare en stunds betänkte tid så viker han sin hand. Har nog aldrig sett Tom Dwan så nervös. Har varit osanolikt imponerad av Tom Dwan i alla livesända cashgame jag sett för att han inte ger ifrån sig nästan några tells alls. Men denna gången såg man på han att han var riktigt nervös. Sen såklart all heder åt Toms bluff, även Tom Dwan är ju en riktig kung. Är sjukt imponerad av honom oxå, och i min bok så är Ivey solklar etta i världen, men jag tycker även att Dwan är klar 2a.

Så dom 2 giganterna spelade denna mkt intressanta pott. Synd att inte Ivey kunde göra en ”Ivey syn” men det är såklart inte lätt. Även om man ibland känner på sig rikgtigt mkt att någon bluffar så är det ändå inte lätt att syna. Med det bordet så ska det till en extremt blank hand hos Tom Dwan. Men att han verkligen tänkte igenom det så länge och la ett par kommentarer som han inte annars brukar så var han nog väldigt inne på att Dwan var just så blank. Men någånstans så finns det nog även vissa händer som Tom verkligen bluffar med som fortfarande slår Iveys hand. Han skulle ju kunna göra 3 gators bluff med händer som 77 88 99, AT etc. Och på rivef känna att han kan få Ivey att vika tex en KUNG. Dwan är ju inte den som ger upp en bluff.

Som sagt all credit till bägge, men igen så är det nog första gången jag sett Tom såpass nervös. Men det är inte lätt att hålla sig lugn och cool, när världens överlägsna ”king of poker” stirrar ner än.. Det skulle jag aldrig säga..

 

I övrigt så var det en rolig dag på travhållet för mig igår. Jag hade en 3 åring efter Viking Kronos som är den som jag kanske har mest förhoppningar på av alla mina, som kvalade på jägersro igår.

Och som han gjorde det. 16.9 på 2160 meter volt. Ruggigt kul och jag hoppas att han får vara frisk och hel så kan det bli riktit spännande under året. Till er som är intresserade av trav så lägger jag upp en länk på kvalet i slutet. En god vän hjälpte mig att få med ett band på kvalet och sedan lägga upp det på youtube så att jag skulle kunna se det från Thailand.

Lite senare samma dag så hade jag även en starthäst. Tolo Jubb som jag äger ihop med Erik och Tobbe. Den var ruggigt fin och vann på 15.9 2140 volt. Även det mkt imponerande då det inte var något speciellt billigt lopp. Kanske blir nästa start på V75 i Mantorp. Tror det kan bli ett spännande år även för den hästen. På tisdag startar även min andra riktigt fina häst igen. Emm.Tee M tee. SÅ just nu är travlivet väldigt mkt roligare än föregående år som mest varit halvtråkiga minnen och mkt utgifter..

Nu ska jag se första loppen från valla, och sedan blir det sängen.

Ha d sålänge..

Här kommer länken till kvalet.. EMERALD EXPRESS

 

Hittade föresten även länken till highstakes poker handen och den kommer här.. : HIGHSTAKESPOKER

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB