Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Skrivkramp.. Snart semester..

av William Thorson

Hej!

Har inte orkat skriva på ett tag. Varför vet jag inte, men varit mkt spel och lite sömn och inte haft någon direkt lust.

Tråkigt var att Jens snubblade på mållinjen i sin fina sidoturnering i Berlin. Måste vara världens otur en hand han hade med 8 kvar. En höjer upp (Team pokerstars pro Rino Mathis) som är ganska aggro. Jens sitter i SB med AA och slår om bb som är en galen ryss börjar steka.. Just då blir det kaos i turneringslokalen och ingen förstår rikgtigt vad som händer. Vakter börjar rusa ut lokalen där man spelar, och den spontana känslan hos dom flesta av oss är att det är något ”fylleslagsmål”.

Men bara nån sekund senare börjar det dåna och smälla massa, man har ingen riktig koll på vad det är men det känns otäckt. Efter ytterligare några sekunder börjar folk springa mot nödutrången som går genom köket. Jag hänger snabbt på, och inser inne i köket att fan Jens sitter ju i en hand på finalbordet och vänder möter honom precis inne i lokalen och vi rusar ut.. Det visade sig att det var ett rån mot turneringskassan.. Ingen kom till skada som tur var och chocken la sig ganska snabbt. Paniken var mest att man inte visste vad som hände, och tidningarnas rubriker med stora vapen och total panik etc var väldigt överdriven. Men helt klart var pulsen hög innan man visste exakt vad som hände.

Men tycker mest synd om brorsan, hans största turre hittills och finalbord. Dessutom ligger han i toppen, och det är inte var dag man stirrar ner i AA i ett sådant läge. Att behöva lämna den och rusa ut är verkligen surt. Frågade Rhino vad han hade och han sa han hade AT, men var påväg att gå all in då Jens slagit om honom 2 ggr tidigare och han var trött på det. Så extra surt.

Jaja Jens kunde senare inte få något flyt och åkte ut på en 7e plats. Mycket bra gjort tycker jag 274 spelare var det som ställde upp och det är mkt snyggt att komma sålångt. Jens har kapacitet att bli en mkt bra spelare. Särskilt i turneringar. (Ja eller han är redan mkt bra, men kan bli riktigt riktigt bra tror jag) Så jag tror att det kommer komma många fler chanser till stor-ding för honom..

Trodde ju själv jag skulle gå riktigt långt i Berlin och var verkligen sugen på ett till finalbord. Men tyvärr så var jag ganska kall under dag3, okej jag erkänner att jag kanske hade kunnat spela lite bättre, men var ändå inte super missnöjd när jag åkte ut. Va lixom inga jätte fel spel, utan mer standard spel som gjorde att stacken stadigt minskade.. Mycket tråkigt kändes det iaf. Men nya tag..

Highrollern var jag ganska kall i fick aldrig tag i några chips, satt mest och folda efterfloppen, inga lägen ingenting. Tog mig till dag2, med 11 bigblinds, och även om man inte är uträknad på det så kändes det mycket kallt. Jag åkte sedan tidigt ut dag 2. Det komiska var att jag för andra highroller turren i rad åker ut med 89 klöver. Denna gången började jag med att vinna en liten pott, och när en ganska aggro spelare höjde upp och jag stirrade ner i 89 klöver så tänkte jag, ”jag kan väl inte åka ut med denna 2 turrar i rad” så jag gick all in.

Fick en tveksam syn av KJ, men den är ändå okej jag vill ju nästan dubbla upp eller gå och lägga mig igen. Dörrkortet är dock en Kung och nu känns det ruggigt kallt. Med QQ på dom andra 2 floppkorten så var det dessutom stendött.

Får nog sluta spela 89 klöver känns det som.. 🙂 Det blev en bra avslutning på veckan, mkt drinkar med allt folk, vi firade Marc Conways födelsedag. Marc är allas favorit på Ept:erna och han säger aldrig nej till en fest 🙂

Peter ”Nalle” Hedlund var kung vid pianot, även om han hade lite kramp i fingrarna.. Det blev onekligen en hel del drinkar men det var nice och bra stämmning.. Sedan blev det en lugn söndag för oss alla blev lite lir på rummet och diverse roomservice orders..

http://www.stureplan.se/articles/3890/images/article_image_a4d63dba3c7709cf.jpg

”King of piano” 🙂

Nu är det lugnt hemma ett tag, och på Söndag drar jag till Thailand med Johanna. Det kommer nog bli ruggigt skönt, har hört så mkt nice om Thailand men ännu aldrig varit där. Vi ska möta upp med Lodden och hans flickvän Jannicke. Så det ska bli mkt skönt. Efter det så var det tänkt att San Remo och Monte Carlo skulle bli mina 2 nästa turneringar. Men nu har jag även bokat in Irish Open som jag ännu inte varit på. Men jag har hört att den ska vara väldigt bra där, så kommer nog åka ner och spela huvudeventet iaf.. Men San Remo är egentligen det jag ser fram emot mest. Det är så osant nice där, startfältet är bland dom softaste, men även allt annat är bra. Servicen är mkt bra, casinot är väldigt fint. Det ligger precis vid havet.. Ja allt är bara riktigt fint. Såklart är även Monte Carlo en av dom absoluta höjdpunkterna för året, men för mig så är San Remo en personlig favorit och jag rekkomenderar alla som har tid att lust att verkligen försöka kvala in eller för er som kan – köpa in..

Nu är det dags för fredagsmaise!

William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB