Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Thailand, Racha Island.

av William Thorson

HeLLo!!

Just nu sitter jag och äter frukost på Racha Beach utanför Phuket i Thailand. Jag och min flickvän Johanna kom hit i måndags och slöt upp med Johnny Lodden och hans flickvän Jannicke. Vi har bokat en speedboat som kommer och hämtar oss om en halvtimme i skrivande stund, och sedan ska vi åka runt till lite öar runtomkring här.

Det är första gången för mig i Thailand, och det är nog nästan precis som jag föreställt mig det i huvudet, efter alla berättelser man hört etc. Vi har sedan vi kom bott här på Racha Beach som är en Ö ca 1 timme utanför Phuket där det är otroligt fint. Igår hyrde vi 4 st fyrhjulingar och drog till andra sidan Ön där det låg en väldigt fin strand och även fanns bra snorkling. Dock är dom väl medvetna på den här sidan om att det är fint, och det är svenska priser som gäller. Inte så att det känns dyrt, men om man har förstått hur billigt Thailand är i övrigt så har dom väldiga överpriser på det mesta här. Billigaste rummet är 3000kr/natt nästa är 6000/natt osv..

Att hyra en fyrhjuling här kostade 1000 bath för en timme, så då vi var borta 4 timmar så var det 4000 bath per fyrhjuling. Alltså drygt 1000kr. Dom fösöker onekligen squezza ut så mkt dom kan av varenda gäst här, vilket känns lite B faktisk. På andra sidan ön stannade vi nämligen till på ett ställe jag och Johnny och tog en bira, och på det hotellet kostade det 400 bath att hyra samma fyrhjuling för en hel dag. Alltså 100 kr per dag kontra 1000 kr för 4 timmar.

Och ställena ligger ca 7 minuter från varandra med 4 hjuling. Tycker det är mest en princip sak att man inte kan ta vilka priser som helst för vad som helst. Det var samma sak på hotellet i Berlin där Ept:n hölls. Det var ett 5 stjärnigt hotell som var riktigt nice, men att ta 5 Euro för en 20cl Evian vatten alltså 50 kr för ett litet glas vatten. Det är för sjukt. Och det är inte rimligt.

Jag betalar gärna mkt och extra men det ska vara saker som är rimligt att betala för. Det är inte rimligt i mina ögon att betala 10 ggr mer för 4 timmar mot vad det kostar för en hel dag 700 meter bort. Och det är helt orimligt att betala 50 kr för 2dl vatten. Sen kan dom såklart ta sina överpriser på vin etc. Men vatten borde ju rimligtvis ha ett maxpris även om hotellet är 5 stjärnigt.

Hursomhelst inte meningen att gnälla en massa för det är riktigt nice här, och allt är mkt bra, men jag gillar inte när man känner att det ända hotellet är ute efter är att få ur en så mkt pengar som det bara är möjligt för precis allt man gör.

Iaf, vädret är ju löjligt bra, trodde inte när jag lämnade kalla Sverige i söndags morgon att jag 20 timmar senare nästan skulle klaga på att det var för varmt. Här är nämligen löjligt varmt, det är nog närmare 40 grader och både poolen och havet är för uppvärmt. Men kan inte gå i något annat än short på dagen och short och tshirt på kvällen, har man bara en kortarmad pike så är man ett vattenfall av svett..

Men sjukt dumt att klaga för Sverige ville jag verkligen bort från ett tag, det är ju helt sinnesjukt hur det kan vara så kallt väder i mitten på Mars. Hoppas att det väldigt snart blir vår hemma med.

Imorgon ska vi flytta in till Phuket några dagar och sen är tanken att ta några dagar på Pipi island.

Ska även se till att fixa upp några bilder till nästa inlägg.

Thailand är verkligen nöten måste jag säga, lika bra som jag hade hoppats och det känns verkligen perfekt med 2 veckor här nu innan den riktiga pokersäsongen drar igån i April. Irish open, San Remo, Monte Carlo går alla av stapeln i April och det är 3 av årets bästa turneringar. Sedan blir det relativt lugnt i Maj för min del. Sen är det WSOP och en massa andra bra turnerigar under sommaren. Så schemat blir lite större under sommar/höst perioden.

Mitt mål för 2010 är att satsa på turneringarna i första hand och spela lite mindre på nätet. Ska även försöka fortsätta träna regelbundet vilket hittills känts som att det förbättrat mitt pokerspel en liten del. Jag har ju innan sagt att jag tyckt att man kan festa och köra på hårt hela tiden och ändå spela bra poker, men jag får nog erkänna att jag haft helt fel där. I dagens läge då pokern blivit mkt tuffare så har man inte råd att dela ut handicap. Man måste vara fokuserad hela tiden och att träna gör en mkt piggare vilket gör att man kan hålla fokuseringen mycket mycket bättre.

Så jag erkänner att jag haft helt fel i mkt av det jag skrivit tidigare och hoppas att kunna förbättra mitt spel en hel del under 2010. Sen är ju marginalerna väldigt små, man kan spela riktigt bra poker under en längre period i turneringar utan att egentligen få något bra resultat. Turneringar är väldigt små marginaler och spelartruppen är mkt mer utvecklad än tidigare.

Men jag känner helt klart att jag fortfarande hänger med bra i utvecklingen och hoppas kunna göra det under många år framöver. Men de tär tufft, och det krävs helt klart mkt mer av ett pokerproffs nu jämfört med för ett par årsedan. Så det gäller att man anpassar sig.

Sen så kommer jag såklart inte bli någon Patrik Antonius som tränar 2 gånger om dagen och utövar 4 olika sporter samtidigt. Det skulle jag aldrig klara. Jag gillar det sociala i att festa och ha kul. Men jag kommer försöka dra ner på det mycket och sedan försöka hålla igång med träningen i en lagom dos. Det känns som att det är något som verkligen behövs. Många gånger får jag nog erkänna att man åkt ut turneringar för att man varit lite för trött och sliten och gjort felaktiga beslut tack vare det.

Mitt mål under året är även att få upp min hemsida Pokermaise.com och jag hoppas kunna få upp den innan det är alltför nära 2011.

Nu är det dags att packa ihop här.

Lycka till med pokern..

William

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB