Williams pokerblogg

med William Thorson

Arkiv för April 2010

- Sida 1 av 1

Monte Carlo, highroller turneringen igång. Dag 1 slut.

av William Thorson

Hej!

Fyfan va tiltad man var igår efter att ”aöhgaghäghähg-INTER” fick slå ut Barcelona ur Champions legue. Tycker verkligen så sjukt illa om det laget och allt jävla mygel som dom håller på med. Det är inte fotboll dom spelar. Varje gång målvakten har bollen tar det 1 minut, varje gång någon blir nuddad så ligger han kvar på backen och myglar i 1 minut. Det är så sjukt tiltande.

Visst Barcelona spelade inte alls bra. Zlatan som är min absoluta favorit spelare var ju helt under isen, så även i matchen i Milano. Vet inte vad som hänt med han på slutet. Inte alls samma spelare. Syns aldrig, gör massa tabbar som han aldrig gjort förr etc. Tråkigt men ibland får man ju självförtroende svackor isf. Det har man ju själv haft många gånger.

Tycker Gardiola får ta på sig mkt av förlusten, tycker det var uselt coachat. Långa bollar på Bengt hela matchen lång. Vad vill dom? Ett mål gör dom och det är ett ”spel mål” men i hela matchen var det bara höjd bollar, höjd bollar, höjd bollar. Varför?? Varför inte spela ut dom. Dessutom vid varje missad höjdboll så myglar ju Inter till sig en minut eller 2. Förstår inte alls hur Gardiola tänkte igår. Men jaja, Barcelona är inte samma lag som tidigare just nu, kanske börjar dom bli lite slitna. Tråkigt! Hoppas verkligen Bayern vinner finalen. Kan inte stå ut med att ”mygeljävlarna” ska få vinna.

Idag var det 25k Highroller eventet här i Monte Carlo. Hade inte tänkt att spela egentligen, men när jag hörde att det var runt 100 spelare så kunde jag inte låta bli. Så jag köpte in mig ändå. Fick en mkt bra start, vi hade en riktigt konstig spelare på vårat bord. I övrigt var det mest bra eller ganska bra spelare men denna killen hade ingen koll.

Han spelade alla potter, frågade om han fick straddla (övermörka) i en turnering. Om man inte vet om att man inte får det så har man ingen direkt koll. Det visade sig oxå att han var riktigt sjuk. Spelade varje pott, betade alltid typ 3 ggr pott. Jag hade bestämt mig att spela riktigt tight, men när jag såg hur han spelade så var jag ju tvungen att försöka ta lite floppar med marginella händer då om man floppar riktigt bra med lätthet kunde dubbla upp. Och precis så blev fallet. Han höjer på 150/300 upp för typ 6e handen i rad,1000 säger han, alla foldar till mig i BB och jag synar med A4. Floppen är jackpott. 2 3 5 med 2 ruter. Jag checkar och snubben betar 5k in i 2200 potten. Jag väljer att bara syna då chansen att han betar turn är jätte stor och då e han sen comitted att dubbla upp mig. (start stack är 50 000)

Turn kommer en ofsuited knekt. Jag checkar och han säger all in. Jag synar och han visar upp 67 of. 3 outs att ducka, och river är en blank. Tack för den. Spelar sedan up mig till runt 150k när en väldigt skum hand inträffar.

En höjer upp till 2200 en synar, jag synar på cutoff med 44, skjervoj en normann som jag spelat mkt omaha mot på stars synar med och smallblind går nu all in för 11 600. Ursprungsraisaren foldar och jag funderar lite. Det känns som att jag måste syna då det ä så mkt dead money i potten, frågan är om jag bara ska slå om så det blir heads up. Dock känner jag att det känns ganska kallt och chansen att han ska folda knappen är ändå relativt stor efter att jag synat, och även om han synar så är det inte hela världen. Det är en tom sido pott så chansen att han ska bluffa ut mig är väldigt liten. Jag synar, nu går Skjervoj all in med 37000 till. Tilt, helt plötsligt är potten enorm, jag börjar fundera igenon situationen och kommer fram till att jag nog måste syna. Main potten är ju 11700×3 pluss ca 6-7k till. Så main potten är ca 45k. Jag ska lägga in 37000 för att vinna ca 120k. Alltså väldigt bra odds. Situationen är ju oxå denna att han som går all in behöver ju inte ha något jätte hand chansen för händer som AT, AJ AQ är stor.

Och Skjervoj är jag nästan 100% säker på inte har ett par i sin hand så vi får ju dessutom en sido pott på 74k som jag är nästan säker på jag är liten favorit i med mitt par mot 2 höga kort. Så även om jag förlorar main pott så går jag bra plus i potten om min hand får stå mot Skjervoj.

Nu undrar säkert många hur jag kan va säker på Skjervoj inte har ett par. Jo! Hade han haft tex TT eller JJ, så tror jag med hans aggresiva spelstil att han höjt om igen preflopp från knappen. Och har han par som 55 till och med 99 så är han rädd att jag kan ha ett bättre par och hade förmodligen inte gått allin. Det känns som min hand representerar ett par mellan 55-JJ och då vill man inte gå all in med ett par själv utan ofta har man 2 höga kort där. Jag trodde han hade någoting i stil med AJ,AT KQ kanske tom QJ suited för att försöka isoler ut mig. Jag bestämmer mig för att syna. Bägge spelarna lägger till min stora glädje upp AQ off. Sick nice spott!

Floppen kommer helt blank. Typ K 2 6 turn är en 8. Nu ska man bara dodga 4 outs så är man chipleader. Men såklart ska det dyka upp en Q på river och istället för att vara chipleader så sitter jag nu med runt 90k som är lite över avg. Det händer inte så mkt sen, jag väljer att spela mkt tight och vänta på hyggliga lägen och pendlar mellan 60 och 100k hela dagen. Och slutar dagen med 80k. Det är 40 kvar av 102. Och blindarna ska nu gå upp i 1200/2400 med 200 i ante. Så det är ingen panik, men såklart hade man ju gärna haft lite mer marker.

Men jag känner mig riktigt stark så jag har goda förhoppningar på morgondagen. Det har varit en sjukt lång dag. Turneringen började klockan 12 och vi skulle spela 11 levels på 1 timme styck vilket är lite av ett skämt. Men för att få ihop det till en 3 dagars turnering var dom ”tvugna” sa dom. Vi var klara nu strax innan klockan 03.00 och ska börja spela igen klockan 12.00 imorgon. Sjukt, borde inte vara tillåtet att ge endast 9 timmars vila, men nu är det så och man får väl bara gilla läget antar jag.

Så nu ska jag sova några timmar och imorgon hoppas jag kunna fortsätta spela lika lugnt och bra som idag och det ska bli spännande. Många kända namn kvar, och det går att följa på Pokerstarsblog.

Nu måste jag sova, är helt slut.

 

/William

Monte Carlo!

av William Thorson

 

Monte Carlo!

Idag har det varit en lugn dag med lunch först på hotell Fairmonts takterass och sedan promenerade jag och Johanna till Cafe De paris där det blev dagens andra lunch. Vi promenerade sedan runt i Monte Carlo och det blev även lite shopping och 2 par nya solglasögon inköptes.

Ska skriva lite mer från Ept:n senare då det finns några intressanta händer att berätta om, men måste dra iväg, då Champions legue matchen mellan Barcelona och Inter strax ska börja! Jobba Barca!! Tror på 3-0 faktiskt 🙂

Monte carlo är riktigt najs alltså. Men sick dom tar betalt! En liten fanta eller organina som den heter här kostar 7 euro. Alltså 70 kronor. En liten Evian vatten ligger på 50-60 kronor. Normalt! Jaja det är bara att acceptera för så är det i hela Monte! Lite sjukt bara när det kommer till läsk och vatten. Just det borde ha en maxgräns för hur mkt man kan med att ta. 

Victoria Silverstedt har vi sprungit på ett par gånger, hon bor här på hotellet och det är ganska kändistätt här nu. Så är man en kändisdiggare så är Monte Carlo ett bra ställe just nu. Hon ligger vid poolen här på hotellet varje dag så kanske måste man ta sig ner dit imorgon 🙂

Nåväl, nu hinner jag inte skriva mer, men ska försöka få lite tid att skriva mer om vad som hänt och lite intressant info från turneringen. Ibland finns det ju inga kul saker att berätta och personligen är jag ingen fan av bad beats historier, det är helt sjukt hur vissa älskar att bombadera med historia på historia på historia. Alla har vi bad beats. Det är bara att acceptera, bad beats är en stor del av poker. Men det finns ett par intressanta händer att skriva om så lovar att återkomma med det.

Nu ska vi jobba Barcelona till final i Champions L.

 

W

Monte Carlo dag1B

av William Thorson

 

Dag1B avslutades nyss och jag lyckades slarva bort en fin stack och busta i absolut sista handen för dagen.. TILT!

E trött så får ta och skriva mer imorgon. Johnny Lodden är kvar, och så är även Mats Sundin som slutade dagen med 90k och troligen är bästa svensk! Även skidkungen Peter Northtug är kvar. Själv fick man dock limpa till rummet med svansen mellan benen.

Får uppdatera lite mer imorgon.

 

God natt från Monte carlo bay!

 

W

 

Monte Carlo!

av William Thorson

 

Hej!

Har inte varit på något skrivar humör sen jag reste iväg. Blir tiltad när internet är dåligt och San Remo är ett skämt när det kommer till internet. Fattar inte hur det fortfarande kan vara så dåligt efter alla dessa år dom haft på sig att förbättra.. Dock är San Remo en väldigt fin stad så det kanske är bra att det är dåligt internet så att man faktiskt kommer ut lite mer. Ept har blivit väldigt stort för San Remo och det är nu deras absolut bästa vecka för året. Alla butiket restauranger är öppet och det hela dagarna. Och så fort turneringen är över är allt stängt. Det är lite komiskt nästan att se..

Nåväl har inte varit så mkt dator tid ändå, men när man inte kan göra något på datorn, inte ens se ett youtube klipp på 5 min utan att det tar 20 min så orkar jag inte ens se en dator.. Sen är man alltid lite låg när man åker ut tidigt i en av favorit-turneringarna för året.

Brorsan, Jens var ju med riktigt bra i Ept och var chipleader med 29 kvar. Tyvärr så höll det inte hela vägen vilket jag verkligen höll tummarna för, men en mkt snygg 22a plats blev det iaf. Jens är riktigt bra och jag tror att han kommer att få mkt fina resultat framöver. Såklart är man ju väldigt bevsiken när man ändå åker ut med 22 kvar, man kan ju inte komma sämre just då, och såklart så har man tanken om ett finalbord och att slåss om dom riktigt stora summorna i huvudet. Dom riktigt fina priserna är ju u toppen och på finalbordet. Men jag är väldigt stolt, och mycket imponerad av Jens spel. Hoppas att det kan motivera mig att spela så bra som möjligt nu hela Monte Carlo. Det känns som jag gjorde lite onödiga misstag i San Remo.- Vi får se.

http://www.poker.se/static/gallery/large/1266.jpg

Jens!

När Jens åkte ut var vi alla såklart väldigt deppiga, Jens är väldigt omtyckt och det var många som hejjade på honom, så jag tog och fixade biljetter till Inter-Barcelona matchen i Champions Legue som skulle gå några timmar senare i Milano.

Jag ringde upp en kompis som har bra koll på biljetter och fixade åt mig, farsan, Jens och Johnny. Sen Hyrde vi en bil som skulle ta oss dom 30 milen till Milano och tillbaka. Bara en timme senare satt vi i bilen på väg..

Resan dit var dock jobbig, det var mkt vägarbeten så vi visste att det skulle bli mkt tight med tiden, och att vi eventuellt tom om inte trafiken blev bättre skulle missa första halvlek. Men vi hade en bra chufför och vi var framme precis till matchstart iaf. Såklart vill man ju vara med när alla springer in, men att få se matchen kändes bra nog.

Det var en ”okej” match. Barcelona var inte riktigt sig lika och trots ett tidigt mål så förlorade dom mot ett Inter som spelade bra med 3-1.

Matchen var bra, det var bitvis riktigt bra spel från bägge lagen, Inter var dock det starkare och Barcelona tycker jag underpresterade. Men bara att vara på ett fullstatt San Siro var mycket kul. Det är helt klart ett minne för livet då man eventuellt aldrig mer kommer att vara där igen..

Annars så har det mest varit lugnt, stod över 2k eventet i Remo, spelade en 1k (half/half) nolimit holdem/pot limit omaha. Men åkte ut efter några timmar då jag var shortstack. JJ fick inte dra ut KK så inget att säga om det.

Igår lämnade jag San Remo för Monte carlo och hotellet Monte Carlo bay där turneringarna spelas uppe i en anex byggnad. Det går en 5k euro heads up idag. Men vi kunde inte spela jag och Lodden för vi ska på något möte idag, och imorgon ska vi spela någon sit and go. Så vi fick passa. Cappen på 64 såldes såklart snabbt slut.

Jag kommer spela Main Event på dag 1B som är på måndag. Har lagt om min strategi lite grann och ska se om det blir bättre 🙂

…………………………………………………………………………………………………………………………..http://www.aintluck.com/images/poker_pictures/home_images/PokerStars_SCOOP.jpg

 

Fått lite frågor under senare tiden om vart jag började spela poker och på vilken nivå..

Jag började spela pl holdem faktiskt. På blindarna 0.10/0.25 och 0.25/0.50. Spelade där ett tag innan jag tog ett lite steg upp. Spelade Nl upp till 1-2 men kom sedan över till att spela mkt limit holdem. Mestadels heads up som blev mitt favorit spel. Spelade limit (fixed) holdem från 2-4$ och hela vägen upp till och med 300/600$ men min favorit nivå var till en början 10/20 en längre tid och sedan 50/100 och 100/200. Men på slutet innan jag slutade med limit och det fortfarande var riktigt bra games. Så var det mest 100/200-200/400. Spelade även en del No limit på den tiden på 10/20 och 25/50 men det var mest när jag var tiltad, eller när jag hade vunnit mkt och bara gick inte för att gambla lite.. No limit holdem har aldrig varit mitt favorit spel på nätet, även om jag spelat en hel del No limit efter det att jag la ner Limit holdem.

Efter limit holdem så koncentrerade jag mig på pot limit omaha som sedan dess varit mitt absoluta favorit spel när det kommer till cash game. Jag spelad dock även en längre period ganska mkt NL på prima samt b2b. Men PLO är mitt spel helt klart då det kommer till cash game.

Nu har omaha blivit väldigt stort och populärt men det var länge No limit holdem som var det överlägset mest dominerande spelet. Men när för många blir för bra och spelet överanalyserat så söker sig folk till andra spel. Det är inte omöjligt att det kan bli liknande med PLO, men det känns som att PLO kan spelas vinnande på fler sätt än NL. Sen är PLO ett mycket roligare spel och man tröttnar inte lika lätt.

Jag tror att nästa intressanta spel förutom mixed games som är ganska populärt kan bli 2-7 (Duece to seven) i pot limit form. Just nu spelas det nästan bara som limit och 3 byte eller NL och ett byte..

2-7 är ett lågspel där man ska ha så låg (dålig) hand som möjligt. 2 3 4 5 7 är det bästa man kan ha då Ess räknas som högsta kort.

Detta spel i potlimit form med kanske 2 byten tycker jag är ett riktigt bra spel. Vi spelade detta massa från Team Pro när vi spelade in en reklamfilm i Kanada 2008. Och det var riktigt intressant spel.

Fick lite frågor angående vilka turneringar jag ska spela i SCOOP. Och mitt svar just nu blir att jag faktiskt inte har bestämt något. Just nu fokuserar jag på Monte Carlo. Sen får jag se hur mkt ork jag har. Men såklart kommer jag spela en hel del SCOOPS. Men det är lite dåliga datum för mig då jag har en del att ta itu med under dessa datumen.

Men SCOOP är ju nöten, då det finns inköp för alla. Vill man spela lågt finns det en med lågt byin lika så om man vill spela mellan eller högt. Helt klockrent. Så såklart kommer man att vara med så mkt som man orkar. Finalen ska jag försöka att inte missa. Men ska på bröllop och lita annat dagarna innan så exakt vilka jag kommer spela är svårt att säga.

Dock rekomenderar jag alla att läsa igenom schemat och planera lite för det finns väldigt mkt att välja mellan.

Här kommer en länk till SCHEMAT.

45 miljoner dollar är garanterat i årets upplaga av SCOOP. Helt sjukt!

 

William

 

 

San Remo, GO JENS!

av William Thorson

 

Hej!

Har inte blivit av med något inlägg från San Remo ännu, men här kommer ett.

Tyvärr började resan dåligt för mig och jag åkte ut mitt på dag1A. Inga ursäkter finns att tillgå, utan det var bara kallt. Kunde säkert gjort lite bättre av situationen. Inga roliga händer, bad beats eller något annat heller.

Både jag farsan och Jens spelade. Och inte helt otippat så blev det Jens som blev kvar till dag 2 av oss. Vi andra får bli lite bättre helt enkelt 🙂

Och nu går Jens starkt. Han slutade dag 2 med runt 400k i stracken vilket placerade honom högt i chipcpunten för dag3. Och dag3 håller på just nu och det verkar gå fortsatt mkt bra för Jens. Är det någon jag verkligen unnar och vill ska få en stor ding så är det Jens. Han har blivit riktigt bra och har ett mkt fint läge just nu med ca 700 k i stacken efter 2.5 timmes spel på dag3. Jobba jobba!!

Annars händer det inte så mkt, vädret är sämre än man hade hoppats på då väderplanerna för några dagar sedan visade sol 7 dagar framåt, men det byttes mot halvkall temperatur, lite småblåsigt och även en del regn. Tråkigt!

Lite cashgame har det spelats, men inga news där heller. Van första dagen och tappade tillbaka samma andra dagen. Tänkte spelat ett sido event idag, men stod över och väntar på Monte Carlo istället. Farsan för representera familjen i sidoturren och Jens får ånga på i Ept main. Man kanske skulle lägga skorna på hyllan och bli coach för dom istället. 🙂

Skämt och sido, det är såklart mkt kallt att ha åkt ut San Remo Ept:n. Det är en av dom bästa turneringarna som finns, och självklart är man lite besviken när man kunde spelat lite bättre. Men det hjälper inte att gnälla och nu när brorsan går så bra så känns det inte lika tråkigt heller. Även många andra svenskar ligger bra till så det kan bli en fin EPT för oss blågula.

 

AVATAR!!

av William Thorson

AVATAR!!

OMG!

Vilken jävla film alltså.. Nästan så man får skämmas lite när man inte sett den förrens nu. Ni som inte har sett den.. SE DEN!- PÅ BIO!

Vet inte hur länge till den kommer att visas på Bio, här i min hemstad var sista dagen måndag. Men jag såg den i Göteborg igår så den lär ju finnas på bio ett tag till.

Kan faktiskt vara så att den hamnar överst på min lista av alla filmer jag sett. Den var sjukt bra. Dock är det svårt att placera in toppen, för så många olika filmer är bra och berör på så olika sätt. Hangover är helt klart en av dom absolut bästa filmerna jag sett, så även Law abiding citizen. Alla dessa 3 känns som klara på min topp5. Dock är det ett problem när man hittar ytterligare 5-10 filmer som platsar på topp 5. Filmer som Heat, Departed, Blood Diamond, Gudfadern, Casino, Seven, Pulp fiction, The Dark night etc etc. Även Shutter Island tycker jag var riktigt bra men topp 5 platsar den inte på ändå.. Men det är svårt, kanske är det onödigt att jämföra olika filmer och Genre med varandra. Utan bara sätta dom som är löjligt bra i ett ”Maise-fack” kanske..

Men Avatar var något helt magiskt. Trots att jag hört så mkt bra om den och tack vare det hade väldigt höga förväntingar så var jag helt överträffad. Det är ett totalt mästerverk.

James Cameron är en osann kung faktiskt. Först Titanic som blev den filmen som spelat in mest pengar någonsin, ca 1.8 miljarder dollar. Och nu 12 år senare, Avatar som redan gått om det på ett par månader och kommer bli den film som spelat in överlägset mest pengar. Shit va coolt att inte göra något annat på 12 år, och bara vänta på att Avatar ska bli klar och komma ut och skölja över världen..

Titanic kostade om jag hittat rätt ca 300 miljoner dollar att spela in. Alltså en liten nett vinst på 1.5 miljard dollar. Avatar har alltså redan på ett par månader passerat det..

Inte för att pengar lär spela så stor roll för James Cameron men ändå.. Hörde även att Avatar 2 finns i planeringen. Mkt kul. Lär ju behövas lite mer tid för att förklara en helt ny värld.. Om han har något annat projekt igång vet jag inte, är det någon som har koll så skriv gärna en rad..!!

 

Imorgon är det äntligen dags att flyga till Nice, för att styra kosan mot San Remo. Har ju nämnt det lite till och från under en längre tid, främst därför att det verkligen är ett av mina favoritstop/events. Fast även för att det tillsamans med Monte Carlo blir den perfekta avslutningen på en Ept säsong. Det ska bli riktigt kul att få spela, och jag känner mig riktigt laddad.

 

final_lineup_sr.jpg

                        Finalbordet i San Remo 2008!

 

När jag försökte hitta en bra bild från San Remo så läste jag en rolig kommentar som fick lite minnen väckta. Klipper in under..

Seat 2: William Thorson, 25, Varberg, Sweden – former EPT finalist – 418,000 chips
William, who turned 25 last Saturday, is one of the most popular players on the EPT tour – everyone’s ”favorite fisken”. With his fearless attitude and sharp tongue, he can terrify everyone at the table while still wearing a huge grin on his face.
Willie Tann once said, as a joke, that when he got old he wanted to be just like William.

william_thorson_srfinal.jpg

William Thorson

Final table bubble at this year’s PokerStars Caribbean Adventure and two more major final tables without a win including 3rd place in last season’s EPT Dublin. He also came 13th in the 2006 WSOP for $907,000. With all this in mind, William is determined to win San Remo. Online, William focuses on Omaha cash games but prefers tournaments when he plays live. Outside of poker, William is keen on horse-trotting and he and his father own several trotting horses back in Sweden.

………………………………………………………………………………………………………………………..

Detta var alltså utklippt från pokerstarsblog.com innan finalbordet i San Remo 2008. Willie Tann är en helt fanastisk person. Dock är han alldeles för beroende av spel, och att hålla fast i pengar är inte hans grej. Men som person är han helt underbar. Han har ju samma initialer som mig oxå W.T och en massa skjortor med just dessa initialer så han vill alltid att jag ska ha sådanna med..

Vi blev goda vänner i Dublin 2006 när vi spelade mkt mot varandra i EPT:n där. Vi var bägge på finalbordet om jag inte minns fel, men det var tillslut bara 8 eller 9 som kom på det ”officiella” finalbordet, Willie Tan bubblade minns jag. Tror faktiskt det var Roland de Wolfe som slog ut honom.. Men är itne helt 100%, har dock ett minne av att Roland hade AK mot Willies AJ.

Iaf killen är en legendar inom pokern, han har varit med sen ”urminnes-tider” och är en otroligt skön kille. Han har många fina pokerresultat och är en mkt god pokersspelare. Väldigt tight. Men har alldeles för stor kärlek till alla casino spel, framförallt tärning. Och såklart även alla sorters annan betting som hästar, fotboll etc.. Detta är han såklart långtifrån ensam om, men det gör ju att plånboken är ”GUL” istället för välfylld.. Men vilken lirare denna Willie Tann är. Han är en av dom skönaste personerna jag mött på inom pokern.. Otroligt kul och snäll kille! En LEGENDAR helt enkelt!

EPT finalbord Dublin 2006.

Hittade här en bild från spelet kring bubblan och här ser man att det stämmer, på denna billden finns Willie Tann med. (3 steg till höger från mig själv)

Här kommer ett par på Willie Tann himself! Han är värd att lyfta fram. Lirare som honom behövs i pokervärlden! Hur tråkig kan en värld full av internet tomtar bli.. MKT TRÅKIG!

http://photos.pokerplayer.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_4/total_gambler_2322_12.jpg

 

http://gallery.pokerpages.com/gallery2/d/35458-2/IMG_3653.JPG

Denna bild är typisk för Wille, detta är hans humör, alltid glad. Hur det än står till!

Det var allt för nu! Ikväll blir det grillning hos Johanna föräldrar Tolle och Jeanette. Dock får dom stå ut med en dator på middagsbordet, för min polle M T M T. Startar idag på V65 på jägersro. Och den måste vi jobba!

 

Ha d gött sålänge. Kommer mer inlägg senare när man är på plats i San Remo!

 

William

 

HOLA!

av William Thorson

HEJ!

Igår blev det första gången på ett bra tag med en pokerflopp. Vaknade tidigt gjorde lite frukost la mig i soffan en timme och sedan blev det en timme poker. Det va ingen direkt hit, slutade på even efter att varit upp sådär 9k på toppen. Orkade inte mer så klev av och började kolla på en gammal film som jag var osäker på om jag hade sett eller inte. – ”De utvaldamed bla Gene Hackman och Dustin Hoffman. Handlar om ett mål mot en vapenförsäljare i USA som dom försöker ge ansvaret för mord. En utvald jury ska besluta vad som är rätt eller inte.

Har sett den innan men minns inte exakt hur den slutar. Såg ca halva innan jag däckade i soffan någon timme och ska se klart resten idag. Riktigt bra film iaf.

Finns så sjukt mkt bra lite äldre filmer, och med tanke på all skit som kommer ut nu förtiden så kanske man ska börja gå igenom dom äldre filmerna igen. Nöt filmer som Casino, Maffiabröder, Gudfadern, Good Will hunting, Green Mile, Forest Gump etc etc etc. Varför kommer det inga sådanna klassiker längre?

Okej såg en av dom bästa jag sett på länge i Law Abiding Citizen och har även hört att Shutter Island ska vara riktigt vass. Men i övrigt så är det mest ”halv bra” eller dåliga filmer som dykt upp på senare tid, såklart med vissa undantag. Iaf är det sjukt många filmer som inte JAG gillar..

Var hemma hos en god vän till familjen igår- Rajko. Och som vanligt så rullade man där ifrån 🙂

Sjukt goda grejer bjöds det på och kanske blev det personbästa i ost och korvätning. Osant gott med iskalla öl.. Mums!

Min fina Viking Kronos häst debuterade i måndags på halmstad till 1.30 i odds, sjukt! Då hade jag inte spelat en krona heller. Men det var halvkallt, den fick dödens och visserligen sprang den en 15 tid sista rundan men när den galloperade över målinjen som 2a så var det faktiskt utan segerchans. Visst han var inte dålig, man kan inte begära dom ska springa hur fort som helst men den såg faktiskt inte fin ut. Kort i steget och tråkig. Hoppas inte den tog loppet fel och att den är lite finare till nästa gång. Vi får se..

På lördag har jag en häst till start på V75 och det är inte så ofta. Tror jag haft en eller 2 innan men det har varit riktigt kalla. Nu har man en som dessutom är första tippad i travronden. Tolo Jubb i avd 4. Dock så är det ingen jättehet segerchans tror jag inte. Tanken är att det ska bli ett snällt lopp. Men visst är den lika bra som tidigare så är det inte omöjligt att han kan vinna. Med rätt tempo i täten och rätt lopp så kan han gå riktigt starkt sista biten. Men tanken är iaf ett lugnt upplägg. Kul att vara med på V75 med en hygglig häst iaf..

Tänkte ett tag åkt till Mantorp, men på lördag blir det en helkväll med kompisarna istället, det är El Classico returen och den finns det inte att man missar en sekund av. Jag hade fått för mig innan att den gick samtidigt som San Remo den 14e men det är på lördag den går av stapeln och inget annat. Hoppas att Zlatan kan spela, det är väl osäkert, har inte läst något senaste dagarna?!

Barca är ju stekheta med, tror dom vinner Champions Legue.

 

CroppedImage180320-william-thorson-23618.jpgpeter_eastgate.jpg

 

Har ett stort inbördes bett med Peter Eastgate där vi bettat vem som kommer högst rankad i Guldbollen-Ballon dOr. I slutet av detta året. Jag har betat att Zlatan ska komma högre i rankingen än Christiano Ronaldo. Vad tror ni?

Det såg ju inte bra ut ett tag, men med 2 mål senast i Champions Legue och ett Real Madrid som är ute ur CL så ser det iaf bättre ut för min sida.. Såklart så är mkt av bettet med hjärtat, men jag vet att när Zlatan är på topp så har han inga övermän, förutom kanske Messi då. Men detta bettet är Zlatan vs Ronaldo. Hur går det?

Att Messi vinner bollen står väl i 1.00. Kanske kan man få 1.01 nånstans 🙂

William

Hemma, lite v75 etc..

av William Thorson

 

GLAD PÅSK!

Då var man på svensk mark igen ett tag. Har varit en fin vecka med mkt sport. I tisdags blev det direkt en tur ner till Malmö och Jägersro för att se en av mina hästar tävla, (M T M T) heter den i min förkortade stil. Sen var det CL med Bayern mot Man United. Jag och Lodden körde lite bets mot varandra, och jag tog ett ganska hårt bet på United som tog ledningen redan i andra minuten och ledde länge, såklart ska dom tappa det på slutet- TILT! Blev såklart en bra bet på mitt favorit lag Barcelona på onsdagen med. Tänkte att jag skulle ta igen förlusterna och lite till mot Johnny då Barca stod i 2.40. Hade sjukt bra feeling för matchen. Och när vi snackade om hur det skulle gå var jag säker på att Zlatan skulle göra 2 mål och matchen skulle sluta 3-1 till Barcelona.

Extra roligt med just Arsenal-Barcelona är att ett par av mina vänner här hemma är sjuka Arsenal fans. Det kunde inte bli bättre heller, Barcelona fullständigt slaktar Arsenal och bollinnehavet efter första halvlek är löjligt 29-71% till Barcelona. Total slakt men det stod ändå 0-0 i Paus. Det dröjde sedan inte länge innan Zlatan dundrade in 2 riktigt snygga mål.

Men sedan fummlar Barcelona i slutet och helt ofattbart byter Guardiola ut Zlatan och kort senare även Messi! – Va fan vill han? 

Vart jätte tiltad och självklart ska det vända till 2-2. Det är då man börjar inse att det är dags att inte betta så mkt på massa skit, och framförallt inte CL. Osant svårt att få in ett bet på CL, tror man ska beta X varje gång man tänker beta något så kommer det gå mkt bättre..

Blev även lite fest i torsdags, lite lugnare igår och idag på påskafton blir det lite fest igen. Ska ut till Alex, syrrans kille som fyller år, och sedan eventuellt även en tur ner på stan.

Thailand var ju som jag skrivit innan helt fantastiskt. Jag hade såklart inte trott att det inte skulle vara bra, man hade ju hört väldigt mkt gott om Thailand innan jag reste dit. Men jag tycker det var ännu bättre än jag hade förestält mig. Det var vissa bitar som verkligen var mkt bättre än jag hade trott. tex så var maten mkt, mkt bättre. Jag hade inte trott att man skulle få tag i tex kött i världsklass, men det gjorde det. Vi hade tex ett ställe på vårat hotell som heter ”Oriental Spoon Grill” som hade ruggigt bra mat och importerat kött i absolut högsta klass.

IMG_0051.jpg

Mobilfoto av en del av menyn.

Sen fanns det även otoligt bra hotell, jag hade nog trott att det skulle vara lite mer skitet. Men det var mkt renligt och inte alls lika mkt småkryp och annat skit som jag hade trott man skulle störa sig mkt på. Självklart finns även det, men jag hade inte trott att valmöjligheterna skulle varit så stora.

Det kändes oxå klart bra att bo på ett lite mindre ställe, vi var ju förbi Patong en kväll och det var ingen jättehöjdare ska jag inte påstå. Vi var och kollade på Thaiboxning vilket var riktigt kul. Såklart var jag tvungen att börja betta med alla och det var precis den ”bettingen” man ser på film. Snubbar som springer runt på arenan och tar bets och sedan kommer dom tillbaka efter matchen är klar och betalar ut. Och dom kommer alltid tillbaka, rätt komiskt att dom kan ha så bara koll ändå.

Såklart landade det till slut runt 10 bettare bakom mig och Ludde, vi körde inga stora bets såsätt, vi betade mellan 200 bath och 1000 bath. Alltså ca 50kr-250kr. Nångång då vi betade mot alla så kanske vi hade 2000 bath ute. Men det var sällan.

Det var hysteriskt kul iaf, och vi hittade en ruggigt skön snubbe att beta med. Tyvärr så blev det något fel på bilden med honom, men vi hade även en bodyguard som såg till att inga ”maffiasnubbar” skulle komma och beta med oss.

IMG_0049.JPG

Bodyguard

Det var verkligen helt sjukt kul, många roliga matcher. Bra stämning, ganska soft även om vissa matcher kunde bli hårda. Det kändes som att vissa matcher så slängde dom mest in någon ung kille som fick ta lite extra stryk, för vissa matcher va lite väl ojämna. Men det var även en bra titelmatch i slutet som vanns av en Amerikan. Tyvärr blev det inte så mkt bilder då jag använde videokameran mer. Men ska se om man kan lägga upp något mer sen.

IMG_0041.JPG

Arenan- Patong Beach stadium har jag för mig den hette. (Boxaren på bilden är Svensk och kommer från Stockholm, han vann sin match med lätthet)

Vakten skussade sedan mig och Ludde på sin moped in till stan där vi körde lite biljard och tog några drinkar. Dock som jag började skriva innan så är inte Patong mitt favoritställe. Det är så sjukt mkt folk, och mkt konstigt folk och sjuka mängder försäljare och tjejer, ladyboys etc etc. Nej det var lite väl mkt stress där måste jag säga.

Jag trivdes osant bra där vi bodde i Surin Beach ca 25 minuter taxi från Patgong. Även min kompis Ludde hade hittat ett nöthotell för slutet av hans vistelse. Cape Sienna som även det är svenskägt. Jag var där en kväll för några drinkar i Skybaren och det var ruggigt bra det hotellet med.

Jag och Johanna han även med ett par till utflykter, vi tog en sån bananbåt eller vad det heter till en ö/strand utanför Patong som heter Freedom Beach som vi hade hört mkt bra om. Dock var det just denna dagen ganska molnigt och mulet så vi var inte direkt nöjda. Senare samma kväll gick vi på Fantasea som är en show om Phuket med en massa djur och annat. Där fick vi klappa Elefanter och Tigerungar. Speciellt kul var faktiskt just tigerungarna. Dom var sjukt gulliga. Fick även ta lite bilder med en söt apa någondag tidigare. Jag älskar verkligen djur. Iaf sålänge dom är hyggligt stora, småkryp och små äckliga djur hatar jag däremot. Fyfan för myror kackerlackor etc..

Så somsagt, Thailand är verkligen nya favoriten på semesterresmål..

Nu är det lite lugnt hemma ett tag innan San Remo och Monte carlo drar igång dit jag drar 14 april. Snart är det även dags för SCOOP som jag skrivit en del om i min krönika. Det drar igång 2 maj, men det har redan börjat kval till eventsen. SCOOP är Spring Championship Of Online Poker, och börjar 2 maj med finalen den 16 maj. Scoop är ett mkt bra alternativ och smart upplagt. Varje dag går ett eller flera events i olika buyins. Låg medium och high. Så tex så kan det gå 50$ – 500$ och 5000$ eller 5$-50$-500$. Finalen tex som har 1M$ – 3M$ och 5M$ garanteed pricepool har inköp på 100$-1000$ och 10 000$. Så det kommer att finnas nivåer för alla, och väldigt fina prispotter.

Vill man även spela dom lite högre men känner att det är i dyraste laget så kolla in satelit menyn på pokerstars. Där kan man hitta bra sätt att kvala in billigt.

Vilka jag själv ska spela har jag inte bestämt ännu. Det är mkt resor och annat som är planerat nu framöver så jag får spela om jag hinner med. Tex ska jag på bröllop den 15maj, så det blir tight, med många turneringar där, samma sak i början då jag är kvar i Monte Carlo till 2-3 maj nånting.

Men ska verkligen se till att kunna spela main event som är riktigt nice. Men även några andra fina turrar under väge, lite PLO bla. Men uppdaterar mer om det senare. Vill ni titta på schemat så logga in på Pokerstars. Klicka EVENTS i menyn sen SCOOP och för att se alla turneringar klicka även i MAIN EVENTS. Vill ni hellre se sateliter så är det bara att klicka i ”ALL” eller någon av satelit knapparna. Svårare än så är det inte..

Nu blir det lite pill med V75 här innan det sen är dags för lite fest.

Om någon hinner läsa innan det är dags för V7 och vill ha lite inspiration av mina ideer så är jag inne på att försa avdelningen vinns av 1 eller 7 (little rainbow eller ryan trot) i andra tror jag mest på 12 Ann Joy. 3e tror jag mest på Nu Pagadi som är en löjligt bra häst. Tror inte stig tar ut den om den itne är riktigt i ordning även om jag läste att han sa att formen bara när närmare 6 på en skala till 10. Så det blir nog en spik för mig även om den är väldigt stor favorit. Avd 4 Erik och springspår det vet man ju = spets nästan alltid. Och visst blir den svårslagen nr 6 Necklace. Men jag måste nog jobba gardering.. Min ide är nummer 5 Prince Tagg. Avd 5 KALLBLODS-LOL. Tiltar alltid på dessa lopp. Får väl bli alla så man inte åker ut.

Avd6 är öppet, varnar för sämsta spåren. 10-11-12. Sjukt att man ska tro mest på dom över 1640 men det gör jag faktiskt.

Avd7 tror jag mest på nummer 6 paris Turl SL, men även 7 kan vara värd en varning och 10 kanske man måste ha med trots allt lixom 11. Men vill man chansa lite så kan 6 vara en kul spik.

Idag är det dessutom premiär för V7 i V75 spelet. Man kan alltså om man vill välja att stå över 5 och 6 rätts potten och istället få 2.5 ggr pengarna om man prickar sju rätt. Alltså ger V75 10 000 kr och du har prickat för V7 och hade alla rätt så får du 10 000×2.5 = 25000. Detta tycker jag är ett mkt bra alternativ och jag spelar tex alltid så på V64 där man kunnat göra det länge. För mig så kvittar småpengarna som 5 och 6 rätt oftast ger och det är mer intressant att få riktigt bra den gången man prickar alla rätt. Dock så kan man ju när det ser riktigt svårt ut låta bli om man tror det kan bli stora pengar på 6 och 5. Men ser det favoritbetonat ut så är det kriminellt att inte klicka i, speciellt som 5 rätt ofta ger jackpott och pengarna (dina pengar) skickas över till nästa vecka..

Lycka till och trevlig helg gott folk.

William

 

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB