Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Hemma, lite v75 etc..

av William Thorson

 

GLAD PÅSK!

Då var man på svensk mark igen ett tag. Har varit en fin vecka med mkt sport. I tisdags blev det direkt en tur ner till Malmö och Jägersro för att se en av mina hästar tävla, (M T M T) heter den i min förkortade stil. Sen var det CL med Bayern mot Man United. Jag och Lodden körde lite bets mot varandra, och jag tog ett ganska hårt bet på United som tog ledningen redan i andra minuten och ledde länge, såklart ska dom tappa det på slutet- TILT! Blev såklart en bra bet på mitt favorit lag Barcelona på onsdagen med. Tänkte att jag skulle ta igen förlusterna och lite till mot Johnny då Barca stod i 2.40. Hade sjukt bra feeling för matchen. Och när vi snackade om hur det skulle gå var jag säker på att Zlatan skulle göra 2 mål och matchen skulle sluta 3-1 till Barcelona.

Extra roligt med just Arsenal-Barcelona är att ett par av mina vänner här hemma är sjuka Arsenal fans. Det kunde inte bli bättre heller, Barcelona fullständigt slaktar Arsenal och bollinnehavet efter första halvlek är löjligt 29-71% till Barcelona. Total slakt men det stod ändå 0-0 i Paus. Det dröjde sedan inte länge innan Zlatan dundrade in 2 riktigt snygga mål.

Men sedan fummlar Barcelona i slutet och helt ofattbart byter Guardiola ut Zlatan och kort senare även Messi! – Va fan vill han? 

Vart jätte tiltad och självklart ska det vända till 2-2. Det är då man börjar inse att det är dags att inte betta så mkt på massa skit, och framförallt inte CL. Osant svårt att få in ett bet på CL, tror man ska beta X varje gång man tänker beta något så kommer det gå mkt bättre..

Blev även lite fest i torsdags, lite lugnare igår och idag på påskafton blir det lite fest igen. Ska ut till Alex, syrrans kille som fyller år, och sedan eventuellt även en tur ner på stan.

Thailand var ju som jag skrivit innan helt fantastiskt. Jag hade såklart inte trott att det inte skulle vara bra, man hade ju hört väldigt mkt gott om Thailand innan jag reste dit. Men jag tycker det var ännu bättre än jag hade förestält mig. Det var vissa bitar som verkligen var mkt bättre än jag hade trott. tex så var maten mkt, mkt bättre. Jag hade inte trott att man skulle få tag i tex kött i världsklass, men det gjorde det. Vi hade tex ett ställe på vårat hotell som heter ”Oriental Spoon Grill” som hade ruggigt bra mat och importerat kött i absolut högsta klass.

IMG_0051.jpg

Mobilfoto av en del av menyn.

Sen fanns det även otoligt bra hotell, jag hade nog trott att det skulle vara lite mer skitet. Men det var mkt renligt och inte alls lika mkt småkryp och annat skit som jag hade trott man skulle störa sig mkt på. Självklart finns även det, men jag hade inte trott att valmöjligheterna skulle varit så stora.

Det kändes oxå klart bra att bo på ett lite mindre ställe, vi var ju förbi Patong en kväll och det var ingen jättehöjdare ska jag inte påstå. Vi var och kollade på Thaiboxning vilket var riktigt kul. Såklart var jag tvungen att börja betta med alla och det var precis den ”bettingen” man ser på film. Snubbar som springer runt på arenan och tar bets och sedan kommer dom tillbaka efter matchen är klar och betalar ut. Och dom kommer alltid tillbaka, rätt komiskt att dom kan ha så bara koll ändå.

Såklart landade det till slut runt 10 bettare bakom mig och Ludde, vi körde inga stora bets såsätt, vi betade mellan 200 bath och 1000 bath. Alltså ca 50kr-250kr. Nångång då vi betade mot alla så kanske vi hade 2000 bath ute. Men det var sällan.

Det var hysteriskt kul iaf, och vi hittade en ruggigt skön snubbe att beta med. Tyvärr så blev det något fel på bilden med honom, men vi hade även en bodyguard som såg till att inga ”maffiasnubbar” skulle komma och beta med oss.

IMG_0049.JPG

Bodyguard

Det var verkligen helt sjukt kul, många roliga matcher. Bra stämning, ganska soft även om vissa matcher kunde bli hårda. Det kändes som att vissa matcher så slängde dom mest in någon ung kille som fick ta lite extra stryk, för vissa matcher va lite väl ojämna. Men det var även en bra titelmatch i slutet som vanns av en Amerikan. Tyvärr blev det inte så mkt bilder då jag använde videokameran mer. Men ska se om man kan lägga upp något mer sen.

IMG_0041.JPG

Arenan- Patong Beach stadium har jag för mig den hette. (Boxaren på bilden är Svensk och kommer från Stockholm, han vann sin match med lätthet)

Vakten skussade sedan mig och Ludde på sin moped in till stan där vi körde lite biljard och tog några drinkar. Dock som jag började skriva innan så är inte Patong mitt favoritställe. Det är så sjukt mkt folk, och mkt konstigt folk och sjuka mängder försäljare och tjejer, ladyboys etc etc. Nej det var lite väl mkt stress där måste jag säga.

Jag trivdes osant bra där vi bodde i Surin Beach ca 25 minuter taxi från Patgong. Även min kompis Ludde hade hittat ett nöthotell för slutet av hans vistelse. Cape Sienna som även det är svenskägt. Jag var där en kväll för några drinkar i Skybaren och det var ruggigt bra det hotellet med.

Jag och Johanna han även med ett par till utflykter, vi tog en sån bananbåt eller vad det heter till en ö/strand utanför Patong som heter Freedom Beach som vi hade hört mkt bra om. Dock var det just denna dagen ganska molnigt och mulet så vi var inte direkt nöjda. Senare samma kväll gick vi på Fantasea som är en show om Phuket med en massa djur och annat. Där fick vi klappa Elefanter och Tigerungar. Speciellt kul var faktiskt just tigerungarna. Dom var sjukt gulliga. Fick även ta lite bilder med en söt apa någondag tidigare. Jag älskar verkligen djur. Iaf sålänge dom är hyggligt stora, småkryp och små äckliga djur hatar jag däremot. Fyfan för myror kackerlackor etc..

Så somsagt, Thailand är verkligen nya favoriten på semesterresmål..

Nu är det lite lugnt hemma ett tag innan San Remo och Monte carlo drar igång dit jag drar 14 april. Snart är det även dags för SCOOP som jag skrivit en del om i min krönika. Det drar igång 2 maj, men det har redan börjat kval till eventsen. SCOOP är Spring Championship Of Online Poker, och börjar 2 maj med finalen den 16 maj. Scoop är ett mkt bra alternativ och smart upplagt. Varje dag går ett eller flera events i olika buyins. Låg medium och high. Så tex så kan det gå 50$ – 500$ och 5000$ eller 5$-50$-500$. Finalen tex som har 1M$ – 3M$ och 5M$ garanteed pricepool har inköp på 100$-1000$ och 10 000$. Så det kommer att finnas nivåer för alla, och väldigt fina prispotter.

Vill man även spela dom lite högre men känner att det är i dyraste laget så kolla in satelit menyn på pokerstars. Där kan man hitta bra sätt att kvala in billigt.

Vilka jag själv ska spela har jag inte bestämt ännu. Det är mkt resor och annat som är planerat nu framöver så jag får spela om jag hinner med. Tex ska jag på bröllop den 15maj, så det blir tight, med många turneringar där, samma sak i början då jag är kvar i Monte Carlo till 2-3 maj nånting.

Men ska verkligen se till att kunna spela main event som är riktigt nice. Men även några andra fina turrar under väge, lite PLO bla. Men uppdaterar mer om det senare. Vill ni titta på schemat så logga in på Pokerstars. Klicka EVENTS i menyn sen SCOOP och för att se alla turneringar klicka även i MAIN EVENTS. Vill ni hellre se sateliter så är det bara att klicka i ”ALL” eller någon av satelit knapparna. Svårare än så är det inte..

Nu blir det lite pill med V75 här innan det sen är dags för lite fest.

Om någon hinner läsa innan det är dags för V7 och vill ha lite inspiration av mina ideer så är jag inne på att försa avdelningen vinns av 1 eller 7 (little rainbow eller ryan trot) i andra tror jag mest på 12 Ann Joy. 3e tror jag mest på Nu Pagadi som är en löjligt bra häst. Tror inte stig tar ut den om den itne är riktigt i ordning även om jag läste att han sa att formen bara när närmare 6 på en skala till 10. Så det blir nog en spik för mig även om den är väldigt stor favorit. Avd 4 Erik och springspår det vet man ju = spets nästan alltid. Och visst blir den svårslagen nr 6 Necklace. Men jag måste nog jobba gardering.. Min ide är nummer 5 Prince Tagg. Avd 5 KALLBLODS-LOL. Tiltar alltid på dessa lopp. Får väl bli alla så man inte åker ut.

Avd6 är öppet, varnar för sämsta spåren. 10-11-12. Sjukt att man ska tro mest på dom över 1640 men det gör jag faktiskt.

Avd7 tror jag mest på nummer 6 paris Turl SL, men även 7 kan vara värd en varning och 10 kanske man måste ha med trots allt lixom 11. Men vill man chansa lite så kan 6 vara en kul spik.

Idag är det dessutom premiär för V7 i V75 spelet. Man kan alltså om man vill välja att stå över 5 och 6 rätts potten och istället få 2.5 ggr pengarna om man prickar sju rätt. Alltså ger V75 10 000 kr och du har prickat för V7 och hade alla rätt så får du 10 000×2.5 = 25000. Detta tycker jag är ett mkt bra alternativ och jag spelar tex alltid så på V64 där man kunnat göra det länge. För mig så kvittar småpengarna som 5 och 6 rätt oftast ger och det är mer intressant att få riktigt bra den gången man prickar alla rätt. Dock så kan man ju när det ser riktigt svårt ut låta bli om man tror det kan bli stora pengar på 6 och 5. Men ser det favoritbetonat ut så är det kriminellt att inte klicka i, speciellt som 5 rätt ofta ger jackpott och pengarna (dina pengar) skickas över till nästa vecka..

Lycka till och trevlig helg gott folk.

William

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB