Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Monte Carlo!

av William Thorson

 

Hej!

Har inte varit på något skrivar humör sen jag reste iväg. Blir tiltad när internet är dåligt och San Remo är ett skämt när det kommer till internet. Fattar inte hur det fortfarande kan vara så dåligt efter alla dessa år dom haft på sig att förbättra.. Dock är San Remo en väldigt fin stad så det kanske är bra att det är dåligt internet så att man faktiskt kommer ut lite mer. Ept har blivit väldigt stort för San Remo och det är nu deras absolut bästa vecka för året. Alla butiket restauranger är öppet och det hela dagarna. Och så fort turneringen är över är allt stängt. Det är lite komiskt nästan att se..

Nåväl har inte varit så mkt dator tid ändå, men när man inte kan göra något på datorn, inte ens se ett youtube klipp på 5 min utan att det tar 20 min så orkar jag inte ens se en dator.. Sen är man alltid lite låg när man åker ut tidigt i en av favorit-turneringarna för året.

Brorsan, Jens var ju med riktigt bra i Ept och var chipleader med 29 kvar. Tyvärr så höll det inte hela vägen vilket jag verkligen höll tummarna för, men en mkt snygg 22a plats blev det iaf. Jens är riktigt bra och jag tror att han kommer att få mkt fina resultat framöver. Såklart är man ju väldigt bevsiken när man ändå åker ut med 22 kvar, man kan ju inte komma sämre just då, och såklart så har man tanken om ett finalbord och att slåss om dom riktigt stora summorna i huvudet. Dom riktigt fina priserna är ju u toppen och på finalbordet. Men jag är väldigt stolt, och mycket imponerad av Jens spel. Hoppas att det kan motivera mig att spela så bra som möjligt nu hela Monte Carlo. Det känns som jag gjorde lite onödiga misstag i San Remo.- Vi får se.

http://www.poker.se/static/gallery/large/1266.jpg

Jens!

När Jens åkte ut var vi alla såklart väldigt deppiga, Jens är väldigt omtyckt och det var många som hejjade på honom, så jag tog och fixade biljetter till Inter-Barcelona matchen i Champions Legue som skulle gå några timmar senare i Milano.

Jag ringde upp en kompis som har bra koll på biljetter och fixade åt mig, farsan, Jens och Johnny. Sen Hyrde vi en bil som skulle ta oss dom 30 milen till Milano och tillbaka. Bara en timme senare satt vi i bilen på väg..

Resan dit var dock jobbig, det var mkt vägarbeten så vi visste att det skulle bli mkt tight med tiden, och att vi eventuellt tom om inte trafiken blev bättre skulle missa första halvlek. Men vi hade en bra chufför och vi var framme precis till matchstart iaf. Såklart vill man ju vara med när alla springer in, men att få se matchen kändes bra nog.

Det var en ”okej” match. Barcelona var inte riktigt sig lika och trots ett tidigt mål så förlorade dom mot ett Inter som spelade bra med 3-1.

Matchen var bra, det var bitvis riktigt bra spel från bägge lagen, Inter var dock det starkare och Barcelona tycker jag underpresterade. Men bara att vara på ett fullstatt San Siro var mycket kul. Det är helt klart ett minne för livet då man eventuellt aldrig mer kommer att vara där igen..

Annars så har det mest varit lugnt, stod över 2k eventet i Remo, spelade en 1k (half/half) nolimit holdem/pot limit omaha. Men åkte ut efter några timmar då jag var shortstack. JJ fick inte dra ut KK så inget att säga om det.

Igår lämnade jag San Remo för Monte carlo och hotellet Monte Carlo bay där turneringarna spelas uppe i en anex byggnad. Det går en 5k euro heads up idag. Men vi kunde inte spela jag och Lodden för vi ska på något möte idag, och imorgon ska vi spela någon sit and go. Så vi fick passa. Cappen på 64 såldes såklart snabbt slut.

Jag kommer spela Main Event på dag 1B som är på måndag. Har lagt om min strategi lite grann och ska se om det blir bättre 🙂

…………………………………………………………………………………………………………………………..http://www.aintluck.com/images/poker_pictures/home_images/PokerStars_SCOOP.jpg

 

Fått lite frågor under senare tiden om vart jag började spela poker och på vilken nivå..

Jag började spela pl holdem faktiskt. På blindarna 0.10/0.25 och 0.25/0.50. Spelade där ett tag innan jag tog ett lite steg upp. Spelade Nl upp till 1-2 men kom sedan över till att spela mkt limit holdem. Mestadels heads up som blev mitt favorit spel. Spelade limit (fixed) holdem från 2-4$ och hela vägen upp till och med 300/600$ men min favorit nivå var till en början 10/20 en längre tid och sedan 50/100 och 100/200. Men på slutet innan jag slutade med limit och det fortfarande var riktigt bra games. Så var det mest 100/200-200/400. Spelade även en del No limit på den tiden på 10/20 och 25/50 men det var mest när jag var tiltad, eller när jag hade vunnit mkt och bara gick inte för att gambla lite.. No limit holdem har aldrig varit mitt favorit spel på nätet, även om jag spelat en hel del No limit efter det att jag la ner Limit holdem.

Efter limit holdem så koncentrerade jag mig på pot limit omaha som sedan dess varit mitt absoluta favorit spel när det kommer till cash game. Jag spelad dock även en längre period ganska mkt NL på prima samt b2b. Men PLO är mitt spel helt klart då det kommer till cash game.

Nu har omaha blivit väldigt stort och populärt men det var länge No limit holdem som var det överlägset mest dominerande spelet. Men när för många blir för bra och spelet överanalyserat så söker sig folk till andra spel. Det är inte omöjligt att det kan bli liknande med PLO, men det känns som att PLO kan spelas vinnande på fler sätt än NL. Sen är PLO ett mycket roligare spel och man tröttnar inte lika lätt.

Jag tror att nästa intressanta spel förutom mixed games som är ganska populärt kan bli 2-7 (Duece to seven) i pot limit form. Just nu spelas det nästan bara som limit och 3 byte eller NL och ett byte..

2-7 är ett lågspel där man ska ha så låg (dålig) hand som möjligt. 2 3 4 5 7 är det bästa man kan ha då Ess räknas som högsta kort.

Detta spel i potlimit form med kanske 2 byten tycker jag är ett riktigt bra spel. Vi spelade detta massa från Team Pro när vi spelade in en reklamfilm i Kanada 2008. Och det var riktigt intressant spel.

Fick lite frågor angående vilka turneringar jag ska spela i SCOOP. Och mitt svar just nu blir att jag faktiskt inte har bestämt något. Just nu fokuserar jag på Monte Carlo. Sen får jag se hur mkt ork jag har. Men såklart kommer jag spela en hel del SCOOPS. Men det är lite dåliga datum för mig då jag har en del att ta itu med under dessa datumen.

Men SCOOP är ju nöten, då det finns inköp för alla. Vill man spela lågt finns det en med lågt byin lika så om man vill spela mellan eller högt. Helt klockrent. Så såklart kommer man att vara med så mkt som man orkar. Finalen ska jag försöka att inte missa. Men ska på bröllop och lita annat dagarna innan så exakt vilka jag kommer spela är svårt att säga.

Dock rekomenderar jag alla att läsa igenom schemat och planera lite för det finns väldigt mkt att välja mellan.

Här kommer en länk till SCHEMAT.

45 miljoner dollar är garanterat i årets upplaga av SCOOP. Helt sjukt!

 

William

 

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB