Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Monte Carlo, highroller turneringen igång. Dag 1 slut.

av William Thorson

Hej!

Fyfan va tiltad man var igår efter att ”aöhgaghäghähg-INTER” fick slå ut Barcelona ur Champions legue. Tycker verkligen så sjukt illa om det laget och allt jävla mygel som dom håller på med. Det är inte fotboll dom spelar. Varje gång målvakten har bollen tar det 1 minut, varje gång någon blir nuddad så ligger han kvar på backen och myglar i 1 minut. Det är så sjukt tiltande.

Visst Barcelona spelade inte alls bra. Zlatan som är min absoluta favorit spelare var ju helt under isen, så även i matchen i Milano. Vet inte vad som hänt med han på slutet. Inte alls samma spelare. Syns aldrig, gör massa tabbar som han aldrig gjort förr etc. Tråkigt men ibland får man ju självförtroende svackor isf. Det har man ju själv haft många gånger.

Tycker Gardiola får ta på sig mkt av förlusten, tycker det var uselt coachat. Långa bollar på Bengt hela matchen lång. Vad vill dom? Ett mål gör dom och det är ett ”spel mål” men i hela matchen var det bara höjd bollar, höjd bollar, höjd bollar. Varför?? Varför inte spela ut dom. Dessutom vid varje missad höjdboll så myglar ju Inter till sig en minut eller 2. Förstår inte alls hur Gardiola tänkte igår. Men jaja, Barcelona är inte samma lag som tidigare just nu, kanske börjar dom bli lite slitna. Tråkigt! Hoppas verkligen Bayern vinner finalen. Kan inte stå ut med att ”mygeljävlarna” ska få vinna.

Idag var det 25k Highroller eventet här i Monte Carlo. Hade inte tänkt att spela egentligen, men när jag hörde att det var runt 100 spelare så kunde jag inte låta bli. Så jag köpte in mig ändå. Fick en mkt bra start, vi hade en riktigt konstig spelare på vårat bord. I övrigt var det mest bra eller ganska bra spelare men denna killen hade ingen koll.

Han spelade alla potter, frågade om han fick straddla (övermörka) i en turnering. Om man inte vet om att man inte får det så har man ingen direkt koll. Det visade sig oxå att han var riktigt sjuk. Spelade varje pott, betade alltid typ 3 ggr pott. Jag hade bestämt mig att spela riktigt tight, men när jag såg hur han spelade så var jag ju tvungen att försöka ta lite floppar med marginella händer då om man floppar riktigt bra med lätthet kunde dubbla upp. Och precis så blev fallet. Han höjer på 150/300 upp för typ 6e handen i rad,1000 säger han, alla foldar till mig i BB och jag synar med A4. Floppen är jackpott. 2 3 5 med 2 ruter. Jag checkar och snubben betar 5k in i 2200 potten. Jag väljer att bara syna då chansen att han betar turn är jätte stor och då e han sen comitted att dubbla upp mig. (start stack är 50 000)

Turn kommer en ofsuited knekt. Jag checkar och han säger all in. Jag synar och han visar upp 67 of. 3 outs att ducka, och river är en blank. Tack för den. Spelar sedan up mig till runt 150k när en väldigt skum hand inträffar.

En höjer upp till 2200 en synar, jag synar på cutoff med 44, skjervoj en normann som jag spelat mkt omaha mot på stars synar med och smallblind går nu all in för 11 600. Ursprungsraisaren foldar och jag funderar lite. Det känns som att jag måste syna då det ä så mkt dead money i potten, frågan är om jag bara ska slå om så det blir heads up. Dock känner jag att det känns ganska kallt och chansen att han ska folda knappen är ändå relativt stor efter att jag synat, och även om han synar så är det inte hela världen. Det är en tom sido pott så chansen att han ska bluffa ut mig är väldigt liten. Jag synar, nu går Skjervoj all in med 37000 till. Tilt, helt plötsligt är potten enorm, jag börjar fundera igenon situationen och kommer fram till att jag nog måste syna. Main potten är ju 11700×3 pluss ca 6-7k till. Så main potten är ca 45k. Jag ska lägga in 37000 för att vinna ca 120k. Alltså väldigt bra odds. Situationen är ju oxå denna att han som går all in behöver ju inte ha något jätte hand chansen för händer som AT, AJ AQ är stor.

Och Skjervoj är jag nästan 100% säker på inte har ett par i sin hand så vi får ju dessutom en sido pott på 74k som jag är nästan säker på jag är liten favorit i med mitt par mot 2 höga kort. Så även om jag förlorar main pott så går jag bra plus i potten om min hand får stå mot Skjervoj.

Nu undrar säkert många hur jag kan va säker på Skjervoj inte har ett par. Jo! Hade han haft tex TT eller JJ, så tror jag med hans aggresiva spelstil att han höjt om igen preflopp från knappen. Och har han par som 55 till och med 99 så är han rädd att jag kan ha ett bättre par och hade förmodligen inte gått allin. Det känns som min hand representerar ett par mellan 55-JJ och då vill man inte gå all in med ett par själv utan ofta har man 2 höga kort där. Jag trodde han hade någoting i stil med AJ,AT KQ kanske tom QJ suited för att försöka isoler ut mig. Jag bestämmer mig för att syna. Bägge spelarna lägger till min stora glädje upp AQ off. Sick nice spott!

Floppen kommer helt blank. Typ K 2 6 turn är en 8. Nu ska man bara dodga 4 outs så är man chipleader. Men såklart ska det dyka upp en Q på river och istället för att vara chipleader så sitter jag nu med runt 90k som är lite över avg. Det händer inte så mkt sen, jag väljer att spela mkt tight och vänta på hyggliga lägen och pendlar mellan 60 och 100k hela dagen. Och slutar dagen med 80k. Det är 40 kvar av 102. Och blindarna ska nu gå upp i 1200/2400 med 200 i ante. Så det är ingen panik, men såklart hade man ju gärna haft lite mer marker.

Men jag känner mig riktigt stark så jag har goda förhoppningar på morgondagen. Det har varit en sjukt lång dag. Turneringen började klockan 12 och vi skulle spela 11 levels på 1 timme styck vilket är lite av ett skämt. Men för att få ihop det till en 3 dagars turnering var dom ”tvugna” sa dom. Vi var klara nu strax innan klockan 03.00 och ska börja spela igen klockan 12.00 imorgon. Sjukt, borde inte vara tillåtet att ge endast 9 timmars vila, men nu är det så och man får väl bara gilla läget antar jag.

Så nu ska jag sova några timmar och imorgon hoppas jag kunna fortsätta spela lika lugnt och bra som idag och det ska bli spännande. Många kända namn kvar, och det går att följa på Pokerstarsblog.

Nu måste jag sova, är helt slut.

 

/William

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB