Williams pokerblogg

med William Thorson

Arkiv för May 2010

- Sida 1 av 1

Elitloppet närmar sig..

av William Thorson

 

Hello!

Pokerfritt fortfarande vilket känns ganska skönt. Ibland är det gott att bara slippa ägna tid och energi åt poker.

Så istället får man lägga tiden på annat, vilket inte alltid är lätt. Idag blev det en minishopping runda för mig och Johanna, vi köpte en ny grill och en soffa till våran balkong. Blev direkt sugen på att inviga grillen och bjudde över våra vänner Ida och Mikael på ryggbiff, färskpotatis och idel såser. Rikigt gott, grillat och färskpotatis är ju det bästa som finns.

Startlistorna för elitloppet finns nu, spännande och har precis skuggat igenom dom. Tyckte vid första anblick att starlistorna överlag inte var lika vassa som vanligt, men kanske har fel. Harper hanovers lopp som alltid går som sista V75 på lördagen och brukar vara ett av helgens bästa lopp i mina ögon tycker jag va ett mkt sämre lopp på pappret än tidigare.

Men blir det bara fint väder och man kan få in några vinnare så går det ju inte att få en dålig helg. ska bli riktigt kul och jag drar upp på torsdag som det ser ut nu.

Min kompis Tobias som jag äger mkt hästar ihop med är delägare i Lavec Kronos som fick en elitloppsbiljett efter sin seger i gulddivisionen i lördags. Spår 4a drog han i sitt försök som jag tyckte blev det tuffaste försöket av dom 2. Lucky Jim, Nu Pagadi, Querchio Du cheene är några av dom som startar i samma heat..

Sjuk kul att få med en häst i elitloppet, skrev ju en del om det i min krönika i torsdags. Men även ett svårt val, många hästar kan ju knäckas lite grann över att starta under elitloppshelgen och som i Tobbes fall med Lavec Kronos så tror jag att det är nästintill omöjligt att kunna vinna i den stenhårda konkurrensen som det är i Elitloppet och kanske hade det varit ett smartare val att tex starta i Sweden Cup på lördagen där Lavec Kronos med ett bra spår kunde haft en toppchans att vinna. Men jag förstår Tobbe helt, det är inte många chanser man får att vara med i elitloppet. Så inget lätt val.

Vad är roligast? Att vara i en elitloppsfinal och sluta 5a eller att vinna sweden cup? Svårt tycker jag. Men jag tror att jag nog ändå hade valt samma linje, att få ha en häst på startlinjen i elitloppet är nog en osant skön känsla. Tror att Lavec har en hygglig chans att gå till final då det lutar åt att den kommer få ta över ledningen från Cooper Beach och sedan kanske kan släppa igen eller hålla ”sålänge lampan lyser”. Tror på god chans att den tar sig till final men har svårt att se att den ska duga till en vinstchans. Men såklart hoppas jag att allt klaffar och att toppformen är där. Att ta sig till final och bara vara med där är ju hurkul somhelst.

Vi har just avslutat ett par parti ”Buzz” på playstation 3 och nu blir det lite tv-tid i soffan.

Har ett filmtips till en film ni inte borde se. En av dom sämsta jag någonsin sett. Äntligen Midsommar tror jag den hette en svensk film om midsommar med Luke Perry från Beverly hills som en av skådisarna. Trodde att det skulle bli en soft ”söndagsrulle” men ack så fel man hade. Asså att det går att skapa en så dålig film med så dålig dialog och så dålig handling är fan en bragd. Den får minus 5 solar som är det sämsta betyget man kan ge. Fyfan!

W.

 

Pokertiltad!

av William Thorson

 

Då är snart SCOOP över för det här året. Det är i skrivande stund snart dags för finalbord i dom olika nivåerna.

Jag är själv på finalbordet i medium nivån. Men inte på sättet jag skulle velat utan genom att jag ska vara host. Det är ändå chansen att vara delaktig på ett finalbord känns det som:)

Scoop var för mig totalt iskallt, visserligen spelade jag inte så många events då jag hade förhinder många av dagarna. Men han ändå med en del events. Dock spelade det ingen roll vad jag gjorde, kunde inte vinna en pott. Var riktigt trött på poker innan det var dags för söndag och main event. Spelade 200 nl 2k nl och dom 3 main eventsen och var länge med i nästan alla och låg dessutom bra till. Men efter att tappat tillbaka till startstack i 10k turren och sedan fått in allt preflopp mot en svensk från falun KGbacka tror jag han hette med AK mot hans AJ så var det såklart gg. Insta en knekt på floppen såklart. Och senare var man ute i allt. Spelade bra så är inte missnöjd med mitt spel, men ibland är det bara helt j-vla omöjligt. Det spelar ingen roll vad man gör.

En dag för några dagar sedan tog priset. På en halv timme var jag all in 3 gånger på 25/50. Första potten var vi all in på floppen K J 3 (omaha) jag har KKxx mot AA24 turn 4 river 5 stege, grattis! 8k pott. Några minuter senare floppar jag näst nöt flush mot lägre flush som såklart sätter 1 outarn för str8 flush, ding 8k pott. Löjligt trött på livet så höjer jag upp med AA 72 på knappen, bb slår om pott jag slår om pott igen och han går all in med AKQ5 double suited. Såklart ingen dålig hand han har men den är ganska kall mot min ändå.

Floppen kommer A 6 3 med 2 spader. Jag har top sett i A och 72 i spader för färgdrag. Han har 2 ruter och 2 klöver så han har inte flushdraget och inte backdoor flush. Han är stendöd med andra ord. Turn kommer dock en J som ger han 3 outs (3 tior som inte är spader) och jag tänker snabbt att det skulle inte förvåna mig om Tan kommer och såklart kommer det en blank tia. Ding en 8 k pott till.

Efter detta och alla tilt moment i SCOOP så blir det nog en längre tid utan poker. Kanske blir det inget lir innan vegas dit jag kanske åker senare än normalt. Är löjligt trött på poker just nu.

Det kommer i perioder, men ibland så är det helt hopplöst. Börjar fundera på hur riggat ens konto är osv. Inte en hand får stå. Men samtidigt så vet man ju att det inte är så, men när man inte kan vinna en ända hand så börjar man undra. Spelar ingen roll har dom minsta outs så kommer det och har man själv en herrans massa outs så är det alltid 2 fina blanka som dyker upp på turn och river.

Längesen jag var så trött på poker som nu. Visst hade det varit så att man känner att man spelar dåligt och alltid får in det dåligt så är det inte mkt att sia om. Men när man känner att man oftast får in det med klart starkaste handen men att det aldrig får stå, aldrig. Så behövs det en längre paus känns det som.

Highroller turren som jag skrivit om innan spelade jag nog det bästa jag spelat på mkt länge i en NL turnering, men vad hjälper det om inte AA får stå mot 99 när alla ens marker åker in i mitten preflopp 🙁

Dock vet jag att otur har vi alla. Därför ger jag själv inte mkt för badbeats historier. Vissa är ju dessutom världsmästare på att berätta dom.

Men just nu så är det inte bad beats historier, det är ett sjukt skämt om jag får beskriva det själv. Men det är bara att vila ut och hämta nya tag och komma igen med nya batterier när tiden är redo. Det lutar åt att det blir en paus till Vegas. Så så mkt poker kommer jag inte ha att skriva om, ska försöka hitta andra saker att lägga tiden på tills dess.

Var riktig tilt på V75 i lördags, kunde blivit jätte tilt. Var rätt ute förutom att jag spikade Örjan i första som blev 2a, Åke vann med storfavoriten och jag var ute direkt. Men sen kom det 3 riktiga smällar. Och dom 2 första had jag med. Sen missade jag kallblodssmällen på 11 hästar. Men resten satt och min minispik Bachelors Dream vann i sista. Så hade jag haft med kallblodet på 11 hästar eller lika gärna tagit alla 14. Så hade jag bara missat på superfavoriten i första. Det hade varit tilt det. Särskilt då det gav 20 miljoner. Att missa 20 millar på att missa en 1.70 favorit hade varit sjukt tiltat!

Var på bröllop hos Christian Zimmerman (Zimmermaise) och hans fru Frida i helgen, dom gifte sig i Skrea kyrka. Zimmermaise var ju han som vann min första turnering till Barcelona. Det var extremt trevligt och ett mkt najs bröllop. Blev fest in på småtimmarna i Galtabäck och sedan en kortare efterskiva hos Arre. Mkt trevligt!

Nu är det 11 gubbar kvar i 1k main event som jag ska hosta, så dags att runda av.

Ha d gött tills nästa gång 🙂

 

W

SM, WSOP etc..

av William Thorson

Hej!

Ligger på soffan och har just skrivit klart morgondagens krönika. Ikväll lutar det åt fest. Imorgon är det ju som dom flesta är medvetna om kristihimmelfärdsdag så då går ju alla ut idag. Dock är vädret ingen höjdare här nere så suget att dra på stan är ju inte på topp.

Nu är det ganska pokerfritt en månad för mig, va ett tag sugen på att dra till Paris och WPT och även Barcelona som har WPT nu i nästa vecka, men pallar inte mer resor innan Vegas bortsett från Stockholm och elitloppet. Det är dessutom SM vecka vad jag har hört på casino i Stockholm första veckan i Juni.

”SM vecka

Jaa. Hur man nu tolkar det. Det går ju 18 SM varje år. Jag är ingen personlig fantast av SM ändå. Ska man ha ett riktigt SM så måste det locka alla dom bästa precis på samma sätt som VM. Vad är ett SM om 70% av alla som tillhör eliten eller som klassas som dom allra bästa inte ställer upp.

I VM är det stor skillnad där är det tvärtom. Dit kommer ”ALLA”. Iaf kommer vad jag skulle uppskatta 90-95% av Eliten till VM och nästan alla som rankas som dom bästa i världen kommer att spela.

Nåväl jag tycker att SM är en bra sak som bör finnas, men det måsta skötas och annordnas på ett mkt bättra sätt. Och det är vi långt långt ifrån i dagens läge.

Scoop

Är i full gång. Jag har inte haft tid att spela så många events, men har spelat en 3-4 olika. Dock har jag varit kallare än kallast och kan inte vinna en pott. Spelar ingen roll om jag är tight eller loose. Och det gör att man blir lite avtrubbad måste jag säga. Däremot ser jag framemot finalen som går på söndag med stort intresse. Det ska bli riktigt kul att få spela en så otroligt stor online turnering. Till er som missat så går ju finalen i SCOOP på söndag, i 3 nivåer Låg Mellan och Hög. Inköpen är 100$ 1000$ och 10000$. Och det går dagligen hela tiden kval till dessa om man inte vill köpa in sig direkt.

Annars så händer det inte så mkt, pokern blir det som sagt lugnt med fram till VM. Och när jag åker dit har jag ännu inte bestämt. Skulle tippa på någonstans runt mitten på Juni!

Håller med Patrik Antonius helt som i sin Intervju angående poker VM. Det är ett hån mot alla pokerspelare att lägga det mitt i sommaren. Läste att Murat på pokermagazine inte alls höll med och tyckte att det måste ligga mitt i sommaren för att folk har semester då. Förstår inte alls det resonomanget. Hade VM gått i September eller tidigare på året som i April så hade väl folk fått ta sin semester då om man vill spela. Kan man inte ta semester i April så är man väl inte världens bästa pokerspelare ändå? Inget illa ment mot ”amatör spelare” men VM för mig borde vara för dom bästa och alla världens bästa spelare kan ta sig till Vegas i April eller September eller vad som.

Orsaken till att den ligger mitt i sommaren är precis som Patrik säger, p.g.a att Harrahs och alla andra casinon i Vegas har sin låg säsong mitt i sommaren. Dom ”tvingar” så pokerspelarna att komma dit mot sin vilja för att WSOP är ett så starkt varumärke som är svårt att bojkotta. Men hade pokerspelarna fått rösta kan jag lova att inte många % hade velat ha det mitt i sommaren. Det är ju sämsta perioden att vara i en öken i Vegas, man kan knappt vara utomhus utan att kvävas av den extrema värmen. För oss Europeer så tror jag 100% hade velat flytta till en bättre tidpunkt. Juni Juli Augusti är ju den perioden man längtar efter som Europe. Det är ju då det är nöten här hemma.

Riktigt tråkigt tycker jag. Jag hade personligen gärna någon gång åkt över och satsat rejält på ett bracelet och spelat en massa events. Men att lägga bort hela Juni och hela Juli finns inte, utan det blir snarare mer och mer att man skiter helt i bracelets och bara satsar på att åka över precis innan Main Event! hade det däremot gått vid en annan tidpunkt hade jag säkert åkt över för i stort sätt hela meetinget.

Men nu är det som det är och det är väl bara att acceptera. Kanske kan man i framtiden kunna förändra saker som detta genom ett ”pokerförbund” men det är nog ett par år fram i tiden iaf..

Nu ska jag grinda lite Family Guy. Var igår och köpte 4 första säsongerna. Har missat detta men så många har sagt att man måste se det så ska ge det en chans. Gillar egentligen inte tecknat så sjukt mkt förutom South Park som jag gillar skarpt. Kan tex inte läre mig tycka om Simpsons.

Trevlig kväll.

 

William


Söööndag..

av William Thorson

 

Idag är det halvtid i Spring Championship Of Online Poker – SCOOP

Jag har själv bara spelat sådär 4-5 events då det har varit tjärvt med tid för mig att lägga vid datorn. Men det har varit långt ifrån någon succe. Men ikväll tänkte jag spela 2 events.

1. Scoop event 19. Nl Big antes som börjar redan klockan 19 svensk tid. Den känns riktigt perfekt tidsmässigt, många turneringar är ju fortfarande mkt bättre anpassade för Amerikaner än Svenskar och andra Europeer. Men denna är mkt bra tidsmässigt för oss 🙂

Big ante börjar som sagt kl 19.00 och går i 3 nivåer precis som alla andra events.- Låg – Medium – Hög

Så i denna är inköpen 22 för Låg, 215 för Mellan och 2100 för Hög. Missa inte denna turren.

2. Kommer även klockan 23.00 att spela SCOOP event 20. NLHE 2 day event där både High (2100$) och Meduim (215$) har en garanteed prispott på 2.000.000$. Dock kommer bägge dessa att överstigas med garanti. Låga kostar även här 22$ och har en garanterad prispott på 500.000$

…..

Igår var vi uppe i Göteborg och käkade på nötrestaurangen Caleo. Det var fullt som vanligt, men vi hittade ett bord efter ett par drinkar i baren. Sen gick jag Johanna, Mikael och Ida som var ute vidare till Lucatelli och sedan avsluade vi kvällen i heaven23 på hotell Gothia Towers. Det var en lagom kväll. Skönt att ibland inte vara all in när det är Lördag 🙂

Det var allt för nu. Lycka till med liret och missa nu inte att kolla in SCOOP schemat, imorgon börjar andra halvlek och nästa söndag är det SCOOP Main Event. L som är 109$ och en garanterad prispott på 1 M$ M som är 1050$ med en garanterad prispott på 3 M$ och H som är 10300$ med en garanterad prispott på 5 M$. Det går hela tiden sateliter om man inte vill köpa in sig direkt. Så missa nu inte att iaf kolla in schemat. Nästa söndag kan vara dagen som förbättrar livet lite 🙂

Ska även lägga in ett Filmtips dock på en film från 2003 så risken att många redan sett den och att jag är en idiot som missat denna finns. Men iaf filmen heter:

Matchstick Men. Nicolas Cage.

http://gallery.sendbad.net/data/media/62/Matchstick%20Men.jpg


Förstår inte hur jag har kunnat missa denna. Helt klart riktigt riktigt bra. Den är klar på min topp 20 lista iaf. Eventuellt högre, kanske topp 10?! 🙂 Ni som inte sett den rekommenderar jag att se den snart.

Såg även en annan film som satte ett spår i mig. Denna är väl inte att rekommendera för dom hårda typerna. Det är en ganska eller jaa, väldigt känslomässig film, men jag gillade den skarpt. Den fick en att tänka efter lite och värdera det man har..

Hachi!

 

http://dailyintake.files.wordpress.com/2009/07/hachi.jpg

 

Lycka till med liret och ha en trevlig Söndag..

 

W

 

Hemma i Swe igen..

av William Thorson

 

Hej!

http://4.bp.blogspot.com/_rvaAL1L_55s/RxfxcZTR-qI/AAAAAAAAByI/wVK0UB1E2x0/s400/home+sweet+home.jpg

 

Igår kom man hem på svensk mark igen. Det är alltid skönt att komma hem till sin egen säng. Men efter att man varit på en resa som gått lite kallt eller halvkallt är det verkligen extra skönt.

Var riktigt laddad inför San Remo och Monte Carlo. Det där fulla fokus kändes som att det fann där. Men ibland räcker inte det. Man måste ha turen på sin sida lite grann med, eller iaf undvika den absoluta oturen.

http://www.greensolutionsmag.com/back_issues/GSM-Aug08/images/monte_carlo.jpg

Monte!

Turen var onekligen inte på min sida denna resa, även om jag i Main event i Monte Carlo åkte ut på en felläsning och ett mkt klantigt spel från min sida. Hade aldrig någon riktig tid att blogga från Monte Carlo mer än på nätterna när man kom hem till rummet och då är man inte alltid på bästa skrivar humör. Men tänkte återberätta lite från Main event och highroller eventet nu.

Ept Grand Final!- Monte Carlo. Cirka 850 spelare kom till start och jag spelade dag1A. Jag fick ett relativt bra första bord för att vara ”finalen” med så mkt bra spelare på plats. Jag gick som vanligt igenom bordet för mig själv från början, och var ganska nöjd med att ha ett par äldre herrar på mitt bord som inte verkade vara så vassa. Det är ju alltid en fördel om man får några mindre bra spelare på sitt bord.

Redan efter ett par potter så kändes bordet riktigt bra, det var ett spel som passade mig med många som såg varje flopp och mycket limpande vilket jag gillar. Dessutom så såg jag följande spel redan efter ett par händer. Utg foldar nästa höjer upp till 300 och spelaren 2 steg till höger om mig går all in för 30000.. LOL! Sick tänker jag och det ser jag på dom flesta andra att även dom tänker. Det var en äldre herre som jag hade svårt att placera vart han kom ifrån men han pratade inte engelska som 1a språk iaf. Men om det var en fransmann eller vad han var vet jag inte, men han var i 55+ och hade kostym och stora solglasögon. Okej tänkte jag, en nöt mot honom när han har ganska bra så kan man nog dubbla upp gick mina tankar..

Några händer senare kommer ett till exempel (fortfarande första leveln) en höjer till 300 samma kille synar denna gången, jag synar i SB och BB synar. Floppen kommer J 7 5 med 2 spader. Check, check och raisaren betar 800 det går till den mystiske mannen med glasögon som stackar ihop sina marker till en stapel och återigen trycker in dom i mitten..

Hehe killen är iaf hård, vi foldar och raisaren foldar.. Men han var nog inte så kass som jag hade hoppats på, med 2 allins på första levelen med osanna överbets så hade jag hoppats att man skulle kunna stacka av honom vid något tillfälle, men efter detta så satt han och foldade hand efter hand i timmar. Dock när han väl var inne så var det check eller stenhårda bets. Men som sagt man hade heller ingen aning om vad han hade. Ett roligt exempel på att det är svårt att spela mot sådanna här spelare är denna potten som sker någon timme senare på 300/600 blinds. Standard höjningen på vårat bord är max 3 ggr bb, ofta mindre. Så runt 1600 är det normala. Iaf alla foldar till knappen som är ”all in mannen” han har ingen tanke på att vara med på 1600 höjningar utan höjer i hans egen stil som är sten hård till 4400, sb som är en fransman som spelar sinnesjukt mkt händer och får mig själv att känna mig riktigt tight preflopp 🙂 Han funderar lite och synar. Jag foldar i BB och dom går hu till floppen som är  K 5 2. Check från SB och han betar nu 4000 bara. SB synar. Turn kommer en 7a. Check igen från fransmannen, kände knappt igen ”all in mannen” på hans flopp bet men nu känner jag igen honom när han bankar in 18000 på turn 🙂

Fransmannen går i boxen (funderar) och säger efter en minut all in för bara ett par k till. All in mannen synar och lägger upp AA. Fransosen har KQ och får limpa hem efter en blank river. Onekligen inte alltid så lätt att spela mot denna typen av spelare. Men det är såklart svårt att gå långt i turneringarna med hans stil. Dock mkt trevligt att spela lite med några som inte är 18 år och 4 hårstrån på överläppen. I Monte Carlo var det faktiskt många av dessa spelarna av det lite äldre gardet. Och det är faktiskt mkt roligare att spela med dessa. Inte för att dom är dåliga men för att dom är sköna, roliga och gillar att skämta lite och ha skoj. Många turneringar nuförtiden så sitter man med 5 internet tomtar som alltid ska beta 775 raise till 2225 slå om till 5575 osv.. Jag blir iaf lätt trött på dessa och inte är dom heller dom roligaste att prata med. Vad vet dom igentligen? Allt dom gillar att prata om är bad beats strategi och bla bla bla..

Liten överdrift kanske såklart finns det även ett par sociala och roliga nätspelare men majoriteten är faktiskt ofta ganska tråkiga, fast dom tror att dom är coolast i stan för att dom vunnit mkt på nätet..

Hursomhelst bordet var bra men jag tappade direkt ner till 20 efter en mkt tiltad pott där jag nog borde gått all in på floppen.

Vi är tillbaka på level 1 och cutoff höjer upp på min bb, sb som är fransmannen som senare bustade med KQ mot allin mannens AA han synar och jag synar i bb med Q9 i hjärter. Floppen kommer osant bra för mig. K J 10 med K10 hjärter. Ding! Stege och str8flushdrag. Snälla få betalt nu tänker jag medans jag checkar det vidade till raisaren efter att sb checkat före mig.

Ibland betar jag ut här ibland checkar jag, det är olika olika gånger. Denna gången var det en självklar check då ”cutoff-mannen” var en mindre rutinerad spelare som verkade troligt oftast skulle beta floppen efter att han raisat. Han betar 700 in i 900 potten. Sb synar. Jag slår om till 2200. Betaren lägger sig och fransmannen tar lite time innan han höjer igen till 8500. Wow, sick tänker jag i mitt huvud. Kan han ha verkligen ha AQ. Är det så sick. Jag börjar fundera på vad jag ska göra. Och helt ärligt så var jag ruggigt osäker på hur jag skulle spela potten. Ska jag gå all in direkt? Ska jag syna och hoppas på en blank och att han betar och då gå all in? Hur gör jag om bordet parar på turn tänker jag. Om bordet parar och han betar så måste jag nästan folda direkt. Asså det känns inte som att han bluffar här. Men såklart är det många händer som han kanske tror att han leder med. TT JJ KJ KT etc. Kanske har även han Q9? Kanske har han AA och tror att det är bästa handen? Alltså min feeling om spelaren just nu är att han är halvkall. Han är fransmann och jag har aldrig sett han förut så jag rankar honom inte som något jätte proffs. Utan min känsla är att han inte är proffs.

Men hur ska jag göra? ska jag gå all in få syn av AQ och limpa hem efter 15 minuters spel?

Ska jag gå all in få syn av ett sett och så parar turn och så är jag drawing dead?

Alltså det är så svårt, det är grand final i Ept. Man vill inte åka ut direkt, kanske kan man hålla nere potten. Och iaf eventuellt slinka direkt på turn om det parar, iaf om K:en parar.

Vad kan han ha? Jag kan inte få bukt på det? Kan han ha Ax i hjärter för holk och nötfärgdrag? -JA! Kan han ha AA, KJ, KT, Q9- JA! Kan han ha AQ?- JA!, men jag var ändå lite inne på att han skulle slagit om en cutoff raise preflopp med just AQ. Med KJ KT Q9 så synar han prelopp. Lite samma som med AQ är det med JJ då borde han väl slagit om preflopp? Kanske inte men ändå troligt. Med KK kan ha slowpelat preflopp. Med AA likaså. Men med AA skulle han verkligen slå om mig igen på ett sådant bord, efter floppen? Kan han va så dum?- Svårt.

Jag bestämmer mig till slut att syna och hoppas på en blank. Att han är helt tom finns inte. För han synade ju första betten på 700 så något måste han ju ha. Men vad det är vet jag faktiskt inte. Iaf syn från mig och turn kommer ett mkt kallt kort. En Q. Nu ligger det T J Q K och bara ett A för stege. Han funderar lite och checkar.

Nu kommer nästa svåra val, ska jag beta nu? Nej det känns kallt, känns som att jag vinner potten på en blank och har han AX hjärter så är jag ju drawing dead så jag checkar bakom och hoppas såklart på en blank eller en hjärter. Har jag bästa handen så är det bara att unvika att para bordet så vinner jag ju potten.

River kommer ytterligare ett bra kort för mig (NOT). River parar 10an. Han betar nu 9000 och jag måste såklart folda. TILT!

Han visar inte men sa senare att han inte hade AQ iaf. Jaja. Antar att det rätta spelet hade varit all in på floppen. Men hade han nu set i K:ar eller nötfärgdraget eller något annat set som han säkerligen hade synar all in med så hade jag varit ute redan där.. Är nog ändå ganska nöjd med mitt spel i handen. Någon som tycker annorlunda?

Senare spelar jag dock upp mig fint, får in en fin värde bet på turn och river med AJ på AT227 brädan men lyckas i sista handen innan pausen efter 4 levlar förlora en stor pott mot fansmannen igen. Han höjer upp och jag synar med AJ klöver vi är 4 mann som ser floppen A 8 6 med 2 ruter. Check till fransmannen som betar typ 1800 jag synar, turn kommer en 4a han betar 4000. Jag funderar lite och känner mig halvslagen men besämmer att syna igen. River kommer en 9a. så A-8-6-4-9 flushen missar. Han betar nu 8000. Sick vad ska han ha nu tänker jag. Det känns som att jag är slagen och jag har bestämt mig för att folda, det finns typ inte att han ska bluffa där igen när det var 4 mann som såg floppen. Men så börjar jag försöka få lite reads på honom ändå. Och efter någon minut så ser han sjukt nervös ut. Alltså inte på ett fejkande sätt utan när man får känslan att han verkligen är nervös. Så till slut ändrar jag mig och synar. Han visar AQ.

WOW- OMG! Osann value bet. Asså den är sinnesjuk den valubetten, jag menar på river där så vill man inte beta och bli omslagen. Jaja bra spelat, tänker jag men hur fan kan man va så säker på att det står. Kan jag inte ha ett lågt 2 par eller till och med A två par? Samt kommer han kunna få en sämre hand att syna? Och om jag har ett busted flushdrag varför inte låta mig bluffa?

Så min read att han var nervös kanske ändå var rätt. Han visste nog inte om det var bästa handen eller inte. Efter den handen var jag lite tiltad då jag borde foldat river och ev kanske tom på turn då min känsla var att jag var slagen. Så det var skönt med ett break.

Kom tillbaka efter breaket och bestämde mig för att inte göra fler misstag. Spelade upp mig snyggt, en intressant hand jag spelade var denna. Vi spelar 200/400 med 50 ante. Jag höjer upp till 1100 med J9 klöver knappen synar och så även en aggro spelare från Holland i BB. BB killen har nyss kommit till bordet och jag har precis vunnit en hand från honom.

Floppen kommer 8 5 2 med 2 st klöver. BB checkar jag betar 3300 knappen foldar och bb synar. Turn kommer ett mkt kallt kort för mig nämligen en till 8a. Det gör att jag inte kan följfölja min bett igen då han 1 kan ha en 8a. 2 han vet att många händer som är över par typ 99 TT JJ och kanske även bättre så checkar man ofta bakom där för är man inte utdragen så är chansen ganska liten man blir. Och att representera en 8a är inte så lätt då jag höjde preflopp. Så chansen är rätt stor att han sätter mig på en bluff om jag betar. Så jag checkar. River kommer ett A. Han steker lite och betar 8000. Jag börjar fundera och fundera och fundera. Vad fan kan han ha? Asså vad representerar han? Har han en 8a. Nja asså det tror jag inte på sätttet handen spelade sig och på sättet han synade på floppen. Kan han ha A4 eller A3 som var hålstege på floppen och värdebeta sitt A. Nja.. Jag tänker att han skulle nog betat mindre då eller check synat för att få mig att beta på Esset. Alltså en så tung värde bet med A3 eller A4 gör han inte. Chansen är ju ganska stor att om jag synar så har jag ett bättre A.

Så jag fortsätter fundera och fundera och tar fram 8000 och försöker finna ut något av Holländaren. Jag får en tell som jag inte riktigt vill gå in på helt öppet, men kanske berättar över en bira nångång 🙂 Och jag känner nu att han är tom.

Visst jag kan ha fel, självklart. Samt att dessutom så är det ju vissa bluffar som han verkligen slår mig med. Jag tänker- ”Tänk om han har typ Qx i klöver för q high”. LOL 🙂 Dock så har jag en liten plan även för det, för jag sitter sist och jag tänker att har han Q high så kommer han nog bara mucka korten. Då slipper jag visa och vinner potten ändå.

Men det är inget lätt beslut, när jag funderar på vad jag slår så är det egentligen bara 67 och 79 och 46 för bustade stege drag men ju mer jag funderar igenom handen så känner jag att det är just det han har. Efter ett par minuter så kastar jag in 8000 och han muckar sin hand snabbare än blixten. Riktigt skön syn. Det är nog topp 3 jag någon sin gjort.

Efter denna synen känner jag mig osant stark. Är nu på ca 60 k i stacken vilket är lite mer än avg när dag 1 ska vara slut. Spelar sedan upp mig till 80k. Tappar dock ett par potter bla en där jag betar stort på turn med str8 flushdrag fyller topp par på river och valubetar men får nu ett stort omslag och får vika. Även ett par potter till så missar jag eller får vika. Tappar sedan en stor pott med JJ mot AK river K och är nere på 40 k när det är ca 40 minuter kvar av dag1.

Då gör jag en missread och tappar en jätte pott helt i onödan på dåligt spel. Jag har nyss bytt bord och bara spelat ca 25 minuter på det nya bordet som var mkt tuffare än förra. Jag sitter på knappen och tittar ner på AT blindarna är väl nu 500/1000 tror jag. Men är inte 100 men vet hur potten spelades iaf. Alla foldar till killen 2 steg före knappen som varit intresserad i dom sista potterna men alltid har någon höjt före honom och han har vikt sig. Han höjer till 2600 typ. Cutoff foldar och jag slåt om till 7k. Jag kunde såklart lika gärna foldat direkt men han höjer från sen position så det är stor chans jag har bästa handen. Jag tänker dock direkt att det finns stor chans att han sätter mig på en tom hand och kan gå all in då jag höjer tillbaka från knappen osv.. Tillbaka till han och han går all in för 32k.

Tilt, jag kände det på mig hela vägen så jag var först irriterad på att jag inte foldade. Men så börjar jag fundera mer och mer och får bara den där sinnessjuka känslan att han är tom. Det var så öppenbart att han just ska slå tillbaka all in där tänker jag. Jag funderar mer och mer och tänker vinner jag potten har jag ca 85k och ligger bra till för imorgon, foldar jag så har jag väl runt 35 k kvar vilket inte är katastrof, men just då gillar jag tanken på 85 k mer :)Jag funderar mer och mer och säger även till honom ”I dont know why but i dont belive u at all, so sick should i go with my feeling or not? , u like to gambol?”…

Han säger inget. Tillslut får jag nån flipp och säger i go with my feeling i call och ställer in mina marker. Han flippar upp KK. LOL- vilken idiot jag är tänker jag. Alltså det var dessutom en lite äldre spelare. Kanske runt 45. Så ingen internet kille med 100 moves innanför västen. Känner bara vilken idiot jag är. Hur kan jag spela så dåligt när jag spelat så bra hela dagen tänker jag samtidigt som jag tänker en gång i livet lite tur nu då..

Men rättvist så fick jag inte dra ut. Jag tycker inte så dåliga spel ska belönas faktiskt. Han säger även till mig (såklart efter rivern kom så han va säker han vunnit potten :p) ” why dont u belive me i folded every hand bla bla”. Visst han har en poäng, men jag hade bara spelat 25 minuter där, och han hade utseendet av en spelare som inte vill bli ”bullied” av någon annan och mkt väl kunde ha en kall hand. Men oavsett vad fan slår jag? Även om han har QJ suited eller tom en skit hand som 67 så är jag ju inte stor favorit direkt.

Ångrade mig mkt direkt när jag såg handen såklart. Och efteråt kändes det som ett sjukt kallt spel. Visst en sak gjorde jag halvrätt iaf, jag gick med min känsla. Det ska man ofta göra i poker. Dock inte alltid och detta var verkigen en situation där man måste släppa sin känsla även om den kanske är rätt. Det är för mkt som ska till för att det ska stämma. 1. känslan ska vara rätt. 2. Det ska fortfarande stå med AT mot 2 rondom kort. Och 3, det kommer ju för fan bättre lägen!

Men men åkte ner till 9 k efter den handen. Bytte senare bord och gick all in i absolut sista handen för dag1a med K9 från cuttoff och fick syn av sb tror jag det var som hade AT. Hejdå!

Ibland räcker det med ett misstag för att fucka upp en turnering. Därför är det viktigt att hela tiden hålla tålamodet och humöret uppe. Visst jag var inte tiltad eller nåt, men jag gjorde ett dåligt spel. Vilket man ska se till att undvika..

Bestämde mig några dagar senare för att köpa in i Highroller turren som jag skrev i förra bloggen. Hade inte tänkt spela men med över 100 gubbar kunde jag inte stå emot. ca 105 kom till start och jag låg länge i toppen (läs inlägget under detta) Gick till dag 2 med strax under avg, och med ca 40 spelare kvar. Är ganska kort död hela turren men lyckas få upp stacken ett tag till 175 k. Är sedan iskall men bestämmer att jag ska ha tålamod och verkligen vänta på en hand. Bestämmer att inte höja upp med skit för att bli omslagen och måste folda utan väntar och väntar. Vi är runt 24 kvar och äntligen så får jag en hand. Jag tittar ner i AA på knappen. Utg+1 höjer upp till 9k på 2000/4000 cutoff synar och det är min tur med 75-80 k i stacken. Jag bestämmer mig för att all in är bästa spelet och säger allin. Raisaren foldar men han på cutoff blixtsynar till min stora glädje och lägger upp 9-9.

Så jag jobba nu ffs. Floppen ”flashas” snabbt i dealerns hand och jag ser att det är 2 klädda kort som ska komma, perfekt! Dock inte så perfekt som jag hade hoppats när jag sekunden senare ser att det mkt riktigt är 2 klädda en K och en J tillsamans med en 3a. Dock är alla 3 hjärter. Jag tittar snabbt ner på mina 2 svarta ess som inte hade förändrats till ett rött, och senare snabbt över mot dom 2 äckliga 9orna som såklart innehöll en hjärter.

”Håll nu en gång i livet ffs” turn är en blank 2a. ”Såja, phew- en till blank” River kommer ett A. Hjärter A. TILT! TILT!

Fyfan va illa jag mådde när jag fick limpa ur lokalen och ner till Johanna som låg vid poolen. Det var 2 jobbiga timmar innan jag fick det ur systemet. Känns såklart fortfarande surt, men man smälter ju det iaf.

Jaja. Några timmar senare bar det av till Ept Awards och Ept festen som skulle hållas på natklubben Karemont. Jag skulle få priset som årets Omaha spelare och dom ändrade sig heller inte på plats 🙂 Utan jag fick ta emot priset i Ept Awards som Årets Omaha spelare vilket var extremt kul såklart. Jätte kul att vinna ett fint pris som det 🙂

Mkt kul att få pris 🙂

Alla vinnare i EPT Awards!

Pokalerna.

Så det känns ändå skönt att få avsluta säsongen med en buckla. 🙂 Han även med att vinna en turnering i Monte faktiskt. Det var en turnering där 15 gubbar hade kvalat in via pokerstars. Samt jag Johnny och Eastgate. Får berätta mer om det i nästa inlägg. Blev lite mycket snack i denna 🙂

 

LES RETROUVAILLES!

William

 

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB