Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Elitloppet närmar sig..

av William Thorson

 

Hello!

Pokerfritt fortfarande vilket känns ganska skönt. Ibland är det gott att bara slippa ägna tid och energi åt poker.

Så istället får man lägga tiden på annat, vilket inte alltid är lätt. Idag blev det en minishopping runda för mig och Johanna, vi köpte en ny grill och en soffa till våran balkong. Blev direkt sugen på att inviga grillen och bjudde över våra vänner Ida och Mikael på ryggbiff, färskpotatis och idel såser. Rikigt gott, grillat och färskpotatis är ju det bästa som finns.

Startlistorna för elitloppet finns nu, spännande och har precis skuggat igenom dom. Tyckte vid första anblick att starlistorna överlag inte var lika vassa som vanligt, men kanske har fel. Harper hanovers lopp som alltid går som sista V75 på lördagen och brukar vara ett av helgens bästa lopp i mina ögon tycker jag va ett mkt sämre lopp på pappret än tidigare.

Men blir det bara fint väder och man kan få in några vinnare så går det ju inte att få en dålig helg. ska bli riktigt kul och jag drar upp på torsdag som det ser ut nu.

Min kompis Tobias som jag äger mkt hästar ihop med är delägare i Lavec Kronos som fick en elitloppsbiljett efter sin seger i gulddivisionen i lördags. Spår 4a drog han i sitt försök som jag tyckte blev det tuffaste försöket av dom 2. Lucky Jim, Nu Pagadi, Querchio Du cheene är några av dom som startar i samma heat..

Sjuk kul att få med en häst i elitloppet, skrev ju en del om det i min krönika i torsdags. Men även ett svårt val, många hästar kan ju knäckas lite grann över att starta under elitloppshelgen och som i Tobbes fall med Lavec Kronos så tror jag att det är nästintill omöjligt att kunna vinna i den stenhårda konkurrensen som det är i Elitloppet och kanske hade det varit ett smartare val att tex starta i Sweden Cup på lördagen där Lavec Kronos med ett bra spår kunde haft en toppchans att vinna. Men jag förstår Tobbe helt, det är inte många chanser man får att vara med i elitloppet. Så inget lätt val.

Vad är roligast? Att vara i en elitloppsfinal och sluta 5a eller att vinna sweden cup? Svårt tycker jag. Men jag tror att jag nog ändå hade valt samma linje, att få ha en häst på startlinjen i elitloppet är nog en osant skön känsla. Tror att Lavec har en hygglig chans att gå till final då det lutar åt att den kommer få ta över ledningen från Cooper Beach och sedan kanske kan släppa igen eller hålla ”sålänge lampan lyser”. Tror på god chans att den tar sig till final men har svårt att se att den ska duga till en vinstchans. Men såklart hoppas jag att allt klaffar och att toppformen är där. Att ta sig till final och bara vara med där är ju hurkul somhelst.

Vi har just avslutat ett par parti ”Buzz” på playstation 3 och nu blir det lite tv-tid i soffan.

Har ett filmtips till en film ni inte borde se. En av dom sämsta jag någonsin sett. Äntligen Midsommar tror jag den hette en svensk film om midsommar med Luke Perry från Beverly hills som en av skådisarna. Trodde att det skulle bli en soft ”söndagsrulle” men ack så fel man hade. Asså att det går att skapa en så dålig film med så dålig dialog och så dålig handling är fan en bragd. Den får minus 5 solar som är det sämsta betyget man kan ge. Fyfan!

W.

 

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB