Williams pokerblogg

med William Thorson

Startsida / Inlägg

Svenska Spel + William Thorson :)

av William Thorson

 

Idag blev det officielt med vad det nya spännande var som jag skrev att skulle återkomma till. Jag samarbetar från och med nu med Svenska Spel. Det är som ett konsult arbete kan man säga där jag tillsammans med Svenska Spels poker ska vara med och hjälpa till med min erfarenhet och kunskap och även få ett lite mer utbildande uppdrag där jag lär ut lite mer än jag gjort tidigare i min karriär.

Jag kommer fortfarande att spela många liveturneringar. Men min uppgift med Svenska Spel är inte att åka runt och spela turneringar i världen. Utan att vara med och göra pokern roligare i Sverige. Och bidra med min erfarenhet och min kunskap. 

Många undrar nu hur det kom sig med denna förändringen. Att kliva av Pokerstars och hoppa på Svenska Spel. Det är såklart en stor omställning. Och såklart en väldigt stor omställning även för mig. Men som jag skrivit innan så är det endel saker jag vill förändra mot framtiden. Och det kändes naturligt att lämna min plats i Stars proffsstall. Och när detta väldigt intressanta uppdrag dök upp så blev jag väldigt intresserad.

Att jobba med Svenska Spel är spännande. Jag tycker att det finns så mkt roligt att göra och så mkt mer att ge i svensk poker.  Så det är jättespännande. Och då jag redan innan bestämt mig att trappa ner en hel del och inte spendera lika mkt tid på att spela poker och lägga lite mer tid på andra saker så passade detta helt perfekt. Nu kan jag spendera lite mer tid på hemmaplan i lugn och ro 🙂

Såklart finns det som med allt annat för och nackdelar med all man gör. Och såklart var även jag tvungen att ställa mig frågan om jag är rätt för denna uppgiften. Är jag rätt man? Svenska Spel? Hm..??

Det kändes lite underligt i början. Men ju mer jag funderade över det så kändes det bara roligare och mer inspirerande. Jag är nämligen sådan som person att jag har väldigt svårt att representera något jag inte tror på. Jag är dållig på att vara en bra skådis helt enkelt. ( Iaf utanför pokerbordet :p ) Och har alltid känt att jag måste tro på det jag jobbar för. Och i början var jag lite tveksam. Det finns ju en del saker som jag själv tyckt måste bli mkt bättre. Vissa delar i programvaran, vissa regler etc etc. Men det känns helrätt nu och verkligen väldigt inspirerande. Jag ser möjligheter i väldigt mkt och det känns som att det är ett väldigt bra tänk hos pokeravdelningen. Man vill framåt på rätt sätt. Man har mkt samma filosofier som jag själv har. Och en sak som jag verkligen kommer att lägga ner tid på är att vara med och skapa ett mkt bättre och roligare SM. Ett SM som alla svenska pokerspelare vill deltaga i och vinna. Det är ett väldigt stort mål och en stor fråga för mig som jag kommer att driva på allt jag kan 🙂 För mig är SM en mkt viktig fråga och har alltid varit. Och jag har alltid tyckt att det bara finns ett ändå bolag som kan driva SM och det är just Svenska Spel. Att ha 10 olika SM går inte. Och det är något som jag vill vara med och verkligen driva framåt. För det är något alla vi pokerspelare och svensk poker verkligen behöver.

Som sagt det känns verkligen helt rätt detta och jag är väldigt exalterad över hur detta ska gå. Jag är själv lite nervös och spänd på hur framtiden ska se ut. Det är såklart ett jätte stort steg för mig detta. Men känslan är att det är helt perfekt för mig. Och det är en stor ära att jag fått chansen att vara en stor del av svensk poker. Jag kom just från Visby till Stockholm. Vi åkte till Visby imorse för att träffa en massa folk på huvudkontoret som ligger där. Och det var mkt trevligt. Måste säga att det faktiskt var en positiv överaskning på mig. Vet inte vad jag hade ställt in mig på innan. Men jag tror att jag trott att det skulle vara mkt stelare än det var. Exakt hur kan jag inte förklara. Men det var nästan tvärtom. Väldigt sköna och trevliga människor och snarare raka motsatsen till stelt. Så det visar hur fel lite förutfattade meningar verkligen kan ha. Måste lära mig av med sådanna 🙂

 

Men som sagt nu är vi här. Väldigt spännande och har fått väldigt mkt glada hälsningar från vänner och bekanta vilket är väldigt roligt!

För min egen del så blir det nu en långresa till varmare breddgrader för att få lite lugn och ro från allt. Det har varit väldigt mkt saker i mitt privata på slutet och även väldigt mkt energi som runnit ur mig efter VM osv. Så jag behöver en ordenlig rensning av kropp och själv och jag drar iväg i natt.

Jag kommer att fortsätta med min blogg här på aftonbladet och lovar att det kommer att bli minst ett par inlägg från resan iaf.

Det var nog allt jag kände att jag hade på tungan just nu! Är det några frågor så är det bara att ställa dom så svarar jag när jag kan. (om frågorna är normala vill säga ) :p

 

William

  • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB