Startsida / Inlägg

Avstängd eller inte avstängd…

av Ulrik Sandebäck

I mitt jobb handlar det till 70-80 procent om att söka information om lag från mängder med olika serier.
En del i det är att leta ”avstängningar”.
Det som är bra med avstängningar är att man verkligen vet att spelaren ifråga är avstängd när man väl har hittat informationen. Skadade spelare (minns Rooney mot Bayern München) kan tidigare än väntat göra comeback. Men en avstängd spelare är en spelare som definitivt är borta.

Nu var det inte så i går. Jag skrev att Köges vassa duo Nielsen och Toft skulle saknas i mötet med Sönderjyske. Kanoninfo eftersom Köge är avhängd jumbo och utan Toft skulle lagets två bästa målskyttar saknas. Dessutom var Sönderjyske på uppgång och spelade för nytt kontrakt. 2,00 för tvåan kändes som ett hyggligt spel.

Jag såg att både Nielsen och Toft drog på sig sin tredje varning i matchen innan. Men för att vara på den säkra sidan – försöker alltid dubbelkolla varningar – så sökte jag även info på Köges hemsida. Den sidan är dock sämre än svenska korplags… Så jag sökte vidare och hamnade till slut på www.ekstrabladet.dk och läste om Köges senaste match (i en minut-för-minut-rapport). När både Nielsen och Toft fick varningar stod det att varningen innebar att de var avstängda mot Sönderjyske. Bra då fick jag min info bekräftad och Sönderjyske blev därmed dagens drag…

Vad som händer?
Jo båda spelar och Toft skickar naturligtvis in 1–0…
Jag blev – men all rätt kritiserad i kommentatorsfältet under bloggen i går – och hittade till slut att danskarna numera kör med ett otroligt krångligt poängsystem för avstängningar. Efter 15 poäng är man avstängd och Toft stod tydligen på 13… Här är poängsystemet.

Naturligtvis borde både jag och Ekstrabladet.dk haft koll på det. Nu räddades ansiktet på mig att Sönderjyske vände och vann med 2–1. Men reken och infon var ändå usel – så jag ber om ursäkt och hoppas den här missen inte ska ske fler gånger.

Elfsborg löste handikappet mot Djurgården och Rödtröjorna” slog HV. Blev en bra dag även om jag inte kan släppa Toft helt… 

I dag hittar jag väldigt lite av spelvärde. Tyvärr.
Kollega Tobias Holm kanske istället har bästa spelet?

Vad säger ni? Hur spelar ni idag och hur ser er helg ut? Kommentera gärna och det är extremt kul att ni även håller igång med livespel om kvällarna. Gick ju bra för GD och ni andra i går.
 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB