Startsida / Inlägg

Öster till 4,20 känns lite för högt

av Ulrik Sandebäck

Jag lyfte fram tre spel i tidningen i går:
Syrianska -1,5 mål till 3,60. Rätt.
Marseille 1/1 halvtid/fulltid  till 1,90. Rätt.
Liverpool –1,5 mål till 1,85. Fel.

Gissa vilket av spelen som lyftes fram i bloggen?

Superettan är en spelintressant serie – vilken svensk fotbollserie är inte intressant –  som drog igång i helgen. Precis som allsvenskan så inleddes den målsnålt. Hittills har alla matcherna slutat under 2,5 mål. Dåliga planer, och försiktiga spelare. Ingen vill förlora en premiär…

IFK Norrköping blir alltid haussat – tackvare/på grund av sin historia – men kikar man på spelartruppen så säger den absolut inte Allsvenskan 2011. Jag tycker det ser klart tunt ut. Visst kan laget ändå slå Öster med 1–0 i en hemmapremiär. Men när oddset för ÖIF stiger till över 4,20 i odds kan jag inte hålla fingrana borta. Det skiljer ganska lite mellan de här två lagen. Tror jag.
Kanske får jag stå med dumstruten på efter 5–0 och ett äkta hattrick av Bamberg…

Jag har sett väldigt mycket allsvensk fotboll så här lång.
Min topp 3 just nu:
Malmö ser bra ut. Har ett lag med massor av målskyttar. Har gjort tio mål trots att Daniel Larsson fortfarande är mållös. Snacka om sparkapital. Jag tror MFF är med i guldracet till hösten.
Elfsborg spelar bra fotboll och har en bred och stark trupp. Har dock haft lite stolpe-ut hittills, men det vänder alltid.
Mjällby är 2010 års Kalmar FF. Har fått ihop det hela till ett lag och Tobias Grahn tycker jag är årets värvning. Men! Mjällby vann på bortaplan senast utan ”TG”. Mycket starkt gjort! Mjällbys trupp är inte bred nog för att slåss om medaljerna till slut. Topp 6? Vatför inte.
Flopp 3:
IFK Göteborg. Det gick – lite turligt – att spela långt och rakt med en gubbe på topp borta mot Kalmar FF. Men forsätta med den taktiken på hemmaplan. Illa. Min guldfavorit spelar inte som ett mästarlagt. Fegt och trist.
AIK. Ett lag har inte tur två säsonger i rad. Förra säsongen såg det liknande ut, men då vann laget med 1-0. Stolpe-in har blivit stolpe-ut. AIK är skakat.
Kalmar FF. KFF:s värvningar den här säsongen har varit galet dåliga. Ingen är i närheten av att vara en startspelare. Nannes rekryteringar spelar i U21-serien eller sitter inlåsta och nu hänger allt på ligans bäste spelare: Daniel Sobralense. Men vem ska han passa till?

Andreas Thomsson har onekligen pumpat in rätt saker i skallen på ÅFF-spelarna. Se på en match – tja, i utbildningssyte – för att se det otroliga defensiva tänket spelarna numera har. Kolla noga på de offensiva hörnorna – och kolla ruscherna tillbaka hem till egen planhalva… Ärligt, jag tror de börjar springa hemåt redan när Kristian Bergström slår till bollen vid hörnflaggan. Stort.
Hur länge orkar ÅFF spela så? Det måste tära på psyket att tänka försvarsspel med 90 procent av hjärnan och offensivt med 10.
Jag tror ÅFF kan få 0–0 även mot Helsingborg på onsdag. Jag rör i alla fall inte tvåan till runt 1,60 i odds.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB