Startsida / Inlägg

Äntligen EM!

av Ulrik Sandebäck

Nu rullar allt igång.
Äntligen är sommartorkan över.
EM är här!

Det finns massor av EM-tävlingar att vara med i.
Jag lyfter fram tre av dessa:
1) Aftonbladets EM-elva.
Klassiska spelet där man ska plocka ut en elva från samtliga EM-länder. Går att skapa egna ligor eller gå med i andras.
2) Expert FC
Här kan du gratis tippa hela mästerskapet och skapa egna ligor med dina kompisar. Eller möta alla Unibets kunder. Glöm alla papperslappar – nu har de interna tävlingarna tagit steget in i webben. Rekommenderas! Här kan ni utmana mig och Glenn Hysén.
3) Tippa Ukraina-Sverige
Tobias Holms Rekatochklart.se har en tävling ihop med Bet365 med ett förstapris på 100 000 kronor. Man ska tippa Sveriges möte med Ukraina.

Har ni fler tävlingar får ni gärna tipsa om det!

Vill ni ha mina EM-tips varenda dag så rekommenderar jag er att köpa tidningen. Vi hade samma upplägg under hockey-VM och då gick det väldigt bra. Hoppas att det fortsätter under det här mästerskapet.
Idag – snäll som jag är – bjuder jag på spelen här på bloggen:

Spel: Går vidare från Grupp A.
Tips: Ryssland/Polen /(oavsett ordning).
Bolag: Svenska Spel.
Odds: 2,95.
Kommentar: Grekland – ett av Europas tristaste lag – tror jag inte alls på. Återstår gör Ryssland, Polen och Tjeckien. En klart ”lätt” grupp alltså. Ryssarna har mest kvalité, är mest samspet. Bör gå vidare. Sedan tror jag polackerna är piggare än Tjeckien. 2,95 är lite för högt!

Spel: Bäste turneringsmålskytt i Ryssland.
Tips: Andrej Arsjavin.
Bolag: bet365.
Odds: 9,00.
Kommentar: Det här är ett av de bästa förtidsspelen jag har hittat. Spelbolagen har Pavlyutjenko som favorit, men tveksamt om han ens startar matcherna. Arsjavin har en offensiv mittfältsroll och tar de fasta situationer som straffar och frisparkar. Även bra på distans. Bra spel!

Spel: Europamästare.
Tips: Holland.
Bolag: Svenska Spel.
Odds: 7,50.
Kommentar: Tyskland är ihop med Spanien favoriter till att ta hem guldet. Men jag tycker att spelvärdet ligger på Holland. Laget är i samma klass som favoriterna – har vassa matchvinnare i Robben, van Persie, Sneijder, van der Vaart, och inte minst Klaas-Jan Huntelaar. Bra spel!

Premiärmatcher brukar oftast bli målsnåla, det betyder så pass mycket att inte förlora, och spelet blir därefter. Därför är alltid under 2,5 mål klart vettiga spel i den första rundan.
Mina utgångsresultat i Ryssland–Tjeckien och Polen–Grekland är 1–0 i båda.

Det var lite av mina tankar för EM-premiären.

Utanför EM tycker jag att Australien till 1,62 (bet365) och Motala  till 1,80 (Unibet) är de bästa spelen. Australien möter ett svagt Oman på bortaplan. Oman har en bra målvakt (höll nere siffrorna i VM-kvalpremiären mot Japan, 0–3), men är i övrigt uddlöst. Saknar nu dessutom två av sina största kuggar: Fouzi Bashir och Ahmed Hadid.
Motala, som ser ut att ha vaknat till liv efter en blek start på säsongen, möter Norrköpings Assyriska på bortaplan. Assyriska har problem och saknar bland andra två startspelare som är avstängda: Halil Selava och Vedran Dakic.

Hur ser era spel ut idag?
Nu kör vi!

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB