Startsida / Inlägg

Ännu fler skador i Barnsley

av Marcus Källberg

Ett digert utbud i dag med bland annat full omgång i Championship samt CL-kval och jag har hittat fyra intressanta spel.

Barnsley inledde säsongen med en rättmätig vinst hemma mot Middlesbrough men laget bör inte övervärderas på det då Boro enligt rapporter spelade bedrövligt i den matchen. Barnsley drogs redan inför premiären med en lång skadelista och i lördags fick man även skador på Jonh Stones, Matty Done och Paul Digby.

Förutom ovan nämda trio saknas även bland andra viktige backen Jim McNulty, yttern Jim O’Brien, nyförvärven Mido och Toni Silva samt inte minst förste- och andremålvakten Ben Alnwick och Luke Steele.

Wolverhampton har i stort sett lyckats behålla truppen från i fjol intakt och man
har dessutom gjort ett par intressanta förvärv i Slawomir Peszko från 1.FC Köln, Björn Sigudarson från Lilleström och Frank Nouble från West Ham. Laget lär vara revanschsuget efter en blek insats mot Leeds i lördags och i hemmapremiären mot ett sargat Barnsley är det upplagt för tre poäng.

William Hill är skrivande stund bäst med 1,73 på den ettan.

Charlton är på väg upp genom seriesystemet igen efter några säsonger på dekis
och i år är man en nykomling med toppambitioner. Laget har imponerat under försäsongen där man bland annat besegrade Fulham och man övertygade även i premiären borta mot Birmingham då man överlag var det klart bättre laget.

Leicester har ett bra lag i grunden men spelmässigt sett så lämnade öppningsmatchen mot Peterborough en del i övrigt att önska. Då Sol Bamba, Matthew Mills och Lee Peltier har lämnat och då Sean St Ledger och nye Zak Whitbread är skadade ser man sårbart ut bakåt för tillfället vilket Charlton troligen har större kapacitet att syna än vad Posh mäktade med i lördags. Även tongivande mittfältaren Richie Wellens saknas i kväll.

Med tanke på gästernas defensiva avbräck och båda lagens offensiva kapacitet känns över 2,5 mål som ett starkt spel till 1,95 hos NordicBet. Jag kan inte heller motstå en mindre insats på den raka ettan till mycket goda 3,10 hos William Hill.

Mitt sista spel i kväll blir i Champions League-kvalet mellan FC Köpenham och Lille där jag tror att danskarna står inför en övermäktig uppgift. FCK gjorde det bra som slog ut Brügge i förra omgången men laget hade dock en hel del flyt med både domslut och stolpar där. Lille har förvisso tappat storstjärnan Eden Hazard till Chelsea men man har förstärkt bra och laget är ett par snäpp upp i klass jämfört med Brügge. 2,30 finns på tvåan hos flera bolag och det är spelvärt.

Det var mina funderingar inför kvällen och även mitt sista inlägg här i bloggen denna sommar.

Vad tror ni på i dag? Kommentera gärna!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB