Startsida / Inlägg

I dag är det över

av Marcus Källberg

Gårdagsreken var iskall, minst sagt. Ekranas var lojt från start och när sedan målvakten Emilijus Zubas drog på sig rött kort efter 25 minuter så gav
man upp helt och ett reservbetonat Anderlecht kunde göra vad de ville.

Nåväl, nya tag i dag och det ser som vanligt riktigt intressant ut när det handlar om kval till Europa League. Jag tycker att det finns både starka favoriter och ett kul skrällspel men framförallt några lockande överspel.

Arsenal Kiev var det klart bättre laget i hemmamötet med slovenska Mura och vann komfortabelt med 3–0. Problemet var bara att ukrainarna klantade sig och startade med backen Eric Matoukou som var avstängd, så UEFA tilldömde Mura segern med 3–0 i stället. Ett heltänt Arsenal Kiev som attackerar från start för att hämta 0–3 samt ett hemmalag som lär få fina kontringsytor borde bädda för en målrik retur och över 2,5 mål till cirka 1,75 känns som ett vettigt spel.

Många mål finns det även goda förutsättningar till i returen mellan Legia Warszawa och SV Reid. Första mötet i Österrike var en öppen match med två tveksamma försvar. Legia hade stora problem med att stoppa Reids kompetenta kantspel vilket ledde till en mängd chanser och samtidigt var man själva inte ofarligt framåt. Nu saknar polackarna viktige Wawrzyniak vilket lär göra deras defensiv än mer sårbar samtidigt som meriterade anfallaren Ljuboja är tillbaka efter skada. Över 2,5 mål på den matchen ger cirka 2,05

Mitt tredje överspel blir i Aktobe mot KRC Genk. Första mötet var en öppen historia där Genk hade det mesta och bästa men där även ett offensivt präglat Aktobe skapade flera heta chanser. Med ett skapligt resultat från första mötet lär Aktobe ha vissa förhoppningar här och med tanke på hur laget ofta spelar alltför offensivt och glömmer bort försvarsarbetet blir nog returen en underhållande och förhoppningsvis målrik affär. Cirka 1,90 finns på över 2,5 mål.

Jag väljer att spela över 2,5 mål på ovan nämnda matcher i tre dubblar hos Bet365.

Kvällens mest spelvärda favorit anser jag att Rosenborg är. Norrmännen var det klart bättre laget i bortamatchen men släppte onödigt in 1–1 i slutskedet. Ekonomiskt hårt ansatta Servette har haft problem i ligaspelet den här säsongen och laget bekräftade sina brister i det första mötet. Med en liknande insats nu har man inget att hämta på Lärkendal.

Rapid Wien var det spelmässigt sett bättre laget i bortamötet med Vojvodina men efter att ha missat en straff och gjort så här så föll man med 1–2. Vojvodina såg begränsat ut och med fullt fokus – och utan nya hjärnsläpp – bör ett Rapid med gott om europarutin ha goda chanser att vända detta på hemmaplan.

Dubbeln med Rosenborg och Rapid Wien ger som bäst 2,43 hos Ladbrokes.

Kvällens skrällspel blir Aalesund hemma mot Apoel Nicosia där jag tycker att Betways 3,75 på ettan är alldeles för högt. 1–2 var förvisso i underkant nere på Cypern i förra veckan men Aalesund är ett helt annat lag hemma på konstgräset och dessutom lär temperaturen vara mer human nu. Apoel är det bättre laget i grunden men man har offensiva skador på Ailton, Solari och Budimir och därtill kan underlaget ställa till problem. 

Håller ni med eller har ni hittat några bättre spel i dag? Kommentera gärna!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB