Startsida / Inlägg

Klockan klämtar för Pompey

av Marcus Källberg

Preston tog en stabil seger mot ett Rhodes-löst Huddersfield och gårdagen blev hyfsad även om Trelleborg var ett felspel. I dag står engelska Ligacupen och Conference National (Blue Square Premier) på programmet och i den förstnämnda finns ett riktigt bra spel.

Kaoset i Portsmouth verkar aldrig ta slut och under sommaren har klubben tvingats att i stort sett eliminera sina lönekostnander vilket har lett till massflykt. Normalt sett så brukar jag gå igenom skador och förutsättningar i truppen men problemet är att Pompey i skrivande stund inte har någon.

Ashdown, Henderson, Ben Haim, Mokoena, Richardo Rocha, Pearce, Halford, Ward, Lawrence, Norris, Mullins, Stockford, Etuhu, Huseklepp, Kitson, Varney, Futács, Benjani och Kanu har alla övergett det sjunkande skeppet och i nuläget består truppen nästan uteslutande av juniorspelare.

Man hoppas på att få tillstånd att skriva tillfälliga kontrakt med ett antal provspelare under dagen och även att låna in ett par spelare innan tidsfristen för matchen går ut tre timmar innan avspark. Oavsett vilket lag man kan ställa på benen har förberedelserna inför sydkustderbyt knappast varit de bästa.

Plymouth har också några turbulenta säsonger bakom sig men nu har klubben börjat sin återuppbyggnad efter rådande förutsättningar och i sommar har det varit ganska lugnt. Man har som målsättning att hamna på den över halvan i League Two och det har truppen kapacitet för.

Betway erbjuder i skrivande stund 1,95 på ettan och allt över 1,80 tycker jag duger för spel.

Med viss risk för att ovan nämnda match blir inställd eller ospelbar så lägger jag även ett litet spel i Conference.

Grimsby ser starkare ut än i fjol och laget förväntas att vara med i striden om kvalplatserna. I premiären borta mot Southport var man det klart bättre laget sett både till spel och chanser men tappade onödigt segen i slutminuterna. Stockport tippas också tillhöra den övre halvan av tabellen men laget övertygade inte mot Alfreton Town och den vinsten satt hårt åt. Nu väntar ett tuffare motstånd och man får det nog kämpigt på Blundell Park i kväll.

William Hill är i nuläget bäst med 1,91 på den ettan.

Det var mina idéer i dag. Vad tror ni på? Kommentera gärna!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB