Startsida / Inlägg

Lämplig uppgift för Nordsjälland

av Marcus Källberg

Toulouse fick spela med en man mer i drygt en halvtimme och fick förtjänt med sig en poäng från en stökig premiär med tre röda kort vilket gav ett nytt tillskott
i kassan. Mitt spel i dag hämtas från danska Superligan där jag tycker att
FC Nordsjälland har en lämplig uppgift hemma mot ett försvagat Silkeborg.

FC Nordsjälland vann överraskande ligan i fjol och inledde även den här säsongen övertygande med 4–0 borta mot Horsens. Därefter har det endast blivit två poäng på tre matcher men laget spelade fullt godkänt både mot Odense och Aalborg och det är knappast fråga om någon sviktande form. Inför dagens match har man en i stort sett skadefri trupp att tillgå.

Silkeborg öppnade också säsongen positivt med vinst borta mot Esbjerg men sedan har man spelat sämre och inkasserat förluster mot Horsens, Bröndby och Odense. Den senaste veckan har man störts av sjukdom i truppen och hårdast drabbad blev lovande anfallaren Marvin Pourié (3 mål på 4 matcher hittills) som definitivt missar matchen i dag. Ett minst lika stort minus är att försvarsgeneralen Thorbjörn Holst skadade sig på träningen i veckan och utan dessa två är Silkeborg klart svagare.

FCN är ett bättre lag i grunden samt har fördel av hemmaplan och med tanke på gästernas avbräck är 1,73 på ettan hos Ladbrokes riktigt bra betalt.

Jag funderar också på två spel i Allsvenskan även om den serien gäckar mig titt som tätt. GIF Sundsvall har viktige Ari Skúlason tillbaka efter avstängning och borde ha god vinstchans mot GAIS.  Gästerna har förvisso en ordinarie trio åter nu men laget agerar fortsatt utan självförtroende och får nog det svårt på Norrporten Arena också. 1,95 på ettan är högre än väntat.

Även oddset på Åtvidaberg lockar. Man ser starkare ut än Syrianska i dagsläget och då hemmalaget har viktige Sharbel Touma avstängd och några frågetecken kan den tvåan vara riktigt bra. Jag avvaktar dock de definitiva startelvorna i de svenska matcherna och kanske nöjer mig med FC Nordsjälland.

EDIT: Eftersom svenskfotboll.se inte har uppdaterat avstängningarna räknade jag för hand i går och det gick lite för snabbt. Sharbel Toumas gula kort mot Gefle senast var endast hans andra och han är INTE avstängd i dag.

Det var mina tankar inför dagen. Vad tror ni på? Kommentera gärna!

/Källberg

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB